• Ειδήσεις
  • Πωλήσεις
  • Σφραγισμένο αντίτυπο του πρώτου The Legend of Zelda πουλήθηκε για 3.360 δολάρια σε δημοπρασία

Σφραγισμένο αντίτυπο του πρώτου The Legend of Zelda πουλήθηκε για 3.360 δολάρια σε δημοπρασία

Hot
Σφραγισμένο αντίτυπο του πρώτου The Legend of Zelda πουλήθηκε για 3.360 δολάρια σε δημοπρασία

Σφραγισμένο αντίτυπο του πρώτου The Legend of Zelda πουλήθηκε για 3.360 δολάρια σε δημοπρασία

Cartridge σε εξαιρετική κατάσταση.

Μία κόπια του πρώτου The Legend of Zelda χρυσοπουλήθηκε σε δημοπρασία στην Αμερική.

Πρόκειται για έναν τίτλο που κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του 1986 αρχικά για το Famicom Disk System και στην συνέχεια για το NES, υπό την μορφή ενός cartridge. Φαίνεται πως ακόμα και 33 χρόνια μετά, ο συγκεκριμένος τίτλος έχει ιδιαίτερη αξία, αφού τα νούμερα που παίζουν γύρω από την διεκδίκησή του ξεπερνούν κάθε λογική. Ένα σφραγισμένο αντίτυπο του The Legend of Zelda τέθηκε σε δημοπρασία στο αμερικάνικο Dallas και συγκεκριμένα στα Heritage Auctions και δέχθηκε περισσότερα από 30 bids με το τελευταίο να αγγίζει τα 3.360 δολάρια. Το συγκεκριμένο κομμάτι βαθμολογήθηκε με 9.4 από την Wata Games και κατείχε B+ seal rating. Δεν πρόκειται για την αυθεντική χρυσή cartridge, αλλά για αυτή της Classic σειράς.

the legend of zelda cartridge
Σύμφωνα με το eBay, θα μπορούσατε να αποκτήσετε μία αντίστοιχη έκδοση μόλις με 50 δολάρια, παρόλα αυτά η αξία της συγκεκριμένης δείχνει να κρύβεται στην κατάσταση του σφραγίσματος της και την βαθμολογία αυτού. Μάλιστα, δεν είναι το μόνο αντίτυπο παιχνιδιού που πουλήθηκε με εξωφρενικό ποσό στα Heritage Auctions. Τα Excitebike, Dragon Warrior, Teenage Mutant Ninja Turtels και Wario’s Woods πουλήθηκαν σε τιμές που κυμαίνονταν στα 1140, 660, 312 και 228 δολάρια αντίστοιχα. Ο Barry Sandoval, αντιπρόεδρος των Heritage Auctions, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των gaming δημοπρασιών: “Πολλοί συλλέκτες έχουν πάθος για τα games της παιδικής τους ηλικίας, ακριβώς όπως με τις κάρτες ή τα κόμικς τους. Πιστεύαμε πως τα συγκεκριμένα games θα πήγαιναν πολύ καλά και δεν απογοητευτήκαμε”.

Διαβάστε επίσης το review του The Legend of Zelda: Breath of the Wild και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification