Περιμένοντας το The Witcher 3: Wild Hunt

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Περιμένοντας το The Witcher 3: Wild Hunt

Περιμένοντας το The Witcher 3: Wild Hunt

Όταν η λογοτεχνία συναντά το gaming.

Άπό το όνομα και μόνο, οι περισσότεροι gamers μπορούν να αντιληφθούν ότι το The Witcher 3: Wild Hunt είναι ένα RPG που περιλαμβάνει στοιχεία fantasy, αποτελεί sequel άλλων δύο games και θα μας δώσει μπόλικη δράση.

Σκεπτόμενη το νέο όνομα το πολυαναμενόμενου sequel της CD Projekt RED, μου δημιουργείται το ερώτημα: "Τι θέλει να πει ο ποιητής;" Προφανώς και γνωρίζουμε ήδη πολλές πληροφορίες για όσα αναμένεται να δούμε. Πάμε όμως να συζητήσουμε παρέα τι θα πρέπει να περιμένουμε από το...επικό αυτό sequel που θέλει να βάλει υποψηφιότητα για RPG της χρονιάς.

Λογοτεχνία παρακαλώ
Για αρχη, θα μου επιτρέψετε να σας εξηγήσω τι παίζει με το The Witcher. Πρόκειται για μια σειρά από μυθιστορήματα του Andrzej Sapkowski. Πρωταγωνιστής των βιβλίων είναι ο Geralt of Rivia, ένας Witcher. Οι Witchers είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποκτήσει δυνάμεις μέσα από ειδικά ποτά τα οποία πίνουν από όταν είναι μικροί σε ηλικία. Στη συνέχεια εκπαιδεύονται σκληρά μέρα και νύχτα για να γίνουν όσο καλύτεροι μαχητές μπορούν. Ο λόγος; Όλο αυτό γίνεται διότι στον κόσμο που δημιούργησε ο Andrzej Sapkowski, υπάρχουν πολλά τέρατα τα οποία αποτελούν απειλή. Κατ' επέκταση, κάποιοι θα πρέπει να τα…”καθαρίσουν”.

Ο πρωταγωνιστής μας που ακούει στο όνομα Geralt of Rivia αποτελεί ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόσωπο, όχι μόνο στον κόσμο του The Witcher αλλά γενικά στο σύμπαν των πολεμιστών. O λόγος είναι πως ο οργανισμός του άντεξε τα ποτά που πίνουν οι μικροί Witchers (άλλοι πεθαίνουν) και μεγαλώνοντας έδειξε μεγάλη δύναμη και γενναιότητα, κάτι που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως στις γυναίκες αφού στα ταξίδια του έχει συνευρεθεί με ουκ ολίγες γυναίκες. Πέρα από τα κλασικά χαρακτηριστικά, ο χαρακτήρας του Geralt είναι κάπως απόμακρος από τον κόσμο. Έχει μάθει να μην μπλέκεται σε καταστάσεις που δεν τον αφορούν, γι' αυτό και έχουμε δει να λογομαχεί (ελαφρώς πάντα) με την Ciri, θετή κόρη του, η οποία αντιθέτως θέλει να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη.

the-witcher-3-wild-hunt-geralt-big

Οι Witchers είναι κατά κύριο λόγο άντρες. Παρόλα αυτά υπάρχουν εξαιρέσεις και αυτό το βλέπουμε στο πρόσωπο της Ciri. Η Ciri είναι η κόρη της Pavetta και του Duny και εγγονή της Calanthe, με απλά λόγια πριγκίπισσα της πόλης Cintra. Με διαδικασίες που είναι καλό να μην αναφέρω σε αυτό το άρθρο για λόγους spoiler, ο Geralt βρέθηκε να αναλαμβάνει την κηδεμονία της Ciri και την έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή πολεμίστρια. Η ηρωίδα μας ξόδεψε αρκετά χρόνια στο Kaer Morhen, ένα παλιό οχυρό στο οποίο εξασκούν τις τεχνικές τους οι Witchers. Αργότερα έφυγε από το Kaer Morhen και βρέθηκε στην Aretuza για να λάβει εκπαίδευση από τις Sorceresses, κάτι που στην πραγματικότητα είναι η φύση της λόγω του γονιδίου που έχει.

Όταν τα βιβλία γίνονται RPG
Το development του The Witcher 3: Wild Hunt (όπως και των προηγούμενων games) έχει αναλάβει η Πολωνική εταιρία CD Projekt Red. Το πρώτο The Witcher που κυκλοφόρησε χαρακτηρίζεται ως μέτριο, ωστόσο το The Witcher 2: Assassin of Kings έχει λάβει αρκετά υψηλές κριτικές και αποτελεί προσωπικά αγαπημένο RPG. Άραγε το The Witcher 3: Wild Hunt θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες μας; Ο λόγος που αναρωτιέμαι είναι γιατί πέρα από τον Geralt, πλέον δεύτερο κεντρικό πρόσωπο είναι η Ciri.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά developer diaries, τρέιλερ, gameplay videos και υποσχέσεις από τους developers για διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού. Γνωρίζουμε πως ο κόσμος του The Witcher 3 θα είναι μεγαλύτερος από του Skyrim. Όσοι έχετε παίξει το τελευταίο, θα ξέρετε προφανώς πως μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις για να ανακαλύψετε. Επίσης, θα δούμε δεύτερο playable character, κάτι που αυξάνει την ανυπομονησία μου για το παιχνίδι κατακόρυφα.

Το The Witcher 3 κυκλοφορεί στις 19 Μαΐου για PC, PS4 και Χbox One. Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία του έχει λάβει αρκετές αναβολές και παρόλο που κανονικά αυτό θα ήταν κάτι που θα με νευρίαζε, αντίθετα με χαροποιεί διότι δείχνει ό'τι δεν πρόκειται να είναι ένα RPG το οποίο θα αγοράσουμε και στη συνέχεια θα χρειάζεται αμέτρητα patches ώστε να λειτουργήσει ομαλά.

the-witcher-3-ciri-2

Αν βγάλουμε λίγο την αγάπη για την σειρά The Witcher στην άκρη και ας δούμε λίγο τα πράγματα ως έχουν. Τα games βασίζονται στα λογοτεχνικά βιβλία αλλά δεν τα ακολουθούν πιστά. Μπορεί εγώ και άλλοι fans των βιβλίων να θέλουμε σκηνές βγαλμένες από τα έργα του Sapkowski αλλά οι developers είναι πάντα ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν. Παρακάτω θα αναφέρω μια σειρά από πράγματα που θα ήθελα να δω στο The Witcher 3: Wild Hunt:

- Βελτιωμένο σύστημα μάχης
Μην με παρεξηγήσετε, δεν είχα ποτέ θέμα με την μάχη σε κανένα The Witcher (οκ το πρώτο ήταν απαραδεκτο). Στο The Witcher 2 όμως, θυμάμαι ότι ήταν ιδιαιτέρως εύκολο να spamάρω το χτύπημα με το σπαθί μου σε σημείο που να μοιάζει η μάχη με hack n’ slash. Φυσικά η μάχη στο Witcher 2 ήταν αρκετά δύσκολη αφού ακόμα και στην Normal δυσκολία υπήρχε περίπτωση να πεθάνετε ακόμα και από...τρεις αράχνες αν δεν χρησιμοποιούσατε τα Signs (μαγικές ιδιότητες των Witchers) και το σπαθί σωστά. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να μην υπάρχει πλέον η δυνατότητα για spam όσον αφορά τα swords.

- NPCs με μια ιστορία
Όπως έχει αναφέρει και ο Παντελής Δασκαλέλος, οι NPCs σε μεγάλα RPG του στυλ The Elder Scrolls, τείνουν να χάνουν τον μοναδικό χαρακτήρα τους και με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν καταφέρνουν να αποτυπωθούν στην μνήμη μας. Τα The Witcher games κατάφερναν μέχρι στιγμής να αποφύγουν αυτό το φαινόμενο αλλά με το sequel το οποίο αναμένεται να έχει αχανή playable κόσμο ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ελπίζω να συνεχίσουμε να “δενόμαστε” με τις ιστορίες του καημένου χωρικού που το Wyvern του έφαγε τους εργάτες.

- Βαθιά σύνδεση με τα βιβλία
Ο Sapkowski δημιούργησε το 1986 το πρώτο βιβλίο The Witcher με την ονομασία Wiedzmin το οποίο δημοσιεύτηκε στο Πολωνικό περιοδικό φαντασίας Fantastyka με σκοπό να κερδίσει στον διαγωνισμό που έτρεχε για την καλύτερη ιστορία. Μπορεί το Wiedzmin να πήρε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό αλλά κέρδισε μεγάλο κοινό με αποτέλεσμα να συνεχίσει να γράφει. Η ιστορία στα λογοτεχνικά βιβλία είναι πραγματικά τρομερή, παίρνει απότομες τροπές και ποτέ δεν κουράζει. Θα ήθελα να δω περισσότερα πάνω στο Wild Hunt (φαινόμενο με φαντάσματα από το βιβλίο), έτσι ώστε να δικαιολογηθεί και ο τίτλος του sequel.

- Αρκετές ώρες με την Ciri
Η Ciri αποτελεί τον δεύτερο κύριο χαρακτήρα της σειράς και το ότι θα έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε μαζί της με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στη χρονική στιγμή που ξεκινάει το Wild Hunt, η Ciri είναι κοντά 15-16 χρονών και όχι πια το 12χρόνο κοριτσάκι που γνωρίζαμε. Είναι μια εκπαιδευμένη Witcher η οποία πρέπει να κάνει υπομονή κόντρα στις αντίξοες συνθήκες. Όπως θα γνωρίζετε, η Ciri έχει μαγικές ιδιότητες, μεγαλύτερες ακόμα και από αυτές των δυνατότερων μαγισσών στο παιχνίδι. Θα ήθελα να δω τι θα μπορεί να κάνει η Ciri όσον αφορά τα μαγικά, τα spells και (λίγο τολμηρό αυτό που θα πω) το ταξίδι ανάμεσα σε κόσμους. Σίγουρα δεν θα με ευχαριστούσε το να μπορώ να την χειριστώ για 5 λεπτά κάθε δύο ώρες και ελπίζω οι developers να μην έχουν σκεφτεί κάτι τέτοιο.

The-Witcher 3 Ciri3

- Δυνατότητα χαλάρωσης
Ο Geralt κουράζεται πολύ, παλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και στον ελεύθερο χρόνο του ψάχνει να βρει την Ciri. Με λίγα λόγια, τα περιθώρια για ξεκούραση τείνουν προς το πλην άπειρο. Ο μόνος που “σπρώχνει” τον Geralt για να χαλαρώσει είναι ο φίλος του Dandelion ο οποίος ευτυχώς με τις γνωριμίες που έχει καταφέρνει να προσφέρει ορισμένες ημέρες πολυτελείας στον πολεμιστή φίλο του. Μέσα από Developer Diary της CD Projekt RED μάθαμε ότι η πόλη στην οποία θα περάσετε την περισσότερη ώρα σας είναι η Novigrad, ένα ανθισμένο, πολύχρωμο και χαρούμενο μέρος. Ελπίζω να υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για τον Geralt όπως για παράδειγμα να παίξει κάποιο επιτραπέζιο στο inn ή να μεθύσει.

- Γνωριμία με περισσότερους ήρωες
Το universe του The Witcher έχει αρκετούς ήρωες και ο καθένας τους είναι μοναδικός με τον δικό του τρόπο. Θα μου άρεσε αν το The Witcher 3 εμβάθυνε λίγο στις ιστορίες τους έτσι ώστε να τους γνωρίσουμε σε άλλο επίπεδο. Για παράδειγμα, θα ήθελα να δω τον Dandelion να τον κυνηγάνε οι απατημένοι άντρες των κυριών που είχε συνευρεθεί ή τον Zoltan Chivay να μιλάει για τις ιστορίες των dwarves και πόσο δυνατά είναι τα σπαθιά που κατασκευάζουν. Πέρα από αυτά όμως, πραγματικά οι developers πρέπει να εμβαθύνουν στο τρίγωνο Geralt-Yennefer-Triss Merigold. Η Yennefer είναι η επίσημη αγαπημένη του Geralt ενώ η Triss αποτελεί “σφήνα” ανάμεσά τους. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο σημείο της ιστορίας θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο μαγικός Μάης
Το The Witcher 3: Wild Hunt κυκλοφορεί στις 19 Μαΐου για PC, PS4 και Χbox One. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε μια εμπειρία στα Ultra γραφικά θα πρέπει να διαθέτετε high end σύστημα. Η Nvidia άλλωστε σας δίνει δωρεάν ένα αντίτυπο του παιχνιδιού με κάθε αγορά σύγχρονης κάρτας γραφικών της. Όσοι έχετε κάνει την μετάβαση στην όγδοη γενιά είστε τυχεροί γιατί θα δείτε την πραγματική δύναμη των PS4 και Xbox One. Το παραπάνω άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη και περιλαμβάνει τις επιθυμίες μου όσον αφορά τα features του The Wild Hunt σύμφωνα με τις γνώσεις μου πάνω στην σειρά.

Εσείς τι πιστεύετε για το The Witcher 3: Wild Hunt; Περιμένω τις απόψεις σας στα σχόλια.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +6 Lordwinter (Level 28) 19/03/2015 17:08
"Ελπίζω να υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για τον Geralt όπως για παράδειγμα να παίξει κάποιο επιτραπέζιο στο inn ή να μεθύσει": Βασικά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποιο card game, α λα Hearthstone. Στην συλλεκτική για το Xbox One περιλαμβάνονται μάλιστα και physical κάρτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
#2 +5 JimAndJimGaming (Level 11) 19/03/2015 17:22
Περιμένω με ανυπομονησία. Ειδικά γιατί φαίνεται τελείως ανοιχτός κόσμος και γιατί έχει να κάνει με το Wild Hunt. Λίγο το σύστημα μάχης να κάνουν πιό responsive (προσωπικό γούστο) και να τρέχει smooth στα recommended specs.
#3 +5 Mortifer (Level 18) 19/03/2015 17:40
Ότι και να πω για το The Witcher είναι πραγματικά λίγο... Είναι από τα παιχνίδια που περιμένω περισσότερο μέσα στο 2015 και έχω ελπίδες πως θα είναι υποψήφιο GOTY! Πολύ ωραίο άρθρο Χριστιάνα! Μόλις έκανες την αναμονή ανυπόφορη.... :D
#4 +5 koskinas18 (Level 17) 19/03/2015 17:46
Ας ελπίσουμε ότι το game θα είναι καλό και με μεγάλη διάρκεια στο story.
#5 +4 argy_elf (Level 6) 19/03/2015 18:02
το βάθος των χαρακτήρων είναι κάτι που όντως θα ήταν πολύ ωραίο. Γενικά τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο πολύ ταινίες ,απλά πρέπει να προσέξουν να μην καταντά και κουραστικό. Πάντως ελπίζω να έχει βάθος και το game και οι ήρωες σε αυτό, βέβαια το βάθος της Μέσης Γης δεν μπορεί να το φτάσει σε καμία περίπτωση αλλά ας προσπαθήσουν λίγο..
#6 +3 DoUzOs (Level 27) 19/03/2015 19:04
Δεν έχω παίξει ποτέ κάποιο από τα δύο προηγούμενα κομμάτια της σειράς, ούτε έχω ιδέα για τα βιβλία. Το μόνο που ξέρω είναι το τεράστιο hype που υπάρχει για αυτό το παιχνίδι, το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα και από το άρθρο της Χριστιάνας (nice job, btw), η οποία φαίνεται να το περιμένει πολύ. Σίγουρα, θα είναι παιχνιδάρα και ελπίζω να ικανοποιήσει όλους τους gamers, διότι δεν θα βγει σε καλό για την CD Projekt RED αν το παιχνίδι βγει πατάτα.
#7 +2 Joel F. (Level 6) 19/03/2015 21:04
Εχω να ενθουσιαστω τοσο πολυ με καποιο game απτο skyrim. Ελπιζα να μην αποδειχτει πάλι βλακεία όπως με πολλά hype trains που εκτροχιαστηκαν τα τελευταια χρονια.
#8 ashbringer (Level 25) 20/03/2015 08:16
Witcher για πάντα.Η CD Projekt RED δεν αστειεύεται και συνεχίζει και στο 3ο μέρος της σειράς να μας εκπλήσσει.Τα βιβλία είναι απίστευτα και προτείνω σε όποιον δεν τα έχει διαβάσει να το κάνει οπωσδήποτε.Αυτό το καλοκαίρι θα καούμε ,ίσως όχι τόσο πολύ στον ήλιο αλλά στο witcher σίγουρα!
#9 fantomgr (Level 8) 20/03/2015 14:50
Θα μας πάρει τα μυαλά καλοκαιριάτικα νέο witcher στον αέρα, πρέπει να λιώσει :P Επίσης να αναφέρω ότι και εγώ περιμένω να δω το σύστημα μάχης και να έχει "ώρες ξεκούρασης" inn missions-games.
Notification