Ειδήσεις Retro Lakers vs Celtics για 10.000 ευρώ στο eBay

Lakers vs Celtics για 10.000 ευρώ στο eBay

Tuesday, 11 Jul 2017  | in Retro | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/de/e8/3d/sega-mega-drive-lakers-vs-celtics-6-1498916558.jpg
 

Lakers vs Celtics για 10.000 ευρώ στο eBay

Πουλήθηκε για 3.830 ευρώ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 1/7/17] Το 1991 η Electronic Arts κυκλοφόρησε το Lakers versus Celtics, ένα παιχνίδι μπάσκετ για το Mega Drive. 26 χρόνια μετά το παιχνίδι βρίσκεται στο eBay με την τιμή του να έχει φτάσει τα 10.000 ευρώ, σε δημοπρασία που έχει πάνω από 40 προσφορές.

Ο λόγος είναι ότι ο David Amor, συνιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης Relentless Software του Brighton, η οποία πλέον έχει κλείσει, έβαλε προς πώληση την ευρωπαϊκή έκδοση του Lakers versus Celtics στο eBay, χωρίς να του περάσει απ' το μυαλό ότι σύντομα θα ενεργοποιούσε το Retro Gaming Community. Μέσα σε 40 μέρες το συλλεκτικό παιχνίδι έφτασε τα 9.000 ευρώ (σ.σ. σήμερα 10.000).

Ο Amor απέκτησε το παιχνίδι κατά λάθος, καθώς δούλευε στην EA από το 1994 έως το 2001 ως παραγωγός και έγινε φίλος με τον διευθυντή της EA Europe, Mark Lewis. Η EA της Βορείου Αμερικής έστελνε στον Lewis όλα τα νέα games, τα οποία πήγαιναν κατευθείαν στον αποθηκευτικό χώρο που είχε στο σπίτι του στο Heathrow. Όταν ο Mark Lewis πούλησε το σπίτι του στον Amor, ο τελευταίος βρήκε τα games σε μια παλιά αποθήκη, αφού πρώτα πέρασε από πολύ ψηλά και πυκνά φυτά μέχρι να φτάσει στην αποθήκη. Τα games ήταν στοιβαγμένα σε πλαστικά κουτιά.

Ο Amor πήρε όσο το δυνατόν περισσότερα κουτιά μπορούσε και τα έβαλε στο αυτοκίνητό του. Oι κούτες με τα games ήταν πολλές και οι τίτλοι εκατοντάδες. Υπήρχαν games της EA, παλιά 3DO games, Amiga games, Apple-II games, τα περισσότερα σφραγισμένα. Άρχισε να πουλάει τα games στο eBay, ενώ υποσχέθηκε μερίδιο στον Mark Lewis. Στα games του Mega Drive αρχικά αποφάσισε να πουλήσει όλη την κούτα. Έλαβε προσφορές που έφταναν μέχρι και τα 1.000 ευρώ, αλλά και πολλές ερωτήσεις για το αν μπορεί να βγάλει φωτογραφία τα Basketball games. Άρχισε να υποψιάζεται τι συμβαίνει ώσπου είδε ότι το Lakers vs Celtics για την Ευρώπη ήταν ένα από τα σπανιότερα games στον κόσμο. Μόλις 192 αντίτυπα ευρωπαϊκής έκδοσης είχαν κυκλοφορήσει και τα 13 από αυτά έχουν γνωστοποιηθεί.

Κάποια Mega Drive games πέρασαν ακόμα και τα 100 ευρώ σε προσφορές. Το Lakers vs Celtics όμως έχει ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ και απομένουν τρεις ημέρες για να κλείσει η προσφορά. Η Electronic Arts δεν κυκλοφόρησε ποτέ το παιχνίδι στην Ευρώπη λόγω δικαιωμάτων στα ονόματα για την Ευρωπαϊκή αγορά. Θα έπρεπε να το μετονομάσει σε EA Basketball, αλλά επειδή το Bulls vs Lakers ήταν ήδη σε ανάπτυξη, η εταιρεία δεν είχε πρόθεση να αναθέσει στην μικρή τότε ομάδα ανάπτυξής της να κάνει επιπλέον δουλειά. Έτσι η κυκλοφορία παρακάμφθηκε.

Όσο για την παράδοση του παιχνιδιού στον αγοραστή, ο David Amor δεν γνωρίζει ακόμη τι θα κάνει για το θέμα ασφάλειας. "Έχω αγοράσει μέχρι και αυτοκίνητα στο παρελθόν, αλλά αυτό εδώ είναι διαφορετικό" δήλωσε. Μάλλον ο αγοραστής ή ο πωλητής θα πρέπει να κάνουν ένα ταξιδάκι.

[UPDATE: 11/7/17 - Πουλήθηκε για 3.830 ευρώ] Το εξαιρετικά σπάνιο game για το Mega Drive με τίτλο Lakers versus Celtics της ΕΑ, τελικά πουλήθηκε για 3.830€.

To eBay ξεκαθάρισε τις προσφορές, αφαιρώντας εκείνες που είχαν γίνει από χρήστες με αρνητικό feedback. Κατά συνέπεια, οι προσφορές έπεσαν στα 2.266€ για να πουληθεί τελικά ο σπάνιος τίτλος για 3.830€. Ο David Amor, συνιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης Relentless Software του Brighton και ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Lakers versus Celtics, δήλωσε πως έλαβε τα χρήματα της προσφοράς. Σκοπός του τώρα είναι να στείλει το game στον νέο του ιδιοκτήτη, ο οποίος μένει στην Ευρώπη, μέσω της αμερικάνικης εταιρείας μεταφορών FedEx. Ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε μέσω email πως απέκτησε το Lakers versus Celtics με σκοπό να συμπληρώσει τη συλλογή του από τίτλους για το Mega Drive.

Συγκεκριμένα, ο νέος κάτοχος του σπάνιου τίτλου δήλωσε: "Στόχος μου είναι να έχω μια πλήρη συλλογή με games για το Mega Drive, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται διαφορετικές συλλογές και διαφορετικά εξώφυλλα για το ίδιο game. Είμαι κοντά στο να την ολοκληρώσω. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 550 games. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να αποκτήσω την φτηνή έκδοση του Lakers versus Celtics για το Genesis, καθώς η κασέτα της ΕΑ φαίνεται πανομοιότυπη. Αν δείτε τις κασέτες της ΕΑ στην Ευρώπη, θα παρατηρήσετε πως αναγράφεται πάνω τους η φράση "for use with the Sega Genesis system". Τελικά, το είδα στο eBay και είπα γιατί όχι; Μου άρεσε η ιστορία του David Amor για το πώς βρήκε το game. Τα 3.830€ είναι μικρό έξοδο για έναν συλλέκτη. Θα πουλήσω μερικούς σπάνιους τίτλους για τα NES και SNES, τους οποίους έχω διπλούς και θα πάρω πίσω τα χρήματά μου".

Ο συλλέκτης συνέχισε: "Θα το ανοίξω και θα το δοκιμάσω επίσης. Δεν αγοράζω πράγματα αν δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή να τα παίξω κανονικά. Πιθανότατα θα φτιάξω ένα συλλεκτικό κουτί για να το αποθηκεύσω, έτσι ώστε να μην ξεθωριάσει από τον ήλιο ή να πάθει κάποια ζημιά στο κουτί. Είμαι ένας αδέξιος άνθρωπος και συνέχεια ρίχνω κάτω τα games μου".

Δείτε ακόμη τα 100 SNES cartridges που χάθηκαν αλλά μετά βρέθηκαν από τα ταχυδρομεία της Αμερικής. Συζητήστε για το Mega Drive σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 03/07/2017 10:23
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες.'Ον τως απο τα πιο σπάνια games της ΕΑ.
Notification