Ειδήσεις Retro H Sega έκανε δημόσια επίδειξη του prototype παλιάς φορητής κονσόλας της

H Sega έκανε δημόσια επίδειξη του prototype παλιάς φορητής κονσόλας της

Wednesday, 02 Dec 2020  | in Retro | Γράφτηκε από τον Γιάννης Παπαργυρίου   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9f/6d/84/Genesis-90-1606925655.jpg
 

H Sega έκανε δημόσια επίδειξη του prototype παλιάς φορητής κονσόλας της

Είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική με την ονομασία Genesis Nomad.

Το 1995, η Sega λάνσαρε το Genesis Nomad στην Αμερική, μια 16bitη φορητή κονσόλα με οθόνη LCD και τη δυνατότητα χρήσης cartridges για Genesis, το hardware prototype της οποίας έδειξε σε πρόσφατο βίντεο στο YouTube ο Hiroyuki Miyazaki της Sega.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η τελική μορφή του Nomad ως εμπορικού προϊόντος. Ο σχεδιασμός φαίνεται αντίστοιχος της ομώνυμης κονσόλας, γεγονός που το καθιστά κυριολεκτικά μια φορητή παραλλαγή του Genesis. Επίσης, το Nomad είχε τη δυνατότητα σύνδεσης με τηλεόραση για λειτουργία σε μεγάλη οθόνη, χαρακτηριστικό που για την εποχή ήταν πρωτοποριακό.

Sega Nomad prototype venus genesis

Όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο, το prototype είχε διαφορετική εμφάνιση. Διαθέτει επίσης το διακριτικό “Venus” δίπλα στην οθόνη, το οποίο κατά τον χρόνο εκείνο ήταν η κωδική του ονομασία.

Η Sega ευελπιστούσε να διεμβολίσει την κυριαρχία της Nintendo στην αγορά των φορητών κονσολών με το Nomad. Ωστόσο, η 16bitη κονσόλα αποδείχθηκε ανεπιτυχής ως προς αυτό και το 1999 σταμάτησε η παραγωγή της.

Διαβάστε επίσης για το Dreamcast Mini που φημολογείται ότι ετοιμάζει η Sega και συζητήστε για την Sega στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 03/12/2020 16:22
Παλιές καλές εποχές.Η Nintendo είναι δύσκολος αντίπαλος για όλες τις εταιρείες.
Notification