League of Legends: Kalista Guide

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
League of Legends: Kalista Guide

League of Legends: Kalista Guide

Η προδομένη πολεμίστρια έρχεται στο Summoner's Rift.

Έχω να παραδεχτώ πως η Riot τον τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη όσον αφορά στην δημιουργία των νέων champions. Οι τελευταίοι ήρωες που είδαμε να προστίθενται στο Roster σίγουρα δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους προηγούμενους. Ο Azir για παράδειγμα χρησιμοποιούσε τα δικά του Turrets και ο Gnar μεταμορφωνόταν χωρίς όποτε ήθελε εκείνος (αφού γέμιζε η μπάρα του) και όχι μετά από δικό σας πάτημα κάποιου πλήκτρου.

Τώρα, η πασίγνωστη εταιρία μας παρουσιάζει την Kalista. Η συγκεκριμένη champion είναι Marksman (παλιό AD Carry). Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Riot κυκλοφόρησε ADC. Θυμάμαι ο τελευταίος champion αυτής της κατηγορίας ήταν η Jinx η οποία βρίσκεται στην λίστα των farovites μου. Η Kalista έχει κάτι που την κάνει να διαφέρει πολύ από όλους τους άλλους champs. Τo passive skill της προσφέρουν την δυνατότητα να κινείται όλη την ώρα αποφεύγοντας τα χτυπήματα όπως κανένας άλλος! Ας δούμε λίγο αναλυτικά πως να παίξετε μαζί της.

Abilities:
kalista-passiveMartial Poise (Passive)
Ενώ επιτίθεστε, κάνοντας κλικ σε μια περιοχή, μπορείτε να αναπηδήσετε σε αυτήν αφού ολοκληρώσετε την επίθεσή σας.

kalista-QQ: Pierce
Η Kalista πετάει ένα δόρυ, που κάνει ζημιά στον πρώτο εχθρό που χτυπάει, προσθέτοντας Rend. Η κίνηση αυτή σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Martial Poise.

kalista-WW: Sentinel
Passive: Soul-Marked - Όταν η Kalista και ο συμμαχικός champion με τον οποίο έχει δεσμό επιτίθενται ταυτόχρονα σε οποιοδήποτε στόχο (εκτός κτιρίων) έχουν bonus magic damage.
Active: Η Kalista δίνει εντολή στο Sentinel (ένα ghost) να δει μια περιοχή. Τα Sentinels είναι ευάλωτα σε επιθέσεις από πίσω, ενώ φωνάζουν αν δουν έναν εχθρικό champion.

kalista-EE: Rend
Αφού χτυπήσετε έναν εχθρό με το δόρυ σας, χρησιμοποιείτε το Rend για να αφαιρέσετε το δόρυ και να προκαλέσετε επιπλέον damage, slow και επιπλέον ζημιά. Αν πετύχετε kill τότε το cooldown του Rend ανανεώνεται. Τα spears κολλούν στον εχθρό και εξαφανίζονται μόνο αν η Kalista δεν μπορέσει να διατηρήσει την επίθεσή της.

kalista-RR: Fate’s Call
Η Ulti σας, την οποία εκτελείτε μαζί με τον ally σας με τον οποίο έχετε συνάψει δεσμό. Ο σύμμαχός σας γίνεται αόρατος για λίγα δευτερόλεπτα κι εσείς χτυπάτε μια ομάδα εχθρών, προκαλώντας τους knockback damage.

Λίγες πληροφορίες για την Kalista
H Riot δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το lore της νέας champion. Στο ίντερνετ κυκλοφορούσαν φήμες ότι μπορεί να ήταν η γυναίκα του Lucian την οποία σκότωσε ο Thresh. Λογικό μου φαίνεται μιας και η Kalista φέρνει στα χρώματα του Thresh και είναι στην πραγματικότητα ένα φάντασμα μιας δολοφονημένης πολεμίστριας, η οποία εδρεύει στα Shadow Isles. Όταν σκοτώνει τους εχθρούς της τους προτείνει να παραδώσουν την ψυχή τους στο "Spear of Vengeance".

Χαρακτηριστικό αντικείμενό της, το The Black Spear. Μέσα από αυτό, συνδέεται με έναν allied champion, ο οποίος αν συμφωνήσει τότε "δένεται" με το δόρυ για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Να σημειώσουμε πως αυτό το item βρίσκεται στο inventory σας με το που ξεκινήσετε το game και συγκεκριμένα στον αριθμό 7. Ο δεσμός επιτρέπει στην Kallista να ενεργοποιήσει δύο Abilities. Το "Sentinel" (που είναι είτε Passive για επιπλέον magic damage, είτε Active, ενεργοποιώντας έναν φρουρό-φάντασμα) και την Ulti της, με την ονομασία Fate's Call η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα team fights.

Skill Order

Kalista-skill

Bottom Lane
Η Kalista είναι ένας champion που χάρις στο Passive της μπορεί να κινείται όλη την ώρα. Πρακτικά, χτυπάτε με autoattack και μετά μπορείτε να πηδήξετε προς μια κατεύθυνση. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ειδικά στην περίπτωση της Kalista που είναι AD Carry και αν έχει champions όπως ο Ezreal απέναντί της, θα δέχεται αρκετό harrass. Εγώ προσωπικά ένιωθα πολύ πιο ασφαλής παίζοντας Kalista στο bot lane και το mobility που δίνει η Passive με έκανε να ξεχάσω και τα μποτάκια.

Για να παίξει κανείς με την Kalista θα πρέπει να έχει ένα support με το οποίο θα μπορεί να συννενοηθεί. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιζα με random άτομα και το support μου δεν ήξερε ούτε πως να χρησιμοποιήσει την Ulti μου. Η Ultimate της Kalista πιάνει τον Ally που έχει δεθεί από την αρχή μαζί του και τον πετάει πάνω σε μια κατεύθυνση που ορίζει ο άλλος. Συνήθως η ulti έχει δύο χρήσεις. Μπορείτε να πετάξετε το support σας πάνω στους αντίπαλους με σκοπό να τους κάνετε stun και να τους πιάσετε σε περίπτωση που πάνε να ξεφύγουν. Η άλλη πιθανότητα είναι να σώσετε το support σας σε περίπτωση που βλέπετε ότι πάει να πεθάνει καθώς την στιγμή που εκτελέσετε την Ultimate πάνω του, δεν μπορεί να τον σημαδέψει κανένας αντίπαλος.

Άλλα Lanes
Η Kalista στο Mid δεν έχει καμία ελπίδα κυρίως λόγω του μικρού της Range. Αν δοκιμάσετε να παίξετε με την νέα champion στην μεσαία λωρίδα και δείτε απέναντί σας μια αντίπαλη Ahri, τότε οι πιθανότητες να κάνετε dominate το lane είναι ιδιαίτερα μικρές. Στο top όμως η Kalista έχει μέλλον. Την δοκίμασα σε ένα game και έχω να πω ότι προκάλεσα μεγάλο πρόβλημα στον εχθρό παρόλο που ήταν tanky (Mundo). Εκεί όμως χάνεται η δυνατότητα να δεθείτε με έναν ally, εκτός και αν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό με τον...jungler!

Items

Για αρχή ξεκινάτε με Doran's Blade, Health Potion και ένα Warding Totem. Στη συνέχεια, αγοράζετε τις μπότες και τα βασικά σας όπλα.

Infinity EdgeInfinity Edge
Βασικό αντικείμενο για τα περισσότερα AD Carry.

BloodthirsterThe Bloodthirster
Αυξάνει σημαντικά το damage output σας.

blade-of-the-ruined-kingBlade of the Ruined King
Χρειάζεται για να πάρετε ένα speed boost, κάτι που χρειάζεται η Kalista.

YoumuusYoumuu's Ghostblade
Βοηθάει ιδιαίτερα προς το τέλος του game για να ξεφύγετε (όταν δεν έχετε άλλον τρόπο) αλλά και για να κυνηγήσετε κάποιον εχθρό.

Guardian AngelGuardian Angel
Γιατί ποιος δεν θέλει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία;

Berserkers GreavesBerserker's Greaves
Απαραίτητα στην Kalista, ειδικά στα πρώτα λεπτά αφού αυξάνουν την ταχύτητα επίθεσής της.

Masteries

kalista-masteries

Runes
9x Glyph of Magic Resist
9x Seal of Armor
9x Mark of Attack Damage
3xQuintessence of Attack Speed

Θετικα
-Διασκεδαστικός champion.
-Ασταμάτητη μετά τα 20 λεπτά.
-Γρήγορο gameplay.

Αρνητικα
-Δύσκολο για να την μάθει κανείς.
-Βασίζεται πολύ στο Support της.
-Μικρό range για AD Carry.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Zarzonus (Level 3) 16/12/2014 18:45
Επιπλέον χαρακτηριστικά της είναι ότι έχει μεγάλο Burst Damage μέσω της Passive της W της μαζί με το support της,με το Q της αφού του βάλει κανείς 2-3 ranks και ένα μείων της είναι ότι είναι σχετικά αδύναμη εναντίον των περισσότερων tanks στο παιχνίδι,μιας και δεν έχει κάποιο Max HP % ratio σε κάποιο ability της και είναι αρκετά ευάλωτη στα CC Spells τα οποία την αποτρέπουν να χρησιμοποιήσει την passive της(η οποία είναι πολύ εκνευριστική και game changing αν χρησιμοποιηθεί λες και είσαι κορεάτης),μιας και παραείναι squishy και έχει μικρό range.Επίσης,θα πρότινα να μην παίρνετε τα masteries που κάνουν παραπάνω damage σε minions/σε healάρουν & δίνουν mana αφού σκοτώσεις κάποιο unit αλλά ούτε τα masteries που κάνουν περισσότερο dmg τα spells αφού κάνετε auto attacks και αντίστροφα.Ιδαν ικό είναι να παίρνετε πάντα το Double-Edged Sword,ειδικά σε Kalista που σκάει πολύ dmg με το E της μετά από ένα σημείο και πάντα μα πάντα 3 points στο warlord γιατί έχει αποκλειστικά και μόνο AD Ratios.Με αυτό το Set up η Q της γίνεται Javelin Toss της Nidalee που κάνει Physical Damage και δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ένα dash(activates passive) και η E της γίνετε ακόμα πιο hardcore απ'ότι είναι ήδη.Btw,το dash range της passive αυξάνεται ανάλογα με τις μπότες που έχετε,οπότε μην τις καθυστερείτε πολύ.Μετά το 1ο core item είναι η κατάλληλη στιγμή για tier 2 boots.
#2 +1 Kazalk (Level 16) 16/12/2014 19:04
Πολυ διαφωτιστικο guide για ενα γαματο adc champion, κι εγω παιζω ακριβως με τα ιδια items την Kalista με μια μικρη διαφορα οτι αγοράζω αρκετα νωρις statik αντι για yoummu's ghostblade. :D ετσι να βγαινουν ολο και πιο μπουρια adc με περιεργα mechanics!! :D
#3 snowviliers (Level 8) 15/06/2015 13:46
Πάρα πολύ αξιόλογο guide.Συγχαρητή ρια Χριστιάνα!!
Notification