Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Ποιο video game θα βάζατε σε χρονοκάψουλα ώστε να το μελετήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον;

Press Start: Ποιο video game θα βάζατε σε χρονοκάψουλα ώστε να το μελετήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον;

Sunday, 17 Jan 2021  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (4 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b8/30/d6/time-capsule-17-1610911937.jpg
 

Press Start: Ποιο video game θα βάζατε σε χρονοκάψουλα ώστε να το μελετήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον;

Η παρακαταθήκη της gaming βιομηχανίας κρίνεται από εσάς.

Σε ένα φανταστικό σενάριο, όπου ο πολιτισμός όπως τον γνωρίζουμε έχει καταστραφεί συθέμελα και έχει αναδημιουργηθεί από την αρχή, τα όσα έχουν θαφτεί ή συντηρηθεί σε χρονοκάψουλα, αργά ή γρήγορα θα ανακαλυφθούν.

Φανταστείτε ότι βρισκόμαστε στο έτος 4.000 μ.Χ. μία εποχή όπου η ανθρωπότητα παρά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στον πλανήτη πριν από περίπου δύο χιλιετίες, κατάφερε να επιβιώσει και να αναπαραχθεί για ακόμα μία φορά. Η τεχνολογική ανάπτυξη είναι σαφώς αναπόφευκτη αφού καθοδηγείται από το εσωτερικό ένστικτο του ανθρώπου να κάνει την ζωή του ευκολότερη και τα ευρήματα από παλαιότερους πολιτισμούς κάνουν το έργο τον επιστημόνων αποδοτικότερο.

Μία ομάδα ιστορικών αποφασίζει να κάνει ανασκαφές σε μερικά σημεία του χάρτη που έχει αποδειχθεί ότι ο πολιτισμός των Homo Sapiens είχε δημιουργήσει αστικά κέντρα στο παρελθόν. Τα ευρήματα ποικίλουν και ανάμεσα τους βρίσκονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και gaming κονσόλες του έτους 2020. Κατά την διάρκεια της ανασκαφής ένας από τους ιστορικούς εντοπίζει μία χρονοκάψουλα στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα video game με ένα σημείωμα το οποίο γράφει ότι το συγκεκριμένο video game αποτελεί ένα αριστούργημα της εποχής του.

Αν λοιπόν είχατε θάψει εσείς την συγκεκριμένη χρονοκάψουλα στο έδαφος, ποιο video game θα βάζατε μέσα ώστε να το μελετήσει η ανθρωπότητα του 4.000 μ.Χ.; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποια games ανυπομονείτε να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021;

Editorial 25: Ένας 14χρονος σκότωσε τους γονείς του λόγω του Grand Theft Auto V;

Best of 30: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2021

Το πιο πρόσφατο user Blog

Σκλάβοι των Μηχανών από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review

Cyberpunk 2077 από τον Nikos Georgopoulos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Vinset06 (Level 10) 18/01/2021 01:07
Το Ε.Τ. από το ατάρι !!
#2 ashbringer (Level 25) 18/01/2021 07:45
Θα έβαζα το The Last Of Us παρόλο που είναι φανταστικό σαν σενάριο λόγω ιού ,μεταλλάξεων κλπ.O τρόπος που μια πανδημία επηρεάζει τον κόσμο μας είναι ένα θέμα άξιο μελέτης.
#3 geodevil (Level 7) 19/01/2021 01:03
1. civilization
2. last of us
3. death stranding
Μ' αυτή τη σειρά προτίμησης.
#4 BigGreekGamer (Level 30) 19/01/2021 10:50
Άνετα θα έβαζα GTA San Andreas, τα πρώτα 3 Silent Hills και συγκεκριμένα τα Call of Duty (όλη την σειρά)
Notification