Ειδήσεις Πωλήσεις Epic Games Store: 680 εκατομμύρια έσοδα, πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες

Epic Games Store: 680 εκατομμύρια έσοδα, πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες

Wednesday, 15 Jan 2020  | in Πωλήσεις  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/89/05/ed/Tim20Sweeney202019-95-1579092024.jpg
 

Epic Games Store: 680 εκατομμύρια έσοδα, πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο οι αποκλειστικότητες είναι ζωτικής σημασίας.

 

To Epic Games Store κοινοποίησε μια ματιά στα εντυπωσιακά νούμερα των πωλήσεων και των εσόδων του, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις αποκλειστικότητες που κατάφερε να εξασφαλίσει.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η Epic Games αναφέρει ότι έχει πάνω από 680 εκατομμύρια ευρώ έσοδα μέχρι στιγμής, από τα οποία τα 251 εκκατομύρια έρχονται από third party games. Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια χρήστες έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα, ενώ 108 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν κατεβάσει τουλάχιστον ένα game, συμπεριλαμβανομένων και των δωρεάν. Τα 680 εκατομμύρια ευρώ είναι πάνω από τις προσδοκίες του GM Steve Alison, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη του συνέντευξη.

Ένα από τα ελκυστικά στοιχεία του Epic Games Store είναι τα δωρεάν games κάθε εβδομάδα. Η Epic Games έχει δώσει μέχρι στιγμής 73 τίτλους εντελώς δωρεάν, ενώ περισσότερα από 200 εκατομμύρια δωρεάν games έχουν διανεμηθεί. Σε σύνολο το κόστος τους ξεπερνάει τα 1,400 ευρώ πάραυτα η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει δωρεάν games κάθε εβδομάδα και για το 2020. Μερικοί από τους σημαντικότερους τίτλους της πλατφόρμας είναι τα The Division 2, World War Z, Satisfactory, Dauntless, Untitled Goose Game, The Outer Worlds, Borderlands 3, Metro Exodus και Control. Όλα τους ήταν timed exclusives για το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games Tim Sweeney αναφέρει ότι τα σχέδια τις εταιρείας είναι να κυνηγήσει περισσότερα exclusives αναφέροντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η ανάπτυξη του καταστήματος. Συγκεκριμένα είπε “ Η διασφάλιση των αποκλειστικοτήτων για την Epic Games σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά ομάδες ανάπτυξης, χρηματοδοτώντας τα προϊόντα και επενδύοντας στο marketing και την διαφήμιση, γνωρίζοντας πως αυτές οι προσπάθειες θα φέρουν περισσότερο κόσμο στο κατάστημα μας.”

Μερικά από τα επερχόμενα timed exclusives για το Epic Games Store είναι τα Magic: The Gathering Arena, Predator: Hunting Grounds, Auto Chess, Rogue Company και Godfall, όμως περιμένουμε φυσικά περισσότερες ανακοινώσεις στο κοντινό μέλλον.

Το Epic Games Store θεωρητικά είναι ελκυστικό στους δημιουργούς, αφού κρατάει μόνο το 12% των κερδών δίνοντας το 88% στην εταιρεία ανάπτυξης. Αυτά τα ποσοστά είναι πολλή προσοδοφόρα σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική του Steam, όπως και την πολιτική άλλων ηλεκτρονικών καταστημάτων όπως πχ το iOS.

Διαβάστε για τα δωρεάν games της εβδομάδας και συζητήστε για την πλατφόρμα στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification