Ειδήσεις Retro Το SNES Classic τρέχει τα games καλύτερα από το PlayStation Classic

Το SNES Classic τρέχει τα games καλύτερα από το PlayStation Classic

Thursday, 13 Dec 2018  | in Retro | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1a/f2/19/snes-classic-vs-playstation-classic-review-21-1544700647.jpg
 

Το SNES Classic τρέχει τα games καλύτερα από το PlayStation Classic

Σύμφωνα με συγκριτικό τεστ του 8 Bit Flashback.

 

Η κονσόλα PlayStation Classic της Sony κυκλοφόρησε και το κανάλι 8 Bit Flashback δοκίμασε κάτι λίγο περίπλοκο. Να hackάρει το SNES Classic και να το βάλει να παίξει games του PS1! Ο YouTuber δοκίμασε λοιπόν να παίξει ένα Ridge Racer και στις δύο κονσόλες για να δει ποια έχει την καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά τις δύο προδιαγραφές ισχύουν τα εξής:
To SNES Classic έχει 4 × ARM Cortex-A7 Quad Core CPU στα 1.2Ghz και 256MB RAM με τσιπ γραφικών Mali-400 MP.
Το PlayStation Classic έχει Quad-Core ARM Cortex A35 CPU 1.5GHz και 1GB RAM με τσιπ γραφικών PowerVRGE830.

Τελικά το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ότι το SNES Classic έχει καλύτερη απόδοση στα frames, σε αντίθεση με το PlayStation Classic που μένει κάπως πίσω. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην έκδοση του PlayStation Classic στα δεξιά υπάρχουν κάποια κτίρια και πινακίδες τα οποία δεν φαίνονται στην έκδοση του SNES Classic. Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφορά είναι μικρή για να παρατηρείται τέτοια πτώση στα frames η οποία υπάρχει στα 20 games της κονσόλας όπως ακριβώς θα την αγοράσετε.

Παρά την διαφορά στη RAM, λογικά η Nintendo πρέπει να έχει κάνει καλύτερη δουλειά στο τσιπ γραφικών, καθώς το PlayStation Classic μένει αρκετά πίσω σε θέμα απόδοσης.

Διαβάστε το review μας για το PlayStation Classic και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification