Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: "Θα γίνετε συνδρομητής στο Google Stadia;"

Press Start: "Θα γίνετε συνδρομητής στο Google Stadia;"

Sunday, 17 Nov 2019  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c5/10/b9/press-start-google-stadia-gameworld-60-1574027674.jpg
 

Press Start: "Θα γίνετε συνδρομητής στο Google Stadia;"

Ένα πολυαναμενόμενο project σε δράση.

To project της Google είναι αυτό που θα αλλάξει την βιομηχανία; Μπορεί να σταθεί απέναντι σε PlayStation και Microsoft; Οι εταιρίες θα της εμπιστευτούν αποκλειστικές κυκλοφορίες παιχνιδιών και αν ναι από την πρώτη μέρα;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα αιωρούνται γύρω από το Google Stadia, μια προσπάθεια ενός παρόχου υπηρεσιών που ελέγχει την καθημερινότητα μας μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια συνδυάζοντας τις προτιμήσεις μας για δικό του όφελος αλλά και την εξυπηρέτηση μας. Πολλοί φοβούνται τις πολιτικές τις Google αλλά και την δύναμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια. Απ ότι φαίνεται δεν θέλει να σταματήσει στο άμεσο μέλλον και έτσι αποφάσισε να κινηθεί και για την βιομηχανία του Gaming. Μια αφορά που την τελευταία δεκαετία είναι από τις πιο κερδοφόρες στον κόσμο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Όσον αφορά την κυκλοφορία του Google Stadia που πλησιάζει, η εταιρία ενημέρωσε το κοινό ότι κάποιες από τις λειτουργιές τις δεν θα εφαρμοστούν από το ξεκίνημα των πωλήσεων της υπηρεσίας. Η Google ανακοινώσε ότι το βασικό εργαλείο από το οποίο θα γίνεται και ο περισσότερος έλεγχος της υπηρεσίας Stadia θα είναι το κινητό σας τηλέφωνο. Εκεί που η υπηρεσία της Google έκανε την έκρηξη της και κατέκτησε το διαδίκτυο. To Google Stadia θα υποστηρίζει streaming υπηρεσίες με 4K, HDR 60fps ανάλυση και ήχο 5.1, μέσω του Chromcast Ultra. Η συγκεκριμένη παροχή της Google θα φιλοξενήσει για αρχή το Stadia, ωστόσο η εταιρία φιλοδόξει ότι το 2020 οι ίδιες υπηρεσίες θα φιλοξενούνται και μέσω Google Chrome Browser σε PC και Laptop. Τα achievements και οι multiplayer υπηρεσίες θα πρέπει να παραμείνουν για λίγο καιρό ακόμα στο πάγο ώστε να ετοιμαστούν κατάλληλα μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας. Στο δια ταύτα το Google Stadia θα κάνει το άνοιγμα του προθέτοντας στους συνδρομητές 30 παιχνίδια όπως για παράδειγμα τα Assassin’s Creed Odyssey, Borderlands 3, Destiny 2, Doom Eternal, Football Manager 2020, Mortal Kombat 11 και πολλά ακόμα. Να σημειωθει ότι η υπηρεσία για αρχή δεν θα υποστηριχτεί στη Ελλάδα, παρά μόνο σε 14 επιλεγμένες χώρες από την ιδία την Google.

Πάνω στο project δουλεύουν εδώ και αρκετό καιρό περίπου 4.000 developers με σκοπό την δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαθέσιμο για το ευρύ κοινό. Στην προσπάθεια της να προσεγγίσει τον κόσμο η Google ανακοινώσε την κυκλοφορία μέσω της υπηρεσίας της, των πολύ αναμενόμενων Cyberpunk 2077, Elder Scrolls Online, Marvel’s Avengers, Watch Dogs Legion και μερικών άλλων "δυνατών" τίτλων. Ωστόσο όλα αυτά φαίνεται να είναι σε πειραματικό στάδιο και γι αυτό πιστεύω ότι η Google επέλεξε συγκεκριμένες χώρες για να λανσάρει αρχικά το προϊόν της. Έτσι με ένα επιτυχημένο πείραμα στα χέρια της θα μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια και ορμητικότητα στην αγορά. Οι απαιτήσεις που θα έχει σύστημα της Google ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι τεράστιες όσον αφορά την σύνδεση ίντερνετ, γεγονός βέβαια που ανησυχεί gamers και από άλλες χώρες του κόσμου που θέλουν να δοκιμάσουν την υπηρεσία της Google.

Εσείς πιστεύετε ότι θα πετύχει το Google Stadia, έστω και σαν μια αρχική έκδοση; Μπορεί η Google να σταθεί απέναντι σε Sony και Microsoft αλλάζοντας τις ισορροπίες;

Πείτε μας την άποψη σας και απαντήστε μας εντός του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο Need for Speed;Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο Need for Speed;

Τελευταίο User Blog
Η ένοχη απόλαυση του «The Room» του Tommy Wiseau

Τελευταίο User Review
Yoku's Island Express

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification