Ring of Elysium

Hot
REVIEWED ON PC  

Επιβιώστε από την καταστροφή, σκοτώνοντας όλους τους υπόλοιπους.

Επιβιώστε από την καταστροφή, σκοτώνοντας όλους τους υπόλοιπους.

Επιβιώστε από την καταστροφή, σκοτώνοντας όλους τους υπόλοιπους.

 Τα Battle Royale έχουν πλέον εδραιωθεί σαν είδος και αρκετοί developers ανά τον κόσμο βρίσκονται στον "αγώνα" της πρωτοτυπίας με σκοπό να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα την οποία κατά κύριο λόγο μοιράζονται τα PlayerUnknown's Battlegrounds και Fortnite. Η κινεζική Tencent εισήλθε δυναμικά στον χώρο με το free-to-play Ring of Elysium (ROE), του οποίου η early access γύρισε αρκετά κεφάλια με τις διαφοροποιήσεις που χαρακτηρίζουν το Battle Royale της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Ο σκοπός σας στην παρούσα season του Ring of Elysium είναι να επιβιώσετε από μια ηφαιστειακή έκρηξη στο τροπικό νησί Europa και να προλάβετε μια θέση στο ελικόπτερο διάσωσης πριν η τέφρα σκεπάσει τα πάντα και πνίξει όλους όσους μείνουν πίσω. Το ελικόπτερο έχει μόνο τέσσερις θέσεις (για έναν παίκτη ή ομάδα η κάθε μία), κάτι το οποίο σας δίνει επιπλέον επιλογές πέραν του να σκοτώσετε τους πάντες, καθώς μπορεί να κερδίσουν παραπάνω από ένας παίκτης το κάθε match. Στην προηγούμενη season (early access) η δράση διαδραματίζεται στο χιονισμένο βουνό Dione και οι παίκτες απειλούνται από μια χιονοθύελλα.

ring of elysium 1

Την ατμόσφαιρα ενισχύει το γεγονός ότι πέρα από τον εξοπλισμό σας διαθέτετε επιπλέον και μια μάσκα οξυγόνου, του οποίου τα επίπεδα πέφτουν όσο βρίσκεστε σε περιοχή που καλύπτεται από τέφρα. Από την αρχή παρατηρούνται διαφοροποιήσεις από τα υπόλοιπα games του είδους, όπως ο μικρότερος αριθμός παικτών (60) και ο τρόπος εκκίνησης κάθε match. Αντί να εισέρχεστε στο map από τον αέρα, απλά επιλέγετε το ακριβές σημείο στο οποίο επιθυμείτε να ξεκινήσετε και εμφανίζεστε στο έδαφος κρατώντας ήδη ένα όπλο, κάτι το οποίο σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην τακτική που θέλετε να ακολουθήσετε.

Θα είναι σαν το PUBG, αλλά δεν θα είναι
Τα τυπικά modes του είδους υπάρχουν και στο Ring of Elysium (Solo, Duo και Squad 4 παικτών). Στην αρχή κάθε match, εκτός από το που ξεκινάτε, διαλέγετε και ένα από τα τρία διαθέσιμα classes. Στο Europa Island, ως Paraglider θα μπορείτε υπό ορισμένες συνθήκες να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις, ως BMX biker θα έχετε μεγαλύτερη ευκολία στο να διασχίσετε διάφορους τύπους εδάφους και ως Climber θα μπορείτε να μετακινηθείτε πιο εύκολα se σε μικρές αποστάσεις ανάμεσα σε κτίρια και εμπόδια με την χρήση του grappling hook. Τα όπλα του Ring of Elysium ανήκουν σε 6 κατηγορίες (Assault Rifles, Light Machineguns, Submachineguns, DMRs, Shotguns και Handguns) και αναβαθμίζονται με διάφορα attachments όπως διόπτρες, φλογοκρύπτες, χειροφυλακτήρες, κοντάκια, γεμιστήρες αυξημένης χωρητικότητας και άλλα.

Η κίνηση των χαρακτήρων έχει μια "βαριά" αίσθηση, κάτι το οποίο προσθέτει στον όλο ρεαλισμό. Ο χειρισμός των όπλων είναι κάπως "άγαρμπος", ειδικά αν έχετε συνηθίσει άλλα FPS/Shooters. Πολλά από τα όπλα έχουν την ίδια αίσθηση, οι σφαίρες έχουν πολύ μικρή ταχύτητα και το "κλώτσημα" φλερτάρει μεταξύ "δύσχρηστου" και "ρεαλιστικού". Το damage πάντως κινείται σε υψηλά επίπεδα, κάνοντας τις μάχες σύντομες και θανάσιμες.

Για κάποιους θα είναι ο "φτωχός συγγενής" του PUBG, ενώ για άλλους θα είναι ο αντικαταστάτης του. 

Το βασικό gameplay είναι παρεμφερές άλλων αντίστοιχων Battle Royale, όπως του PUBG. Ψάχνετε επιπλέον οπλισμό και αντικείμενα σε κτίρια, κινείστε από περιοχή σε περιοχή και είτε κρύβεστε, είτε πολεμάτε μέχρι να καταφέρετε να επιβιβαστείτε στο ελικόπτερο. Τακτικά πέφτουν και προμήθειες από τον ουρανό, ενώ τα medkits βρίσκονται σε αφθονία, κάτι που εξισορροπεί το μπόλικο damage των όπλων, μαζί και με την πρόσφατη προσθήκη των respawn points μέσω των οποίων μπορείτε να ξαναζωντανέψετε τους νεκρούς σας συμμάχους. Μιλώντας για συμμάχους, η σχετικά χαμηλή δημοτικότητα του Ring of Elysium αρκετές φορές θα σημαίνει μεγάλη αναμονή προκειμένου να βρείτε match.

ring of elysium 2

Ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος και σε συνδυασμό με τον σχετικά μικρό αριθμό παικτών δίνει μια αίσθηση άνεσης, αλλά παράλληλα φαντάζει "άδειος" και η ροή κάθε match φαντάζει αργή και σταθερή. Το inventory σας επίσης θυμίζει αρκετά εκείνο του PUBG, με την διαφορά ότι τα attachments εφαρμόζονται αυτόματα στα όπλα, γλυτώνοντάς σας χρόνο από το "ψαχούλεμα".

Από το Ring of Elysium δεν απουσιάζουν και τα οχήματα. Μπορείτε να χειριστείτε μια ικανοποιητική ποικιλία από τζιπάκια, φορτηγάκια, αυτοκίνητα, έως και βάρκες. Τα τροχοφόρα οχήματα μπορείτε να τα μετατρέψετε σε Battlecars χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα εργαλεία που μπορείτε να βρείτε, δίνοντάς τους επιπλέον θωράκιση και εξοπλισμό όπως rocket boosters, εκρηκτικά βαρέλια και πολυβόλα. Ο χειρισμός τους είναι απλοϊκός, αλλά αρκετά άτσαλος σε σχέση με πχ εκείνον του BMX, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι developers δεν έδωσαν τόση σημασία σε αυτόν τον τομέα.

Όπως είναι πλέον αναμενόμενο σε σχεδόν κάθε free-to-play game, τα loot boxes, season passes και microtransactions δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Ring of Elysium. Τουλάχιστον, η Tencent τηρεί τα προσχήματα και περιορίζεται σε skins και γενικά αισθητικής αξίας αντικείμενα χωρίς να προβαίνει σε pay-to-win μονοπάτια. Αυτό όμως αντίστοιχα σημαίνει ότι έχετε περιορισμένες επιλογές εξατομίκευσης του χαρακτήρα σας, εκτός αν αγοράσετε -ή αν σας τύχουν- τα κατάλληλα αντικείμενα.

Ντου και ξύλο
Οπτικά, το Ring of Elysium είναι αρκετά όμορφο, καθώς τα τοπία του είναι γραφικότατα, ειδικά από ψηλά, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κτίρια και ιδιομορφίες του εδάφους. Έχετε την επιλογή first ή third-person κάμερας και τα matches αντίστοιχα παίζονται ή στον έναν, ή στον άλλον τύπο. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι, ενώ τα μοντέλα των όπλων, αν και θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο λεπτομερή, δεν απογοητεύουν. Τα οπτικά εφέ είναι ικανοποιητικά, ειδικά τα διάφορα καιρικά φαινόμενα δίνουν μια επιπλέον νότα ατμόσφαιρας και συμβάλλουν στην τακτική παιχνιδιού που μπορείτε να ακολουθήσετε. Τα animations είναι σε γενικές γραμμές ομαλά και τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα σκαμπανεβάσματα του framerate φαίνεται ότι βελτιώνονται με το κάθε update.

ring of elysium 3

Δεν θα ξέρετε από που σας ήρθε
Η μουσική των μενού είναι αρκετά επιβλητική, συναισθηματική και μιξαρισμένη πολύ καλά. Αν και τα μουσικά θέματα δεν είναι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτα, εξυπηρετούν τον σκοπό τους επιτυχημένα. Τα ηχητικά εφέ είναι ρεαλιστικότατα και το αραιό voice acting δεν είναι καθόλου κακό. Το μόνο μελανό σημείο είναι η αίσθηση απόστασης και κατεύθυνσης του ήχου, καθώς κάποια σημαντικά εφέ (όπως βήματα και πυροβολισμοί) από αρκετά μακριά ακούγονται σαν να ήταν πιο κοντά σας από ότι στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να σας μπερδεύουν.

Τίμια εναλλακτική
Παρά τον κορεσμό στο είδος, το Ring of Elysium είναι μια αξιόλογη εναλλακτική πρόταση για τους λάτρεις των Battle Royale. Αν και σε κάποιους τομείς διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές του, στην ουσία του δεν αλλάζει κάτι τρομερά. Όμως, το γεγονός ότι προσφέρει μια καλοφτιαγμένη και παρόμοια εμπειρία δωρεάν, το κάνει σίγουρα ένα άξιο αντικείμενο της προσοχής των φίλων του είδους.

 

Θετικά:
- Ποικιλία όπλων
- Επιλογή σημείου εκκίνησης
- Classes με εξοπλισμό που διευκολύνει την κίνηση
- Όμορφα καιρικά φαινόμενα
- Μέχρι τέσσερις νικητές σε ένα match
- Διατίθεται δωρεάν

Αρνητικά:
- Ανακριβής αίσθηση απόστασης και κατεύθυνσης του ήχου
- Loot boxes και microtransactions
- Μέτριος χειρισμός των οχημάτων
- Χαμηλή ταχύτητα βλημάτων
- Μόνο ένα map για ολόκληρη σεζόν

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8 
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά οι ιδιομορφίες του το κάνουν ελκυστικό.

Γιώργος Τζίτζιφας

 

NEWS   VIEW ALL

Ring of Elysium: Μοντέλο κατηγορεί την Tencent πως χρησιμοποίησε φωτογραφίες της χωρίς άδεια

  Ένα μοντέλο από την Κίνα κατηγορεί την Tencent πως χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες της για τον σχεδιασμό ενός χαρακτήρα στο Ring of Elysium. Η Mei Yan θεωρεί πως η εταιρεία ανάπτυξης του δημοφιλούς ...
Posted (26 Jan 2019)

Ring of Elysium από την Tencent

[Αρχική Δημοσίευση: 13/9/18] Στα όρη στα άγρια βουνά σε είδα να παίζεις Battle Royale.Αφήνοντας την αποτυχημένη προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα πιασάρικο στιχάκι ας πάμε στην νέα προσθήκη στο είδος ...
Posted (26 Nov 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 AntonKos (Level 17) 06/09/2019 10:17
Το καλύτερο Battle Royale για μένα.Το προτιμώ από PUBG,Fortnite κυρίως λόγω απόδοσης στους servers.Βασικά ειναι για οσους εχουν απογοητευεί με την απόδοση του PUBG που ειδικα τον πρωτο καιρο ηταν μονιμως σε beta.
#2 nickarma (Level 12) 07/09/2019 00:39
Το RoE εχει τα θεματα του.Καλη επενδυση εκανε η Tencent για να φτιαξει το δικο της Battle Royale αλλα ουτε που περιμέναμε λανσαρισμα με τοσα θεματα.Απο modes λιγα πραγματα (εξαφανισαν τα duos χωρις λογο),οι devs τραβανε λεει ολες τις πληροφοριες απο το PC σου και παιζουν κατι glitches...αναλ ογα τι θα σου τυχει.Δεν επρεπε να βιαστουν, ειχε πολυ δρομο ακομα για να πεις οτι ειναι τελικο παιχνιδι.Παντως εχει τρομερα γραφικα,ωραιο συστημα μαχης,ειναι δωρεαν οταν το pubg χρεωνει κακως και ειναι κριμα γιατι αν το προσεχαν ο κοσμος θα το λατρευε περισσοτερο.
Score 8
8.35 User Score
(10 votes )
User Reviews 0
Genre: Battle Royale/FPS/Third Person-Shooter
Developer: Tencent Games, Aurora Studio
Publisher: Garena, Tencent Games, TCH Scarlet Limited
Διάθεση:
Players: 60
Requirements: Επεξεργαστής Intel i3 8130U ή αντίστοιχος, Μνήμη RAM 4GB, Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce GT 730 ή αντίστοιχη, 10GB χώρο στον σκληρό δίσκο, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7/8.1/10
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/6/2019
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.