Reviews Wreckfest
Comments (0)

Wreckfest Hot

Ρόδα, γκάζια και κοπάνα.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/68/dc/a0/wreckfest-box-15-1591036352.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ρόδα, γκάζια και κοπάνα.

Πολλές φορές τα πράγματα στη ζωή δεν έρχονται όπως τα θέλουμε, αλλά η πίστη στις δυνατότητες μας και στο project το οποίο δουλεύουμε, μπορεί να είναι η ειδοποιός διαφορά, για να συνεχίσουμε. Στο μυαλό των developers της Φινλανδικής Bugbear Entertainment δεν είμαστε, για να γνωρίζουμε αν προσέγγισαν με τέτοια φιλοσοφική διάθεση την περιπετειώδη διαδρομή του Next Car Game, όπως ήταν ο αρχικός τίτλος του Wreckfest πίσω στο μακρινό 2012 όταν και άρχισε η ανάπτυξή του, αλλά σίγουρα η μετέπειτα εξέλιξη, τους δικαίωσε για την επιμονή τους.

Το χρονικό του διαδόχου του Flatout, περιλαμβάνει ένα αρχικά αποτυχημένο Kickstarter campaign και την κυκλοφορία ενός sneak peek demo μέσω του αρχικού επίσημου website για τη δοκιμή της game engine, το οποίο πάντως είχε μεγάλη απήχηση, λειτουργώντας έτσι ως προπομπός της Steam Early Access έκδοσης. Οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, μαζί και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των Σκανδιναβών, οι οποίοι έδωσαν τη σημερινή ονομασία στη δημιουργία τους, το 2014. Η THQ Nordic ανέλαβε χρέη publisher, εξαγοράζοντας ταυτόχρονα και ένα μεγάλο κομμάτι μετοχών της Bugbear Entertainment και το Wreckfest ανακοινώθηκε για PC το καλοκαίρι του 2018 και ένα χρόνο μετά για PS4, Xbox One.

Wreckfest 8

Δαγκώνοντας τη λαμαρίνα
Ξεκινώντας στο βασικό μενού, θα συναντήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές με κυριότερη το Career mode - με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενέστερα παρακάτω - αλλά και το custom event όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σενάριο, ορίζοντας την πίστα διεξαγωγής, τα διαθέσιμα αμάξια, τον τύπο του αγωνίσματος, τη δυσκολία κ.α. Επίσης υπάρχει η επιλογή του Tournament, με προκαθορισμένους αγώνες, οι οποίοι ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά υπό τη μορφή seasons, το Multiplayer για αναμετρήσεις με άλλους Wreckfesters και το dlc store για την αγορά πρόσθετου υλικού, όπως skin packs και αυτοκινήτων.

Το Career mode χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες-πρωταθλήματα, η καθεμία από τις οποίες έχει ως όριο, ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων που πρέπει να φτάσετε για να ανοίξουν οι σαμπάνιες προβιβασμού στο επόμενο division. Ξεκινάτε από το National Amateurs – β’ τοπικό φανταστείτε – και στόχος σας είναι το ανώτερο πρωτάθλημα με τον ευφάνταστο τίτλο…World Masters. Με το τέλος του κάθε αγώνα και ανάλογα με την κατάταξη σας, μαζεύετε XP και ανεβαίνετε level ξεκλειδώνοντας και τα αντίστοιχα upgrades. Στην αρχή τουλάχιστον, αυτός ο τρόπος είναι και ο ενδεδειγμένος για να αναβαθμίσετε τα τετράτροχα όπλα που περιμένουν στο γκαράζ, αφού τα χρήματα που θα κερδίζετε από τους αγώνες είναι πενιχρά. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο κέρδος πόντων, χρημάτων και δωρεάν αναβαθμίσεων το εκμαιεύετε από την κατάληψη των τριών πρώτων θέσεων, ενώ κάποια αγωνίσματα έχουν ως έπαθλο, κάποια ακριβά αυτοκίνητα. Υπομονή λοιπόν, και θα ανταμειφθείτε αναλόγως.

Θα μοιάζει με Mustang, αλλά δε θα είναι.

Η απουσία δημιουργίας χαρακτήρα που θα μετενσαρκώσει την ψηφιακή σας δίψα για ταχύτητα, φήμη και καταστροφή, μειώνει την εμβάθυνση και αίσθηση της εξέλιξης στο Career mode δείχνοντας τoν γενικότερο arcade προσανατολισμό που ήθελαν να περάσουν οι δημιουργοί. Επίσης τα οχήματα που θα συναντήσετε δεν είναι τα επίσημα, αλλά παρόμοια είναι η αλήθεια, με τα πραγματικά. Σας δίνεται η δυνατότητα βέβαια μέσω του paint shop, να διαλέξετε από διάφορα έτοιμα στένσιλ και χρωματισμούς για να βάλετε την προσωπική σας πινελιά, μέχρι να ξεκινήσουν οι στενές επαφές με τους αντίπαλους οδηγούς και να παρακολουθήσετε τη μεταμόρφωση του αυτοκινήτου σας, σε ένα μάτσο παλιοσίδερα.

Ο δρόμος προς την κορυφή είναι στρωμένος με tuning και restarts
Ένα από τα χαρακτηριστικά που θα παρατηρήσετε μπαίνοντας στη θέση του οδηγού, είναι η άμεση ανταπόκριση του οχήματός σας σε κάθε στραβοτιμονιά, αποδίδοντας αρκετά φυσιολογικά τις έννοιες υποστροφής και υπερστροφής, αισθανόμενοι το βάρος του αμαξιού σας. Μην περιμένετε την απόλυτη physics engine που συναντάμε στο Dirt Rally ή στο Forza Horizon, αλλά λειτουργεί ικανοποιητικά. Ούτως ή άλλως την περισσότερη ώρα στην πίστα, θα βλέπετε τις πόρτες του τετράτροχού σας, αφού το παντιλίκι είναι βασικό κομμάτι του gameplay. Μπορείτε να παραμετροποιήσετε διάφορα στοιχεία του χειρισμού, ανάλογα με τις ανάγκες σας και πόσο βοήθεια ή όχι χρειάζεστε για να ευχαριστηθείτε την κάθε κούρσα. ABS, traction control, stability είναι μόνο μερικά από αυτά, που μπορείτε να πειράξετε δίνοντας τους τιμές από off μέχρι full. Το tuning πριν από κάθε αγώνισμα, ανάλογα με τη διάταξη και οδόστρωμα της πίστας- χαλίκι, χώμα, άσφαλτος ή και συνδυασμός αυτών- δεν έχει συνοδευτικό χαρακτήρα, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις σας. Παρεμβαίνετε σε παραμέτρους όπως suspension, gear ratio, differential και brake balance αξιοποιώντας τις πληροφορίες που σας παρέχονται, αλλιώς θα ξεκινήσετε σε χωμάτινη πίστα με αρκετές κλειστές στροφές και το αυτοκίνητό σας θα έχει setup σκληρών αναρτήσεων και μακριών σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Wreckfest 11

Τα αυτοκίνητα διαχωρίζονται μέσω classes- C,B και A- και κάτω αριστερά εμφανίζεται η μπάρα ενέργειας και μια κάτοψη του αμαξώματος που σας δείχνει την κατάσταση κάθε τμήματος αυτού. Θα συναντήσετε εκτός από τα αγωνιστικά και μια πληθώρα άλλων πιο ιδιαίτερων οχημάτων, όπως καρτ-μηχανές του γκαζόν, σχολικά λεωφορεία, θεριζοαλωνιστικές μηχανές, τράκτορες, μέχρι και διαμορφωμένους καναπέδες. O λόγος της σχέσης, βάρος προς δύναμη μεταφράζεται σε performance points (pp). Το βάρος αυξάνεται από το πεδίο armor που κάνει πιο ανθεκτικό το όχημα στις συγκρούσεις και η δύναμη από το performance που εμπεριέχει τα μηχανικά μέρη. Μπορείτε να παίξετε με αυτή τη σχέση, για καλύτερο αποτέλεσμα ανάλογα με το κάθε αγώνισμα. Περί αγωνισμάτων ο λόγος και θα συναντήσετε μεταξύ άλλων το Last Man Standing που από τον τίτλο, προϊδεάζει για το στόχο σας σε αυτό, τα Banger Races, που ουσιαστικά είναι το best of three- ή και περισσότερο- του Wreckfest και το multi heat με σενάρια με διαφορετικά οχήματα να παίρνουν μέρος. Ένα από αυτά τα σενάρια θέλει εσάς να οδηγείτε ένα τρίκυκλο και τεράστιοι τράκτορες να σας παίρνουν στο κατόπι για να σας βγάλουν από τη μέση, λες και είναι ο Τ1000 από το Terminator 2 και εσείς ο John o Connor με τη φράντζα.

Είστε σίγουρα Arcade;

Τα αυτοκίνητα στις αρχικές κατηγορίες είναι αδύναμα και η αίσθηση της ταχύτητας γίνεται πιο έντονη κατά την πρόοδό σας στο Career mode και την απόκτηση νέων μοντέλων. Με το δάκτυλο κολλημένο στη σκανδάλη του R2 λοιπόν, το κοντέρ στα 160 χλμ./ώρα και τη φουρκέτα με το τσιμεντένιο κράσπεδο να πλησιάζει όλο και περισσότερο, θα συνειδητοποιήσετε ότι η επιμονή στη σωστή γραμμή της πίστας, είναι πολύ σημαντική για να μην σαραβαλιάσετε το αυτοκίνητο σας. Οι δημιουργοί του Wreckfest, κρατάνε τις βασικές αρχές της γρήγορης οδήγησης, στην προσπάθειά τους να έχει μια συνοχή το gameplay, αλλά η υλοποίηση είναι ελλιπής.

Κάθε επαφή, ανάλογα με τη σφοδρότητα, η οποία ποικίλλει από shunt(απλή επαφή), spin out, t-bone, crash out κ.α σας αποφέρει και τους αντίστοιχους βαθμούς- και την αναμενόμενη φθορά στους αντιπάλους και στο αυτοκίνητό σας. Οι βαθμοί αυτοί είναι πολύ μικρότεροι από αυτούς που θα κερδίσετε στο τέλος, αν οδηγήσετε σωστά και γρήγορα κάτι που προϋποθέτει αρτιμελές όχημα, άρα αποφυγή συγκρούσεων. Αυτό θα οδηγήσει σε αναπόφευκτα και επαναλαμβανόμενα restarts. Ευτυχώς γίνεται άμεσα και δεν έχουμε τα πολύ υψηλά loading times που παρατηρούνται με την επιλογή του κάθε αγωνίσματος.
Μπορείτε να διαλέξετε και damage type για κάθε αγώνισμα με τρείς διαθέσιμες επιλογές, τη normal, την intense και τη realistic. Η πρώτη από τις τρείς είναι και η πιο λογική, αφού στις άλλες δυο, το Wrecked- αντίστοιχο You Died γνωστής Action RPG σειράς- θα κάνει spam στην οθόνη σας.

Μια περίεργη, για να μην πω ακατανόητη κίνηση της Bugbear, είναι η αδυναμία να ελέγξετε την κάμερα με τρόπο που θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη αίσθηση της πίστας, αφού ο δεξιός αναλογικός μοχλός χρησιμεύει για free roam οπτική κοιτώντας δεξιά, αριστερά και πίσω. Δεν μπορείτε δηλαδή να κάνετε μικρές επιδιορθώσεις του ύψους της κάμερας για να δείτε τι έπεται πχ κλειστή στροφή ή απότομη κατηφόρα με κλίση.

Wreckfest 4

Το AI έχει αρκετά επιθετικές τάσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που θα δείτε να σας επιτίθεται με στόχο να σας βγάλει εκτός πίστας. Αν η επαφή είναι κάτι παραπάνω από απλή ανταλλαγή χρώματος και σασί, τότε ενεργοποιείται το Rival Challenge και κερδίζετε παραπάνω πόντους αν χτυπήσετε τον αντίπαλο που σας το προκάλεσε. Κάτι αντίστοιχο με το Nemesis του GRID. Γενικά θα παρατηρήσετε τους αντιπάλους σας, να τρακάρουν αρκετά μεταξύ τους, να βγαίνουν εκτός δρόμου σε δύσκολες στροφές, να εγκαταλείπουν, στοιχεία που προσδίδουν μεγαλύτερο ρεαλισμό στους αγώνες.

Η χαρά της καταστροφής
Οι αμφιβολίες που είχα, για το matchmaking στο Multiplayer mode δεν διαψεύστηκαν, ούτε δικαιώθηκαν εντελώς. Τις περισσότερες φορές θα βρείτε άλλους οδηγούς έτοιμους για καταστροφή. Σε κάθε αγώνισμα συμμετέχουν μέχρι και 12 παίκτες και αν δεν συμπληρώνεται ο αριθμός τότε το AI θα κληθεί να γεμίσει το ροστερ. Διαλέγετε κάποιο από τα αμάξια που έχετε ξεκλειδώσει στο Career ή επιλέγετε κάποιο από τα διαθέσιμα στα οποία όμως δε μπορείτε να παρέμβετε στο tuning. Ψηφίζετε μια από τις τρεις πίστες που σας προτείνεται κάθε φορά και ξεκινάτε. Αν στο single player mode είχατε αρκετές μονομαχίες, εδώ ο ανταγωνισμός αυξάνεται κατακόρυφα, μέχρι που συναντάτε και αντιπάλους να οδηγούν ανάποδα για καμιά μετωπική να χαλαρώσουν. Σίγουρα μπορείτε να ασχοληθείτε για μερικές ώρες διασκέδασης, αλλά μέχρι εκεί.

Wreckfest 7

Αίμα και άμμος
Η εξέλιξη των Racing games τα τελευταία χρόνια, στον οπτικοακουστικό τομέα είναι αλματώδης, με γραφικά στα όρια του φωτορεαλισμού, και ήχο εφάμιλλο με τον πραγματικό, των αγωνιστικών οχημάτων. Η προσπάθεια της Bugbear κρίνεται επαρκής, χωρίς βέβαια να μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα των ΑΑΑ τίτλων του συγκεκριμένου genre. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που το frame rate, αντιμετώπιζε αστάθειες με ανάλυση 1080p. Μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό και τις λεπτομέρειες των οχημάτων με έντονα χρώματα να τα διακοσμούν και να σας προδιαθέτουν για τον fun χαρακτήρα του Wreckfest. Οι πίστες και τα τοπία γύρω από αυτήν έχουν ικανοποιητικό σχεδιασμό, αλλά δεν αποφεύγουν την επανάληψη. Τα αυτοκίνητα τσαλακώνονται, μένουν χωρίς ρόδες και εντέλει καταστρέφονται ολοσχερώς και η απόδοση όλων αυτών είναι πειστική. Η έλλειψη καιρικών φαινομένων, πλην του ηλιόλουστου setting κάθε πίστας, αφαιρεί πόντους από το γενικότερο immersion.

Η μουσική εναλλάσσεται μεταξύ upbeat ηλεκτρονικής στο βασικό μενού, σε πιο rock/metal ακούσματα in-game και στην οθόνη πριν τα αγωνίσματα. Ο ήχος των οχημάτων είναι μέτριος και λίγο επαναλαμβανόμενος, χωρίς το απαραίτητο γρέζι που θα απαιτούσε η φύση του παιχνιδιού.

Wreckfest 1

 Όσοι πιστοί προσέλθετε
15 χρόνια μετά το Flatout, η Bugbear Entertainment επανασυστήνεται με τον διάδοχο του και η αίσθηση που αφήνει, είναι αυτή μίας διασκεδαστικής, αλλά άνισης εμπειρίας. Μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα χαλαρό διάλειμμα από τον αυστηρό simulation χαρακτήρα των περισσότερων Racing games της εποχής. Οι 25-30 ώρες που χρειάζονται περίπου για να κατακτήσετε και τα πέντε διαθέσιμα πρωταθλήματα του Career mode, σε συνδυασμό με το Tournament και το απλοϊκό αλλά διασκεδαστικό multiplayer αυξάνουν το χρόνο ενασχόλησης με το Wreckfest. Προτιμήστε το σε κάποια προσφορά και όχι στην αρχική προτεινόμενη λιανική τιμή του.

 Θετικά:
- Υψηλό fun factor
- Ανταγωνιστική AI
- Συναρπαστικό μοντέλο ζημιών
- Ικανοποιητικός χειρισμός

 Αρνητικά:
- Πολύ υψηλά loading times
- Απουσία δημιουργίας χαρακτήρα
- Επαναλαμβανόμενες πίστες
- Άνευρα ηχητικά εφέ
- Ελλιπής έλεγχος κάμερας
- Σχετικά συχνή πτώση frame rate

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5 
Ήχος: 6.5 
Gameplay: 7.7 
Αντοχή: 7.5 
Γενικά: 7.4 

Τσίτα τα γκάζια με σηκωμένο χειρόφρενο.

Φίλιππος Κανελλόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.4
User Score ( 9 votes ) 7.17
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Bugbear Entertainment
Publisher: THQ Nordic
Διάθεση: Enarxis Dynamic Media (210-9011900)
Players: 1, 2-12(online)
Requirements: 4 GB RAM, Intel Core 2 Duo 2.7 GHz ή αντίστοιχος AMD, Nvidia GeForce GTX 460 ή AMD Radeon HD 6850, 15 GB χώρος στο δίσκο, Λειτουργικό σύστημα Windows Vista/7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC: 14/06/18, PS4, Xbox One: 27/08/19
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification