Press Start: Ποιο είναι το χειρότερο video game που έχετε παίξει ποτέ;

Hot
Press Start: Ποιο είναι το χειρότερο video game που έχετε παίξει ποτέ;

Press Start: Ποιο είναι το χειρότερο video game που έχετε παίξει ποτέ;

Εκείνο που σας έχει χαραχτεί στην μνήμη με τις πιο αρνητικές εντυπώσεις.

Με αφορμή τις έντονες αρνητικές αντιδράσεις του community για το Warcraft 3: Reforged και την αξιολόγηση από τους χρήστες με την χειρότερη βαθμολογία video game στο metacritic (user score: 0,5), όταν η original έκδοση έχει βαθμολογηθεί από το κοινό με user score: 9.2 σκέφτηκα να κουβεντιάσουμε για το χειρότερο game που έχουμε παίξει ποτέ.

metacritic reforged

Εμένα παρά του ότι ενδέχεται τεχνικά να μην πρόκειται όντως για το χειρότερο video game που έχω παίξει, όσον αφορά τα γραφικά και τα bugs, αυτό που έχει γραφτεί στην μνήμη μου πολύ άσχημα ήταν το Pro Evolution Soccer 2014. Παίζοντας την σειρά από την αρχή της κάθε χρόνο, έβλεπα συνεχώς κάποια θετική προσθήκη στις νέες κυκλοφορίες, τις περισσότερες φορές χρειαζόμουν κάποιον χρόνο να προσαρμοστώ, όμως μετά από έναν ή δύο μήνες προσαρμοζόμουν στο gameplay και ευχαριστιόμουν σχεδόν κάθε ματς. Μετά το PES 2013 το οποίο ήταν πολύ διασκεδαστικό, είτε έπαιζες με παρέα είτε έπαιζες μόνος, η KONAMI αποφάσισε να κάνει σημαντικές αλλαγές που προσωπικά δεν μου άρεσαν καθόλου και αν υπολογίσουμε το user score: 4.4 του metacritic, μάλλον δεν άρεσαν σε πολλούς. Με απογοήτευσε τόσο πολύ, που έκτοτε δεν ευχαριστήθηκα κανέναν επόμενο τίτλο, παρά την όση δουλειά και την όση αλλαγή και αν προσπάθησε να φέρει η εταιρεία, η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη. Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσω στην σειρά FIFA και συγκεκριμένα το FIFA Ultimate team, μέχρι και πέρυσι φυσικά που ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τα ατελείωτα bugs και την αδυναμία των servers, την απληστία της εταιρείας στα microtransactions και το αμφιλεγόμενο gameplay, να ροκανίζουν την υπομονή μου καθημερινά.

pes 14 metacritic

Στο σήμερα πρέπει να υπολογίσουμε βέβαια έναν έξτρα παράγοντα. Κάθε χρόνο βγαίνει στην αγορά μια σειρά από νέους τίτλους από εδραιωμένες και μη εταιρείες του χώρου. Πολλές εταιρείες  προσπαθούν να υιοθετήσουν υπάρχοντα στοιχεία πετυχημένων franchises, από gameplay και modes, μέχρι την ιστορία και τους χαρακτήρες, για να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα. Άλλες προσπαθούν να καινοτομήσουν, προσθέτοντας ή αφαιρώντας περιεχόμενο, αλλάζοντας πολλές φορές θεμελιώδη χαρακτηριστικά, αλλά ως γνωστόν το ρίσκο της αποτυχίας είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καινοτομίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο γύρω από την βιομηχανία με κύριο άξονα όπως είναι λογικό, το κέρδος και κατ επέκταση την ψυχαγωγία των παικτών, αφού αν ένας παίκτης είναι ευχαριστημένος θα συνεχίσει να παίζει, άρα να αγοράζει. Το marketing και τα social media επίσης επηρεάζουν κατά πολύ και τις προσδοκίες του κοινού αλλά και την φήμη που θα πάρει πριν και μετά την κυκλοφορία του κάθε τίτλος, αλλά πρόκειται για δίκοπο μαχαίρι, αφού εάν και εφόσον υπάρξει δυσαρέσκεια από το κοινό, αυτό γίνεται γνωστό από τα πρώτα λεπτά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.  Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μερικές περιπτώσεις ίσως μερικά λάθη να είναι εσκεμμένα, αφού στην εποχή μας η αρνητική διαφήμιση λειτουργεί πιο δραστικά και αστραπιαία από την παραδοσιακή διαφήμιση και οι επικεφαλείς στις ομάδες μάρκετινγκ των κολοσσιαίων επιχειρήσεων το γνωρίζουν καλά αυτό.

Για εσάς ποιο είναι το χειρότερο game που έχετε παίξει ποτέ; Αφήστε σχόλιο για να κουβεντιάσουμε αυτό που σας άφησε την μεγαλύτερη απογοήτευση και το θυμάστε μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Θα θέλατε να συναντήσετε τους συγγενείς σας που "έφυγαν" σε VR game;

Το Αμερικανικό Ναυτικό μπαίνει στα eSports

Το πιο πρόσφατο user Blog

One Ring to Rule them all από τον Παναγιώτη Τσιάτσο

Το πιο πρόσφατο user review

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville από τον Axilleas Loizidis

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Efane (Level 24) 17/02/2020 20:32
Το χειρότερο είναι το Rambo, μου το είχε δώσει φίλος γείτοναςτο δισκάκι και πήγε στον κάδο των αχρήστων. Επίσης στο watch dogs δεν βρήκα τίποτε το ευχάριστο εκτός της πόλης. Το είχα πάρει από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων και το πούλησα αμέσως.
#2 +1 DimutriKs (Level 16) 17/02/2020 23:46
Σίγουρα έχω παίξει πολλά άθλια παιχνίδια ειδικά πριν 10-15 χρόνια που δεν ψαχνόμουν και ιδιαίτερα ωστόσο θα πάω σε κάτι ποιο πρόσφατο και θα πω το Kursk. Το οποίο kursk αναφέρεται στο ομώνυμο Ρωσικό υποβρύχιο το οποίο βυθίστηκε πριν περίπου 20 χρόνια. Από όσο θυμάμαι το story είχε έναν πράκτορα ο οποίος ήθελε να κλέψει πληροφορίες χωρίς να τον καταλάβουν. Όλα τα ωραία του παιχνιδιού αρχίζουν και τελειώνουν από την περιγραφή και την αξιοπρεπή εμφάνιση του. Το παιχνίδι είναι σε όλη του την διάρκεια ένα αδιάφορο walking simulator, με άθλια fetch quests (σε φάση ας πούμε θες να σου φτιάξω αυτό το φαγητό? Κάνε μεγαλύτερο σκορ στο arcade από εμένα), η ιστορία είναι απίστευτα αδιάφορη, η διάρκεια του πολύ μικρή και όλα αυτά στους στενούς και άχρωμους χώρους ενός "νεκρού" υποβρυχίου. Και εννοείται πως η "ταυτότητα" του μυστικού πράκτορα δεν είχε την παραμικρή σημασία στο παιχνίδι. Αυτό όσο αναφορά τα single player παιχνίδια. Αν πάμε στα online εκεί ψηφίζω δαγκωτό το CS 1.6! Φυσικά το είχα πρωτοπαίξει 5-6 χρόνια αργότερα. Όταν είχα παίξει ήδη τα εξαιρετικά Call of Duty 2 και 4 και τα bad company μου ήταν αδύνατο να παίξω αυτό το παιχνίδι. Πραγματικά απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν μια κακέκτυπη κοπία του half life μέχρι και σήμερα. Θέλετε τα physics του? Την αίσθηση των όπλων? Το χάος που υπάρχει με τις πίστες και την κοινότητα? Πραγματικά ένα παιχνίδι που ακόμα και με παρέα για εμένα είναι 100% unplayble
Notification