Reviews Laser League
Comments (0)

Laser League Hot

To άθλημα του μέλλοντος.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4c/68/d5/Laser-League-Box-69-1563615030.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

To άθλημα του μέλλοντος.

Ίσως να μην αποτελέσει το βασικό άθλημα που όλοι θα παρακολουθούμε στα γήπεδα και τις τηλεοράσεις μας, όμως σίγουρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ διασκεδαστικό και συναρπαστικό παιχνίδι. Κάπου εδώ έρχονται οι developers της εταιρίας αναπτυξης Roll7 να πραγματοποιήσουν μια τέτοια ιδέα, ενώ η 505 Games μας την σερβίρει στο πιάτο μας. Στις 10/5/18 κυκλοφόρισε σε PC καθώς και σε PlayStation 4 και Xbox One. Μια λυτή, χωρίς παρά πολλές λεπτομέρειες εμπειρία, που σε μεταφέρει στο μέλλον στο άψε σβήσε. Ομολογώ ότι δεν περίμενα παρά πολλα από ένα Sports Game του μέλλοντος αλλά τελικά το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα του Laser League έκαναν τις απαιτήσεις μου να αυξηθούν περισσότερο, για κάτι ακομα καλύτερο στο κοντινό μέλλον.

Η τεχνολογία προχωρά με απίστευτες ταχύτητες και ο άνθρωπος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις έχει πρόσβαση σε κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Οι αθλητές πια είναι ένα μέσω που επηρεάζουν αλόγιστες μάζες ανθρώπων με ένα και μόνο ποστάρισμα. Ένα γκολ, ένα καλάθι, μια νίκη ή ένα πρωτάθλημα, έχουν αποκτήσει τελείως διαφορετική υπόσταση σε σχέση με το παρελθόν. Ο κόσμος είναι δεδομένο ότι θα θελήσει σύντομα να στρέψει το ενδιαφέρον του σε κάτι πρωτοποριακό και απροσδόκητο για την εποχή.
laser league 1
Η εμφάνιση μετράει
Κακά τα ψέματα, σήμερα η κοινωνία μας δίνει σημασία στην εμφάνιση όσο ποτέ άλλοτε, τόσο στην σωματική όσο και στον τομέα της ένδυσης και του διαφορετικού που θα προκαλέσει αντιδράσεις. Το Laser League είναι κτισμένο σε μια τέτοια κουλτούρα, καθώς η εμφανίσεις των ομάδων είναι εκκεντρικές πανοπλίες χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Προκαλούν εντύπωση αλλά στο παιχνίδι ίσως και να μην έχουν καμιά απολύτως επιρροή. Αυτά που επηρεάζουν την έκβαση είναι τα χαρακτηριστικά που φερουν οι στολές αλλά και τα abilities που θα προσφέρουν. Το Laser League είναι ένα άθλημα στο οποιο δυο ομάδες οι οποίες αποτελούνται από δυο έως και τέσσερεις παίκτες η κάθε μια ανταγωνίζονται μέσα σε ένα πλέγμα από τείχους λέιζερ.

Ο αγωνιστικός χωρίς δεν είναι και ο πιο ευρύχωρος, με σκοπό να δυσκολεύει τους παίκτες να ξεφύγουν από τον πυρήνα της δράσης του αγώνα. Το παιχνίδι εξελίσσεται ως εξής. Από την αρχή του αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια του, στην αρένα τοποθετούνται αυτόματα σε τυχαία σημεία, κάποιοι στύλοι, τους οποίος όταν ένας παίκτης τους αγγίξει, ένα τοίχος λέιζερ με το χρώμα της ομάδας του εκτοξεύεται προς κάποιες κατευθύνσεις. Οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν κομμάτι ενός πάζλ που δημιουργεί ένα μοτίβο από σχήματα, το οποίο μπορείτε εσείς να επιλέξετε στην αρχή του παιχνιδιού. Κάθε πίστα έχει μερικά διαφορετικά διαθέσιμα μοτίβα, όπου τα laser walls θα ακολουθούν. Το 'κακό' της υπόθεσης είναι ότι τα laser walls στριφογυρίζουν και μετακινούνται με σκοπό να πέσουν πάνω σας. Εάν laser walls με το χρώμα της αντίθετης ομάδας σας αγγίξουν, ουσιαστικά πεθαίνετε. Όμως η δυνατότητα να σας κάνουν revive οι συμπαίκτες σας είναι διαθέσιμη άπειρες φορές μέσα στην μάχη.
laser league 5

Mixer εποχών
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βασιστεί σε ένα μελλοντικό άθλημα που όντως μπορεί να αποτελεί ενδιαφέρον του κόσμου. Το περιβάλλον και ο εξοπλισμός που αποτελείται από ιπτάμενα ηλεκτρικά φορτία, ασπίδες και λεπίδες από λέιζερ σε ταξιδεύουν στο μέλλον, όμως το παράδοξο είναι ότι η γενικότερη ατμόσφαιρα σε γέρνει πίσω στα 80’s. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε στολές και abilities, έχουν αποχρώσεις από παλαιότερες δεκαετίες, με μια πιο techno και electronic κουλτούρα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να διαλέγετε ένα πρόσωπα τα οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον παίκτη σας σαν προσωπικότητα, όμως ακομα και αυτό θυμίζει παλιότερα games, που τα πρόσωπα δεν έπαιζαν κανέναν απολύτως ρόλο.

Τα στάδια που πραγματοποιούνται οι αγώνες αλλάζουν την εμφάνιση τους ανάλογα με την περιοχή που θα γίνετε ο αγώνας. Οι πίστες που έχετε να επιλέξετε αναφέρονται κυρίως στην περιοχή που βρίσκονται, ενώ οι ομάδες που παίζουν αντίπαλες σε κάθε περιοχή, είναι προκαθορισμένες. Στην συνεχεία επιλέγετε τα μοτίβα που θα σχηματίζουν τα laser walls και τέλος γίνετε η επιλογή των παικτών.
laser league 3
Shock και δέος
H προετοιμασία των παικτών της αρένας γίνετε ως εξής. Κάθε παίκτης έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί το Loadout,το Class και το Modifier. Εάν παίζετε με AI αντιπάλους ή με τους φίλους σας, οι επιλογές σε όλες τις κατηγορίες γίνονται από εσάς. Ωστόσο σε online mode έχετε την δυνατότητα να επεξεργαστείτε μόνο τον δικό σας παίκτη. Συγκεκριμένα, αναλύοντας τις επιλογές μας στο game, έχουμε το Loadout, με το οποίο ο χαρακτήρας εμφανίζεται έτσι όπως τον έχετε επεξεργαστεί από το Customize setting, ενώ η δεύτερη επιλογή είναι να κάνετε απευθείας customize ώστε να αλλάξετε οποιοιδήποτε λεπτομέρεια.

Εν συνεχεία, το Class σας παραθέτει τις διαθέσιμες επιλογές των ultimate moves που θα έχει ο χαρακτήρας στον αγώνα. Τα classes αποτελούν μια special move του παίκτη σας, την οποία μπορεί να πραγματοποιεί μόνο όταν η μπάρα κάτω από τον χαρακτήρα είναι πλήρως φορτισμένη. Η μπάρα των classes φορτώνει ανά λίγα δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια του αγώνα και σας επιτρέπει να εκτοξεύεται τις δυνάμεις σας ώστε να αλλάξετε την έκβαση του παιχνιδιού. Η χρήση τους πρέπει να γίνετε συνετά και με απολυτή ευστοχία. Ωστόσο κάποια classes είναι για επιθετικές διαθέσεις, όπως το Shock που χτυπά με ηλεκτρικό ρεύμα τον αντίπαλο και τον παραλύει, ενώ άλλες είναι πιο αμυντρικογενείς και στρατηγικές όπως το Thief που ουσιαστικά αλλαζει το χρώμα των αντιπάλων λέιζερ, στο χρώμα της δική σας ομάδας.

Πριν πατήσετε το Ready Up, θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας και στην τελευταία κατηγορία που μπορείτε να επεξεργαστείτε τον χαρακτήρα σας. Τα Modifiers ουσιαστικά είναι abilities που δίνουν σε κάθε χαρακτήρα κάποια πλεονεκτήματα σε συγκεκριμένες συνθήκες του αγώνα. Ωστόσο κατά την επιλογή των Classes, το παιχνίδι κάνει και την αυτόματη αντιστοίχηση με το καταλληλότερο ability που πρέπει να φέρει ο χαρακτήρας σας, όμως εσείς έχετε την δυνατότητα να το αλλάξετε. Τα Modifier μπορεί να σας προσφέρουν speed boost, longer ability duration και πολλές άλλες δυνατότητες, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Recharge στο ηθικό
Ένας αγώνας Laser League αποτελείτε από τρία σετ στο κάθε ένα από τα οποία νικήτρια ανακηρύσσετε η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες. Η ομάδα που είναι η ηττημένη του κάθε σετ, έχει την δυνατότητα να αλλάξει τόσο τα classes των παικτών τις, όσο και τα abilities, ώστε να σχεδιαστεί μια νέα τακτική της ομάδας για την ανατροπή του αγώνα. Κάθε σετ δεν έχει χρονικό όριο και τελειώνει αποκλειστικά και μόνο όταν υπάρχει νικητής μέσα στην αρένα.

laser league 2

Αντικειμενικά κάτι πολύ κουραστικό για τους αθλητές εάν ήταν πραγματικότητα. Επιπροσθέτως, τα λεγόμενα power-ups, πέφτουν μέσα στην αρένα και αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα, παρά πολλές φορές μέσα στο σετ. Reverse, power, stun και πολλα άλλα θα σας αλλάξουν κυριολεκτικά τα φώτα κατά την διάρκεια του αγώνα. Πολύ σημαντικό είναι ότι τα τείχη τις αρένας δεν αποτελούν εμπόδιο των παικτών, καθώς οι χαρακτήρες μπορούν να παίρνουν από την μια πλευρά στην άλλη, μέσα από αυτούς.

Εποχές Tron
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το Laser League ξεπέρασε τις προσδοκίες μου για ένα game που δίνονταν free μέσω του ps plus και μάλιστα σαν δεύτερος τίτλος. Είναι διασκεδαστικό, έχει αγωνιά και κρατά το ενδιαφέρουν των παικτών μέχρι το τέλος του αγώνα. Ωστόσο και μου με στενοχώρησε ήταν το ασθενές online community, το οποίο θα έπρεπε να είναι το βασικό εργαλείο του παιχνιδιού.

laser league 4

Στο Laster League μπορείτε να παίξετε τόσο online όσο και offline αρκετούς φίλους σας. Η γενικότερη ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο ταινία Tron, με μια εξελιγμένο ανθρώπινο είδος, που έχει αφήσει τις σημερινές συνήθειες στο παρελθόν. Εν κατακλείδι μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα και καλή μουσική επένδυση.

 

Θετικά:
- Σωστά δομημένη ατμόσφαιρα
- Εθιστική μουσική επένδυση
- Διαφορετικά classes, power-ups και modifiers
- Πάρα πολλές επιλογές στο customization όλων των κατηγοριών
Αρνητικά:
- Μηδενική πλοκή και ιστορία
-Μέγεθος χαρακτήρων
- Δεν υπάρχει επιλογή ομάδων
- Όχι τόσο λεπτομερή γραφικά

Βαθμολογία:
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.3

Ποιος Messi και ποιος Lebron; Laser και μουσική 80’s μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Σταύρος Αντωνόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.3
User Score ( 5 votes ) 7.6
User Reviews 0
Genre: Sports, Indie
Developer: Roll7
Publisher: 505 Games
Διάθεση:
Players: 1-8
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: 64 bit Windows 7, Επεξεργαστής: Intel i3 4170 / AMD A10-5800K APU , 4GB RAM, Κάρτα Γραφικών: Nvidia GForce GTX 670 / AMD Radeon R9 270x, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 4GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC, PS4, Xbox One: 10/5/18
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification