Ειδήσεις Retro The Pandora Directive

The Pandora Directive

Friday, 15 Jan 2021  | in Retro | Γράφτηκε από τον Γιάννης Μοσχονάς   | (1 σχόλιο)
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς  

I'm applying for a license to thrill, going out on the edge, moving in for the kill!
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ec/e1/43/the-pandora-directive-review-3-7-1610698186.jpg
 

The Pandora Directive

Ένας τολμηρός ντετέκτιβ θα σώσει τον κόσμο από την συνωμοσία του κακού.

Ένας αμύητος στην τέχνη των video games θα αναρωτιέται γιατί αισθανόμαστε ρίγη όταν ακούμε το όνομα Access Software. Λογικό είναι να σκεφτεί τα χειρότερα πράγματα για εμάς αφού δεν έχει βιώσει την εμπειρία ενός Beach Head ή ενός Raid over Moscow. Αρχίζοντας την ανοδική της πορεία στην gaming βιομηχανία σαν εταιρεία ανάπτυξης Action τίτλων, η Access Software μετακινήθηκε το 1989 για τα καλά στον περιπετειώδη στίβο των Adventures με το Mean Streets. Πρόκειται για μια ιστορική προσπάθεια η οποία πυροδοτήθηκε από πειραματικές ταινίες που γύριζαν τα στελέχη της Access Software στα νιάτα τους, στις οποίες υποδύονταν τους αδίστακτους ντετέκτιβ των film noir.

Στο Mean Streets κάνει το ντεμπούτο του ο Tex Murphy, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες στην αγαπημένη μας κουλτούρα. Η αγάπη που προξενεί ο χαρακτήρας στην πρώτη του εμφάνιση πηγάζει από το καλοστημένο σενάριο και την βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Tex τις λεγεώνες εχθρών που θέλουν να τον εμποδίσουν. Το πιστολίδι πάει σύννεφο και ο ήρωας συνδυάζει την αναλυτική ευφυΐα και την παρατηρητικότητα του ντετέκτιβ με την εκτελεστική δεινότητα ενός άνδρα των ειδικών δυνάμεων.

the pandora directive 1

Ο Tex και οι εξωγήινοι
Η επιστροφή του Tex το 1991 με το Martian Memorandum σηματοδοτεί το “κλείδωμα” της σειράς στο είδος των Adventures. Point & click λοιπόν μέχρι τέλους για τον ηρωικό Tex που περιτριγυρίζεται πλέον από ολοένα και περισσότερους ψηφιοποιημένους χαρακτήρες και ψηφιοποιημένες φωνές. Το 1994 μας ήρθε το Under A Killing Moon για να ενισχύσει σημαντικά την φήμη της σειράς με κεντρικό πρόσωπο τον Tex Murphy. Φουλ τρισδιάστατα περιβάλλοντα, απεικόνιση σε πρώτο πρόσωπο, συμμετοχή ηχηρών χολιγουντιανών ονομάτων υπήρξαν τα συστατικά της σίγουρης επιτυχίας του. Τώρα έχουμε το The Pandora Directive στο μπουντρούμι μας για ξεκοκάλισμα, την νέα περιπέτεια του Tex που υπόσχεται ανώτερη ποιότητα, τι λέτε λοιπόν για μια βουτιά στο μακρινό μέλλον;

Το The Pandora Directive είναι ένα Adventure πρώτου προσώπου γαρνιρισμένο με ένα βουνό από full motion videos. Για τις ανάγκες του, η Access Software ψηφιοποίησε ένα σωρό μακέτες τις οποίες τοποθέτησε για ντεκόρ της περιπέτειας. Στην συνέχεια, τοποθέτησε το πλούσιο cast της μπροστά από “μπλε” οθόνες και άφησε τους ηθοποιούς να ερμηνεύσουν τους χαρακτήρες με τον μοναδικό τους τρόπο. Κατόπιν, ένωσε τα παραπάνω με τέτοια μαεστρία ώστε να μην διακρίνονται με τίποτα οι “ραφές” του μοντάζ. Οι ζωντανοί ηθοποιοί ενσωματώνονται με φυσικότητα στο ψηφιοποιημένο περιβάλλον και η τρισδιάστατη απεικόνιση συμπιέζεται μονάχα τις στιγμές που περνάτε από το ένα δωμάτιο στο επόμενο. Η Access Software μας δείχνει ότι προπορεύεται έτη φωτός τεχνολογικά από τους ανταγωνιστές της ενώ δεν πάει πίσω και στον σεναριακό τομέα.

Τα στερεότυπα είναι αναπόφευκτα από την στιγμή που βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, δεκαετίας στην οποία κυριαρχούν απόλυτα τα The X – Files στην επιστημονική φαντασία. Εφόσον η χρονιά που διαδραματίζεται το The Pandora Directive είναι το μακρινό 2043, η επιγραφή science fiction κολλάει με φυσικότητα στην νέα περιπέτεια του Tex Murphy. Ο πρωταγωνιστής είναι ως συνήθως άφραγκος, άτυχος και περιφέρεται σαν φουκαράς στον σκιώδη κόσμο της γειτονιάς του, παρέα με μεταλλαγμένους και πρόσωπα του υποκόσμου. Τίποτα δεν του πάει δεξιά έως την στιγμή που εμφανίζεται ο γηραιός Gordon Fitzpatrick και του αναθέτει να ανακαλύψει τον εξαφανισμένο φίλο του. Ο Tex τσεπώνει το χρήμα και βγαίνει στην πιάτσα αναζητώντας πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στα ίχνη του χαμένου κορμιού. Δυστυχώς για τον χαρακτήρα που κατευθύνετε σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει σε ένα θανάσιμο παιχνίδι με μανιακούς δολοφόνους, κυβερνητικές συνωμοσίες, πράκτορες, ακόμα και... εξωγήινους.

Θα ταξιδέψετε σε εξωτικές περιοχές που σχετίζονται με τις θεωρίες περί ιπτάμενων δίσκων και θα ψαχουλέψετε τα ερείπια αρχαίων πολιτισμών. Θα ακούσετε ονόματα που φιγουράρουν για δεκαετίες στους κύκλους των συνωμοσιολόγων, ονόματα όπως Roswell και NSA. Η συνομωσιολογική αναφορά που εκτίμησα περισσότερο προσωπικά είναι η μνεία που έγινε στην Majestic 12, μια φημολογούμενη μυστική επιτροπή από επιστήμονες, στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους που ίδρυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Truman το 1947. Η εμφάνιση της στο παιχνίδι απέδειξε ότι τα δημιουργικά μυαλά συναντιούνται αφού, με ελάχιστη χρονική διαφορά από το The Pandora Directive, κυκλοφόρησε η συνομωσιολογική σειρά Dark Skies, η απάντηση του δικτύου NBC στα X-Files. Εμπορικά η σειρά απέτυχε στους στόχους της, κατεβάζοντας ρολά στο τέλος της πρώτης σεζόν, όμως ποιοτικά θα μείνει για πάντα στις μνήμες όλων ημών που γουστάρουμε την καλή επιστημονική φαντασία.

the pandora directive 2

Κάντε του κεφαλιού σας για να λύσετε τους γρίφους
Η επιλογή επιπέδου δυσκολίας είναι μια χρήσιμη δυνατότητα για το The Pandora Directive, ένα Adventure με άπειρα εμπόδια και γρίφους για να ξεπεράσετε. Το Entertainment mode είναι μονόδρομος έως ότου πάρετε το κολάι του χειρισμού, της πλοήγησης στον χάρτη και των γρίφων. Η παρουσία του εικονιδίου Hints σας εξασφαλίζει ότι δεν θα τρέχετε σε φίλους και αγνώστους αναζητώντας έτοιμες λύσεις αν “κολλήσετε” χοντρά σε κάποιο γρίφο ή σας είναι αδύνατο να σκεφτείτε την επόμενη κίνησή σας. Η ποινή για την χρήση των Hints είναι ασήμαντη για όλους πλην της ειδικής κατηγορίας παικτών που αγωνίζονται στις ψηφιακές αρένες μονάχα για τα δύσκολα επιτεύγματα. Σε αυτούς έχει νόημα η τελική βαθμολογία να έχει θετικό πρόσημο και το νούμερο να είναι παραφουσκωμένο, οι υπόλοιποι νοιάζονται για την απόλαυση της ιστορίας, των βίντεο και του τερματισμού.

Οι γρίφοι του The Pandora Directive είναι ικανοί να ρίξουν σε αμηχανία ακόμα και τους καλύτερους λύτες. Τα κλασικά παζλ όπου μια εικόνα ή ένα κείμενο εκτίθενται σωριασμένα σε κομμάτια μπροστά σας, περιμένοντας να ενώσετε την ραγισμένη τους υπόσταση, είναι δυσκολότερα από εκείνα στα οποία έχετε εντρυφήσει σαρώνοντας τους Hidden Object τίτλους. Η δυσκολία εντοπίζεται στην δυνατότητα περιστροφής των κομματιών και στην απουσία οπτικών ενδείξεων εντός του πλαισίου που σας δίνεται, όπου η τοποθέτηση ενός κομματιού θα “κλείδωνε” πληροφορώντας σας ότι πετύχατε διάνα την θέση του στην γενική εικόνα. Για να αντιμετωπίσετε τα “εφιαλτικά” παζλ, περιστρέφετε μανιωδώς τα κομμάτια επιχειρώντας να ταιριάξετε κάποια μεταξύ τους. Σύντομα η οθόνη γεμίζει με μικρές δυάδες, τριάδες και τετράδες κομματιών και το μυαλό σας στρέφεται στην τοποθέτησή τους με την κατάλληλη σειράς ώστε να προκύψει λογικό αποτέλεσμα.

Φυσικά ο Tex Murphy δεν περιορίζεται μόνο στα κλασικά παζλ για να αποκαλύψει υψηλή ευφυΐα, η οποία είναι κυριολεκτικά αόρατη στην εμφάνιση και την συμπεριφορά του. Ανιχνεύει αντικείμενα (με μεγάλη δυσκολία ενίοτε) και τα τοποθετεί στα κατάλληλα σημεία αποκτώντας πρόσβαση σε απαγορευμένες περιοχές. Λύνει σταυρόλεξα και παζλ με χρωματικούς συνδυασμούς που θυμίζουν κύβο του Ρούμπικ. Σας σπρώχνει να χαθείτε μέσα σε λαβυρινθώδεις κατασκευές. Ενώνει κυκλώματα και απενεργοποιεί συναγερμούς, τακτοποιεί πλακάκια και τι δεν κάνει για να σας προκαλέσει πονοκέφαλο από την έντονη συγκέντρωση που απαιτούν οι δραστηριότητές του. Μόνο ένας αθεράπευτα αχάριστος λάτρης των Adventures θα παραπονιόταν για την υψηλή ποιότητα πνευματικής άσκησης που προσφέρει το The Pandora Directive.

the pandora directive 3

Νεκρική ακαμψία
Την εξαιρετική εικόνα της εμπειρίας που περιέγραψα μέχρι στιγμής έρχεται να συντρίψει διαμιάς το δύσκαμπτο σύστημα χειρισμού. Η κίνηση του χαρακτήρα γίνεται μετακινώντας το mouse μπρος-πίσω και δεξιά-αριστερά για να στρέφει το βλέμμα του. Υποχρεώνεστε να σπρώχνετε το mouse πολύ απαλά, σαν να φοβάστε ότι, η παραμικρή απότομη κίνηση, μπορεί να το σπάσει. Αυτό συμβαίνει γιατί, ένα ελαφρώς πιο γρήγορο σύρσιμο του mouse, κάνει τον Tex να βάζει “έκτη ταχύτητα” και να τρέχει σαν τρελός προς τον πλησιέστερο τοίχο, πόρτα, αντικείμενο κ.ο.κ. Αν η κατεύθυνση του ήρωα εκτελούνταν από τα κλασικά πλήκτρα WASD ή έστω τα cursor keys, θα ήταν όλα πρίμα. Για να κοιτάξει προς τα πάνω ή προς τα κάτω ο Tex, είστε αναγκασμένοι να πιέσετε τα πάνω και κάτω cursor keys ενώ απαιτεί και άλλα δύο πλήκτρα για να σταθεί στις μύτες του ή να σκύψει. Με το mouse να κοντρολάρει την κάμερα του χαρακτήρα+το ροδάκι για να σκύβει ή να σηκώνεται στις μύτες, η πλοήγηση του Tex θα ήταν εξαιρετική και ο εντοπισμός των σημαντικών αντικειμένων και σημείων αλληλεπίδρασης στον χώρο, άνετος.

Με το παρών σύστημα χειρισμού, νιώθετε ότι κυβερνάτε τανκ και όχι άνθρωπο και δεν αποκλείεται να το παρατήσετε μετά από λίγες ώρες για αυτό τον λόγο. Η αλλαγή από walking σε interactive mode είναι πετυχημένη γιατί σας επιτρέπει να ταυτιστείτε πραγματικά με τον χαρακτήρα. Με το space bar η οθόνη “παγώνει” στο οπτικό πεδίο του Tex και ο κέρσορας έχει τον πρώτο λόγο στην ανίχνευση του περιβάλλοντος. Με το interactive mode ο Tex μεταμορφώνεται πραγματικά σε ντετέκτιβ κάνοντας detect (ανιχνεύοντας) εξονυχιστικά το περιβάλλον, ανακαλύπτοντας όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, αρπάζοντας τα αντικείμενα που ξεχωρίζουν και αλληλεπιδρώντας με κάθε γρίφο στο διάβα του. Στο interactive mode δημιουργείται με επιτυχία η ψευδαίσθηση ότι είστε ντετέκτιβ και μπαίνετε για τα καλά στο πετσί του ρόλου. Η διάσταση μεταξύ κίνησης και ανίχνευσης του περιβάλλοντος είναι το αδύνατο σημείο της περιπέτειας. Τα κινητικά προβλήματα του ήρωα αμβλύνονται από τον μηχανισμό του Travel. Αντί να υποφέρετε το πέρα δώθε του χαρακτήρα στην διευρυμένη γεωμετρία του game world, ταξιδεύετε μαγικά από το ένα μέρος στο άλλο πιέζοντας το εικονίδιο του fast travel και επιλέγοντας προορισμό.

Ο πρωταγωνιστής της περιπέτειας θυμίζει λίγο… τούβλο όμως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε εξαιτίας του θα σας μετατρέψουν σε σαΐνια.


Ντετέκτιβ για γέλια και για κλάματα
Θα παρατηρήσατε ότι δεν αναφέρθηκα στην κίνηση σαν το “μοναδικό αδύνατο σημείο” του παιχνιδιού διότι υπάρχει και ένα δεύτερο, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας. Η ερμηνεία του Tex Murphy από τον Chris Jones είναι για γέλια. Ο πρωταγωνιστής δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους ντετέκτιβ των noir μυθιστορημάτων που προσπαθεί να μιμηθεί, τους σκληρόπετσους άντρες που δεν δειλιάζουν μπροστά σε τίποτα και συναγωνίζονται σε σκληρότητα τους κακοποιούς που αντιμετωπίζουν. Ο Tex δείχνει σαν ένας μόνιμα βαριεστημένος Αμερικάνος, ψηλός σαν όρθιο χιλιόμετρο, ο οποίος περιφέρει το σαρκίο του από τοποθεσία σε τοποθεσία, κάνοντας διαρκώς αποτυχημένες απόπειρες να αστειευτεί με τα δεινά που του τυχαίνουν. Το σενάριο βασίζεται ιδιαίτερα στο χιούμορ, δίχως να λησμονεί και τις σκοτεινές νότες που οφείλει να έχει μια ιστορία εγκλήματος, εντούτοις επιτυγχάνει να γεμίσει στο στομάχι σας με γέλια σε ελάχιστες περιπτώσεις.

the pandora directive 4

Η ανικανότητα του Tex Murphy να σταθεί στο ύψος της αποστολής του έχει άμεση σχέση με τις επιλογές σας στο παιχνίδι, επιλογές που μαζεύουν πόντους σε έναν αόρατο μετρητή συμπεριφορών, ο οποίος οδηγεί σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Η πρώτη οδός που μπορείτε να διανύσετε με την συμπεριφορά σας είναι η Mission Street. Αν είστε έντιμος, σωστός απέναντι σε όλες τις συναναστροφές σας, αποφασισμένος να πράξετε το καλό ότι και να γίνει, τότε η ιστορία σας θα έχει αίσιο τέλος. Η Lombard Street είναι ο μέσος δρόμος, η ουδέτερη στάση απέναντι στην ζωή, η αδιάφορη προσέγγιση των καταστάσεων, η απαθής αντιμετώπιση τους.

Ο τρίτος δρόμος, Boulevard of Broken Dreams, είναι ο μοναδικός που έχει την δύναμη να μετατρέψει τον φαιδρό Tex σε σκληρόπετσο ντετέκτιβ, σε ένα κυνικό πλάσμα που δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Ακολουθώντας τον μπορεί να νιώσετε σαν ντετέκτιβ “μαύρων” αστυνομικών μυθιστορημάτων, σαν ένας Sam Spade ή ένας Philip Marlowe. Αμφότεροι δρόμοι ξεκλειδώνουν νέες σκηνές και φινάλε, ανεβάζοντας τον αριθμό των πιθανών τελικών οθονών σε επτά. Τα παρακλάδια της αφήγησης αυξάνουν κατακόρυφα το replayability του The Pandora Directive και σας υποχρεώνουν να επιστρέψετε στην περιπέτεια για να κυνηγήσετε όλο το περιεχόμενο που σας ξέφυγε. Θα το επιχειρήσετε σίγουρα παρόλο που η διάρκεια του The Pandora Directive είναι πολύ ικανοποιητική για Adventure καθώς αγγίζει εύκολα τις δεκαπέντε ώρες.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού μοιράζεται αρμονικά μεταξύ εξερεύνησης, αναζήτησης αντικειμένων, επίλυσης γρίφων, θέασης συναρπαστικών βίντεο και διαλόγων. Το κουβεντολόι εκτελείται πανέξυπνα με δύο τεχνικές, τις πολλαπλές επιλογές απαντήσεων και την συστηματική “ανάκριση” ενός χαρακτήρα επιλέγοντας από μια λίστα σημαντικών ζητημάτων. Η τριάδα απαντήσεων που προτείνεται σε πολλές συνομιλίες καθορίζει και την προσωπικότητα που θα δώσετε στον Tex και η οποία θα οδηγήσει σε ένα εκ των πιθανών φινάλε. Η ανακριτική μέθοδος είναι πιο βαρετή γιατί σας αναγκάζει να ρωτάτε την γνώμη του συνομιλητή σας για τα ίδια πράγματα που έχετε ρωτήσει άλλους... δέκα, προσπαθώντας να αποφύγετε το ολέθριο λάθος του να σας ξεφύγει κάποια κρίσιμη πληροφορία.

Το δόλωμα στο αγκίστρι έχει χολιγουντιανή προέλευση
Ο Tex Murphy πρωταγωνιστεί τυπικά στην περιπέτεια, στην πραγματικότητα όμως το ενδιαφέρον σας θα επικεντρωθεί στους περιφερειακούς χαρακτήρες, στους NPCs που λαμβάνουν την μορφή γνωστών χολιγουντιανών ονομάτων, εμφυσώντας κινηματογραφική αίγλη στην ιστορία. Η καλλονή Tanya Roberts υποδύεται την απαραίτητη “μοιραία γυναίκα” της ιστορίας, μια προφανής επιλογή λόγω της γοητείας που ξεχειλίζει από κάθε πόρο του σώματός της. Θα περίμενε κανείς ότι, μπροστά στο κορίτσι του Bond στο A View To A Kill, οι υπόλοιποι χαρακτήρες θα ξεθώριαζαν από την λάμψη της. Ευτυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο χάρη στην παρουσία δύο cult ερμηνευτών και τις φιλότιμες προσπάθειες του συνόλου του cast.

the pandora directive 5

Ο Barry Corbin είναι μια μεγάλη μορφή του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού στερεώματος. Προσωπικά τον λάτρεψα στον ρόλο του προπονητή Whitey στο One Tree Hill, ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Ο ρόλος του Cross στο The Pandora Directive εκμεταλλεύεται την μοναδική ικανότητα του εξαιρετικού ρολίστα να απευθύνεται στον συνομιλητή του με χαμόγελο και τόνο που αγγίζει τα όρια του γελοίου, κρύβοντας επιμελώς την απειλή που περιέχουν τα λεγόμενά του. Δίπλα του στέκεται η cult φιγούρα του Kevin McCarthy, του ηθοποιού που τίμησε την Έβδομη τέχνη για 70 ολόκληρα χρόνια, εμφανιζόμενος σε αριστουργήματα σαν τα Invasion of the Body Snatchers και The Twilight Zone. Με τόσες γνώριμες και ενδιαφέρουσες φωνές τριγύρω, η έντονη μουσική και τα ηχητικά εφέ θα εκλαμβάνονταν περισσότερο σαν ηχορύπανση παρά σαν κέρδος για τους ακουστικούς σας πόρους. Η διακριτική κυριαρχία της τζαζ στην γειτονιά του Tex ταυτίζεται με τον αυτοπροσδιορισμό του ήρωα και την προσπάθειά του να μιμηθεί τους διάσημους ντετέκτιβ των noir ιστοριών. Οι απειλητικές νότες επίσης που σας περιμένουν στις απόκοσμες τοποθεσίες θα σας κάνουν να σκιρτήσετε ευχάριστα.

Νόστιμο “πιάτο” για τις αισθήσεις και το μυαλό
Το The Pandora Directive είναι αντάξιο του μυθολογικού ονόματος που φέρει. Είναι ένα ψηφιακό κουτί της Πανδώρας από το οποίο ξεχύνονται ένα σωρό ευεργετήματα για τους Adventure gamers σαν και του λόγου σας αντί για τα δεινά που περιγράφονταν στον μύθο. Η μόνη παραφωνία στην εξαιρετική συμφωνία της νέας περιπέτειας του Tex Murphy είναι το σύστημα χειρισμού, το οποίο θα παραβλέψετε μπροστά σε τόσες ομορφιές που σας περιμένουν. Το The Pandora Directive είναι ένα αξιόλογο video game γιατί πυροδοτεί ευχάριστα συναισθήματα σε κάθε στροφή της ιστορίας του, συναισθήματα που δημιουργούνται από το μοναδικό θέαμα των FMV cutscenes, τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές που ερμηνεύουν ιδιαίτερους χαρακτήρες και τις αποφάσεις που λαμβάνετε. Το ιδιοφυές τρικ των απαντήσεων του Tex οι οποίες σκιάζονται από αβεβαιότητα, υπονοώντας απλά το ύφος της απάντησης αντί να την παρουσιάζουν ξεκάθαρα, καθώς και ο αργός αντίκτυπος τους στην περιπέτεια, συνθέτουν μια μοναδική συναισθηματική γεύση. Η συνταγή της επιτυχίας δεν θα ήταν φυσικά τόσο γευστική αν απουσίαζαν οι δύσκολες σπαζοκεφαλιές, τα παιχνίδια μέσα στο παιχνίδι, οι δυνατοί γρίφοι που προσφέρονται για το ακόνισμα του μυαλού σας.

Θετικά:
- Τα καλύτερα FMV cinematics μέχρι σήμερα
- Πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί χολιγουντιανοί ηθοποιοί
- Ενδιαφέροντες γρίφοι που σας κάνουν να χάσετε την αίσθηση του χρόνου
- Σφιχτοδεμένο σενάριο με όλα τα στερεότυπα ενός συνωμοσιολογικού science fiction
- Πολλαπλά φινάλε και έξτρα περιεχόμενο που ευνοεί το replayability

Αρνητικά:
- Αντιπαθητικός πρωταγωνιστής
- Ο χειρισμός του ήρωα είναι προβληματικός

Η καλύτερη περιπέτεια του Tex Murphy έως τις μέρες μας.

Γιάννης Μοσχονάς

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 16/01/2021 21:45
Εξαιρετικός τίτλος που θυμίζει παλιές καλές εποχές gaming.
Notification