Reviews Rogue Company
Comments (1)

Rogue Company Hot

Βάλτε τα καλά σας και πάρτε την πληρωμή σας.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/18/05/08/buy-rogue-company-cd-key-compare-prices-2-84-1611078195.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Βάλτε τα καλά σας και πάρτε την πληρωμή σας.

Η First Watch Games με την Hi-Rez Studios κυκλοφόρησαν το Rogue Company, ένα free-to-play Online Multiplayer Tactical Third-Person 4v4 Hero Shooter. Κυκλοφόρησε σε open beta την 1η Οκτωβρίου 2020 για PC μέσω του Epic Games Store, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch και στο Xbox Series X/S στις 25 Νοεμβρίου 2020. Συμπεριλαμβανομένης της πλήρους υποστήριξης για cross-platform play και cross-progression.

Σε closed beta κυκλοφόρησε στις 22 Ιουλίου, μέσω ενός streamer drop system, αλλά και ενός buyable founders pack. Η Season 1 του Rogue Company θα είναι διαθέσιμη την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 και θα παρουσιάσει το πρώτο battle pass, δύο νέα rogues και ένα νέο χάρτη.

rogue company 1

Τα συμβόλαια εκατομμυρίων
Το Rogue Company είναι ένα μη κυβερνητικό σώμα, το οποίο επεμβαίνει εκεί που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν. Το Rogue Company λειτουργεί ανάμεσα στις γραμμές του εχθρού και πάντα εν κινήσει. Είναι παντού και πουθενά, αλλά πάντοτε εμφανίζονται πάνω στην ώρα. Το Rogue Company εξαρτάται από την κοινή γνώμη και τη λαϊκή υποστήριξη ώστε όλοι να μην τους πυροβολούν μόλις τους βλέπουν.

 Αν και κάποια Rogue ζουν στην ανωνυμία, πολλά άλλα έχουν υιοθετήσει το στυλ της νέας διασημότητας όπως ελίτ, σέξι και επί πληρωμή. Το Rogue Company αναλαμβάνει συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων από κυβερνήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους για να σταματήσει άμεσες απειλές.Τα Rogue πληρώνονται πλουσιοπάροχα για να γίνουν μέλη της αδελφότητας.

Εκτελέστε και πληρωθείτε πλουσιοπάροχα
Το κάθε match έχει σχετικά μικρή διάρκεια, καθώς ο μέσος όρος είναι τα τρία λεπτά και δεν αργεί να βρει αντιπάλους το matchmaking. Εξαρτάται βέβαια και ποιο από τα τρία modes θα επιλέξετε. Δηλαδή τα Demolition που δεν μπορείτε να κάνετε respawn, Strikeout και Extraction που επίσης δεν έχει respawn. Στο πρώτο mode, Demolition, έχετε την επιλογή να παίξετε rank και υπάρχουν οι εξής κατατάξεις. Bronze (1-4 level), Silver (5-9 level), Gold (10-14 level), Platinum (15-19 level), Diamond (25-29 level) και Rogue (30 level). Βέβαια έχετε και την επιλογή να παίξετε custom για να διασκεδάσετε με τους φίλους σας. Επίσης προστέθηκε κι ένα limited time Mode, το Wingman Strikeout, το οποίο είναι 2v2.

Με το που παίξετε το Rogue Company, θα μπείτε στο Training Mode το οποίο είναι επεξηγηματικό και πρέπει να δώσετε βαρύτητα. Στο Xbox One ο συνδυασμός των κουμπιών είναι δύσκολος και πρέπει να θυμάστε τι ακριβώς κάνει τι. Για παράδειγμα αν θέλετε να κάνετε activate τα special abilities πρέπει να θυμάστε πως θα πατήσετε τα κουμπιά RB και LB, όπως και πως ακριβώς θα αλλάξετε τα μαχαίρια, ξίφος και όπλα. Επίσης ο χειρισμός της κάμερας δε διαφέρει από τα λοιπά games, άρα αν έχετε εμπειρία με τέτοιου είδους games τότε δε θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες.

Αφού ολοκληρώσατε το tutorial του Rogue Company είστε έτοιμοι να μπείτε στη μάχη. Όμως πριν ξεκινήστε πρέπει να επιλέξετε έναν από τους 14 χαρακτήρες, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε, για αρχή, τους έξι. Αυτοί είναι οι Anvil, Dallas, Dima, Ronin, Saint και Trench. Για τους λοιπούς πρέπει να στάξετε κασέρι. Τι νομίσατε, θα έχετε δωρέαν παιχνίδι; Σα να λένε ‘’κάντε free download και δώστε κάνα φράγκο. Τσαμπατζήδες’’. Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του loadout, τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πάντως το health bar είναι 100/100, αριθμός που είναι παρόμοιος με τα λοιπά games. Επίσης έχει δύο όπλα για μακρινή και κοντινή βολή, ένα δευτερεύον πιστόλι, ένα όπλο για επιθέσεις melee και perks. Υπάρχουν ποικίλα όπλα, καθώς μπορείτε να βρείτε μαχαίρια, χειροβομβίδες, gandgets και ρόπαλα του μπέιζμπολ. Πάμε New York Yankees!

rogue company 7

Πάντως κάποια από τα πιο WP όπλα είναι τα Katana, D3D-I, SL-C και LMP-X, κάνουν τίμιο damage. Βέβαια κάποια όπλα έχουν λίγες σφαίρες και στη διάρκεια του match δεν μπορείτε να τα γεμίσετε. Στο τέλος του match έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε τα διαθέσιμα όπλα και να προσθέσετε διάφορες επιπλέον δυνατότητες, όπως σχετικά με την εξουδετέρωση των εχθρών. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε ping, αυτό το έξυπνο σύστημα που έχει σώσει ομάδες για ομάδες.

Για να πούμε πως ακριβώς λήγει ένα match, μια ομάδα έχει μία βόμβα και πρέπει να τη φυτέψει και να την εκτοξεύσει σε ένα από τα δύο σημεία του χάρτη ή να βγάλει όλους τους εχθρούς. Οι defenders μπορούν να κερδίσουν σκοτώνοντας τους attackers ή αποτρέποντας την εκτόξευση της βόμβας. Αν και στην πλειοψηφία των matches, βάσει εμπειρίας, νικητές είναι αυτοί που θα σκοτώσουν όλους τους αντιπάλους. Οπότε η βόμβα ίσως να είναι περιττή, τουλάχιστον στα Strikeout και Extraction Modes.

Δώστε βάση στα reputation points
Tο shop περιορίζεται σε characters, emotes και cosmetics, αξίας 2 ευρώ έως 10 ευρώ. Για να μη χρειαστεί να πληρώσετε, μπορείτε να αφαιρέσετε reputation points εντός του Rogue Company για να ξεκλειδώσετε χαρακτήρες χωρίς, αλλά θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετές ώρες για να πάρετε αρκετά reputation points, ανάλογα με τον χαρακτήρα.

Δεν είναι όμως και το πιο εύκολο να τους αποκτήσετε, αφού το Rogue Company είναι ομαδικό. Στο Extraction Mode, το οποίο μοιάζει με το Cyber Attack του Call of Duty: Modern Warfire, πρέπει να μείνετε συγκεντρωμένοι για να νικήσετε και αυτό επειδή απαιτεί αρκετό χρόνο. Χρειάζονται 6 πόντοι για να φτάσετε στη νίκη. Καλό πάντως είναι η ομάδα να πηγαίνει και στα δύο σημεία του χάρτη, δηλαδή να χωριστεί σε δύο ζευγάρια, ώστε να αποφύγετε τη σφαίρα του εχθρού. Επίσης για το λόγο που ο χάρτης είναι μικρός, πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί και να μη λειτουργείτε ατομικά. To ίδιο ισχύει και για το Demolition Mode απλά εκεί χρειάζεστε 7 πόντους για να νικήσετε. Η διάρκεια μεταξύ αυτών των δύο Modes είναι παρόμοια, εξαρτάται πάντα σε πόση ώρα θα λυγίσετε τους εχθρούς.

Στο Strikeout Mode, που μοιάζει με το Survival του Destiny 2, πρέπει να πετύχετε 3 πόντους προκειμένου να νικήσετε. Είναι πιο σύντομο από το Extraction και το Demolition οπότε πρέπει να κρύβεστε καλύτερα και να βασίζεστε στην άμυνα. Κάθε χάρτης είναι σχεδιασμένος ώστε να μπορείτε να αμυνθείτε και να επιτεθείτε. Άρα άνετα μπορείτε να πάτε πίσω από κάποιον τοίχο με τους συμπαίκτες σας. Δε χωράνε δικαιολογίες. Και οι δύο ομάδες είναι πιο επιθετικές, βάσει εμπειρίας, μιας και δεν απαιτεί αρκετό χρόνο. Ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος σε αυτό το Mode.

To Wingman Strikeout Mode, που είναι 2ν2, έχει σύντομη διάρκεια και είναι πιο δύσκολο καθώς εκεί θα φανούν τα πραγματικά skills σας. Έχει μεν πολλά σημεία κάλυψης, αλλά οι εχθροί δε θα αργήσουν να σας βρουν. Μη ξεχνάτε πως έχετε έναν συμπαίκτη που σας θέλει πιθανότατα συγκεντρωμένους διότι κι αυτός, σαν άνθρωπος, επιδιώκει τη νίκη.

rogue company 2
Πάντως σε όλα τα Modes το A.I. είναι αρκετά ανταγνωστικό, όπως τα περισσότερα games του είδους του. Ανεβαίνει αυτομάτως η αδρεναλίνη. Όπως προαναφέρθηκε, καλό είναι η ομάδα να χωριστεί σε ζευγάρια διότι υπάρχουν πολλά σημεία κάλυψης στα δύο μέρη του χάρτη. Είναι εύκολο να μη δείτε τον αντίπαλο, εάν κρύβεται καλά, ακόμη κι αν ο χάρτης είναι εξαιρετικά μικρός. Επίσης και στα τέσσερα Modes είστε 4v4 και ο σκοπός είναι ο ίδιος, είτε να νικήσετε με τη βόμβα είτε να σκοτώσετε την αντίπαλη ομάδα. Όλα Modes είναι εξίσου ενδιαφέροντα αλλά το Demolition Mode είναι το πιο ανταγωνιστικό από όλα και πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, λόγω του rank. Άλλωστε ο καλύτερος θα ανέβει κατάταξη.

10 χάρτες με διαφορετικό design
Υπάρχουν μεν αρκετοί χάρτες στο Rogue Company αλλά οι μισοί από αυτούς είναι αρκετά μικροί. Από ένα σημείο και μετά το μάτι κουράζεται. Δηλαδή απευθείας συναντιέσαι είτε με αντίπαλο είτε με συμπαίκτη. Κάτσε βρε αδελφέ να βρούμε κανένα όπλο και να εξερευνήσουμε το χάρτη. Είναι λες και βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών. Είναι φυσικό επακόλουθο να δώσει ο εγκέφαλος την εντολή ‘’έλα μάγκα, φτάνει για σήμερα. Δοκίμασε αύριο, διάβασε καλύτερα κάποιο βιβλίο να ξεστραβωθείς’’.

Πάντως μέσα από τους χάρτες του Rogue Company ταξιδεύεις σε όλον τον κόσμο. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη Νότια Αμερική στο Favelas, στις ακτές της Μεσογείου στο Icarus ή και στο Μαϊάμι στο Vice. Οι χάρτες έχουν επίσης το general three-lane design, ωστόσο, τα lanes συνδέονται συχνά μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε με ευκολία rotate το χάρτη.

rogue company 5

No pixels, gj
Γενικά τα γραφικά είναι καλά και τρέχει με 60fps, καθώς δεν υπάρχει κάποιο frame. Δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του gameplay, κάποιο pixel ή bug. Τα όπλα προσπάθησαν να τα δώσουν ρεαλισμό, πράγμα που μετράει για shooter. Εξάλλου αυτή είναι η φάση. Οι χαρακτήρες είναι καλά σχεδιασμένοι μεν, αλλά οι designers θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα χαρακτηριστικά προσώπου, για παράδειγμα μία ατέλεια στη μύτη. Το texture πάντως χρειάζεται βελτίωση. Εκεί πρέπει να οπωσδήποτε να επέμβουν. Δηλαδή για να δεις ποιος σε σκότωσε, θα δυσκολευτείς. Ίσα που φαίνονται τα γράμματα και πέρα από αυτό λίγο πιο έντονα θα μπορούσαν να τα κάνουν. Τώρα εάν φταίει η σύνδεση του Internet ή το Xbox, άγνωστο.

Ηχητικά εφέ
Δεν υπάρχει μουσική στη μάχη του Rogue Company, ακούγονται η χρήση των όπλων και κάποιες φράσεις των παικτών. Κάποια όπλα προσδίδουν την αίσθηση του ρεαλισμού αλλά κάποια όχι. Για παράδειγμα ο ήχος της χειροβομβίδας είναι παρόμοιος με τον πραγματικό, εκτός από την ένταση. Αν ήταν παρόμοιος μπορεί κανένας να μην είχε ανοιχτό volume. Ένα άλλο παράδειγμα, όσον αφορά την απουσία του ρεαλισμού, είναι πως ο πυροβολισμός του δευτερεύοντος όπλου P12K απέχει από την πραγματικότητα. Επίσης το voice acting είναι φτωχό καθώς θα μπορούσαν να ακούγονται περισσότερα, από τη στιγμή που οι φωνές αρμόζουν σχεδόν σε κάθε παίκτη.

Καλό gameplay, αλλά…
Το Rogue Company είναι μικρό και μη απαιτητικό και τα συστήματα νέας γενιάς δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Δεν χρειάζεται μεγάλη ταχύτητα Internet αφού και με 24αρα τρέχει μια χαρά. Αλλά γιατί να το χάνουμε στο gameplay… Είναι σχεδόν άρτιο αλλά οι χάρτες καταστρέφουν όλο το σκηνικό. Δεν είναι στυλ Hyper Scape που για να βρεις εχθρό πρέπει να κάνεις τάμα, αλλά στο Rogue Company πήγαμε στο αντίθετο άκρο. Δεν προλαβαίνεις να βρεις όπλο, θα πεταχτεί κανένας σαν... Καταλάβατε. Επίσης δεν έχει κάτι πρωτότυπο σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους τίτλους για να πεις ‘’ουάου, δες τι έφτιαξαν’’.

rogue company 4

Τουλάχιστον παρουσιάζεται ποικιλομορφία στους χάρτες. Τώρα με τον κορωνοϊό δεν μπορούμε να πάμε και πουθενά. Δεν πειράζει, θα ταξιδέψουμε μέσω των χαρτών του Rogue Company. Φανταστείτε να ζητούσαν και στο παιχνίδι τεστ κορωνοϊού, θα περάσεις από έλεγχο, θα εμφανιστούν δύο χέρια με γάντια και θα χώσουν στη μύτη του χαρακτήρα την μπατονέτα. Αν είχαν χιούμορ, θα το πρόσθεταν.

 

Θετικά:
- Ποικιλομορφία χαρτών
- Το matchmaking είναι γρήγοτο
- Συνδυασμός όπλων, όπως πιστόλια, μαχαίρια και άλλα
-Υπάρχει voice acting που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε χαρακτήρα

Αρνητικά:
- Μικροί χάρτες
- Η προσγείωση είναι αρκετά κακή
- Θολό texture
- Απουσιάζει η μουσική από τη μάχη, καθώς ο ήχος του attack είναι αρκετά δυνατός. Επίσης σε πολλά όπλα δε δίνεται η αίθηση του ρεαλισμού

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7
Σενάριο: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.8 

Γρήγορο και διασκεδαστικό, με περιθώρια βελτίωσης ιδίως στον ήχο.

Μαρία Γερμαντζίδου

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/01/2021 10:22
Αρκετά διασκεδαστικό και μπορεί να γίνει και πολύ καλύτερο. Μπράβο στην Μαρία για το άρθρο.
Score 6.8
User Score ( 8 votes ) 6.69
User Reviews 0
Genre: Third- Person Hero Shooter
Developer: First Watch Games
Publisher: Hi-Rez Studios
Διάθεση: Epic Games Store
Players: 4-8
Requirements: RAM 4GB, Επεξεργαστής Intel(R) Core i5-2320, Κάρτα γραφικών Nvidia GTX 650, Χώρος στο σκληρό δίσκο 20GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC, Switch, PS4, Xbox One: 1/10/20, Xbox Series X: 25/11/20
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification