Το 85% των πωλήσεων games στην Μ. Βρετανία το 2020 αφορούσε ψηφιακά αντίτυπα

Hot
Το 85% των πωλήσεων games στην Μ. Βρετανία το 2020 αφορούσε ψηφιακά αντίτυπα

Το 85% των πωλήσεων games στην Μ. Βρετανία το 2020 αφορούσε ψηφιακά αντίτυπα

Ο τζίρος τους ήταν όσος της μουσικής και των βίντεο μαζί.

Πάνω από 85% των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για games στην Μ. Βρετανία πέρυσι ήταν για ψηφιακά αντίτυπα.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Ένωση Λιανεμπόρων Ψυχαγωγίας (Entertainment Retailers Association) σύμφωνα με τα οποία 85.4% των εξόδων των καταναλωτών για games ήταν για ψηφιακές κόπιες. Συνολικά η βιομηχανία των games είχε τζίρο 474 δισ. λίρες, αύξηση κατά 17.7% από το προηγούμενο έτος.
Τα games αποτέλεσαν το 48% των εξόδων για ψυχαγωγία (7.8 δισ. λίρες), κάτι που σημαίνει ότι ως μέσο είχαν περίπου τον ίδιο τζίρο όσο τα βίντεο και η μουσική μαζί, με μια απόκλιση της τάξης των 500 εκ. λιρών. Ο αριθμός μπορεί να ακούγεται μεγάλος, αλλά σε τέτοιες κλίμακες δεν είναι.

“Η αγορά της ψυχαγωγίας ήδη μεγάλωνε χωρίς τον κορωνοϊό, αλλά με την πλειοψηφία του τομέα της διασκέδασης κλειστό λόγω lockdown, η μουσική, τα βίντεο και τα games ήταν στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή” είπε η επικεφαλής του ERA, Kim Bayley. Ο οργανισμός αναφέρει επίσης ότι τα smartphones είναι η δημοφιλέστερη συσκευή για games, με 34.7% των καταναλωτών να χρησιμοποιούν κινητά ενώ 47.7% των gamers φαίνονται να χρησιμοποιούν το Steam για να κατεβάσουν τα games τους.

Δείτε ποιά ήταν τα games με τις καλύτερες πωλήσεις στην Αγγλία κατά την διάρκεια της καραντίνας και συζητήστε για τις πρόσφατες πωλήσεις στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.