• Reviews
  • Life is Strange 2: Episode 2 - Rules

Life is Strange 2: Episode 2 - Rules

Hot
Θανάσιμοι κανόνες. 

Θανάσιμοι κανόνες. 

Θανάσιμοι κανόνες. 

Η Dontnod Entertainment, η οποία ανέπτυξε το συμπαθητικό Cinematic Adventure Life is Strange και μας γέμισε συγκινήσεις, άφησε θετικές εντυπώσεις στο ξεκίνημά της με το Life is Strange 2: Episode 1, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από την…πεπατημένη των ειδικών ικανοτήτων σε χαρακτήρα.

Το σενάριο του πρώτου επεισοδίου κατάφερε να μας κερδίσει, καθώς δύο νεαρά αγόρια αντιμετωπίζουν από το ξεκίνημα κιόλας του παιχνιδιού ένα δυσάρεστο περιστατικό κι αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή και να αναζητήσουν μόνα την τύχη τους. Το τέλος του πρώτου επεισοδίου μας άφησε με ένα επικό cliff-hanger κι έτσι είχαμε αρκετή αγωνία για την συνέχεια.

Μόνοι στο δάσος
Ο Σον και ο Ντάνιελ, κεντρικοί πρωταγωνιστές του σεναρίου, συνεχίζουν το σόλο ταξίδι τους ύστερα από τα δυσάρεστα γεγονότα του πρώτου μέρους. Μαζί τους θα έχουν τόσο έναν απρόσμενο φίλο που κληρονόμησαν από το πρώτο επεισόδιο, όσο και συμμάχους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια περιστατικά που θα σας στεναχωρήσουν στο Episode 2 χωρίς μάλιστα να μπορείτε να τα παρεμποδίσετε και να αλλάξετε την ροή του σεναρίου. Το σενάριο είναι linear και απλά το παρακολουθείτε ως θεατής, βλέποντας την εξέλιξή του.

Οι δραστηριότητές σας περιλαμβάνουν το να παίζετε επιτραπέζια ως παρατηρητής, να ψάχνετε τον αδερφό σας ως big brother στο περιβάλλον ή να ψάχνετε και να βρίσκετε τα ελάχιστα αντικείμενα που θα χρειαστείτε, μιας και το Adventure στοιχείο του gameplay δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε κάτι στο περιβάλλον κάνοντας βόλτες. Η λύση βρίσκεται ως συνήθως μετά από λίγα μέτρα.

Το inventory βοηθάει στο να μπορέσετε να δείτε τα αντικείμενά σας τακτοποιημένα, ενώ μέσα σε αυτό υπάρχει και ο χάρτης. Λόγω όμως της linear φύσης του σεναρίου, δεν θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Απλά μεταβαίνετε όπως πάντα από το σημείο Α στο σημείο Β και η εξέλιξη έρχεται από μόνη της. 

/Popcorn
Δεν φανταζόμουν ποτέ το μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα Cinematic Adventure, αλλά με το Life is Strange 2…τα έχω δει όλα. Στους διαλόγους έχετε τις περισσότερες φορές μόλις δύο επιλογές και μάλιστα με απειροελάχιστες εξαιρέσεις δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη του σεναρίου. Σε κάποια φάση είδα για παράδειγμα τέσσερις επιλογές σε διάλογο, ότι κι αν επέλεξα δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην πλοκή. Οι περισσότερες επιλογές σας εξακολουθούν να παραμένουν διακοσμητικές. Κάποιες όμως όντως παίζουν ρόλο στο τι θα γίνει στο σενάριο αλλά είναι απειροελάχιστες και κάνουν μπαμ από μακριά για το τι θα ακολουθήσει.

Στην πορεία θα συναντήσετε και πρόσωπα από το free-to-play Adventure The Awesome Adventures of Captain Spirit, του οποίου σας έχουμε review στο GameWorld.gr. Εκεί θα καταλάβετε και πως συνδέονται τα πρόσωπα αυτά του εν λόγω Adventure με το κυρίως σενάριο. Ωστόσο, η αλληλεπίδρασή σας ως Σον με όλους τους χαρακτήρες που θα συναντήσετε, επισκιάζονται από βαρετούς διαλόγους που σας κάνουν να αισθάνεστε ότι βλέπετε ταινία. Ενίοτε ζωγραφίζετε, δηλαδή απλά πατάτε τα κουμπιά και ο Σον ζωγραφίζει από μόνος του ή αγοράζετε κάτι με τα ελάχιστα δολάρια που έχετε.

Λιτή παρουσίαση και με νέους χαρακτήρες
Η Unreal Engine 4 εξακολουθεί να βρίσκεται στον “γύψο” αφού οι art designers της Dontnod χρησιμοποιούν low poly γραφικά, συνεπώς η χρήση της μηχανής γραφικών για ένα τέτοιο Adventure είναι πολυτέλεια. Το lipsync είναι απλά συμπαθητικό με μικροθεματάκια, καθώς οι γραφίστες σε κάποια σημεία χάνουν ορισμένα λόγια που λένε οι χαρακτήρες, ενώ θα γνωρίσετε και νέα πρόσωπα, στα οποία έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, πάντα με τους περιορισμούς της ελαφριάς αυτής μηχανής γραφικών. Το περιβάλλον έχει επίσης λιτό σχεδιασμό και τα ζωάκια είναι συμπαθητικά.

Στις ερμηνείες θα δούμε την ίδια ποιότητα με το πρώτο μέρος. Οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο στους κεντρικούς ήρωες όσο και στους συμπληρωματικούς. Το δε φινάλε του Episode 2 θα μας αφήσει ξανά με cliff-hanger. Πάντως η συνολική διάρκεια είναι 2,5 με 3 ώρες. Θα προτείναμε το Life is Strange 2 αλλά με τέτοια διάρκεια τα 8 ευρώ ανά επεισόδιο και 40 για όλα τα επεισόδια μαζί δεν αξίζουν, ειδικά όταν αποτελεί σκέτη ταινία.

Την στιγμή που πολλά indie games αποτελούν value for money, η Square Enix υπερχρεώνει ένα sequel το οποίο ούτε υψηλά production values έχει, ούτε πρωτοτυπία μιας και βασίζεται πολύ στον προκάτοχό του σε πολλούς τομείς, όπως το gameplay, η παρουσίαση και η ατμοσφαιρα. Το script καταντάει βαρετό, ενώ υπάρχουν και 2-3 εκλάψεις στις οποίες θα σκεφτείτε ότι επιτέλους είδατε και κάτι ενδιαφέρον. Εν κατακλείδι, απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο κοινό.

Θετικά:
- Σενάριο με συγκινητικές στιγμές
- Ρεαλιστικές ερμηνείες

Αρνητικά:
- Το gameplay έχει καταντήσει τελείως ταινία
- Απειροελάχιστες εναλλακτικές επιλογές για την εξέλιξη του σεναρίου
- Aνά διαστήματα ίσως σας φανεί βαρετό

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Σενάριο: 8
Gameplay: 5.5
Αντοχή: 4
Γενικά: 6.8

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο δωρεάν demo και την πλήρη έκδοση.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Life is Strange 2

[Αρχική δημοσίευση: 8/11/15] H Dontnod Entertainment, εταιρεία ανάπτυξης του Remember Me που μας καθήλωσε με την σειρά Life is Strange, θα επιστρέψει δριμύτερη όπως όλα δείχνουν με το Life...
Posted (20 Sep 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mouse (Level 13) 29/04/2019 01:51
Μου φαίνεται απότι διαβάζω πως αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον της η σειρά από ένα σημείο και μετά.
#2 ProfGameboy (Level 23) 29/04/2019 10:42
Προσωπικά μου άρεσε η ιδέα του να αλλάξουν κατεύθυνση στο όλο concept αλλά το θέμα είναι αν η νέα ιστορία μπορεί να μας κρατήσει μέχρι το τέλος. Το να ασχολείται κάποιος και να του αρέσει μια ιστορία για υπεράνθρωπες δυνάμεις είναι εντελώς υποκειμενικό.
#3 Astro (Level 19) 29/04/2019 23:16
Για να περάσει η ώρα κατι λέει, παιχνιδάρα δεν είναι ετσι κι αλλιώς.
Score 6.8
7.61 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Cinematic Adventure
Developer: Dontnod Entertainment
Publisher: Square Enix
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-2100 στα 3.1GHz ή AMD Phenom X4 945 (3.0GHz), Κάρτα γραφικών 2GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 14GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/1/2019
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification