Μόνιμες Στήλες Best Of Top 10: Τα καλύτερα Xbox 360 games

Top 10: Τα καλύτερα Xbox 360 games

Saturday, 01 Apr 2017  | in Best Of | Γράφτηκε από τον Μάνος Λαρεντζάκης   | (4 σχόλια)
Μάνος Λαρεντζάκης

Μάνος Λαρεντζάκης  

Power-hungry mage in disguise...
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1a/9b/7d/Gears-of-war-86-1490359958.jpg
 

Top 10: Τα καλύτερα Xbox 360 games

Η κονσόλα που καθιέρωσε την Microsoft στο gaming.

Με την κυκλοφορία των νέων κονσόλων PS4, Χbox One σηματοδοτήθηκε και η κάθοδος των προκατόχων τους. Μέχρι την περίοδο που ξεκίνησε η κάθοδος αυτή μιλούσαμε για ανταγωνισμό αυτών των δύο, στις πωλήσεις και στα exclusive. Σε γενικές γραμμές οι πωλήσεις του Xbox ήταν λιγότερες από του ανταγωνιστή PS3 και τα exclusives που κατάφερε να εξασφαλίσει η Sony ίσως κατέστησαν το PS3 ως πιο αγαπητό. Πρέπει να σκεφτούμε επίσης ότι σε αντίθεση με το Xbox, το PS3 είχε μεγαλύτερη ιστορία ως κονσόλα ξεκινώντας από το PS1 το 1994 , ενώ το πρώτο Xbox κυκλοφόρησε το 2001. Εδώ όμως δεν θα μιλήσουμε για αριθμούς, θα μιλήσουμε για όμορφες στιγμές μπροστά στην τηλεόραση, με ένα χειριστήριο στο χέρι.

Στο σημερινό άρθρο της στήλης Best Of θα μιλήσουμε για τα καλύτερα games που μπορούσε να προσφέρει το Xbox 360. Όσα μας έκαναν να χαθούμε επί ώρες στον κόσμο τους, ξεχνώντας μαθήματα, δουλειές και οικογένειες. Σήμερα θα ταξινομήσουμε τους καλύτερους τίτλους που κυκλοφόρησαν για Xbox 360. Κάθε Best of δημιουργείται με βάση τις ψήφους σας στο forum topic Best Of και τις ψήφους των συντακτών. Για κάθε 5 ψήφους αναγνωστών έχουμε μία καταχώρηση στο Top 10, με maximum τις 25 ψήφους που δίνουν 5 καταχωρήσεις. Όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές, οπότε αν δεν βρήκατε κάποιο παιχνίδι σε ένα Top 10 τότε σημαίνει ότι αυτό δεν κατάφερε να μπει, έστω και οριακά.

Στο επόμενο Best Of θα ασχοληθούμε με τα 10 καλύτερα games για υπολογιστές Amstrad. Ψηφίστε το αγαπημένο σας παιχνίδι που θέλετε να μπει στο επόμενο Top 10 στο παρακάτω forum topicΑς περάσουμε λοιπόν στα 10 καλύτερα Xbox 360 games, όπως τα ψηφίσαμε συντάκτες και αναγνώστες.

 

10. The Elder Scrolls V: Skyrim, 2011
Developer: Bethesda Game Studios
Publisher: Bethesda Softworks


the elder scrolls v skyrim xbox360 top10

Με το The Elder Scrolls V: Skyrim η Bethesda κατάφερε να δημιουργήσει ντόρο πριν την κυκλοφορία του ίδιου του παιχνιδιού. Το hype το οποίο είχε δημιουργηθεί βγήκε αληθινό και μια αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα από το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Καλύτερα γραφικά, δυνατή μουσική που αλλάζει ανάλογα την περίσταση, πιο action-based μάχες και ακόμα μεγαλύτερο περιβάλλον για εξερεύνηση.

Στο παιχνίδι, όπως γνωρίζετε ήδη περισσότεροι, ελέγχετε τον Dragonborn, ο οποίος είναι από τους λίγους στον κόσμο που μπορεί να σκοτώσει μόνιμα ένα δράκο απορροφώντας την ψυχή του. Σκοπός σας είναι να σώσετε τον κόσμο από τον Alduin πριν καταστρέψει τον κόσμο. Ο Dragonborn μπορεί να χρησιμοποιήσει spells και όπλα για να προσπεράσει τα εμπόδια μπροστά του. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος, πιο επικίνδυνος με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και σας προκαλεί να τον εξερευνήσετε. To Elder Scrolls V: Skyrim είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα θυμούνται πολλοί για τα επιτεύγματα του και για αυτά που έδωσε στο χώρο των RPG.


9. Call of Duty 4: Modern Warfare, 2007
Developer: Infinity Ward
Publisher: Activision

Cod modern warfare xbox360 top10

Το Call of Duty: Modern Warfare κατάφερε να μείνει στις μνήμες για το εξαιρετικό story campaign του. Το σενάριο του παιχνιδιού είναι σχετικά απλό αλλά οι αποστολές στις οποίες συμμετάσχετε είναι πολύ καλά σχεδιασμένες. Η εμπειρία που προσφέρει είναι πιο κλασσική σε σχέση με τις καινούργιες κυκλοφορίες της σειράς, που προτιμούν μια πιο φουτουριστική προσέγγιση, με πιο προηγμένο εξοπλισμό.


Πρωταγωνιστής είναι ο λοχίας John “Soap” MacTavish και προσπαθείτε να εμποδίσετε μια οργάνωση Ρώσων εθνικιστών από το να εκτοξεύσει πυρηνικά..Ταυτόχρονα το παιχνίδι ήταν σημαντικός παράγοντας στην multiplayer εμπειρία της ίδιας της σειράς αλλά και άλλων FPS αφού εισήγαγε στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τα σημερινά Shooter. Το Call of Duty είναι ένα άρτιο FPS με πολύ δράση και βασικό για τους λάτρεις των FPS.

8. Forza Motorsport 3, 2009
Developer: Turn 10 Studios
Publisher:  Microsoft Game Studios

forza motorsport 3 xbox360 top10

To Forza Motorsport 3 αποτέλεσε ένα πολύ καλό κομμάτι της σειράς και το καλύτερο racing του 2009. Προσφέρει καλύτερο εμπειρία οδήγησης από τον προκάτοχο του αφού διαθέτει καλύτερο και πιο ρεαλιστικό σχεδιασμό στο μεγάλο αριθμό οχημάτων, μέσα και έξω. Επίσης περιέχει άρτιο ήχο με mainstream και rock κομμάτια να το πλαισιώνουν ενώ σας δίνεται και η multiplayer επιλογή για μεγαλύτερη αντοχή.


Λόγω του είδους του παιχνιδιού θα πρέπει να οδηγείτε με συγκεκριμένο τρόπο διότι οι αγώνες δεν αφορούν παράνομους αγώνες δρόμου αλλά αγώνες πίστας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνηθίσετε σε ρεαλιστικό σύστημα οδήγησης, με φρεναρίσματα και προσοχή στις εξόδους και τις εισόδους των στροφών. Το Forza Motorsport αποτελεί ένα πολύ καλό racing sim και θα σας κρατήσει για ώρες μπροστά στην οθόνη.

7. Gears of War 2, 2008
Developer: Epic Games    
Publisher: Microsoft Game Studios

gears of war 2 xbox360 top10

Το sequel του πετυχημένου Gears of War, τάραξε τα νερά και έφερε ακόμα περισσότερη δράση, αίμα και χιούμορ. Το Gears of War 2 έχει καλύτερη παρουσίαση της ιστορίας από τον προκάτοχο του, καλύτερους διαλόγους και ατμόσφαιρα και μεγαλύτερη αντοχή καθώς προσφέρει ένα μεγαλύτερης διάρκειας campaign και multiplayer modes τα οποία αφορούν PvP και co-op κομμάτια. Τα γραφικά χάρις στην Unreal Engine 3 παραμένουν ποιοτικά και παρουσιάζουν ποικιλομορφία.


Η ιστορία του παιχνιδιού συνεχίζει 6 μήνες μετά το τέλος του πρώτου Gears of War και τα Locusts είναι προ των πυλών στο τελευταίο οχυρό των ανθρώπων και έχουν ως μοναδικό στόχο την εξαφάνιση της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα το στάτους του πρωταγωνιστή Marcus Fenix έχει αλλάξει εντελώς. Τώρα πια είναι ένα άτομο που χρίζει σεβασμό και είναι λοχίας στο Delta Squad, ένα σώμα στρατού, με στόχο την αντεπίθεση στους Locusts. Οι βελτιώσεις που παρουσίασε το Gears of War 2 σε σχέση με το ήδη εξαιρετικό Gears of War, το καθιστούν απαραίτητο για κάθε συλλογή κατόχου της κονσόλας.


6. Halo 3, 2007
Developer: Bungie
Publisher: Microsoft Game Studios

halo 3 xbox360 top10

Η συνέχεια του Halo 2 και το τέλος της κύριας τριλογίας Halo είναι το γεμάτο δράση και ένταση. Προσφέρει καλύτερα γραφικά από τους προκατόχους του εκπληκτικά ηχητικά εφέ και η μεγάλη αντοχή του, αφού μετά το πέρας της κύριας ιστορίας μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία αλλάζοντας και κάποιες παραμέτρους αλλά και να την ολοκληρώσετε με έναν φίλο στην co-op έκδοση της.


Η ιστορία του Halo 3 συνεχίζεται από το τέλος του Halo 2 και έχουμε ακόμα περισσότερη δράση αφού οι Covenant έχουν ξεκινήσει την επίθεση στη Γή και ο Masterchief καλείται να πολεμήσει δίπλα στους Elites για να αποκρούσει την εισβολή. Το Halo 3 είναι το κατάλληλο τέλος για την τριλογία και είναι απαραίτητο για τους φαν των FPS.


5. Mass Effect, 2007

Developer: Bioware
Publisher: Microsoft Game Studios, Electronic Arts

mass effect xbox360 top10

To Mass Effect είναι η ένα δείγμα εξαιρετικού Action-RPG και αποδεικνύει ότι τα roleplaying games δεν είναι απαραίτητο να εκτυλίσσονται κατά τη μεσαιωνική εποχή. Έχει εξαιρετικά γραφικά, από τα πιο καλά που μπορεί να προσφέρει η κονσόλα, άρτιο ήχο και μουσική που δένουν αρμονικά στις καταστάσεις. Το σενάριο είναι απλό αλλά ο τρόπος που εξιστορείται σε συνδυασμό με το action στοιχείο και τις επιλογές που δίνονται, το καθιστούν καταπληκτικό.


Παίζετε ως Commander Shepard και θα ακολουθήσετε τα γεγονότα που αφορούν μια αρχαία εξωγήινη φυλή, τους Protheans και να ερευνήσετε τι συνέβη σε αυτούς και πως επηρεάζεται το παρόν εξαιτίας τους. Τα classes είναι όμορφα κατασκευασμένα και όλοι θα βρουν κάποιο που τους ταιριάζει. Επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Mass Effect είναι το Alignment System, το οποίο διαμορφώνει το πόσο καλοί ή κακοί είστε ( Paragon/Renegade) ανάλογα τις επιλογές σας στις πράξεις αλλά και στις αλληλεπιδράσεις σας. Το Mass Effect είναι ένα RPG που ένας λάτρης του είδους πρέπει να δοκιμάσει.


4. Bioshock, 2007

Developer: 2K Boston και 2K Australia
Publisher: 2K Games

bioshock xbox360 top10

Το Bioshock είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει το FPS είδος με RPG και survival horror στοιχεία. Είναι κλειστοφοβικό και ατμοσφαιρικό, σε προκαλεί να το εξερευνήσεις όλο, να μάθεις την ιστορία του. Διαθέτει εκπληκτικά γραφικά, πολύ καλά sound effects. Πάνω του άλλωστε βασίστηκαν άλλα 2 sequel τα οποία ήταν εξίσου καλά.


Το παιχνίδι ξεκινάει δυνατά και αποκαλύπτει από νωρίς τη γραμμή που θα ακολουθήσει. Οι εναπομείναντες κάτοικοι έχουν τρελαθεί από τη χρήση μεταλλαξογόνων ουσιών. Έχουν γίνει εχθρικοί και σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πρωταγωνιστής είναι ο Jack ο οποίος προσπαθεί να μάθει τι συνέβη στην υποβρύχια πόλη Rapture και να επιζήσει στο εχθρικό της περιβάλλον. Στη διάθεση σας έχετε πυροβόλα όπλα και δυνάμεις τις οποίες αποκτάτε από ουσίες, τα plasmids  και σας επιτρέπουν να περάσετε εμπόδια αλλά και να σκοτώσετε.


3. Red Dead Redemption, 2010

Developer: Rockstar San Diego
Publisher: Rockstar Games

Red dead redemption xbox360 top10

H Rockstar Games, με το Red Dead Redemption έθεσε standards και έδειξε πως είναι ένα σωστό παιχνίδι με θέμα την άγρια δύση. Στο Red Dead Redemption έχετε τη δυνατότητα να κάνετε οτιδήποτε έχετε δει και φανταστεί ότι γινόταν στην εποχή εκείνη, καθώς αποτελεί ένα open-world action παιχνίδι. Είναι το δεύτερο παιχνίδι της εταιρίας με western θεματολογίας μετά το Red Dead Revolver.

 Ακολουθείτε την ιστορία του John Marston που αναγκάζεται να φύγει από την οικογένεια του για να κυνηγήσει έναν εγκληματία. Οι αποστολές της κύριας ιστορίας είναι αρκετές δίχως να γίνουν βαρετές , αλλά αν τυχόν και συμβεί αυτό υπάρχει μια πληθώρα δευτερευόντων αποστολών σε περίπτωση που θέλετε να μαζέψετε λεφτά, να σκοτώσετε κακοποιούς ή να γίνεται ένας.


Τα γραφικά του είναι εξαιρετικά με πολύ μεγάλες εκτάσεις και χαρακτήρες που δίνουν το αίσθηση ότι είναι από τις παλιές ταινίες western. Αυτό είναι ένα στοιχείο για την προσοχή στις λεπτομέρειες που έχει η Rockstar. Τα ηχητικά εφέ είναι on point όπως θα περίμενε κανείς από ένα τίτλο αυτού του επιπέδου. Το Red Dead Redemption είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα western παιχνίδια αλλά  και από τα καλύτερα action.


2. Grand Theft Auto V, 2013
Developer: Rockstar North    
Publisher: Rockstar Games

Gta v xbox360 top10

Η σειρά Grand Theft Auto επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ. Ύστερα από την κυκλοφορία του εξαιρετικού Grand Theft Auto IV, η Rockstar North ήρθε να ταράξει τα νερά για άλλη μια φορά με το Grand Theft Auto V. Από όποια πλευρά και να κοιτάξεις το GTA V, δεν θα βρεις κάτι μη ποιοτικό. Γραφικά, σενάριο και μουσική όλα λειτουργούν αρμονικά για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία Grand Theft Auto που υπάρχει.

Η κύρια ιστορία αφορά τρείς ανθρώπους, διαφορετικής ιστορίας και καταγωγής όπου θα συνεργαστούν με κοινό στόχο το κέρδος με παράνομο τρόπο. Όλοι οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται, από τους δευτερεύοντες μέχρι τους πρωταγωνιστές είναι ζωντανοί και ρεαλιστικοί, με ορισμένους από αυτούς να αντικατοπτρίζουν διάσημους celebrities. Κάθε χαρακτήρας έχει δική του ιστορία και προσωπικότητα και χάρις σε αυτό, δημιουργείται ένα σύμπαν όπου όσο και αν το εξερευνήσεις θα βρίσκεις και άλλα πράγματα να κάνεις.


Οι αποστολές, κύριες και δευτερεύουσες, είναι ενδιαφέρουσες και εκτός από αυτές υπάρχουν και δεκάδες άλλες δραστηριότητες. Σε συνδυασμό με την προσεγμένη δουλειά της Rockstar στον τομέα των γραφικών (ειδικά στην έκδοση όγδοης γενιάς) και στο voice acting με διασκεδαστικές ατάκες, οι ώρες θα περάσουν πριν το καταλάβετε. Πόσο μάλλον όταν κάθε μήνα προστίθεται διαρκώς νέο περιεχόμενο στο GTA Online.


1. Gears of War, 2006
Developer: Epic Games
Publisher: Microsoft Studios

gears of war xbox360 top10

Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι στην πρώτη θέση από το πρώτο Gears of War. Το exclusive του Xbox 360 το οποίο δημιούργησε ένα badass χαρακτήρα. Το Gears of War κατάφερε να ανταπεξέλθει και να βγει αληθινό ύστερα από το hype  το οποίο είχε γίνει πριν την κυκλοφορία του. Όλα αυτά επειδή διαθέτει ωραία γραφικά, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πολύ δράση.


Ο πρωταγωνιστής Marcus Fenix έρχεται αντιμέτωπος με τους Locusts, εξωγήινους που ζουν στον υπέδαφος και έχουν ως στόχο την εξολόθρευση των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη τους, τον Sera. Στο παιχνίδι καλείστε να λειτουργήσετε ως ομάδα με τους NPCs που έχετε μαζί σας ενώ το κυριότερο mechanic του παιχνιδιού είναι η μάχη από κάλυψη. Η ΑΙ του παιχνιδιού είναι αρκετά καλή και θα χρησιμοποιήσει και αυτή τακτικές για να σας σκοτώσει, κάτι που μπορεί να συμβεί στις μεγαλύτερες δυσκολίες του παιχνιδιού.

Το σενάριο του παιχνιδιού μπορεί να φαίνεται ρηχό αλλά οδήγησε σε 3 ακόμα sequel της σειράς, και με gameplay το οποίο είναι διασκεδαστικό και αποτελεί πρόκληση είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που αξίζει να το δοκιμάσετε.

 

Άξια αναφοράς:
- Batman: Arkham City (2011)
- Braid (2008)

- Grand Theft Auto IV (2008)
- Halo: Reach (2010)
- Mass Effect 2 (2010)

Τελικό συμπέρασμα
Το Xbox 360 είναι μια άρτια κονσόλα με δυνατά games, είτε αποκλειστικά για αυτό είτε όχι. Η λίστα που προέκυψε από τις ψήφους σας δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα είναι τα μόνα που αξίζουν. Σημαίνει ότι ξεχωρίζουν με τον τρόπο τους. Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία είναι αξιόλογα και τα οποία μπορεί να σας αρέσουν περισσότερο. Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έχει δικά του στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει.

Στο επόμενο Best Of θα ασχοληθούμε με τα 10 καλύτερα games για υπολογιστές Amstrad. Ψηφίστε το αγαπημένο σας παιχνίδι που θέλετε να μπει στο επόμενο Top 10 στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DoUzOs (Level 27) 01/04/2017 12:49
Επικό το Best of, με αγαπημένο μου το Halo 3!
#2 KConstantine (Level 12) 01/04/2017 13:26
Πολύ σωστή η λίστα- θα αντάλαζα ίσως τις θέσεις του Elder Scrolls με το Forza Motosport, but that's just me.
#3 ashbringer (Level 25) 02/04/2017 07:14
Πολύ σωστή λίστα.Έχω τελειώσει όλα τα games και μπορώ να πω ότι ειδικά το Gears of War 1 είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει για αυτήν την κονσόλα.
#4 BillyB (Level 12) 06/04/2017 01:23
Ωραιο top 10.Gears of War και Halo 3 μακράν οι πιο αγαπημένες μου παιχνιδάρες στο Xbox 360.Ειδικά με το Gears ειχαμε παθει σοκ οταν βγηκε!
Notification