Reviews Transport Fever
Comments (0)

Transport Fever Hot

Αεροπλάνα, λιμουζίνες και τρένα.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b2/6f/70/transport-fever-box-87-1578364463.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Αεροπλάνα, λιμουζίνες και τρένα.

Οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις ενός ή μιας ομάδας ατόμων είναι η καλύτερη δυνατή έμπνευση για να βάλουν μπρος το έργο τέχνης που επιθυμούν να δημιουργήσουν. Η ελβετική εταιρεία ανάπτυξης Urban Studio γνωρίζει από πρώτο χέρι την σημασία που έχει ένα τέλειο σύστημα μεταφοράς για την πολιτισμική ανάπτυξη μιας κοινωνίας. Τα μέλη της, χρησιμοποιώντας τις ευρύτατες υπολογιστικές τους γνώσεις και τις ευχάριστες ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους προσφέρουν μια ζωή τα μεταφορικά μέσα της Ελβετίας, δημιούργησαν το 2014 το Simulation Train Fever.

Το, χρηματοδοτούμενο από τους users με την χρήση crowdfunding, game άρεσε στους λάτρεις των Tycoon αλλά και στους δημιουργούς του. Οι τελευταίοι αντιλήφθηκαν ότι τα περιθώρια βελτίωσης ήταν πολλά με αποτέλεσμα να προχωρήσουν δύο χρόνια αργότερα στην δημιουργία του Transport Fever. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τίτλων είναι ο εμπλουτισμός του gameplay και το στρώσιμο του user interface προκειμένου να διευκολυνθεί η αλληλεπίδρασή μας με τον κόσμο του. Ο κόσμος αυτός καταγράφει τα 150 σπουδαιότερα χρόνια στην ιστορία των μεταφορών και η διαμονή μας σε αυτόν μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

transport fever 1

Ταξίδι αναψυχής στην ιστορία των μεταφορών
Η ελευθερία που μας χαρίζει το Transport Fever ήταν και το πρώτο χαρακτηριστικό του που αγαπήσαμε. Αρχικά αποφασίζουμε την μορφή που θα λάβει η εμπειρία μας. Θέλουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι ή να συμμετάσχουμε σε έναν ψηφιακό αγώνα, σε ένα καθαρόαιμο Video Game δηλαδή; Στην Sandbox διάστασή του το Transport Fever είναι ένα παιχνίδι. Μας χαρίζει όλα τα game mechanics, τα συστήματα και την δυναμική τους και μας αφήνει να τα δοκιμάσουμε χωρίς περιορισμό χρόνου ή και χρημάτων αν προσθέσουμε το no cost mod. Αισθανόμαστε την χαρά ενός παιδιού που του έδωσαν ένα πακέτο με Lego και το άφησαν να σχηματίσει με αυτά ότι του κατέβει. Η αίσθηση είναι αναζωογονητική και ταυτίζεται με εκείνη που μας προκαλεί το Sim City. Είναι το ιδανικό mode για εξερεύνηση και πειραματισμούς σε ένα πλήρως αναπτυγμένο ψηφιακό οικοσύστημα. Ο χάρτης είναι procedurally generated συνεπώς καμία παρτίδα δεν θα είναι όμοια με την άλλη.

Λέμε να επιλέξουμε την “κουρτίνα δύο” και δύο single player campaigns έρχονται στο φως, το ένα τοποθετημένο στην Αμερική και το άλλο στην Ευρώπη μας. Εδώ οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν, δηλαδή υπάρχουν πλέον κανόνες και συγκεκριμένοι στόχοι για να πετύχουμε. Οι στόχοι αυτοί μας ενθουσίασαν όσο δεν παίρνει γιατί έχουν και εκπαιδευτική αξία. Είναι μοναδική εμπειρία να λαμβάνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία της διώρυγας του Παναμά και μάλιστα, να παρακολουθούμε το κολοσσιαίο αυτό επίτευγμα της ανθρώπινης προσπάθειας να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που παρακολουθήσαμε το φιλμ The Current War (Benedict Cumberbatch, Michael Shannon) και το Transport Fever μας ανέθεσε να βοηθήσουμε τους George Westinghouse και Nikola Tesla στην ηρωική τους προσπάθεια να επιβάλλουν το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. Νταντέψαμε τους κατοίκους φημισμένων πόλεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, συμμετείχαμε στην έκρηξη της αεροπορικής βιομηχανίας και στην διαστημική κούρσα. Προφανώς, τα 14 missions του single player είναι ποικιλόμορφα και διαδραματίζονται σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, μεγιστοποιώντας την εθιστικότητά τους. Το tutorial που προηγείται των campaigns δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Μας εξηγεί τα βασικά αλλά εναπόκειται στην παρατηρητικότητα και την εξυπνάδα μας να συμπληρώσουμε τα κενά.

Τσαφ, τσουφ το τρένο περνά
Ανακαλύπτουμε ότι το βασικό game mechanic, το στρώσιμο των σιδηροτροχιών, απαιτεί μεγάλη προσοχή ειδάλλως τα τρένα μας δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν ποτέ από τον σταθμό. Οι γραμμές που θα φεύγουν από το κτίριο του train depot πρέπει να εφάπτονται τέλεια στην βασική σιδηροτροχιά που θα διασχίζει η αμαξοστοιχία μας. Απαγορεύονται οι υπερβολικές καμπύλες (τις λατρεύουμε μόνο στις κυρίες) και η κατάληξη της γραμμής σε αδιέξοδο. Αργά αλλά σταθερά μαθαίνουμε να στρώνουμε το έδαφος για τα ατσαλένια φίδια μας και κατόπιν τα αμολάμε προς τους προορισμούς τους.

transport fever 2

Τα missions ζητούν ένα σωρό πράγματα από εμάς τα οποία μπορούμε να συνοψίσουμε ως εξής. Ένωση των παραγωγικών μονάδων και μεταφορά των πρώτων υλών από την μια προς την άλλη ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μεταφορά του τελικού προϊόντος στην πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή για να θρέψουμε τον ντόπιο πληθυσμό και την εμπορική – βιομηχανική δραστηριότητα. Μεταφορά των κατοίκων από τον χώρο διαμονής στον χώρο εργασίας για μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Τα παραπάνω είναι οι βασικές απαιτήσεις των missions, ανακαλύψαμε όμως με μεγάλη μας χαρά και αρκετές αιφνιδιαστικές αποστολές με τις οποίες ασχολούμαστε γιατί περνούν κοινωνικά και οικολογικά μηνύματα.

Σε ένα mission, η αποψίλωση των δασών, η ερημοποίηση αυτή των πνευμόνων οξυγόνου που συντηρούν την ζωή παγκοσμίως, καταδικάζει σε θάνατο ένα σπάνιο είδος βατράχων. Δυστυχώς το Transport Fever δεν είναι Dungeon Keeper για να μπορέσουμε να μαστιγώσουμε τους υπαίτιους, καταπιανόμαστε λοιπόν με το plan b, την αναδάσωση των περιοχών που ζει το βατράχι μας. Αφού φυτέψαμε ένα σκασμό δέντρα, οι γλιστεροί μας φίλοι σώθηκαν και ένα κύμα ικανοποίησης μας πλημμύρισε. Σε άλλες περιπτώσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα δίκαια αιτήματα των εργατών που δίνουν το αίμα τους για τις βιομηχανίες. Προτιμήσαμε να τους πληρώσουμε αδειάζοντας το ταμείο και καθυστερώντας την ολοκλήρωση του mission παρά να τους οδηγήσουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

transport fever 3

Θα γίνουμε μεγιστάνες
Η μετακίνηση ανθρώπων και πρώτων υλών επιβάλλει προσεκτική μελέτη των περιοχών οι οποίες, χάρη στο λειτουργικό user interface, αποκαλύπτουν την τριχοτόμηση τους σε εμπορικές, βιομηχανικές και κατοικήσιμες συνοικίες. Η παρατήρηση των ανθρώπων που περιφέρονται εντός των πόλεων μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ όμορφα απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη που τους καθοδηγεί. Παρατηρούμε ότι εξομοιώνει άριστα την καθημερινότητά τους, μελετούμε τις ξεχωριστές προτιμήσεις τους και σχεδιάζουμε τα μεταφορικά μας πλάνα. Η πληροφόρηση που έχουμε για τις κατοικίες είναι αναλυτική, απέχει μόλις ένα κλικ του mouse και μας βοηθά να λαμβάνουμε σωστότερες αποφάσεις.

Το ίδιο A.I. που οδηγεί τόσο έξυπνα το ψηφιακό του κοπάδι δείχνει να... χάνει λάδια στην διαχείριση των οχημάτων, σε απρόβλεπτες στιγμές. Υπάρχουν φορές που αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο, η αμαξοστοιχία που έκανε 50 φορές την ίδια διαδρομή μέχρι τώρα, κοκάλωσε στον σταθμό. Αν αλλάξουμε την σύνθεση μιας γραμμής, την αναβαθμίσουμε ή σβήσουμε τμήματά της το καταλαβαίνουμε. Χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα όμως μάλλον πρόκειται περί bug ή το A.I. έπαθε μίνι εγκεφαλικό και τα... έχασε.

Η πολιτισμική πρόοδος είναι το ακίνδυνο “ναρκωτικό” που μας ποτίζει το Transport Fever και φυσικά, ζητούμε διαρκώς περισσότερο.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει παίξει με τρενάκια ή να μην του αρέσει η κίνηση και η ομορφιά των σιδερένιων αυτών θηρίων που εκτίναξαν την ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Η μεγαλύτερη απόλαυση του Transport Fever είναι να βλέπουμε τα τρένα μας να διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις στην ύπαιθρο, ξεφυσώντας και αμολώντας καπνό σαν μανιώδεις καπνιστές. Ανάλογη ικανοποίηση λαμβάνουμε από τα αμάξια, τα τραμ, τα πλοία και τα αεροπλάνα που υπηρετούν τον τεράστιο εμπορικό μας στόλο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι νιώθουμε πραγματικά σαν Ωνάσηδες και Νιάρχοι, σαν μεγιστάνες του πλούτου που ελέγχουν την οικονομική ζωή, με μια διαφορά. Η ευχαρίστησή μας ελάχιστα σχετίζεται με τα κεφάλαια που συσσωρεύουν στον τραπεζικό λογαριασμό οι δραστηριότητες μας. Μεθούμε από την μεταμόρφωση του game world που προκαλούν οι αποφάσεις μας.

Η διαχείριση πόρων αρχίζει με ταπεινές άμαξες που τις σέρνουν αλογάκια και εξελίσσεται σε ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων, σιδηροτροχιών και αερογραμμών που καλύπτει σαν δίχτυ αράχνης όλο τον χάρτη. Τα μοντέλα των οχημάτων μας είναι καταπληκτικά σχεδιασμένα, έχουν τέλεια animations και η εμφάνισή τους αλλάζει όσο μεγαλώνουν στην υπηρεσία μας. Τα πάντα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Τα σημάδια της φθοράς αποτυπώνονται στα κορμιά των οχημάτων με την μορφή σκόνης, μούχλας και σκουριάς ενισχύοντας τον ρεαλισμό της αναπαράστασης. Το πέρασμα του χρόνου μας δίνει πρόσβαση σε τεχνολογικά εξελιγμένα οχήματα αλλά και δρόμους με τα οποία αντικαθιστούμε τα φθαρμένα, εξασφαλίζοντας την αποδοτικότητα της μεταφορικής αυτοκρατορίας μας.

transport fever 4

Το χρήμα είναι το μοναδικό εμπόδιο στην πορεία μας προς ένα ένδοξο μεταφορικό δίκτυο. Τελειώνει πολύ εύκολα αν δεν προσέχουμε που το ξοδεύουμε, ευτυχώς όμως οι μέτοχοι της επιχείρησής μας είναι διατεθειμένοι να βάζουν διαρκώς βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και να μας δανειοδοτούν όταν το ρευστό εξαντλείται. Ο χάρτης ξεχειλίζει από λεπτομέρειες τις οποίες παρακολουθούμε απλά και μόνο για να απορροφηθούμε στον κόσμο του Transport Fever. Τα πυκνά δάση, τα λατομεία, οι φάρμες, οι σταθμοί, τα σπίτια με το ιδιαίτερο design τους αποκαλύπτουν έναν πανέμορφο κόσμο που καταναλώνουμε με βουλιμία.

Η μεγέθυνση είναι εξαιρετική και μας φέρνει πολύ κοντά στα παρατηρούμενα αντικείμενα για να τα θαυμάζουμε όπως τους αξίζει. Το ηχοσύστημα του Transport Fever παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία ατμόσφαιρας. Παρατηρούμε από ψηλά τα δρώμενα στον χάρτη και μας τυλίγει η σιωπή, βλέπουμε αλλά δεν ακούμε τίποτα από τις δραστηριότητες του κόσμου. Με μια κάθετη εφόρμηση σε μια πόλη, σε έναν σταθμό, σε μια επιχείρηση, σε ένα όχημα, κατακλυζόμαστε από τα ηχητικά εφέ τους. Η πολύβουη ψηφιακή ζωή ακούγεται μόνο όταν δεν έχουμε ένα σωρό αποφάσεις να λάβουμε για την εξέλιξη της μεταφορικής μας αυτοκρατορίας.

Άντε πάμε λίγο πιο ζωηρά, κουνηθείτε χελώνες
Δυστυχώς το Transport Fever δεν είναι απαλλαγμένο από προβλήματα. Οι αργοί ρυθμοί είναι ένα από αυτά. Στήνουμε ένα τέλειο μεταφορικό δίκτυο με πολλά οχήματα και μεταφέρουμε τις ποσότητες των υλικών που μας έχουν ζητηθεί για να ολοκληρώσουμε το τρέχων objective. Διαπιστώνουμε ότι, παρά την ταχύτητα των οχημάτων, η μεταφορά μοιάζει να διαρκεί για πάντα. Ενεργοποιούμε την τριπλή επιτάχυνση του gameplay. Τα πράγματα βελτιώνονται αλλά και πάλι οι δραστηριότητές μας παίρνουν πολύ χρόνο έως την ολοκλήρωσή τους.

Δεν είναι καλό σημάδι για ένα game το ότι πηγαίνουμε να κάνουμε δουλειές του σπιτιού και το αφήνουμε να τρέχει, ελπίζοντας ότι θα έχουν μεταφερθεί οι απαιτούμενες ποσότητες μέχρι να επιστρέψουμε. Κάνουμε zoom out από το τερέν και δεν μας αρέσει ιδιαίτερα αυτό που βλέπουμε. Ο κόσμος μοιάζει με τεράστια τσόχα που την περιστρέφουμε άνετα και περιβάλλεται από λευκό κενό, ένα σύμπαν στην μέση του τίποτα. Θα εκτιμούσαμε την ύπαρξη ουράνιων σωμάτων, χρωμάτων και ουρανού για να μην δείχνει τόσο γυμνό το σκηνικό.

transport fever 5
Ο αγώνας για τις ταχυμεταφορές μόλις ξεκίνησε
Το Transport Fever είναι ένα Video Game με πολλές μεταβλητές που διαπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους. Έχει άφθονη εξερεύνηση για όσους απολαμβάνουν την λεπτομέρεια ενός game world. Έχει απεριόριστη ελευθερία για τους users που αρέσκονται στους πειραματισμούς με σκοπό την έκφραση της δημιουργικότητας τους.

Έχει κυριολεκτικά χιλιάδες mods για να προσθέσουμε οχήματα και γνωστές περιοχές της Υφηλίου, εμπλουτίζοντας σε τρομακτικό βαθμό το υπάρχων περιεχόμενο. Δεν έχει multiplayer και δεν δείχνει να το χρειάζεται. Μας αφήνει εκστασιασμένους με τα άφθονα στατιστικά και την τεράστια ποικιλία των οχημάτων, των αναβαθμίσεων και των προϊόντων. Η τιμή του στα 32 ευρώ δεν μας κάθεται και πολύ καλά, θα την θέλαμε χαμηλότερη δοθέντος του ότι το sequel βρίσκεται ήδη στην κυκλοφορία.

Θετικά:
- Δυνατό single player campaign
- Τεράστια λεπτομέρεια του game world του
- Στιβαρό replayability εξαιτίας του sandbox mode και των user mods
- Αφθονία στατιστικών, οχημάτων και υλικών
- Αξιόλογη εξομοίωση της καθημερινής δραστηριότητας

Αρνητικά:
- Απαιτεί αρκετό χρόνο μέχρι να το μάθουμε καλά
- Κολλήματα του A.I.
- Η τοποθέτηση γραμμών και δρόμων μπορεί να σπάσει νεύρα
- Η επίπεδη μορφή του χάρτη παραπέμπει σε τσόχα

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.8

Μια ενδιαφέρουσα ματιά στην μακραίωνη ιστορία της ανθρώπινης μετακίνησης και εφευρετικότητας.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.8
User Score ( 5 votes ) 6.4
User Reviews 0
Genre: Simulation, Tycoon
Developer: Urban Games
Publisher: Good Shepherd Entertainment
Διάθεση: Good Shepherd Entertainment
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E6850 στα 3.0GHz ή AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 260 ή AMD Radeon HD 5670 1GB DDR3, Χώρος στο σκληρό δίσκο 4GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64μπιτα
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 8/11/2016
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification