Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Πως σας φαίνεται το design του PS5?

Press Start: Πως σας φαίνεται το design του PS5?

Sunday, 14 Jun 2020  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/97/47/ae/PS5-Memes-Duck203-79-1592178924.jpg
 

Press Start: Πως σας φαίνεται το design του PS5?

Περιμένατε κάτι καλύτερο ή κάλυψε τις προσδοκίες σας;

Μετά από πολύ hype, πολύ διαφήμιση και αναμονή, η Sony αποφάσισε επιτέλους να μας παρουσιάσει τον σχεδιασμό του επερχόμενου PS5. Στους περασμένους μήνες, πολλοί ήταν αυτοί που αγανάκτησαν, δείχνοντας ότι χάσανε το ενδιαφέρον τους για την παρουσίαση, αφού γνωρίζαμε ήδη τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης κονσόλας, αλλά κατά την άποψη μου, οι περισσότεροι απλά γκρινιάζανε λόγω της αναμονής. Φήμες από εδώ, φήμες από εκεί, πολλές πηγές να αναφέρουν την πολυαναμενόμενη παρουσίαση με την Sony να αναφέρει συνεχώς ότι “σύντομα θα παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό του PS5” και το “σύντομα” να πλαταίνει συνεχώς. Φυσικά οι γνώστες, έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους, αφού η λογική έλεγε ότι η παρουσίαση θα γίνει στα μέσα του Ιουνίου.

ps5 two versions 62 1591912783

Κάποιοι περίμεναν το design να θυμίζει κατά πολύ το PS4 και άλλοι έδωσαν τα fan made σχέδια τους στο κοινό, για να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον. Η μεγάλη παρουσίαση ήρθε μέσα στην εβδομάδα και τα συναισθήματα όπως ήταν λογικό διίστανται. Ο σχεδιασμός του DualSense, παρέπεμπε σε ένα φουτουριστικό PS5 με το ασπρόμαυρο χρώμα του χειριστηρίου να τραβάει τα βλέμματα των υποστηρικτών αλλά και τον ανταγωνιστών. Τελικά οι περισσότεροι έμειναν ικανοποιημένοι και πώς να μην μείνουν δηλαδή, αφού οι φήμες και οι εικόνες του development kit που θύμιζε λεκάνη τουαλέτας είχαν προετοιμάσει το έδαφος προς όφελος της εταιρείας από ότι φαίνεται. Οι διαφορές στον σχεδιασμό των δύο εκδόσεων είναι μικρές, με την έκδοση που θα φέρει το blu-ray drive να έχει ελαφρός μεγαλύτερο πάχος και την digital έκδοση να φαίνεται ελαφρώς πιο κομψή κατά την άποψη μου, όμως η κομψότητα δεν μπαίνει ως προτεραιότητα απαραίτητα, ειδικά όταν μιλάμε για μία κονσόλα που θα σας συνοδέψει για τα επόμενα χρόνια.

Εμένα μου άρεσε ο σχεδιασμός αν και λογικά όπως και να ήταν το σχέδιο σε σύγκριση με το χοντροκομμένο development kit με τον που θύμιζε λεκάνη θα ήταν μία ανακούφιση. Εσάς πως σας φάνηκε το design του PS5; Περιμένατε κάτι καλύτερο ή κάλυψε τις προσδοκίες σας; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Digital Gaming: Πρόοδος ή η κατάρα της gaming βιομηχανίας;

Press Start: Ποιο co-op έχετε απολαύσει περισσότερο με φίλους σας;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Ο Πόλεμος των Κόσμων γράφει ο Παναγιώτης Τσιάτσος

Το πιο πρόσφατο user Review

Star Wars Jedi: Fallen Order γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification