Bloodroots

Hot
REVIEWED ON PC (Primary Version tested)   PS4   Switch  

Μαύρε λύκε είσαι εδώ;

Μαύρε λύκε είσαι εδώ;

Μαύρε λύκε είσαι εδώ;

Πολλές φορές, πετυχαίνουμε Indie games που είναι πραγματικά διαμάντια, αλλά λόγω ελλιπούς διαφήμισης και προώθησης, τα γνωρίζει πολύ λίγος κόσμος. Έτσι έγινε λοιπόν και με αυτό το Action Beat 'em up από την Paper Cult, που κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου του 2020. Και μέχρι πριν λίγες ημέρες, δεν είχα ιδέα για την ύπαρξή του, όπως φαντάζομαι και εσείς καθώς το πιο γνωστό του βίντεο στο Youtube έχει κάτω από 500 χιλιάδες προβολές αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, είναι ένα από τα πιο εθιστικά Action που έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου.

Η εταιρεία ανάπτυξής του, η Paper Cult, έχει την βάση της στο Μόντρεαλ του Καναδά και το Bloodroots είναι το δεύτερο της video game. Το πρώτο της είναι ένα Action που πραγματικά δε το γνωρίζει κανείς και λέγεται Fat Mask. Ξεκίνησαν την ανάπτυξη του Bloodroots το 2016 κάτι που σημαίνει ότι τους πήρε 4 ολόκληρα χρόνια για να το κυκλοφορήσουν. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι δεν θα το βρείτε ακόμη στο Steam, αλλά η σελίδα του εκεί δηλώνει ότι θα γίνει διαθέσιμο στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

bloodroots review 1

Παλιοί λογαριασμοί με το gang
Ξεκινώντας το game θα μπείτε κατευθείαν στον πρόλογο της ιστορίας. Ο πρωταγωνιστής αυτής είναι ο Mr. Wolf όπου περπατάει μέσα στο χιόνι για να βρει μία πόλη, την Tarrytown. Μπαίνοντας στη πόλη θα παρατηρήσετε ότι είναι όλη καμένη, και οι κάτοικοί της σφαγιασμένοι σαν τα κοτόπουλα. Ναι, γενικά το Bloodroots αν και έχει ένα cartoon στιλ είναι αρκετά gore. Κάποια στιγμή θα φτάσετε σε μια αλάνα όπου σας την έχει στήσει το crew σας μαζί με τον Mr. Black Wolf. Εκεί, ο Mr. Black Wolf θα πατήσει την σκανδάλη και θα σας δολοφονήσει εν ψυχρώ, αφήνοντας το πτώμα σας πάνω στο χιόνι.

Για λόγους που η ιστορία δεν εξηγεί, ο Mr. Wolf μας είναι αθάνατος. Πράγμα χρήσιμο για τις πίστες, γιατί σε κάποιες από αυτές είχα πεθάνει καμιά πενηνταριά φορές. Έρχεται λοιπόν η άνοιξη, ο Mr. Wolf ανοίγει τα μάτια του και το πρώτο πράγμα που αναζητά είναι ο αιώνιος εχθρός του, ο Mr. Black Wolf. Και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να αρχίσει να ψάχνει, από το παλιό του gang. Για αρχή έχετε τον Mr. Boar ο οποίος θα σας στείλε μήνυμα με ένα αγριογούρονο-αγγελιοφόρο και θα σας απειλήσει να μην τον πλησιάσετε. Αλλά ο Mr. Wolf δεν μασάει.

Survival of the fittest
Το Bloodroots είναι ένα fast paced Action Beat 'em up, στο οποίο καλείστε να κάνετε επιλογές σε κλάσματα το δευτερολέπτου. Επειδή απαιτεί έναν μεγάλο βαθμό ακρίβειας όσον αφορά τον χειρισμό του, θα ήταν καλύτερα να το παίζατε με controller και όχι με ποντίκι και πληκτρολόγιο αν έχετε τη δυνατότητα. Είναι σχεδιασμένο για επίμονους και απαιτητικούς παίκτες, γι΄αυτό ετοιμαστείτε να πεθάνετε αρκετές φορές μέχρι να ολοκληρώσετε κάποια πίστα με ένα καλό σκορ. Αποτελείται από τρία Acts και το καθένα έχει από τέσσερις με πέντε πίστες, ένα bonus level και την τελική πίστα στην οποία πολεμάτε ένα boss. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα Action είναι ο υπέροχος τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τις μάχες, και το ότι δεν υπάρχει κάποια «περπατημένη» για να ολοκληρώσετε την πίστα. Είστε ο κύριος του εαυτού σας.

Όπως και στην φύση, έτσι και στο Bloodroots επικρατεί η λογική ότι θα επιβιώσει αυτός που προσαρμόζεται. Ο Mr. Wolf δεν έχει κανένα είδος όπλου, παρά μόνο τις γροθιές του. Αλλά στο Bloodroots, το περιβάλλον είναι το οπλοστάσιό σας. Όλες οι πίστες είναι γεμάτες με αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν όπλα. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που δεν προορίζονταν ποτέ να γίνουν όπλα, όπως καρότα, ψάρια, μέχρι και παπούτσια. Κάποια αντικείμενα λειτουργούν διαφορετικά από κάποια άλλα. Για παράδειγμα, τα μεγάλα ψάρια σας προσφέρουν πολύ πιο αργές επιθέσεις, ενώ τα σπαθιά πολύ πιο γρήγορες.

Τα αντικείμενα που δεν προορίζονται για όπλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνο μια φορά και μετά εξαφανίζονται. Κανονικά όπλα όπως σπαθιά, τσεκούρια και πιστόλια, έχουν charges τα οποία ξοδεύουν πριν εξαφανιστούν, και τα οποία μπορείτε να δείτε στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης σας. Κάποια αντικείμενα προορίζονται για κοντινές επιθέσεις, ενώ αλλά, όπως τα πιστόλια, για επιθέσεις από απόσταση. Από την άλλη, κάποια αντικείμενα έχουν πολλαπλές χρήσεις. Για παράδειγμα, τα σπαθιά σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε dash, και οι σκάλες να πηδήξετε πιο ψηλά. Αυτές οι δυνατότητες θα σας είναι χρήσιμες για να κινηθείτε πιο γρήγορα στο περιβάλλον.

bloodroots review 2

Η κάθε κίνησή σας μετράει

Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κινήστε στο περιβάλλον σας, τόσο πιο πολλά combo θα κάνετε. Και όσο περισσότερα combo κάνετε, τόση υψηλότερη βαθμολογία θα λάβετε στο τέλος της κάθε πίστας. Το σκορ που θα λάβετε στο τέλος επηρεάζεται από τον αριθμό των combo σας, την κινητικότητά σας, αλλά και την ποικιλία των όπλων που χρησιμοποιήσατε. Κάποιες πίστες ξεκλειδώνουν καπέλα εάν τις ολοκληρώσετε με το απαιτούμενο σκορ. Τα καπέλα αυτά σας δίνουν κάποιο boost το οποίο ισχύει μόνο για την πίστα από το οποίο το ξεκλειδώσατε και το οποίο θα σας βοηθήσει να λάβετε ένα μεγαλύτερο σκορ την επόμενη φορά που θα την παίξετε.

Κάθε φορά που ο Mr. Wolf τελειώνει μια πίστα, ξυπνάει στο μέρος που κατασκηνώνει. Από εκεί μπορείτε να διαλέξετε τα καπέλα σας, αλλά και την πίστα που επιθυμείτε να παίξετε. Εάν ακόμη δεν έχετε τελειώσει το campaign, παίρνοντας το δρομάκι στα δεξιά θα πάτε στην αμέσως επόμενη πίστα. Το Bloodroots είναι αυστηρά single-player και ο μόνος λόγος που συνδέεται στο Internet είναι για τα leaderboards τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κόντρες με την παρέα σας.

Ο χειρισμός είναι τόσο εύκολος που θα μπορούσε να τον μάθει και ένα πεντάχρονο. Με τον μοχλό κινείσαι, με το Α πηδάς, με το Χ βαράς και με το Β πιάνεις αντικείμενα/όπλα. Αλλά όταν όλα αυτά καλείσαι να τα κάνεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου, εκεί δυσκολεύει το πράγμα. Αν δεν είστε συνηθισμένοι σε πολύ fast paced games, το Bloodroots θα σας ανεβάσει την πίεση. Ο χρόνος που έχετε μέχρι να σπάσει το combo σας είναι κοντά στο 1 δευτερόλεπτο, άρα καταλαβαίνετε τι μαεστρία κινήσεων και επιλογών απαιτείται για να το κρατήσετε.

bloodroots review 3

Όσον αφορά τους εχθρούς σας, τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν δεν μιλάμε για bosses. Το Bloodroots έχει ένα πάρα πολύ δίκαιο σύστημα χωρίς health bars. Με μια φάπα ψοφάνε όλοι, και εσείς και οι εχθροί σας. Εκτός από τους μεγάλους εχθρούς που κάνουν AoE επιθέσεις, οι οποίοι θέλουν 2 φάπες, και τους εχθρούς που έχουν ασπίδες. Οι ασπίδες που μπορεί να έχουν οι εχθροί σας εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Τις απλές, αυτές που κάνουν damage, και αυτές που κάνουν γκελ. Στις απλές, όλα είναι όμορφα και ωραία, απλά τους δίνετε δύο φάπες αντί για μία και τέλος. Αυτές που κάνουν damage είναι λίγο πιο σατανικές, καθώς άμα τις πλησιάσετε θα πεθάνετε. Μπορείτε να τις σπάσετε μόνο με επιθέσεις από απόσταση. Όσο για τις ασπίδες που κάνουν γκελ, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να τις αντιμετωπίσετε με επιθέσεις από απόσταση, καθώς θα σας στείλουν πίσω όλα τα projectiles.

Γενικά το Action της Paper Cult προσφέρει άπλετο replayability. Αν το αντέξουν τα νεύρα σας, φυσικά, καθώς στα τελευταία patch notes που είδα ήταν γραμμένη αυτολεξεί η φράση «έγιναν κάποιες αλλαγές σε συγκεκριμένες πίστες ώστε να μην είναι τόσο εκνευριστικές». Δεν μιλάμε για έναν δύσκολο τίτλο που τιμωρεί τους παίκτες, αλλά για μια απαιτητική εμπειρία στην οποία πρέπει να μαθαίνετε από τα λάθη σας και να μελετάτε εκτενώς το περιβάλλον σας κάθε φορά που παίζετε. Το storyline μου πήρε γύρω στις πέντε με έξι ώρες να το τερματίσω, με την προϋπόθεση ότι κάθε πίστα την τερμάτιζα με Β- τουλάχιστον για να μη θιχτεί ο εγωισμός μου. Εάν αυτό δεν σας ενδιαφέρει τόσο, το πολύ να σας πάρει τρεις ώρες. Τώρα για να το τερματίσει κάποιος με S σε όλες τις πίστες πρέπει να αφιερώσει τουλάχιστον 12 με 15 ώρες θεωρώ.

Το gameplay είναι εθιστικό και το σενάριο δεν υστερεί, καθώς είναι γεμάτο σασπένς και ηθικά ερωτήματα.

Στοιχεία Platform με γωνιακή κάμερα

Ναι, καλά ακούσατε. Όπως βλέπετε και στα screenshots, το Bloodroots έχει την κάμερα σε γωνιακό πλάνο. Ίσως η Paper Cult πίστευε ότι αυτό θα έδινε ένα καινοτόμο αέρα και θα το έκανε να ξεχωρίσει από όλα τα άλλα Action games με Platform στοιχεία, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει ένα «άβολο» συναίσθημα. Όταν το πλάνο είναι σε γωνία, είναι πολύ δύσκολο να έχεις την αίσθηση του βάθους. Και από τη στιγμή που οι πίστες περιέχουν πληθώρα από γκρεμούς και υψώματα, απλά δημιουργεί εκνευρισμό σε κάποια σημεία.

bloodroots review 4

Παρ’όλα αυτά, όλες οι πίστες είναι μοναδικές και χαρακτηρίζονταιαπό την ελευθερία που χαρίζουν στους παίκτες. Σε αντίθεση με τα περισσότερα Platform εκεί έξω, δεν υπάρχει συγκεκριμένος «δρόμος» που πρέπει να πάρετε για να τελειώσετε μια πίστα. Αυτό που πρέπει να κάνετε απλά, είναι να σκοτώσετε όλους τους εχθρούς. Από εκεί και πέρα, εσείς διαλέγετε τη σειρά. Οι πίστες είναι πάντα γεμάτες όπλα, αλλά πολλές φορές έχουν σκοπό να σας ξεγελάσουν καθώς μπορεί να υπάρχει κάποιο σε πολύ βολική θέση αλλά να μην κάνει για τον εχθρό που έχετε απέναντί σας.

Από τις πίστες επίσης δεν λείπουν και πολλά στοιχεία δυσκολίας που είναι κοινά σε πολλά Action με στοιχεία Platform. Αγκάθια στο έδαφος και δάπεδα που καταρρέουν μόλις τα πατήσετε, είναι στοιχεία που θα συναντήσετε αρκετά συχνά σε όλες σχεδόν τις πίστες. Επίσης, το κάθε Act έχει και την θεματική του. Θα ταξιδέψετε σε ερήμους, δάση, σαβάνες αλλά και σε χιονισμένα τοπία. Και όπως είπαμε, το περιβάλλον είναι φίλος σας, οπότε μπορείτε να περιμένετε να δείτε χιονόμπαλες στα χιονισμένα τοπία, δέντρα στα δάση, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για όπλο.

Όσο για τα γραφικά του παιχνιδιού, δεν έχουμε να κάνουμε με τίποτε σπουδαίο. Τα περισσότερα σχήματα είναι γεωμετρικά και με έντονες γωνίες. Τα εφέ τον όπλων είναι αδιάφορα, όπως και τα ίδια τα όπλα σε άποψη σχεδιασμό. Τουλάχιστον είναι γεμάτα με αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «The wow factor”. Ας είμαστε ειλικρινής, ποιος θα περίμενε ότι μπορείς να μπεις σε ένα γιγαντιαίο παπούτσι και να συνθλίψεις τους εχθρούς σου, ή ότι μπορείς να τους δολοφονήσεις με ένα λούτρινο κουνελάκι;

Μουσική της νέας Άγριας Δύσης
Ένα ακόμη καλό με το Bloodroots είναι η μουσική αλλά και τα ηχητικά εφέ του. Μετράει 31 μοναδικά soundtrack, πράγμα εντυπωσιακό για ένα Indie game που μπορεί κανείς να τελειώσει μέσα σε τρεις μόνο ώρες. Είναι όλα ένα και ένα και ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε πίστα και cinematic που εμφανίζονται. Για τις πίστες συγκεκριμένα, σε κάνουν να θες να κινηθείς ακόμη πιο γρήγορα, πράγμα που σε βοηθάει να δραστηριοποιηθείς και να συγκεντρωθείς ένα τσικ παραπάνω.

bloodroots review 5

Τα ηχητικά εφέ είναι φανταστικά, και πολλές φορές απίστευτα αστεία. Ο ήχος που κάνουν τα λούτρινα παιχνίδια και τα μεγάλα παπούτσια σε συνδυασμό με τη σπλατεριά που προκαλούν, απλά μπορούν να σε κάνουν να κλάψεις από τα γέλια. Το καλύτερο και ταυτόχρονα χειρότερο ηχητικό εφέ όμως είναι αυτό που ακούς όταν πεθαίνεις. Ένας μεγάλος και γρήγορος κρότος που θυμίζει κεραυνό, μαζί με τα χαχανητά που ακούς από τους εχθρούς σου. Σε αυτόν ακριβώς αποδίδω τα υψηλά επίπεδα εθισμού που βίωσα, καθώς σε κάνει να θες να τερματίσεις την πίστα ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει κάτι να πούμε για τις ερμηνείες, εφόσον αυτές δεν υπάρχουν. Ωστόσο, η αφήγηση χωρίς ηθοποιούς δεν κουράζει αφού είναι αρκετά σύντομη κάθε φορά.

Τελικά αξίζει να το μάθει λίγος περισσότερος κόσμος;
Ναι, ναι και πάλι ναι. Παρόλο που δεν έχει ηθοποιούς για την αφήγηση και τα γραφικά του είναι κάτω του μετρίου, μιλάμε για μια πολύ καλή και διασκεδαστική εμπειρία. Εδώ θέλω να κάνω μια έκκληση σε όλους όσους ρωτάνε «που πήγαν τα δύσκολα games” και τους προκαλώ να παίξουν το συγκεκριμένο και να το τερματίσουν με A score. Είναι ένα βαθιά πολύπλοκο game με ακραία γρήγορη στρατηγική και το παραμικρό λάθος σε στέλνει πίσω στην αρχή. Το σενάριο με άφησε έκπληκτη και περνάει ένα πολύ ωραίο μήνυμα και περιέχει μπόλικα plot twists. Προσωπικά θα συνεχίσω σίγουρα να το παίζω για λίγο καιρό ακόμα, μήπως και καταφέρω να πάρω A σε όλες τις πίστες. Είναι ένα καινοτόμο Action που ξεχωρίζει για την απαιτητικότητα του.

Θετικά:
- Εθιστικό gameplay
- Απαιτητικό και χρειάζεται γρήγορες κινήσεις
- Ωραία μουσική
- Οι πίστες δίνουν πλήρη ελευθερία στον παίκτη
- Μεγάλη γκάμα όπλων

Αρνητικά:
- Εκνευριστικό λόγω της κακής κάμερας
- Δεν υπάρχουν ηθοποιοί για τις φωνές
- Πολύ μέτρια γραφικά

Βαθμολογια:
Γραφικά: 5
Ήχος: 6
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8
Αντοχή: 6
Γενικά: 7

Θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς gamers.

Αλεξάνδρα Αντασκαλίτσιι

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/01/2021 19:34
Άλλος ένας εξαιρετικός Indie τίτλος με πρωτότυπα στοιχεία .Θα τον τσεκάρω οπωσδήποτε. Μπράβο στην Αλεξάνδρα για το άρθρο.
Score 7
6.92 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Action, Beat 'em up
Developer: Paper Cult
Publisher: Paper Cult
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5 dual-core 2.8GHz, Κάρτα γραφικών συμβατή με DirectX 11, Χώρος στο σκληρό 4GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7 ή ανώτερο
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/2/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification