Best of: Τα χειρότερα games του 2017

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of: Τα χειρότερα games του 2017

Best of: Τα χειρότερα games του 2017

Οι τίτλοι που θα θέλαμε να ξεχάσουμε!

Κάθε χρονιά οι game developers αυξάνονται, τα νέα games το ίδιο και πάντοτε υπάρχουν νέοι τίτλοι ακόμη χειρότερη σε σχέση με τους περυσινούς.

Για το 2017 αυτά που είδαν τα μάτια μας δεν έχουν προηγούμενο. Σας παρουσιάζουμε τα 10 κατά την άποψή μας χειρότερα games της χρονιάς που πέρασε και τα οποία θα πρέπει να αποφύγετε. Εκτός πια κι αν είστε τόσο περίεργοι ή έχετε τάσεις μαζοχισμού, την στιγμή που θα βρείτε χιλιάδες πιο αξιόλογα games εκεί έξω.

Δείτε την αναλυτική παρουσίασή μας σε βίντεο:

10) 1-2 Switch (Switch)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσετε 50 ευρώ για να αποκτήσετε μια συλλογή από minigames που διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και ειλικρινά δεν βγάζουν κανένα νόημα. Απευθύνονται μόνο κυρίως σε μικρές ηλικίες, το γυναικείο κοινό και όσους θέλουν να διασκεδάσουν με μεγάλη παρέα σε πάρτι. Το 1-2 Switch απλά κάνει επίδειξη δυνατοτήτων της κονσόλας και στην ουσία θα μπορούσε να είναι ένα demo disc, το οποίο η Nintendo θα είναι δωρεάν με την κονσόλα.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ορισμένα minigames για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε. Στο Baseball μιμείστε την αντίστοιχη αρχική κίνηση του αθλήματος, στο gorilla χτυπάτε το στήθος σας, στο baby βάζετε...ένα μωρό για ύπνο, στο Στο Zen κάθεστε σε στάση yoga και κοιτάτε τον άλλο παίκτη, στο
Ring θα πρέπει να...σηκώσετε πρώτος το τηλέφωνο, δηλαδή το Joy-Con, ενώ σε ένα άλλο minigame τραβάτε πρώτος την σκανδάλη (Joy-Con), για να πυροβολήσετε εικονικά τον αντίπαλο παίκτη.

Υπάρχει επίσης παιχνίδι στο οποίο αρμέγετε αγελάδα, μιμείστε δηλαδή την κίνηση αρμέγματος (!) και ένα άλλο στο οποίο κάνετε ότι παίζετε κιθάρα για να πάρετε πόντους. Σε άλλα games ανοιγοκλείνετε το στόμα για να δείξετε ότι και καλά τρώτε εικονικά σάντουιτς, ενώ υπάρχουν και games με physics. Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το πινγκ-πονγκ, αλλά τα περισσότερα minigames που θα βρείτε εδώ δεν έχουν κανένα νόημα. Ο ορισμός του casual gaming.

9) Hello Neighbor (PC, PS4, Xbox One)

 

Ένα First-Person Action Stealth στο οποίο προσπαθείτε να μπείτε στο σπίτι του γείτονα και να δείτε τι μυστικά κρύβει στο υπόγειό του. Όσο εισβάλετε στο σπίτι του τόσο την επόμενη φορά θα είναι διαβασμένος και θα σας βάζει παγίδες.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένας σκασμός από bugs. Τα αντικείμενά σας κολλάνε στο περιβάλλον, μπορεί να κολλήσει ακόμα και ο γείτονάς σας, ενώ υπάρχουν τέτοια glitches τα οποία απαιτούν να ξεκινήσετε το chapter από την αρχή! Σε κάποια σημεία μάλιστα τα puzzles δεν σας δίνουν το παραμικρό στοιχείο για το τι πρέπει να κάνετε για να περάσετε παρακάτω. Θα προσπαθήσετε να ανοίξετε πόρτες ψάχνοντας για κλειδιά, αυτό οκ, αλλά υπάρχουν κάτι γρίφοι σε φάση πατήστε τα κουμπιά με την σωστή σειρά ή βάλτε το αντικείμενο σε συγκεκριμένη θέση, χωρίς πάλι να σας δίνεται κάποιο στοιχείο.
Το inventory αντέχει μόλις τέσσερα αντικείμενα, ενώ δεν μπορείτε να καθαρίσετε τον γείτονα δυστυχώς παρά μόνο να ξεφύγετε από τις παγίδες του και από τα αντικείμενα που σας πετάει. Η λογική είναι μία. Τρέξτε για να σωθε΄τιε Γενικά το παιχνίδι πήρε hype, αλλά με τόσα θέματα που έχει απογοήτευσε τους περισσότερους.

8)Randall (PC, PS4)

Ένα 2D Platform για PC και PS4, που ειλικρινά θα ήθελα να ξεχάσω. Συνδυάζει Beat 'Em Up και Puzzle στοιχεία. Κατά βάση το σενάριο είναι ανύπαρκτο και δεν υπάρχει επεξήγηση, στην πορεία συναντάτε NPCs και εχθρούς και θα πρέπει να ξεκλειδώσετε power-ups για τον χαρακτήρα σας όπως καλύτερο τρέξιμο και άλμα, το οποίο μάλιστα κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά. Έχετε γροθιά, κλωτσιά, άπερκατ και λαβές για να καθαρίσετε τους εχθρούς σας, κάτι που επίσης ορισμένες φορές δεν δουλεύει και γίνονται μυστηριωδώς άτρωτοι. Αν συμβεί ένα τέτοιο bug τότε την κάτσατε. Οι developers δεν έχουν λύσει όλα τα θέματα και αναγκάστηκαν να σας επιτρέψουν να σκοτώσετε τον χαρακτήρα σας για να επιστρέψετε στο προηγούμενο checkpoint. Τα γραφικά και ο ήχος είναι κάπως χαριτωμένα για indie game, αν και τα frames πέφτουν μέσα στη μάχη. Γενικά το Randall βιάστηκε πολύ να κυκλοφορήσει.


7)Rugby 18 (PC, PS4, Xbox One)

Ποιος ο λόγος να παίξει κάποιος ράγκμπι; Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα το έπαιζε ούτε Αμερικανός. Καταρχήν οι πάσες του έχουν δύναμη αλλά δεν λειτουργούν σωστά και καταλήγουν σε λάθος παίκτες ή άουτ. Κατά δεύτερον, όταν αμύνεστε, εμφανίζεται ένας κύκλος γύρω από τον παίκτη σας ο οποίος σας δείχνει τις πιθανότητες τάκλιν, αλλά όχι μόνο πέφτει έξω στις προβλέψεις, αλλά πολλές φορές bugάρει και ο παίκτης σας δεν μαρκάρει καν! Το A.I. παρουσιάζει κακοτεχνίες, αφού συναντάμε glitches τόσο σε αντιπάλους, όσο και σε συμπαίκτες, κάτι που σας δυσκολεύει στην ανάπτυξη.

6)Troll and I (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Εδώ γίνεστε φίλος με ένα γιγάντιο Troll και μαζί αντιμετωπίζετε μια σειρά από εχθρούς. Το troll σκοτώνει τους εχθρούς σας εύκολα, ενώ εσείς χρειάζεστε αρκετά χτυπήματα. Δυστυχώς το παιχνίδι περιέχει ατελειωτα Quick time events σε σημείο σπασίματος νεύρων, bugs, θα έχετε Trial and error καθώς πεθαίνετε διαρκώς και ξαναπροσπαθείτε, ενώ κάποιες φορές θα πρέπει να γυρίσετε αρκετά πίσω. Τα bugs και τα crashes υπάρχουν τόσο στο A.I., όσο και στο κόλλημα στο περιβάλλον, που θα σας αναγκάσουν να ξαναγυρίσετε στο προηγούμενο save, ενώ αν δεν υπήρχαν τότε το παιχνίδι μπορεί να την γλίτωνε από το Top 10 χειρότερων.


5)Double Dragon IV (PC, PS4, Switch)

Η Arc System Works κατάφερε να βιάσει μια σειρά η οποία μας μεγάλωσε. Προσωπικά είχα τερματίσει και τα 3 Double Dragon, αλλά το συγκεκριμένο δεν το άντεξα ούτε μέχρι την μέση και το έκανα πάσα στον Γιώργο Τζίτζιφα ο οποίος πήρε βαρέα και ανθυγιεινά για να γράψει το review. Το παιχνίδι είναι σαν το Double Dragon του NES και δεν θα έπρεπε καν να θεωρηθεί sequel, αφού τα γραφικά του είναι υποδεέστερα ακόμα και από αυτά του Double Dragon III που κυκλοφόρησε το 1991! Δείχνουν σαν να έχουν φτιαχτεί από ερασιτέχνες artists.

Το σενάριο είναι ακόμη πιο γελοίο και από τα αρχικά Double Dragon. Όσο για το gameplay...απλά δίνετε μπουνιές, κλωτσιές, λαβές, και κάποιες special moves που θέλουν τρελό συνδυασμό κινήσεων. Φυσικά αποκτάτε και τα γνωστά όπλα όπως ρόπαλα, μαχαίρια κτλ. Σκοτώνετε κακοποιούς σε τοποθεσίες όπως καζίνο, εργοστάσια, προβλήτες, καταφύγια κ.ο.κ. Τα boss battles είναι αστεία και αν τερματίσετε το παιχνίδι ξεκλειδώνετε ένα Survival Battle όπου σας την πέφτουν δεκάδες εχθροί και πρέπει να την βγάλετε καθαρή με μία ζωή. Ειλικρινά ακόμα και το πρώτο Double Dragon ήταν καλύτερο από αυτό, το οποίο μάλιστα τερματίζεται μέσα σε μία ώρα.

4)Dead Alliance (PC, PS4, Xbox One)

Multiplayer First-Person Shooter στο οποίο σκοτώνετε ζόμπι. Υπάρχουν Free-for-all, Team Deathmatch και Capture the Flag modes. Ο χειρισμός κολλάει όσο δεν παίρνει, υπάρχουν θέματα στους servers, άφθονο lag και κανένας απολύτως λόγος να δώσετε 25 ευρώ για να το αποκτήσετε. Η 40 ευρώ για ένα upgrade που έβγαλαν οι developers και που θα έπρεπε να σας το δίνουν δωρεάν. 


3)Road Rage (PC, PS4, Xbox One)

Το Road Rash στην original έκδοσή του για PC, Amiga και κονσόλες ήταν κλάσεις ανώτερο. Εδώ έχουμε κακοφτιαγμένα animations και αστείες φωνές, ενώ το παιχνίδι είναι τίγκα στα bugs. Μπορεί απλά να ακουμπήσετε σε έναν τοίχο και να εκραγείτε. Το δε σενάριο και οι αποστολές δεν έχουν κανένα νόημα. Απλά βομβαρδίζεστε από αποστολές που είναι πανομοιότυπες, του στυλ τελείωσε πρώτος στην κούρσα΄, καθάρισε τους αντιπάλους σου ή προσπάθησε να ξεφύγεις από την αστυνομία. Οι τοποθεσίες είναι επαναλαμβανόμενες μέχρι αηδίας, ενώ μπορείτε να κάνετε και κάποιες αναβαθμίσεις στη μηχανή σας και στα όπλα σας. Θα βρείτε επίσης bugs όπου ο χαρακτήρας σας κολλάει μετά από θάνατο ή crashes στα οποία το παιχνίδι σας πετάει τελείως έξω.


2)Vroom in the Sky (Switch)

Το χειρότερο παιχνίδι του Nintendo Switch. Ένα Action game στο οποίο ελέγχετε μια μάγισσα η οποία καβαλάει ένα scooterάκι και ίπταται έχοντας την σκούπα στην πλάτη λες και είναι σπαθί ξέρω γω. Αρχικά επιλέγετε το scooter σας, το οποίο έχει τα στατιστικά Speed, Power Και Handle. Τα γραφικά είναι low poly και αρκετά απαρχαιωμένα και οι διάλογοι εντελώς γελοίοι, με μετάφραση που θυμίζει Google Translation. Το παιχνίδι απευθύνεται σε πολύ μικρές ηλικίες, αφού θα πρέπει να συλλέξετε αστέρια και διαμάντια, ενώ νόμισμα του παιχνιδιού είναι το Stardust με το οποίο αγοράζετε άλλα scooter για να τρέχετε πιο γρήγορα. Φυσικά το level design είναι υποτυπώδες και επαναλαμβανόμενο. Οσο για το gameplay, εκτός απ' το να συλλέγετε αντικείμενα θα πρέπει να ρίχνετε μαγικές ριπές σε γιγάντιους κύκλους. Μάλιστα το παιχνίδι υποστηρίζει HD Rumble και το χειριστήριό μας δονούνταν διαρκώς.


1)Life of Black Tiger (PS4)

Ένα Action τρίτου προσώπου στο οποίο ελέγχετε μια τίγρη. Διαφημίστηκε ως PS4 exclusive, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τιμάει τον τίτλο του. Στόχος σας είναι να σκοτώσετε ανθρώπους, κατσίκες, λύκους και...βασικά να τα φάτε όλα αυτά. Βλέπετε την τίγρη να τρώει ζωάκια. Το μόνο που κάνετε είναι να προχωράτε και να σκοτώνετε. Άντε και να επιβιώσετε από αγέλη ζώων μέσα σε έναν προκαθορισμένο χρόνο. Το User score θα έπρεπε να έχει μηδέν, αλλά μπήκαν οι developers και spamαραν 10άρια. Όσο για τα bugs, θα περνάτε μέσα από textures, οι εχθροί θα εξαφανίζονται και τα frames θα πέφτουν από τα 60 στα 20 για πλάκα, ακόμα και στο PS4 Pro. Υπάρχει και muliplayer, όπου διαλέγετε ένα ζώο και δίνετε μάχη online...μόνοι σας. Δεν θα βρείτε κανέναν που να το παίζει. Αν θέλετε να κάψετε 10 ευρώ απλά αγοράστε το Life of Black Tiger.

Δείτε ακόμη τα καλύτερα games του 2017 και συζητήστε για την στήλη Best Of στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Mario07 (Level 22) 04/02/2018 18:07
Πολύ καλό άρθρο/βίντεο, να ξέρουμε και εμείς που να MHN ξοδέψουμε τα λεφτά μας ;-) .
#2 +1 Lyricaldemon (Level 22) 04/02/2018 19:42
δεν υπάρχει χειρότερο απο το black tiger πραγματικά...Με ίνετε μακριά,τώρα όλοι ξέρετε!
#3 +1 ashbringer (Level 25) 05/02/2018 12:35
Νομίζω ότι χαλάστηκα περισσότερο με το Double Dragon το οποίο έχει τεράστια ιστορία και μεγάλη σημασία ειδικά για εμας τους παλιούς.
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 05/02/2018 13:26
Τι είναι αυτό το καραγκιοζιλίκι το Black Tiger; Εμένα δεν με πειράζει τόσο η υποτιθέμενη βία του αλλά το ότι είναι ένα ανούσιο και κακοφτιαγμένο παιχνίδι. Εκτός αυτό το ότι οι devs έκαναν τα πάντα για να ανεβάσουν με fake profiles τη βαθμολογία το ρίχνει ακόμα περισσότερο. Ανυπέρβλητο σκουπίδι.
#5 +1 Efane (Level 24) 05/02/2018 20:27
Ευτυχώς δεν έχω παίξει κανένα απο τα παραπάνω!!!
ευτυχώς ενημερώνομαι απο το gameworld για ότι καλύτερο η χειρότερο κυκλοφορεί. Όσοι έχετε λεφτά για ξοδεμα πάρτε κάτι άλλο.
#6 Astro (Level 19) 05/02/2018 23:11
Ευτυχώς και εγώ δεν έχω παίξει κανένα απο τα παραπάνω!
Notification