Reviews Deep Rock Galactic
Comments (0)

Deep Rock Galactic Hot

Εξερεύνηση και πιστολίδια στα ορυχεία του διαστήματος.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ce/1e/b1/deep-rock-galactic-box-26-1593605200.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Εξερεύνηση και πιστολίδια στα ορυχεία του διαστήματος.

H indie εταιρία ανάπτυξης Ghost Ship Games από την Δανία εμφάνισε πρώτη φορά το παιχνίδι της σε gameplay trailer στην E3 του 2017 και μετά από 2 χρόνια σε early access, τον Μάιο του 2020 το Deep Rock Galactic κυκλοφόρησε σε PC και Xbox One. To publish του παιχνιδιού έκανε η Coffee Stain Publishing που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν παιχνίδια όπως το Goat Simulator και το Satisfactory. Είναι ένα FPS που μπορείτε να παίξετε μόνοι ή με μία ομάδα έως 4 άτομα σε διάφορα modes με βασικό στοιχείο το σκάψιμο για πολύτιμους πόρους καθώς είστε νάνοι. Μπορεί τους νάνους να τους έχετε συνηθίσει σε tabletop games φαντασίας ή MMO αλλά εδώ οι νάνοι αφήνουν την Γή και ταξιδεύουν σε αφιλόξενα περιβάλλοντα ενός άλλου πλανήτη με όπλα στα χέρια τους και τον ανάλογο εξοπλισμό. Το Deep Rock Galactic χάρη στην πρωτότυπη ιδέα του και το πώς αποδόθηκε κατάφερε να φτάσει στα κορυφαία παιχνίδια του Steam και να μαζέψει ένα μεγάλο fanbase.

Η ζωή στον διαστημικό σταθμό
Μετά από το tutorial του Deep Rock Galactic θα βρεθείτε στο Space Rig, ένα διαστημικό σταθμό που βρίσκεται έξω από τον πλανήτη HOXXES IV, έναν πλανήτη γνωστό για τα σπάνια πετρώματα του που μόνο η εταιρία Deep Rock Galactic έχει τολμήσει να επισκεφθεί. Εσείς ως εργαζόμενοι σε αυτή την εταιρία ζείτε στο Space Rig όπου και προετοιμάζεστε για την επόμενη αποστολή σας. Εκεί μπορείτε να τροποποιήσετε τα τέσσερα classes νάνων που έχετε στην διάθεση σας από την αρχή του παιχνιδιού.

 

deep rock galactic screenshot 4

 

Οι νάνοι μπορούν να ανέβουν level, ξεχωριστά το κάθε class και μέσω αυτού να ξεκλειδώσουν για αγορά διάφορα cosmetics ώστε να αλλάξετε την εμφάνιση τους καθώς και upgrades για τον εξοπλισμό του κάθε class. Στο Level 25 μπορούν επίσης να γίνουν Promoted όπου σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Deep Dive Terminal και να πάτε σε ακόμα πιο δύσκολες αποστολές. Στο Space Rig μπορείτε να βρείτε επίσης ένα μπαρ για να πιείτε, ένα jukebox για να παίξετε τραγούδια και να χορέψετε και ένα mini game όπου προσπαθείτε να πετάξετε βαρέλια μέσω σε ένα κινούμενο καλάθι. Αυτά δεν επηρεάζουν το βασικό παιχνίδι αλλά βρίσκονται εκεί για να ασχοληθείτε με την ομάδα σας που εφόσον σχηματιστεί για κάθε αποστολή ζουν μαζί σας στον σταθμό μέχρις ότου να αποφασίσετε να φύγετε η να το κάνουν οι ίδιοι.

Φέρε αξίνα και πιστόλι
Όταν αποφασίσετε να πάτε στο Mission Terminal στην αρχή θα έχετε περιορισμένες επιλογές καθώς θα σας ζητηθεί να τελειώσετε μία σειρά αποστολών ή αλλιώς assignments για να ξεκλειδώσετε όλους τους κόσμους του παιχνιδιού, οχτώ στο σύνολο, ο καθένας διαφορετικός από τον άλλο. Το πρώτο αυτό assignment είναι εκεί για να σας εξοικειώσει με την μορφή του κάθε κόσμου καθώς και με τα διαφορετικά modes που υπάρχουν. Αφού τελειώσετε αυτή την πρώτη λίστα ο χάρτης θα είναι ανοιχτός να διαλέξετε ότι σημείο και mode θέλετε, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να ακολουθήσετε νέα assignments που σας προσφέρουν upgrades και νέα όπλα αν τα τελειώσετε.

 

 

Ο χάρτης που θα διαλέξετε δεν είναι πάντα ίδιος. Οι κόσμοι του Deep Rock Galactic βασίζονται στο πρωτότυπο της περιοχής αλλά είναι procedurally generated, δηλαδή δημιουργούνται βασιζόμενοι σε αυτήν αλλά με έναν “τυχαίο” τρόπο που κάνει την κάθε περιοχή να φαντάζει νέα και επί το πλείστον αποτελούνται από μεγάλα σπήλαια και σήραγγες που τα ενώνουν. Τα modes είναι στο σύνολο πέντε με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι το Mining Expedition όπου πρέπει να μαζέψετε μια ποσότητα συγκεκριμένου ορυκτού και το Egg Hunt όπου πρέπει να βρείτε έναν αριθμό αυγών στο χάρτη. Και στις δύο περιπτώσεις τα εναποθέτετε στο Mule, ένα ρομπότ που σας ακολουθάει όπου και να πάτε και όταν τα μαζέψετε επιστρέφεται μαζί με το Mule στο σκάφος και γυρνάτε στο Space Rig. Η κάθε αποστολή σας δείχνει την δυσκολία της (υπάρχουν πέντε δυσκολίες με την τελευταία να ξεκλειδώνει αφού κάνετε συγκεκριμένο assignment) και το πόσο περίπλοκος θα είναι ο χάρτης.

Η επόμενη επιλογή είναι το class του νάνου που θέλετε, με συνολικά τέσσερα classes όπου το καθένα είναι καλό σε συγκεκριμένο σημείο. Σε μία ομάδα μπορούν να υπάρχουν και τα τέσσερα classes αλλά μπορείτε και να έχετε το ίδιο ταυτόχρονα με άλλο παίκτη. Αυτά είναι ο Driller που διαθέτει φλογοβόλο και μπορεί με το τρυπάνι να σκάψει εύκολα οποιοδήποτε ορυκτό, ο Engineer που τοποθετεί turrets για την προστασία περιοχών και μπορεί να φτιάχνει πλατφόρμες για εξερεύνηση σε ψηλά σημεία χάρης στο Platform Gun, ο Gunner που διαθέτει τα βαριά όπλα και μπορεί να φτιάξει zipline για να ενώνει περιοχές χωρίς να ακουμπάτε στο έδαφος και ο Scout που διαθέτει το Flare Gun για να φωτίζει σκοτεινές περιοχές και grappling hook για να εξερευνεί από ψηλά. Ο καθένας έχει επίσης το δικό του set με βόμβες και ο εξοπλισμός μπορεί να δεχθεί upgrades καθώς κάνετε level up τα classes. Στα όπλα μπορούν επίσης να μπουν κάποια perks τα οποία ξεκλειδώνετε κάνοντας συγκεκριμένα achievements και μπορούν πχ. να σας βοηθάνε να κάνετε πιο γρήγορο reload ή να εναποθέτετε πόρους πιο γρήγορα στο mule.

 

deep rock galactic screenshot 6

 

Αφού κάνετε τις επιλογές σας πέφτετε στο συγκεκριμένο σημείο του HOXXES IV και ακολουθείτε την αποστολή σας. Στην πορεία θα χρειαστεί εξερευνήσετε περιοχές μέσω των εργαλείων του κάθε class και να σκάψετε τούνελ για να πάτε στα διάφορα σημεία. Καθώς εξερευνείτε θα βρίσκεται συχνά πλάσματα που ζούνε εκεί, φυτά που μπορείτε να μαζέψετε αλλά και εχθρούς σε διάφορα μεγέθη, με πανοπλίες ή όχι , τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα. Εκεί έρχονται τα όπλα σας και το gunplay στο Deep Rock Galactic είναι το δυνατό του σημείο. Τα ξεχωριστά όπλα του κάθε class έχουν βάρος και τα ειδικά εφέ όλου του εξοπλισμού σας σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα κάνουν την οθόνη σας μόλις φτάσετε σε ένα μεγάλο σμήνος αντιπάλων να θυμίζει πανηγύρι. Σε κάθε αποστολή θα έχετε και κάποια μπόνους αποστολή όπως το να μαζέψετε έναν αριθμό συγκεκριμένου φυτού το οποίο σας δίνει μπόνους χρήματα στο τέλος της αποστολή. Αν πέσετε στην μάχη οι σύμμαχοι σας θα πρέπει να έρθουν κοντά για να σας κάνουν revive.

Σε περίπτωση που κάποιος μπει μόνος σε μια αποστολή θα έχει μαζί του ένα drone, το Bosco το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει άνετα έναν άλλο παίχτη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σκάψει σε περιοχές που δεν φτάνεται ή να επιτεθεί σε έναν συγκεκριμένο εχθρό. Το Bosco μπορεί επίσης να δεχθεί upgrades και παραμετροποιήσεις στο Space Rig και να σας αναστήσει μέχρι δύο φορές. Αν κατά την διάρκεια της αποστολής έρθει μαζί σας κάποιος παίκτης το Bosco εξαφανίζεται.

Στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας οι μάχες θέλουν οπωσδήποτε συνεννόηση και στρατηγική.

 

Rock and Stone
Το matchmaking σύστημα δουλεύει άριστα, σε σημείο όπου είναι πολύ σπάνιο να τελειώσετε μια αποστολή που ξεκινήσατε μόνοι χωρίς να έχει έρθει λίγο μετά την έναρξη ένας συμπαίκτης. Το κάθε mode σε κάθε χάρτη διαθέτει συνήθως ένα πλήθος group για να κάνετε Join ενώ το community είναι ιδιαίτερα φιλικό και πρόθυμο να βοηθήσει τους νεότερους παίκτες. Στο παιχνίδι υπάρχει chat καθώς και emotes για επικοινωνία. Φυσικά μπορείτε να παίξετε εντελώς μόνοι αν αυτό επιθυμείτε φτιάχνοντας ένα private δωμάτιο για την αποστολή σας.

Μια πανδαισία χρωμάτων μέσα στο σκοτάδι
Τα γραφικά του Deep Rock Galactic δεν προσπαθούν να δώσουν αληθοφάνεια ή ρεαλισμό και κυμαίνονται περισσότερο low poly μοντέλα με μια αίσθηση καρτούν που ταιριάζει με την γενική αισθητική του παιχνιδιού. Ο κάθε χάρτης όπως αναφέρθηκε παραπάνω ξεχωρίζει και έχει τα ιδιαίτερα στοιχεία του. Ο φωτισμός συγκεκριμένων ορυκτών και πλασμάτων ή φυτών φαίνεται όμορφος μέσα στα σκοτεινά σπήλαια τα οποία πρέπει να φωτίσετε. Ένα θέμα που μπορεί να μην σας αρέσει είναι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ποικιλία στους εχθρούς καθώς θα βλέπετε συνήθως ένα πλάσμα στο έδαφος και ένα στον αέρα άπλα με κάποιες μικρές αλλαγές όπως διαφορετικό μέγεθος ή έξτρα πανοπλία σε σημεία. Τα περισσότερα μεγάλα τέρατα που θεωρούνται bosses είναι επίσης στις περισσότερες φορές ένα μεγάλο reskin των απλών τεράτων που έχετε συναντήσει ανά εκατοντάδες. Άλλο ένα θέμα είναι ότι σε μάχες με πολλούς εχθρούς κοντά ή σε κλειστούς χώρους όπως ένα στενό τούνελ ο παίκτης μπορεί να αποπροσανατολιστεί λόγω της κάμερας.

 

deep rock galactic screenshot 2

 

Άσχημα τα πράγματα συνέταιρε
Το ηχητικό κομμάτι ίσως είναι αυτό που θλίβει στο Deep Rock Galactic. Πέρα από το νoiceover του αφηγητή και υπεύθυνου στην εταιρία μας το οποίο είναι αξιοπρεπές, τα voiceover των τεσσάρων νάνων είναι λιγοστά και με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους με αποτέλεσμα κατά την αποστολή να ακούς τις ίδιες φράσεις ξανά και ξανά. Οι ήχοι των όπλων πάλι κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα αλλά μαζί με τα εφέ και τους ήχους των αντιπάλων προκαλείτε μια βαβούρα που μπορεί να αποσυντονίσει τον παίχτη. Το Soundtrack του Deep Rock Galactic δεν αποτελεί κάποια καινοτομία αλλά είναι διακριτικό και δένει ωραία με την εμπειρία.

Τα ορυχεία του HOAXES περιμένουν
Το Deep Rock Galactic είναι ένα FPS που μπορεί να σας προσφέρει πολλές ώρες ενασχόλησης τόσο λόγω του gunplay που σε μάχες με ορδές εχθρών προκαλεί αξέχαστες στιγμές χαμού όσο και με την εξερεύνηση των σπηλαίων χρησιμοποιώντας τον χαρακτηριστικό εξοπλισμό του κάθε class. Το ιδιαίτερο θέμα του σε συνδυασμό με τα καρτουνίστικα γραφικά και τους κόσμους του δίνουν μια αίσθηση γοητείας στο παιχνίδι και τα επίπεδα δυσκολίας προσφέρουν αξία στην επανάληψη κάθε mission. Σε συνδυασμό με μια υγιείς κοινότητα, τα θετικά του παιχνιδιού καταφέρνουν να υπερνικήσουν τα όποια αρνητικά υπάρχουν, όπως την έλλειψη ποικιλίας στους εχθρούς και τα θέματα ήχου και κάμερας. To Deep Rock Galactic μπορείτε να το βρείτε στα 30€ αλλά υπάρχουν και Deluxe εκδόσεις με περισσότερο περιεχόμενο και μεγαλύτερες τιμές αντίστοιχα.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό gunplay
- Πολλές παραμετροποιήσεις για το κάθε class
- Ξεχωριστοί κόσμοι που βοηθάνε στην εξερεύνηση
- Επίπεδα δυσκολίας που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση
- Ευχάριστο community και καλό matchmaking

Αρνητικά:
- Μικρή ποικιλία εχθρών
- Ο ήχος μπορεί να γίνει βαβούρα σε σημεία
- Κάποια θέματα προσανατολισμού σε κλειστούς χώρους
- Ελάχιστα προβλήματα με την εχθρική AI


Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 9
Γενικά: 8

Οι τρόποι εξερεύνησης του πλανήτη HOAXES VI, οι συναρπαστικές μάχες και το χαρούμενο ύφος του παιχνιδιού κρατάνε το κοινό δεμένο μαζί του.

Τάσος Μαναριώτης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
User Score ( 6 votes ) 7.17
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Ghost Ship Games
Publisher: Coffee Stain Publishing
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players: 1-4
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E4600, Κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 5770 , Χώρος στο σκληρό δίσκο 3GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7 64 Bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 13/05/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification