Reviews Life is Strange 2: Episode 4
Comments (1)

Life is Strange 2: Episode 4 Hot

Φίλοι ή εχθροί;

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/97/75/60/life-is-strange-2-box-47-1566912308.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Φίλοι ή εχθροί;

Μετά από τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου του Life is Strange 2, όπως θα έχετε αντιληφθεί αρχίζουμε να πλησιάζουμε στην κορύφωση του δράματος. Παρότι ελέγχουμε τον Σον, ο μικρός αδερφός του Ντάνιελ έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο τέταρτο επεισόδιο του Life is Strange 2 θα έρθετε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Οι δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσετε μοιάζουν πρόκληση και σας βάζουν σε λίγο πιο ενεργό ρόλο, αλλά κατά βάση σε θέμα gameplay τα controls είναι πολύ υποτυπώδη. Ότι περισώζεται είναι λίγο η κίνηση πάνω-κάτω ή αριστερά-δεξιά και λίγο η υπόδειξη της προφανής κατεύθυνσης όπου θα πάτε, σε συνδυασμό 2-4 επιλογές διαλόγου.

Σε κάποια σημεία θα χρειαστεί να περπατήσετε ή να ζωγραφίσετε σε τετράδιο, πράγματα δηλαδή που έχουμε ξαναδεί. Κατά βάση όμως το σενάριο είναι linear στις περισσότερες περιπτώσεις. Κουράζει αρκετά με περιττούς διαλόγους και αναζητήσεις ή παρατηρήσεις αντικειμένων στον ίδιο χώρο. Σε ένα σημείο συναντάμε κι ένα quick-time event, έτσι για να… τηρούμε τις παραδόσεις.

Ένα σενάριο που θα σας κρατήσει σε αγωνία, αν όμως καταφέρετε να παραβλέψετε τα σημεία όπου κάνει “κοιλιά”.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα επεισόδια, η υπόθεση του Episode 4 αποπνέει λίγο παραπάνω μυστήριο, κάποιες αναπάντεχες εκπλήξεις και απαιτεί από εσάς αρκετή διερεύνηση, περισσότερο από άλλες φορές. Θα γνωρίσετε πρόσωπα που δεν περιμένατε ότι θα δείτε και θα βρεθείτε αρκετά μπλεγμένοι, ενώ το να καταφέρετε να ξεμπλέξετε είναι μια διαδικασία που θα σας κάνει πιο ώριμους και πιο δυνατούς.

Πολύ ξύλο
Παρότι η μηχανή γραφικών Unreal Engine 4 δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε για τα δεδομένα της, στο τέταρτο επεισόδιο παραατηρούμε ότι υπάρχει λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις εκφράσεις προσώπου των χαρακτήρων και στα animations τους. Το περιβάλλον έχει επίσης καλύτερο και πιο λεπτομερή σχεδιασμό, ενώ οι φωτισμοί είναι πιο προσεγμένοι. Επίσης, τα πλάνα της κάμερας τρίτου προσώπου σε συνδυασμό με την κίνηση του χαρακτήρα έχουν υποστεί βελτιώσεις. Εν τω μεταξύ σε αυτό το επεισόδιο πέφτει άγριο ξύλο, σε βαθμό που αναρωτιόμαστε αν οι σεναριογράφοι ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους.

Στις ερμηνείες όλοι οι ηθοποιοί δίνουν ρέστα και ο τόνος της φωνής τους ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με τους χαρακτήρες που υποδύονται. Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει λίγο ταινία και λέμε λίγο καθώς υπάρχουν κλασικά πολλοί κλισέ διάλογοι που έχουμε δει κατ’ επανάληψη σε ταινίες ή games παρόμοιου περιεχομένου. Για παράδειγμα κάποιες σκηνές από αυτό το επεισόδιο μου θύμιζαν λίγο…Far Cry.

Ενωμένοι μαζί
Το Life is Strange 2: Episode 4 καταφέρνει να δώσει λίγο μεγαλύτερο νόημα στην μέχρι τώρα προσπάθειά σας. Να σας επιβραβεύσει που φτάσατε έως εδώ. Έχει βελτιωθεί οριακά (και όχι αισθητά) σε αρκετούς τομείς και ξεχωρίζει ελαφρώς από το σύνολο των προηγούμενων επεισοδίων γιατί δείχνει τι ήθελαν να αναδείξουν οι σεναριογράφοι. Δεν απαλάσσεται τελείως από τα θέματα που έχει το Life is Strange 2, κυρίως στο gameplay, τουλάχιστον όμως σας ανταμείβει για την υπομονή σας.

Θετικά:
- Πολύ καλές ερμηνείες
- Αναπάντεχες ανατροπές
- Αγωνία μέχρι το τέλος
- Λίγο μεγαλύτερη σημασία στις επιλογές σας
- Βελτιωμένος σχεδιασμός στα γραφικά

Αρνητικά:
- Περιορισμένη αλληλεπίδραση
- Πολλά βαρετά σημεία
- Ως συνήθως μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Σενάριο: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 4
Γενικά: 7.4

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Life is Strange 2: Ημερομηνίες κυκλοφορίας επεισοδίων

[Αρχική δημοσίευση: 22/6/18] Η Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Dontnod Entertainment ανακοίνωσε ότι το  Life is Stran...
Posted (02 May 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Efane (Level 24) 02/09/2019 21:29
Τα επεισόδια κουράζουν. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν το μισό χρόνο διάρκειας που όμως είναι ήδη πολύ λίγος, είναι μια παγίδα στην συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών που ασχολούμαστε κυρίως για το σενάριο, αλλά δώστε και κάτι άλλο βρε παιδιά, εκτός από τα βαρετά πράγματα που είναι σκορπισμένα σε κάθε γωνιά του περιβάλλοντος και τις ξερές ατάκες. Μιλάω για τα προηγούμενα τρία επεισόδια που έχω παίξει...
Ευχαριστούμε για το review ;-)
Score 7.4
User Score ( 7 votes ) 7.79
User Reviews 0
Genre: Cinematic Adventure
Developer: Dontnod Entertainment
Publisher: Square Enix
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-2100 στα 3.1GHz ή AMD Phenom X4 945 (3.0GHz), Κάρτα γραφικών 2GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 14GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 22/8/2019
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification