Ειδήσεις Πωλήσεις Grand Theft Auto V: Πρώτο σε πωλήσεις με 6 δις, ξεπέρασε και τις ταινίες

Grand Theft Auto V: Πρώτο σε πωλήσεις με 6 δις, ξεπέρασε και τις ταινίες

Monday, 09 Apr 2018  | in Πωλήσεις  | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d2/5b/d7/grand-theft-auto-v-76-1523277308.jpg
 

Grand Theft Auto V: Πρώτο σε πωλήσεις με 6 δις, ξεπέρασε και τις ταινίες

Η gaming βιομηχανία έχει τα ίδια έσοδα με τον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το Grand Theft Auto V είναι το πρώτο σε πωλήσεις video game όλων των εποχών με έσοδα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το GTA V έχει πάνω από 90 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτό που μαθεύτηκε μέσα από την σχετική έρευνα είναι ότι η Rockstar εισέπραξε 6 δις δολάρια, δηλαδή 4,8 δις ευρώ, ενώ κατάφερε να εισπράξει περισσότερα από κάθε ταινία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι η gaming βιομηχανία έχει ξεπεράσει σε άνοδο αυτές της μουσικής και του κινηματογράφου. Μπορεί επίσης η σειρά Super Mario να έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα στο σύνολό της, ωστόσο κανένα παιχνίδι Mario δεν έχει συλλέξει 6 δις δολάρια σε έσοδα. Μάλιστα ο τίτλος της Rockstar συνεχίζει να βρίσκεται στα Top 10 ακόμα και τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Το 2017 οι gamers ξοδέψαμε 36 δις δολάρια στο να αγοράσουμε video games, 15% περισσότερα από το 2016. Η βιομηχανία των ταινιών έφτασε το 2017 τα 40 δις δολάρια σε εισπράξεις, 3% περισσότερα από το 2016. Συνεπώς τα ποσοστά ανόδου δείχνουν την τάση για την προτίμηση του κόσμου στα video games.

Δείτε ακόμη την πολιτική της Rockstar προς το OpenIV mod που έφερε την κατακραυγή των χρηστών και τις πωλήσεις των προηγούμενων εβδομάδων αλλά και των προηγούμενων μηνών στην Ελλάδα.

Συζητήστε για τις πωλήσεις στο παρακάτω forum topic και για το Grand Theft Auto V στο παρακάτω forum topic.

 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Efane (Level 24) 09/04/2018 21:38
Απίστευτα έσοδα για την Rockstar και ελπίζω φέτος να δούμε ένα εξαιρετικό RDRedemption καθώς είχαν χρόνο και budget.
Notification