Ειδήσεις Πωλήσεις The Witcher 3: Αύξηση 500% στις πωλήσεις λόγω Netflix

The Witcher 3: Αύξηση 500% στις πωλήσεις λόγω Netflix

Thursday, 05 Mar 2020  | in Πωλήσεις  | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b4/87/b6/witch-47-1581673705.jpg
 

The Witcher 3: Αύξηση 500% στις πωλήσεις λόγω Netflix

Νέο ρεκόρ πωλήσεων στο Steam. [UPDATE] 

[Αρχική δημοσίευση: 13/2/20] Η σειρά του The Witcher στο Netflix αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, ωστόσο δεν κέρδισε μόνο το Netflix από την επιτυχία της streaming σειράς.

Το The Witcher 3: Wild Hunt σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στο Steam αμέσως μετά την κυκλοφορία της σειράς και πλέον επιβεβαιώθηκε ότι οι πωλήσεις στις Η.Π.Α έχουν σημειώσει αύξηση 500% από την ημερομηνία κυκλοφορίας της τηλεοπτικής σειράς. Οι πωλήσεις σε φυσικά αντίτυπα του The Witcher 3 τον Δεκέμβριο του 2019 αυξήθηκαν κατά 554% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με το NPD.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου 2019 θα ήταν αυξημένες, καθώς τον Οκτώβριο θα κυκλοφορούσε το The Witcher 3 για το Nintendo Switch. Ωστόσο, ακόμα και αν βγάλουμε από την εξίσωση τις πωλήσεις του Switch, οι πωλήσεις του Witcher 3 αυξήθηκαν κατά 63% τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με το NPD. Να σημειωθεί ότι τα νούμερα αυτά αφορούν φυσικά αντίτυπα.

Αύξηση στις πωλήσεις σημείωσαν επίσης και τα βιβλία του Witcher. Πιο συγκεκριμένα, δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της σειράς στο Netflix, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 562%.

[UPDATE: 5/3/20 - Νέο ρεκόρ πωλήσεων στο Steam] Το The Witcher 3: Wild Hunt είναι ένα από τα καλύτερα RPG όλων των εποχών σύμφωνα με πολλούς αλλά το αδιαμφισβήτητο είναι η εμπορική επιτυχία του.

Όπως αποκαλύφθηκε από την εταιρεία ανάπτυξης CD Projekt Red, το The Witcher 3 έχει καταφέρει να σπάσει ακόμα ένα ρεκορ στο Steam, όπου έχει σημειώσει συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις.

Στην ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter αναγράφει: “Τα έσοδα του The Witcher 3 στο Steam για την περίοδο 1 Οκτωβρίου 2018 μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα προσφέρουμε 80% έκπτωση σε οποιαδήποτε αγορά για το TW3 στο Steam. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.”

Η σειρά του Netflix επηρέασε αρκετά το γεγονός, αφού πολλοί είτε επέστρεψαν να ξαναπαίξουν το RPG είτε το δοκίμασαν για πρώτη φορά.Σύμφωνα με τα δεδομένα της The NPD Group, το The Witcher 3: Wild Hunt έχει καταφέρει 554% αύξηση στους παίκτες του για PC, PS4, Xbox One και Switch, συγκρίνοντας τους μήνες Δεκέμβριος 2018 και Δεκέμβριος 2019.

Δεν είναι η μοναδική επίδραση που είχε η σειρά όμως. Τα βιβλία του Andrzej Sapkowski έχουν επωφεληθεί επίσης από την επιτυχία. Πλέον έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να φτάσει στους δέκτες μας κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Όσο για το μέλλον των video games, η νέα συνεργασία μεταξύ Sapkowski και CD Projekt Red ενδεχομένως να σημαίνει ότι πρόκειται να δούμε νέο περιεχόμενο σύντομα.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τη 2η σεζόν του Witcher στο Netflix και συζητήστε για το Witcher III: Wild Hunt στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Blood Prince (Level 28) 15/02/2020 14:48
Εγώ ξεκίνησα να αγοράζω τα βιβλία αφού έπαιξα το παιχνίδι.Η τηλεοπτική σειρά θεωρώ πως ήταν μάπα.
Notification