League of Legends: Azir guide

Hot
Αλκμήνη Καζάνα
Αλκμήνη Καζάνα

Αλκμήνη Καζάνα  

All the world on one arrow!
 
0.0 ()
1
League of Legends: Azir guide

League of Legends: Azir guide

Ο αυτοκράτορας της Shurima επέστρεψε.

Η Riot Games αλλάζοντας το lore βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει στη συλλογή της έναν νεο mage champion. Όλοι γνωρίζουμε πως το mid lane σε ενα match είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην νίκη γιατί εδώ που τα λέμε...ποιος θέλει μια fed Katarina απέναντί του; Ο mage μας ονομάζεται Azir και είναι ο αυτοκράτορας της Shurima. 

Ο Azir είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος δεν “λερώνει” τα χεράκια του και αυτό που εννοώ είναι ότι ο Azir δεν πολεμάει μόνος του αλλά με τους στρατιώτες του. Τα skills του Azir μπορούνε να τον βοηθήσουνε να αποφύγει διάφορες δύσκολες καταστάσεις, αλλά μπορούνε να σταματήσουνε ή και να αποκόψουν τελείως την αντίπαλη ομάδα απο το ανελέητο pushing.

Η αλήθεια είναι πως ενώ ο champion έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγους μήνες δεν τον είδαμε αρκετά στο Φαράγγι των Επικαλεστών, και αυτό ίσως επειδή είναι ένας χαρακτήρας που χρειάζεται καλά mechanics και γρήγορες κινήσεις. Αν ο Azir βρεθέι σε οποιοδήποτε σημείο χώρις την προστασία των στρατιωτών του η κατάστασή θα είναι πιθανότατα αβοήθητη. Τα counters του είναι Ziggs, Maokai και Kassadin ενώ η συνεργασία του με Sivir, Sejuani και Yasuo είναι πολύ καλή.

Abilities

Azir PassivePassive: Will of the Emperor 
Ο Azir έχει δυο passive από τις οποίες η μια είναι active. H inactive passive είναι οτι ο Azir κάνει stack attack speed 1.25% για κάθε 1% cooldown reduction είτε απο items είτε από runes. Η active passive δίνει τη δυνατότητα στον Azir να χτίσει έναν Sun Disc στη βάση ενος κατεστραμένου πύργου του οποίου το health χάνεται σε ένα λεπτό και καταστρέφεται τελείως οταν ο Azir απομακρυνθεί ή πεθάνει. Οι Sun Discs δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε inhibitors και στα tower δίπλα απο το nexus των αντιπάλων.

Azir-Q(Q) Active: Conquering Sands (Cooldown: 10/9/8/7/6 sec, Mana cost: 70)
Ο Azir διατάζει τους στρατιώτες του να κινηθούν προς μια κατεύθυνση (Range: 800 units) κάνωντας magic damage (60/90/120/150/180 + 50% AP) και 25% slow με όποιον ακουμπήσουν. Ένας εχθρός μπορεί να χτυπηθεί από πολλούς στρατιώτες αλλά μόνο ο πρώτος θα του κάνει slow.

 

Azir-W(W) Active: Arise! (Cooldown: 1.5 sec, Mana cost: 40, Recharge: 12/11/10/9/8)
Ο Azir μπορεί να ξεκινήσει μόνο με αυτό το skill καθώς έτσι κάνει summon τους στρατιώτες του. Οι στρατιώτες χτυπάνε τους εχθρούς στην γύρω περιοχή αντί για τον Azir που εμφανίζονται (Range: 450 units) κάνωντας magic damage  
50/55/60/65/70/75/80/85/90/95/100/110/120/130/140/150/160/170 σε κάθε level +70 AP) και χτυπώντας όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στη σειρά. Αν πολλοί στρατιώτες επιτίθονται σε ένα στόχο όλοι μετά τον πρώτο κάνουν 25% damage. Οι στρατιώτες δεν επιτίθονται σε towers, inhibitors και nexus.

Azir-E(E) Active: Shifting Sands (Cooldown 19/18/17/16/15, Mana: 60)
O Azir τρέχει προς έναν στρατιώτη του κάνωντας knock up για 0.5 δευτερόλεπτα τους αντιπάλους που έρχεται σε επαφή και κάνωντας magic damage (60/90/120/150/180 + 40% AP). Όταν ο Azir χτυπήσει με έναν εχθρό σταματάει και αποκτάει shield για 4 δευτερόλεπτα.


Azir-R

(R) Active: Emperor's Divide (Cooldown 140/120/100, Mana 100)
Η ulti του Azir τοποθετεί ένα τείχος στρατιωτών προς την κατεύθυνση που επιλέγετε (Range: 250 units). Οι στρατιώτες αφού κάνουν μια έφοδο προς τα μπροστά κάνωντας magic damage (150/225/300 + 60% AP) σταματάνε και σχηματίζουν ένα τείχος αδιαπέραστο απο τους εχθρόυς αλλά βολικό για τους συμπαίκτες του. Κάθε εχθρός που επιχειρεί να περάσει το τείχος σπρώχνεται πίσω από τους στρατιώτες ενώ οι συμπαίκτες που περνάνε το τείχος αποκτούνε + 20% movement speed. Spells όπως το flash και άλλα παρόμοια μπορούνε να διαπεράσουν το τείχος όπως επίσης και κάποια skills. Αυτοί οι στρατιώτες δεν κουνιούνται ούτε κάνουν επιθέσεις.

Skill Order
Θέλωντας ή οχι ο Azir μπορεί να ξεκινήσει μόνο με το Arise! Καθώ μόνο με τους στρατιώτες μπορεί να επιτεθεί. Στη συνέχεια ανεβάζεται το Conquering sands για να μπορέσετε να κάνετε zone out τον αντίπαλο και να μην παίρνει το farm και τελευταίο ανεβάζεται το Shifting Sands για να έχετε μια δυνατότητα αποφυγής απο gank. Ο λόγος για να maxάρετε το Q είναι γιατί είναι το μόνο skill που οι στρατιώτες έρχονται σε επαφή με τον εχθρό εκτός του auto-attack φυσικά. Ολα τα άλλα skills χρησιμοποιούνται περισσότερο για την αποφυγή του Azir από δύσκολες καταστάσεις. Αλλά μην ξεχάσετε να ανεβάσετε και την ulty σας.

Mid lane
Ο Azir εκτός του mid lane είναι λίγο δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να παιχτεί σε άλλο lane. Στο mid lane πρέπει να έχετε ως σκοπό να κάνετε zone out τον εχθρό με τους στρατιώτες σας για να μην μπορεί να farmάρει και να χάσει gold και experience. Πρέπει φυσικά να προσέχετε αρκετά τα ganks του αντίπαλου jungler γιατί αν αποτύχετε να διαφύγετε ο θάνατος σας μάλλον είναι βεβαιος. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε να κάνετε fight όταν φτάσετε τα 6 level γιατί τότε θα έχετε και μια δεύτερη δυνατότητα διαφυγής από τον εχθρό. Θυμηθείτε οι αντίπαλοί σας μπορούν να έχουν ακόμα και την passive τους ενώ εσείς οχι.

Υπόλοιπα lanes
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο Azir ίσως και να μπορούσε να παιχτεί σε κάποιο άλλο lane όπως πχ support αλλά θα πρέπει να τον έχετε δουλέψει πολύ καλα για να μπορείτε να προστατέψετε το adc σας. Ο λόγος που θα πρέπει να έχετε δουλέψει πολύ είναι επειδή ο Azir δεν έχει skills που βοηθάνε τόσο πολύ τους συμπαίκτες του εκτός απο την ulty του. Οπότε αν επιλέξετε να πειραματιστείτε καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να κρατάτε μακριά τους εχθρούς εκφοβίζοντάς τους με τους στρατιώτες σας και να έχετε πάρα πολύ καλό map awareness με την χρήση των wards.

Ο Azir μπορεί να παιχτεί και solo top διότι μπορεί να κάνει poke από μακριά τους close combat champions με το ανάλογο build φυσικά.

Items
Ο στόχος του Azir είναι να αποκτήσει items μέχρι να συμπληρώσει 40% cooldown reduction για να stackάρει η passive του και φυσικά μετά να τον “γεμίσετε” με ability power.

athenes-unholy-grailAthene's Unholy Grail
Σαν πρώτο item το Athene's είναι ιδανικό γιατί προσφέρει το cooldown που χρειάζεστε αλλά και magic resist καθώς οι περισσότεροι champion του mid lane είναι mages. Όταν το τελειοποιήσετε θα έχετε 20% cooldown οπότε και 50% του max attack speed.


sorcerersshoesSorcerer's Shoes
Το κακό με τον αυτοκράτορά μας είναι οτι είναι αρκετά αργός οπότε καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε στο να βγάλετε μπότες αρκετά γρήγορα για να ξεφεύγετε έστω και με ελάχιστο health.

zhonyasZhonyan's Hourglass
Σαν δεύτερο item προτιμήστε το Zhonyan's για να έχετε ακόμη έναν τρόπο για να σωθείτε. Έχει αρκετό ability power για τα πρωτα level και λίγο armor για να προστατευτείτε από κάποιο gank. Ο Azir είναι λίγο αδύναμος στα αρχικά level οπότε μπορείτε να ξεφορτωθείτε έναν greedy αντίπαλο που θα προσπαθήσει να κάνει dive για να σας σκοτώσει είτε κάνωντας zhonyan's είτε κάνωντας ulty για να τον σπρώξετε πιο βαθιά μέσα στα towers.

stingerStinger
Με αυτό το item θa έχετε ένα ικανοποιητικό cooldown και ακόμα περισσότερο attack speed για ασταμάτητο poking. Οι εχθροί θα φοβούνται να ακουμπήσουν τους στρατιώτες διότι μέχρι να βγούνε απο το range των στρατιωτών σας θα έχουν χτυπηθεί αρκετές φορές ήδη.


rabadonsdeathcapRabadon's Deathcap
Αν δείτε πως το mid lane πηγαίνει καλά και έχετε το πάνω χέρι στη μάχη συνεχίστε βγάζωντας “ωμό” ability power. Θα κάνετε ακόμα πιο πολύ damage και με τη βοήθεια της ομάδας στο mid και late game θα είστε ανίκητος. Αν φυσικά το team σας ειναι διατεθιμένο να συνεργαστεί.

voidstaffVoid staff
Ενα ιδανικό item για τον Azir αφού οι στρατιώτες μπορούν να κάνουν poke συνέχεια. Με το συγκεκριμένο item αν ο αντίπαλός σας έχει φοβηθεί και το έχει ρίξει στο magic resist με αυτό το items θα τον αποτελειώσετε. Αν πάλι ο αντίπαλός σας δεν σας φοβάται, ο jungler και το tank της αντίπαλης ομάδας θα τα βρούνε σκούρα. Στο κάτω κάτω αυτοκράτορας είστε πρέπει να σας σέβονται.

 

Runes
9 x Greater Mark of Magic Penetration
9 x Greater Seal of Scaling Health
9 x Great Glyph of Magic Resist
3 x Greater Quintessence of Ability Power

Masteries
azirmasteries

Spells

flashFlash
Αυτό το spell είναι ιδανικό για τον Azir που όπως προαναφέρθηκε είναι δύσκολο να ξεφύγει από αντιπάλους που τον κυνηγάνε, για αυτό χρησιμοποιώντας το flash διευκολύνετε.

igniteIgnite
Όπως για τους περισσότερους mid laners το ignite είναι ένα χρήσιμο και απαράιτητο spell, πρώτον επειδή είναι αναγκαίο να υπάρχει τουλάχιστον ένα στο team και δεύτερον τις περισσότερες φορές, εξασφαλίζει ένα kill. Βέβαια, ο κάθενας επιλέγει τα spells του ανάλογα με τον απέναντι champion.

 

Θετικά
- Κάποια skills μετράνε πολύ για το team
- Αποφυγή απο δύσκολα σημεία
- Καλό disengage με την ulty του
- Αρκετά δυνατός στο late game

Αρνητικά
- Δύσκολος champion στο gameplay
- Αν κάνει fail κάποιο skill είναι δύσκολο να σωθεί
- Αδύναμος στο early game

Κατά την άποψή μου, ο Azir είναι ένας αδικημένος champion που δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθεί μέσα στο παιχνίδι, καθώς δεν ήταν και από τους δυνατότερους και εύκολους στο gameplay. Παρά τα εντυπωσιακά βίντεο πριν την κυκλοφορία του πιστεύω οτι δυσαρέστησε αρκετό κόσμο γι'αυτό ίσως και δεν παίχτηκε πολύ και ξεπεράστηκε γρήγορα. Παρ'όλα αυτά θεωρώ ότι είναι ένας πολύ δυνατός mage champion και αρκετά viable στο να σώσει την ομάδα χρησιμοποιώντας τόσο την active passive όσο και την ulty του. Απλώς, η δύναμή του μπορεί να φανεί περισσότερο στο late game και όχι τόσο στο early. Κλείνοντας να τονίσουμε ότι το guide αυτό αποτελεί καθαρά προσωπική άποψη του γράφοντα.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 BlaCkFeATh3R (Level 18) 22/11/2014 19:13
Ο Azir θα παιχτεί 100% στο LCS,ο μόνος λόγος που δεν έχει παιχτεί μέχρι στιγμής είναι ότι το skill-cap του είναι στα επίπεδα του Zed και μέχρι να σταθεροποιηθεί το metagame του Season 5 με το νέο jungle και τις αλλαγές στα items,λογικά στο mid θα παίζονται ακόμα οι Jayce,Orianna,A hri,Fizz και Zed.
#2 +2 Lordwinter (Level 28) 22/11/2014 20:41
Δεν έχω άποψη για τον συγκεκριμένο, καθότι σταμάτησα να παίζω λίγο πριν γίνει release.Παρόλα αυτά βλέπω μέτριο ability power ratio και ελαφρώς μικρότερο damage output από άλλους mid-laners. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Όπως και να έχει περιμένουμε περισσότερα guides από την Αλκμήνη ;-)
#3 +2 Mezmerizer4 (Level 16) 22/11/2014 20:50
Πιστεύω ο Vel'Koz είναι αρκετά ανώτερος του και ειδικά στο early όπου πριν το 6ο lvl μπορείς αν παίξεις κατάλληλα να του πάρεις το 1ο kill στο lane.
Notification