Reviews Goat Simulator
Comments (15)

Goat Simulator Hot

Κατσίκα, κατσίκα, γλυκιά μου πιτσιρίκα.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/9a/58/38/5b0e4fba53984a533db3827cc72a10ae_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Κατσίκα, κατσίκα, γλυκιά μου πιτσιρίκα.

Βρισκόμαστε 42 χρόνια αφότου τα games μπήκαν στα σπίτια μας και ως εκ τούτου είναι λογικό κάπου οι ιδέες των developers να αρχίζουν να εξαντλούνται. Από την μία οι μεγάλοι developers πολλαπλασιάζουν σε πρώτη φάση τα Action και τα First-Person Shooters και σε δεύτερη φάση τα RPG, δηλαδή τρία βασικά genres που αποφέρουν πωλήσεις. Από την άλλη, οι indie developers δημιουργούν νέες ιδέες. Μία από αυτές είναι το Goat Simulator.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παίξει ό,τι simulator μπορείτε να φανταστείτε, όπως για παράδειγμα το Euro Truck Simulator ή ακόμα και το Surgeon Simulator όπου διαμελίζαμε τα “εσώψυχα” ασθενών. Πως όμως θα σας φαινότανε αν υπήρχε εξομοιωτής κατσίκας; Ναι, σωστά ακούσατε. Η Σουηδική εταιρεία ανάπτυξης Coffee Stain Studios, δημιουργός της σειράς Sanctum (FPS/Tower Defence) κυκλοφόρησε την πρωταπριλιά στο Steam το Goat Simulator…και δεν επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο! Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος game designer θα μπήκε σε conference room και θα έπεισε τους συνεργάτες του με την φράση “Ας φτιάξουμε έναν εξομοιωτή κατσίκας”;

To παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το Goat Simulator ξεκίνησε ως αστείο, αλλά παρόλα αυτά γνώρισε σημαντική επιτυχία. Κατόπιν αυτού, μεταφέρθηκε σταδιακά σε αρκετά ακόμη format, καταφθάνοντας πρώτα στις κονσόλες της Microsoft, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένεται να το δούμε σε αμφότερα τα PS4 και PS3.

Ο τράγος βγήκε παγανιά
Το Goat Simulator σας βάζει απευθείας στη δράση, καθώς χωρίς tutorial εκμάθησης των controls ρίχνεστε εξ αρχής στην ουσία του παιχνιδιού που είναι η ολοκλήρωση μιας λίστας με achievements που σας δίνονται. Δεν υπάρχει κάποιο cutscene ή ιστορικό υπόβαθρο τέλος πάντων. Ξεκινάτε ελέγχοντας μια κατσίκα σε ένα χωράφι, με κάμερα τρίτου προσώπου που γίνεται zoom in-zoom out με το mousewheel. Ο έλεγχος είναι απλός, με WASD, mouse και ελάχιστα πλήκτρα που χρησιμεύουν στο να χτυπάτε, να κάνετε σφούρες στον αέρα ή να…βελάζετε!

Το χιούμορ ρέει άφθονο στο δημιούργημα της Coffee Stain, καθώς η κατσίκα σας καλείται να κάνει ακροβατικά, να σταθεί στο δρόμο για να την πατήσει αμάξι, να ανατινάξει κάτι, να επιτεθεί και να ξαφνιάσει ανθρώπους, να κάνει “μπε” τρεις φορές, να μαζέψει πλήθος κρυφών αντικειμένων, να συγκεντρώσει συγκεκριμένο αριθμό πόντων και πάει λέγοντας. Από ένα σημείο κι έπειτα κάποια achievements επαναλαμβάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό, τουτέστιν καλείστε για παράδειγμα να πηδήξετε πιο ψηλά, να συλλέξετε περισσότερους πόντους κ.ο.κ.


Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχουν και easter eggs, όπως για παράδειγμα κρυφοί ναοί όπου σας δοξάζουν ή σας προσκυνούν ως “King Goat”, ανατροπή οχημάτων λες και είστε υπεράνθρωπος, ακόμα και καταστροφή εσωτερικών χώρων σε σπίτια ή εργοστάσια, σημεία όπου troll-άρετε ανθρώπους χτυπώντας τους και καταστρέφοντας τα υπάρχοντά τους. Για όλα αυτά ασφαλώς εξακολουθείτε να…λαμβάνετε achievements. Δυστυχώς οι άνθρωποι και οι υπόλοιπες κατσίκες γύρω σας μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν κι αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα του Goat Simulator. Αν υπήρχε ένα στοιχειώδες A.I. θα έπρεπε να σας κυνηγούσαν με τα όπλα ή να συμπαρασύρατε μαζί σας και άλλες κατσίκες σε ενεργό ρόλο.

Custom games
Η συνολική διάρκεια του Goat Simulator φτάνει με το ζόρι την μιάμιση ώρα αν θελήσετε να ολοκληρώσετε τα achievements που σας έδωσαν οι developers και να πειραματιστείτε στον βασικό χάρτη του. Η αντοχή όμως επεκτείνεται μέσω του μενού Custom games, όπου θα πρέπει προηγουμένως να τοποθετήσετε mods, στα οποία έχει ήδη ξεκινήσει να συμμετέχει η community του παιχνιδιού στο Steam.

Κατσίκα…για σούβλισμα!

Υπάρχουν διάφορα maps που προσφέρουν έτοιμα levels (όπως τον ήδη διάσημο λαβύρινθο) ή ακόμα και minigames τύπου Pinball, ενώ τα Mutators μετατρέπουν την κατσίκα σας σε σκύλο, μεγάλη κατσίκα, nyan goat κι άλλες δημιουργίες που σπέρνουν το γέλιο. Όλα αυτά όμως δεν προσδίδουν κάτι το ουσιαστικό στο gameplay η λογική του οποίου είναι μονάχα “Καταστρέφω ότι βρίσκω και αποκτώ achievements και πόντους”.

Κατσίκα Michael Jordan
Σήμα κατατεθέν του τετράποδου που ελέγχετε είναι η γλώσσα του που βρίσκεται έξω σε μόνιμη βάση και σε συνδυασμό με την περιστροφή του κεφαλιού θα σας κάνει να κλαίτε από τα γέλια! Το χαρακτηριστικό αυτό προσδίδει ένα cool ύφος, καθώς τα πάντα γύρω σας μπορεί να καταστρέφονται κι η κατσίκα να παραμένει ατάραχη. Με την χρήση της Unreal Engine 3, αξίζει να σημειώσουμε ότι απεικονίζεται κάθε είδους λεπτομέρεια στα textures που την απαρτίζουν, όπως μείναμε εντυπωσιασμένοι από την μεγάλη ποικιλία φωτισμών.

Μετά τα πρώτα λεπτά, η εμπειρία σας δυστυχώς αμαυρώνεται από τα προχειροφτιαγμένα animations. Το δε ragdoll την στιγμή που –για παράδειγμα- ένας άνθρωπος πέφτει στο έδαφος, είναι από τα χειρότερα που έχετε δει, καθώς σας δίνει την αίσθηση ότι χτυπήσατε φουσκωτή κούκλα! Στην ίδια μοίρα κινούνται και τα physics των αντικειμένων. Ότι χτυπάτε εκτοξεύεται σε τυχαίες κατευθύνσεις, συχνά σε slow motion. Υπάρχει μέχρι και clipping σε όλες τις επιφάνειες που θα προσκρούσετε. Η κατσίκα θυμίζει κάτι σαν πνεύμα που είναι ιερό, δεν μπορεί να χτυπηθεί και χώνει το κεφάλι της μέσα σε όποιο κτίριο εμφανιστεί μπροστά του! Μερικές φορές ίπταται κιόλας, καθώς τα bugs είναι άφθονα και οι developers για χάρη του γέλιου που προσφέρεται προφανώς δεν ενδιαφέρονται να τα διορθώσουν.

“Μπεεεεεε!”
Την Κυριακή του Πάσχα οι περισσότεροι σουβλίζουν αρνί. Αφού παίξετε όμως το Goat Simulator είμαι βέβαιος ότι θα θέλατε να σουβλίσετε την συγκεκριμένη κατσίκα. Το Simulation game της Coffee Stain Studios είναι ένα ατελείωτο trolling από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπορεί να χαρακτηριστεί διασκεδαστικό, αλλά μετά από maximum μία ώρα, το gameplay του θα καταντήσει επαναλαμβανόμενο ενώ ο τεχνικός τομέας του θα σας κάνει…επίσης να γελάτε. Τα mods προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση, αλλά όσα κι αν κυκλοφορήσουν θα πρέπει να προσφέρουν κάτι το πραγματικά ξεχωριστό για να καταφέρουν να τραβήξουν έστω για λίγο το ενδιαφέρον σας. Κοστίζει 10 ευρώ στο Steam, τιμή στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πολύ πιο ποιοτικά games.

Θετικά:
- Η απόλυτη διασκεδαστική sandbox ελευθερία
- Μεγάλη λεπτομέρεια στους φωτισμούς
- Δημιουργήστε ή κατεβάστε τα δικά σας mods

Αρνητικά:
- Έντονο clipping
- Άφθονα bugs
- Η CPU δεν προβάλει καμία αντίσταση
- Αδιάφορη και επαναλαμβανόμενη μουσική
- Κακοσχεδιασμένο ragdoll
- Βασίζεται μόνο στα achievements χωρίς κανένα βάθος στο gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 5
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6

Αν τα ζώα μάθουν ποτέ να παίζουν games το συγκεκριμένο θα ήταν “Best buy”.

Μάνος Γρυπάρης  

User reviews

Average user rating from: 1 user(s)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
9.0

Goat Simulator:User Review!

Το παιχνίδι απλά τα σπάει το γεγονός το τι μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος όταν βαριέται δεν λέγεται.
Είναι γελοίο αλλά διασκεδαστικό.Σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα.Από μένα ένα 9.

Was this review helpful to you? 
 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +5 AntonKos (Level 17) 20/04/2014 19:36
Τι μπορει να φτιαξει ενας ανθρωπος οταν εχει ξεμεινει απο ιδεες!
#2 +1 Reaper25 (Level 6) 20/04/2014 20:03
Ακομα κ 1-2€ να εκανε δεν θα το επαιζα realy! :-x
#3 ArB (Level 12) 20/04/2014 20:19
Οσο κι αν θελω να το θαψω του βαζω ενα 8 μόνο και μόνο για το review σου Μάνο!Κατά τα αλλα το κατεβ....*γκουχ γκουχ* το αγόρασα!Εχει γελιο τρελό αλλά ανευ νοηματος καταντα unplayable δυστυχώς.
#4 +1 Sotiris (Level 29) 20/04/2014 22:53
Ότι πρέπει ήταν αυτό το game για την συγκεκριμένη μέρα :lol:
#5 SP83 (Level 5) 20/04/2014 23:57
Μανο και μονο που εκατσες και εγραψες αυτο το review το 4 από αυτό το 6/10 ανήκουν σε σένα,.. Οσο για το game....ειναι ο χειροτερος πραγματικα τροπος που μπορεις να πεταξεις τα λεφτα σου πανω σ' ενα game.
#6 +3 KINGxCOOLZ (Level 13) 21/04/2014 01:09
Αν ήταν δωρεάν θα άξιζε.
#7 +1 cosmic7 (Level 12) 21/04/2014 01:31
Πραγματικά η ανθρώπινη ηλιθιότητα είναι αξεπέραστη.... Για ποιόν λόγο να φτιάξεις τέτοιο game....
#8 +1 Kimk0z (Level 5) 21/04/2014 10:20
Ντάξει, είναι game μόνο και μόνο αν βαριέσαι να παίξεις να χαζομαριστείς ...έχει πολύ γέλιο αλλά...τίποτα παραπάνω. :D
#9 +1 Blood King (Level 24) 22/04/2014 01:11
Δεν θα περίμενα και πολλά ούτως ή άλλως από τέτοιο τίτλο, είναι ένα παιχνίδι αποκλειστικά για χαβαλέ :lol:
#10 +1 jester (Level 19) 22/04/2014 09:41
Το παιχνίδι είναι μια ωραία φάρσα, σκοπεύει να βγάλει γέλιο και μέχρι εκεί. Νομίζω ότι έως ενός σημείου πιάνει το στόχο του αλλά εκτιμώ ότι θα γίνεται γρήγορα βαρετό...
#11 Misfit (Level 20) 22/04/2014 18:36
Μου έφερε στο μυαλό το Amazing Frog, ένα exclusive του OUYA που έχει ανάλογη τρέλλα και χιούμορ. Έπρεπε πάντως να είναι f2p αφού πέρα από το χαβαλέ, είναι εμφανέστατα broken σε διάφορα σημεία...
#12 aekfc21 (Level 9) 24/04/2014 01:14
Από τα πιο χαβαλεδιάρικα games των τελευταίων ετών. Πολύ πρωτότυπο gameplay.
#13 BreakingDevil (Level 3) 26/06/2014 02:43
Χαχα Δημιουργικό! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
#14 talent34 (Level 4) 29/09/2014 14:13
Πολύ καλό το review.χαχαχα είναι ότι νανε
#15 TRELOSGAMER (Level 1) 20/05/2015 10:04
Έλεος. Οι προγραμματιστές δέχτηκαν επίθεση από κατσίκα και τους ήρθε όλο αυτό??
Score 6
User Score ( 25 votes ) 6.7
User Reviews 9
Genre: Simulation
Developer: Coffee Stain Studios
Publisher: Coffee Stain Studios
Διάθεση:
Players: 1-2
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Core 2 Duo E4300 στα 1.8GHz ή AMD Athlon 64 X2 Dual Core στα 3600+, Κάρτα γραφικών 512MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 870MB.
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC: 1/4/2014, Mac: 27/6/2014, iOS, Android: 16/9/2014, Xbox One, Xbox 360: 17/4/2015, PS4, PS3: 11/8/2015
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification