Το ιστορικό Akihabara Arcade της SEGA έκλεισε

Hot
Το ιστορικό Akihabara Arcade της SEGA έκλεισε

Το ιστορικό Akihabara Arcade της SEGA έκλεισε

Άλλο ένα θύμα των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ιστορικό arcade της SEGA κι ένα από τα τελευταία του είδους του έπαψε να λειτουργεί από τις 30 Αυγούστου.

Η γειτονιά Akihabara στο Τόκιο της Ιαπωνίας αποτελεί ένα εμβληματικό κομμάτι της πόλης και μια πολύχρωμη αναπαράσταση της Ιαπωνικής κουλτούρας. Το SEGA Akihabara Building 2, ένα από τα μεγαλύτερα και τελευταία εναπομείναντα arcades υπήρξε ένα από τα εμβληματικά σημεία της περιοχής, γεμάτης χρωματιστά φώτα, βιβλιοπωλεία και φυσικά video games και arcades. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοινώθηκε δυστυχώς ότι το γηραιό arcade θα έκλεινε μόνιμα τις πύλες του στο τέλος Αυγούστου.

Ο Dave Gibson, developer και σχεδιαστής της Creatures Inc. που εργάστηκε στη σειρά Pokemon, μοιράστηκε μέσω Twitter ένα βίντεο περιπλάνησης μέσα στο SEGA Akihabara Building 2, μια τελευταία επίσκεψη στο ιστορικό arcade προτού αυτό κλείσει. Το βιντεο δίνει μια καλή αίσθηση του λόγου για τον οποίο το arcade έγινε γνωστό και το πώς λειτούργησε σαν φάρος της Ιαπωνικής gaming κουλτούρας, καθώς ο Gibson δείχνει τις διάφορες καμπίνες και τα games. Δείτε παρακάτω το βίντεο.

 

 

 

Το arcade του SEGA Akihabara Building 2 άνοιξε για το κοινό το 2003 και στο διάστημα αυτών των 17 ετών έγινε ένα από τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα σημεία της γειτονιάς Akihabara. Η SEGA δεν έχει ακόμα εξηγήσει επίσημα το λόγο που αποφάσισε να κλείσει το ιστορικό arcade, αλλά το πιθανότερο είναι η κίνηση είναι αποτέλεσμα των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κτίριο πέρασε ήδη το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς όντας κλειστό για το κοινό έως τις 12 Ιουνίου, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες για κατάσταση ανάγκης της Ιαπωνικής κυβέρνησης. Παρά το γεγονός ότι το arcade άνοιξε ξανά, η έλλειψη πεζών και τουριστών λόγω της πανδημίας φαίνεται ότι συνέβαλε άμεσα στο κλείσιμό του. Το κτίριο καθαυτό έκλεισε, ωστόσο τα υπόλοιπα arcades της SEGA στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης για την απόφαση της SEGA να κυκλοφορήσει το Astro Mini arcade cabinet και συζητήστε για τα νέα της SEGA στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification