Reviews Zombie Army 4: Dead War
PC   PS4   Xbox One  
Comments (1)

Zombie Army 4: Dead War Hot

Ορδές από Zombies για χόρταση.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/60/54/44/zombie-army-4-dead-war-cover-25-1584980152.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ορδές από Zombies για χόρταση.

Η Rebellion Developments γνωρίζει καλά τη συνταγή για τη δημιουργία ενός χορταστικού Tactical Shooter και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την επιτυχία που σημείωσε η σειρά Sniper Elite. Ακολουθώντας την πεπατημένη, λοιπόν, και αντλώντας το σενάριο από τα ήδη υπάρχοντα spin-offs του Sniper Elite V2, Nazi Zombie Army και Nazi Zombie Army 2, δημιουργεί το Zombie Army Trilogy που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2015. Η έκδοση αυτή περιείχε τις πλέον remastered εκδόσεις από τα δύο πρώτα games και ένα τρίτο καινούριο κεφάλαιο, στο τέλος του οποίου  οι fans του franchise είχαν την τιμή να στείλουν τον Χίτλερ στην Κόλαση. Το Zombie Army Trilogy αν και διασκεδαστικό απέσπασε μέτριες εντυπώσεις.

Πέντε χρόνια μετά, στις 4 Φεβρουαρίου 2020, η Rebellion Developments κυκλοφορεί το sequel της σειράς Zombie Army 4: Dead War. To Third-person Tactical Shooter ακολουθεί τα μονοπάτια των προηγούμενων games κρατώντας τα co-op στοιχεία και αρκετούς από τους μηχανισμούς του Sniper Elite.
 
zombie army 4 1
 
 Το cliché των Nazi Zombies
Με το τελευταίο κεφάλαιο του Zombie Army Trilogy να κλείνει με την ομάδα της αντίστασης να εξορίζει τον Χίτλερ στην Κόλαση και να σφραγίζει την πύλη της άλλης διάστασης, το Dead War μας παρουσιάζει ένα κόσμο όπου τα zombie συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης τους έχει εξαφανιστεί. Η τέλεια δικαιολογία λοιπόν για να βγείτε στους δρόμους της Ιταλικής χερσονήσου και να αρχίσετε να σκοτώνετε. Διαλέξτε έναν από τους 4 χαρακτήρες που προσφέρονται και συνεργαστείτε με την Αντίσταση.
 
Η πρώτη αποστολή του campaign σας τοποθετεί στους δρόμους ενός κατακλυσμένου από νεκρούς Μιλάνο. Φτάνετε στο στρατόπεδο της αντίστασης και εκεί σας ενημερώνουν ότι πρέπει να το εγκαταλείψετε, γιατί η περιοχή δεν είναι πλέον ασφαλής. Από εκεί και μετά ξεκινάει μία τρελή περιπέτεια στα κανάλια της Βενετίας, στα δάση της Σαρδηνίας, σε ένα ζωολογικό κήπο στην Κροατία, στις ακτές της Γένοβας, στο πολύ ενεργό ηφαίστειο του Βεζούβιου, αλλά και στην πόλη της Ρώμης για να καταλήξετε στην βάση του Hitler μέσα στην Κόλαση. Πρόκειται για ένα χορταστικό campaign με όχι ιδιαίτερα συγκλονιστικό storyline. Ο στόχος είναι ένας, να σταματήσετε τον στρατό των απέθαντων.
 
 
Ένα σύγχρονο Left 4 Dead
Υπάρχουν 9 επίπεδα, το καθένα τοποθετημένο σε μία διαφορετική περιοχή. Σε κάθε μία από αυτές υπάρχουν συγκεκριμένες αποστολές που πρέπει να ολοκληρώσετε, όπως είναι η καταστροφή των λεγόμενων Hell Towers και το σταμάτημα των cultists που θέλουν να αναστήσουν τον Führer. Εκτός από τις αποστολές καλείστε να νικήσετε άπειρες ορδές ζομπιών και δυνατά bosses που θα ζορίσουν και τους πιο απαιτητικούς.
 
Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό third-person shooter όπου τα kills μετατρέπονται σε combos και τα combos σε XP στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Παίξτε το μόνοι σας ή και με παρέα, αφού το campaign υποστηρίζει co-op έως και 4 άτομα. Βέβαια το παιχνίδι δεν δέχεται δεύτερο controller, οπότε το multiplayer είναι μόνο online. Κάθε χαρακτήρας από τους 4 που μπορείτε να διαλέξετε έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, καθορίζοντας το gameplay σας σε συνδυασμό με τα Perks που διαλέγετε. Βασικό κλειδί στη μάχη εναντίων των νεκρών παίζουν τα explosives και τα όπλα, τα οποία επιδέχονται upgrades αν διαθέτετε τα kits που το επιτρέπουν. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες όπλων, τα rifles, τα assault rifles, τα οποία περιλαμβάνουν και τα shotguns, και τα pistols. Σε κάθε loadout μπορείτε να έχετε ένα όπλο από κάθε κατηγορία.
 
zombie army 4 2
 
Το Zombie Army 4 είναι ένα κλασικό Splatter με zombie και θυμίζει σε πολλά σημεία άλλα όμοιά του. Για παράδειγμα, η όλη δομή των levels είναι εφάμιλη με εκείνη του αγαπημένου Left 4 Dead. Υπάρχουν safe rooms στο τέλος κάθε κεφαλαίου, όπου εφοδιάζεστε, κάνετε τα απαραίτητα upgrades σε ήρωα και loadout και βγαίνοντας ξεκινάτε το επόμενο κεφάλαιο. Επιπλέον τα zombies φέρουν και αυτά κατηγορίες. Υπάρχουν τα απλά, με τις δικές τους υποκατηγορίες, οι Officers που καλούν zombie με special abilities, τα Zombie Tanks και οι Heavies. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία, εντάσσονται οι σπαστικοί τεράστιοι μπελάδες, οι οποίοι έχουν και ένα όπλο μαζικής καταστροφής μαζί τους, όπως είναι το flamethrower για παράδειγμα. Για την εξόντωση τους απαιτείται καλό positioning και μπόλικες σφαίρες ειδικά αν έχουν και παρέα. Το καλό είναι ότι μόλις πεθάνουν το όπλο τους είναι διαθέσιμο για άμεσο loot.
 
Γενικά τα zombies, αν και τα συναντάτε σχεδόν πάντα σε μεγάλους αριθμούς, δεν είναι πολύ έξυπνα και ευτυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν τρέχουν. Μπορείτε να τα αποφύγετε σχετικά εύκολα. Αν βρεθείτε σε δύσκολες καταστάσεις υπάρχει πάντα και η επιλογή του melee, των traps που υπάρχουν διασκορπισμένα μέσα στα levels και του instant kill που φορτώνει σιγά σιγά όσο κάνετε kills. Με σωστό positioning και καλή χρήση των items και των traps, το Zombie Army 4 αν και δύσκολο σε μερικά σημεία μπορεί να γίνει πολύ απολαυστικό. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο mission, στο οποίο πρέπει να νικήσετε μία τεράστια ορδή με τρεις Officers και ένα Zombie Tank να την συνοδεύει. Αν παίζετε το mission solo, ο μόνος τρόπος να ξεμπερδεύετε γρήγορα με τα low level zombies είναι να τα οδηγήσετε σε ένα συγκεκριμένο trap μέσα στο map, έναν τεράστιο ανεμιστήρα, ο οποίος ρουφάει ό,τι βρίσκεται μπροστά του, ακόμα και εσάς.
 
 
Τα mechanics όσον αφορά το shooting, την τοποθέτηση και τη χρήση των explosives είναι οικεία σε όποιον ασχολείται με third-person games. Το μόνο που μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργο στην αρχή είναι το movement το οποίο αρχικά θα το χαρακτήριζα λίγο περίεργο ως και απότομο, αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό. Θα το ξεχάσετε μόλις δείτε το πρώτο x-ray cam kill. Γενικά το στοιχείο αυτό που μας έρχεται από το Sniper Elite, είναι τόσο απολαυστικό που κάθε φορά που θα καταστρέφετε ένα σάπιο όργανο ενός νεκροζώντανου θα θέλετε κι’ άλλο.
 
Το campaign του Zombie Army 4 διαρκεί περίπου 10 με 12 ώρες. Προσωπικά μου πήρε γύρω στις 14 ώρες να το τερματίσω μόνο και μόνο επειδή έψαχνα να βρω όλα τα collectibles και να σκοτώσω όσα περισσότερα zombies μπορώ για τα XP. Το story δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τα υπόλοιπα games που κυκλοφορούν στις μέρες μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι και λίγο μικρότερο, καθώς σε πολλά σημεία τα encounters μου φάνηκαν περιττά.
 
zombie army 4 3
 
Χαθείτε σε έναν κόσμο όπου τα πολλά Zombie είναι πολλές φορές καλύτερα από ένα.
 
Zombie Hordes με παρέα
Αυτό που πραγματικά έχει σημασία στο παιχνίδι είναι το mode Horde, το οποίο υπήρχε και στα προηγούμενα games. Αφού τερματίσετε το campaign και γνωρίζετε πλέον όλα τα zombies μπείτε solo ή με άλλα τρία άτομα σε πίστες που μεγαλώνουν σιγά σιγά όσο εξολοθρεύετε τα waves από undead που έρχονται κατά πάνω σας. Σαν σωστό Survival Ηorror δεν μπαίνετε με το loadout σας μέσα, αλλά χρησιμοποιείτε ότι σας δίνεται και όσο ξεκλειδώνετε την πίστα τόσα περισσότερα όπλα και explosives βρίσκετε. To Horde είναι ο ίσως ο μόνος λόγος που μετά το campaign όσοι αγόρασαν ή θα αγοράσουν το Zombie Army 4 θα συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί του, καθώς το campaign δεν διαθέτει κάποιο συγκινητικό story που να αξίζει να το παίξετε δεύτερη φορά ούτε side missions, μόνο τα collectibles που συλλέγονται σχετικά εύκολα. Αυτό φυσικά το γνωρίζει και η Rebellion Developments και για αυτό κάθε εβδομάδα έχει Weekly Event με ένα map από το Horde και κανόνες που αλλάζουν.
 
Για τους οπτικούς και ακουστικούς νευρώνες
Η αισθητική και η χρωματική παλέτα δεν έχει αλλάξει από τo Zombie Army Trilogy αν και προφανώς μετά από μία πενταετία τα γραφικά έχουν βελτιωθεί πολύ. Τα ομιχλώδη περιβάλλοντα, οι σκοτεινοί διάδρομοι και τα τοπία κολάσεως αποκτούν νέα δυναμική μέσω του προσεγμένου φωτισμού και των σκιάσεων, ενώ πλέον με ένα λιγότερα “θολωμένο” παιχνίδι φαίνεται ο χαρακτήρας του σχεδίου της Rebellion Developments, o οποίος σίγουρα δεν θέλει να τείνει προς τη ρεαλιστική απεικόνιση, αλλά προς εκείνη των comics. Το Zombie Army 4 υποστηρίζει HDR.
 
zombie army 4 4
 
Όσον αφορά το ακουστικό του κομμάτι αυτό είναι απλά αποδεκτό. Δεν διαθέτει καμία τρελή ποικιλία στο θέμα της μουσικής και σχεδόν σε κάθε encounter ακούγεται η ίδια λούπα. Δεν είναι άσχημο για την γενικότερη εμπειρία, καθώς το soundtrack ταιριάζει με τον κόσμο του Zombie Army 4. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με τόσες πολλές μάχες μαζεμένες σε ένα story θα βαρεθείτε να το ακούτε. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνει την ακουστική εμπειρία καλή είναι τα υπόλοιπα ηχητικά εφέ, όπως αυτά των όπλων και των εκρηκτικών, τα οποία είναι γεμάτα και απολαυστικά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι μπορείτε να διαλέξετε το audio output ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε amp και speaker system, ακουστικά ή απλά τα ηχεία της τηλεόρασης. Τέλος, μία μικρή λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί, είναι η αναπαραγωγή μερικών πολύ creepy ήχων από το ηχειάκι του controller στο PS4 όταν ανοίγετε το μενού και σταματάτε να παίζετε. Αν φοβάστε γενικά σας συμβουλεύω να απενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή πριν ξεκινήσετε να το παίζετε, γιατί θα τους ακούσετε όταν δεν θα το περιμένετε. 
 
Ναζί κανείς ή να μην ζει?
Ναζί λοιπόν, αν είναι zombie και μπορούμε να το σκοτώσουμε. Το Zombie Army 4 είναι ένα από τα games με zombie που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και δεν έχουν ξεχάσει αυτό που μας δίδαξε το παλιό καλό Left 4 Dead, το fun της υπόθεσης. Με καλή αρχική τιμή που σίγουρα θα πέσει και άλλο με το πέρασμα του καιρού και με ένα διασκεδαστικό multiplayer χαρακτηρίζεται τίμιο στο είδους του. Αν σας αρέσουν τα απολαυστικά headshots, τα slow motion x-ray kill cams και φυσικά τα ατελείωτα zombies αξίζει να το δοκιμάσετε. 
 
Θετικά:
- Πολλά modifications σε όπλα και χαρακτήρες
- Το Horde mode σε συνδυασμό με τα Weekly Events προσφέρουν επιπλέον περιεχόμενο μετά το campaign
- Μεγάλη ποικιλία σε εχθρούς
- Αισθητική που ταιριάζει στον χαρακτήρα του
 
Αρνητικά:
- Μέτριο story
- Σοβαρές ελλείψεις σε μουσική
- Δεν υπάρχει δυνατότητα για split screen co-op
- To movement είναι απότομο έως και περίεργο στην αρχή.
 
Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 6
Αντοχή: 7.5
Γενικά:  6.9
 
Καλή προσπάθεια σε μία κατηγορία games όπου οι fans έχουν πλέον υψηλές απαιτήσεις.
 
 
Βασιλική Κούκια

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Efane (Level 24) 24/03/2020 23:16
Έχοντας παίξει το zombie Army trilogy και φυσικά τα εξαιρετικά Sniper elite δηλώνω πιστός φίλος της Rebellion. Η σειρά Zombie Army έχει θέμα με τον ήχο όπως πολύ σωστά αναφέρει η Βασιλική, ακούγεται η ίδια κραυγή των ζόμπι με την ίδια ένταση είτε είναι μακριά είτε στα δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να κουράζει. Το co op είναι το μεγάλο κέρδος του τίτλου καθώς είναι σούπερ διασκεδαστικό. Προσωπικά θα το παίξω αν και θα ήθελα πολύ να δω την Rebellion να πειραματίζεται σε άλλα ip's. Ευχαριστούμε για το άρθρο :-)
Score 6.9
User Score ( 7 votes ) 7.5
User Reviews 0
Genre: Third-person Shooter
Developer: Rebellion Developments
Publisher: Rebellion Developments
Διάθεση:
Players: 1 (2-4 Online)
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-6100 4 Cores 3.7 (ή ο παρόμοιος της AMD), Κάρτα γραφικών Nvidia GTX 1030 2GB (ή η παρόμοια AMD), Χώρος στο σκληρό δίσκο 50GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 4/02/2020
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification