Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο Need for Speed;

Press Start: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο Need for Speed;

Monday, 11 Nov 2019  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος   | (2 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/01/d6/f5/press-start-best-nfs-gameworld-34-1573462692.jpg
 

Press Start: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο Need for Speed;

Όλα άρχισαν το 1994.

Ποσό πίσω πρέπει να πάει κανείς την μνήμη του για να φέρει στο παρόν αναμνήσεις από το πρώτο Need for Speed;

Συγκεκριμένα το franchise μας παρουσιάστηκε ως The Need for Speed από την εταιρία ανάπτυξης Electronic Arts. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ίσως από τας κορυφαία racing games που υπάρχουν μέχρι και σήμερα τα οποία εδραίωσαν ένα νέο στυλ αυτοκινήτων και έκαναν μόδα τις κόντρες με καγκουροαυτοκίνητα. Στο gaming ήταν το Need for Speed και στην μεγάλη οθόνη το Fast &Furious. Τουλάχιστον στην αρχή, αυτά τα δυο brands έμοιαζαν αρκετά στην οπτική τους για τις παράνομες κόντρες ανάμεσα σε φτιαγμένα αυτοκίνητα. Μέχρι και σήμερα το παιχνίδι πέρασε πολλά στάδια, με κορυφαίες αλλά και τραγικές στιγμές. Μερικά από τα κορυφαία games της EA για τους fans του Need for Speed ήταν με διάφορα τα Underground 2, Most Wanted του 2005 και Carbon. Αυτά τα τρία κέρδισαν περισσότερο το κοινό και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Όταν κυκλοφορεί ένα καινούργιο Need for Speed οι περισσότεροι σπεύδουν να το συγκρίνουν με ένα από τα παραπάνω games. Το Need for Speed στηρίζεται σε ιστορίες ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει στον δρόμο και ζουν για να μυρίζουν καμένα λάστιχα και να ακούνε περιπολικά να τους κυνηγούν. Το Need for Speed σας επιτρέπει να ζωγραφίζεται πάνω στο όχημα σας και να χρίζετε μια σχέση σαν αυτή του καλλιτέχνη με τον πίνακα που δημιούργησε. Αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι όλοι μας κρύβουμε έναν κάγκουρα μέσα μας που θα έδινε τα πάντα για να τρέχει σαν τρελός μέσα στους δρόμους μέρα και νύχτα.

Ωστόσο κατά την προσωπική μου άποψη υπήρξαν και παιχνίδια που θα τα χαρακτήριζα ως παραφωνίες καθώς φαινόταν ότι είχαν την τάση να ξεφύγουν από τα κύρια χαρακτηριστικά που ανέβασαν το όνομα του παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια με παιχνίδια όπως τα Need for Speed: Most Wanted, No Limit και Rivals. Μετά από την αποκρουστική εικόνα που είχε το Most Wanted του 2012 το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει, η EA άφησε την ανάπτυξη του παιχνιδιού στην Ghost Games. Η εταιρία ανάπτυξης από την Σουηδία προσπαθεί μέχρι και σήμερα να αναβιώσει τον θρύλο του Need for Speed. Πριν από το Heat που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, η εταιρία κυκλοφόρησε μια ιστορία εκδίκησης που είχαμε καιρό να δούμε στο Need for Speed με όνομα Payback. Ίσως οι developers να βασιστήκαν λίγο στο σενάριο του Most Wanted του 2005 αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο κακό. Η οπτική που οι εταιρίες βλέπουν τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει εντελώς και όταν αλλαζει η αγορά, τότε αναπόφευκτα αλλάζουν και τα παιχνίδια. Η Ghost έχει επαναφέρει πολλά all time classic αυτοκίνητα αλλά δεν παραλείπει σε καμία περίπτωση τις νέες και εντυπωσιακές κυκλοφορίες από Super και Hyper cars όπως Agera, La Ferrari και Lamborghini. Τέλος όσον αφορά το Need for Speed Heat για το οποίο θα διαβάσετε σύντομα αναλυτικό review από το GameWorld.gr, αποτελεί έναν συνδυασμό από τους επιτυχημένους τίτλους, ενώ περιέχει ημερήσιες και νυχτερινές δραστηριότητες.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το κορυφαίο Need for Speed games; Πείτε μας την άποψη σας και απαντήστε μας εντός του άρθρου.

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Πιστεύετε ότι είναι καλό να ανακοινώνεται ένα παιχνίδι πολύ ή λίγο πριν την κυκλοφορία του;Πιστεύετε ότι είναι καλό να ανακοινώνεται ένα παιχνίδι πολύ ή λίγο πριν την κυκλοφορία του;

Τελευταίο User Blog
Η ένοχη απόλαυση του «The Room» του Tommy Wiseau

Τελευταίο User Review
PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile

Καλή εβδομάδα σε όλους!

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 angel z (Level 3) 11/11/2019 11:52
Το need for speed most wanted του 2005 τα γραφικά ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του αλλά αυτό που είναι το δυνατό του χαρτί είναι το σενάριο του παιχνιδιού που δεν το βρίσκεις σε race games και παραπέμπει αρκετά στην δημοφιλή ταινία fast and furious 1
#2 DimutriKs (Level 16) 11/11/2019 13:39
Παρά την κατακραυγή που έχουν φάει τα τελευταία NFS και δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό (always online, κάρτες για αναβάθμιση οχήματος κλπ) προσωπικά με κράτησαν και τα ευχαριστήθηκα περισσότερο από τα παλιότερα NFS. Το underground με κούραζε με τις προκλήσεις για να κρατήσεις την περιοχή που ξεκλίδωσες ενώ το Most Wanded του 2005 προσπαθώντας να το παίξω πολύ μετά εν τέλει δεν με κράτησε καθώς οι μπάτσοι με κυνηγούσαν πολύ εύκολα και περισσότερη ώρα μου έπαιρνε να ξεφύγω από τους μπάτσους παρά να τρέξω σε αγώνες. Φυσικά θα του δώσω μια ακόμα ευκαιρία καθώς είναι ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο της σειράς. Όσο αναφορά το σενάριο σε όσα NFS έχω παίξει είναι απαρχαιωμένο και κολλημένο σε κάτι που κάποτε έκανε επιτυχία και τώρα έχει κουράσει απίστευτα το ίδιο μοτίβο (αστυνομικοί, παράνομοι οδηγοί, ένας main κακός παράνομος οδηγός). Μόνο το NFS The Run προσπάθησε να ξεφύγει από την πεπατημένη χωρίς να τα καταφέρει αλλά πιστεύω μια ανανέωση μια ποιο προτώτυπη προσέγγιση φωνάζει από χλμ μακριά. Φυσικά να ζητάς και κάποιο δυνατό στόρι από τέτοιο παιχνίδι είναι σαν λες βλέπω τσόντες για το στόρι. Στο τέλος το περιεχόμενο είναι που θα μετρήσει. Εμένα προσωπικά με κέρδισε περισσότερο το NFS Hot Pursuit. Δεν είχε ουσιαστικά στόρι όμως στο κομμάτι της οδήγησης ήταν πολύ εθιστικό και άμεσο. Οι ήχοι ήταν τρομερή και η οδήγηση ήταν απολαυστική είτε ως παράνομος είτε ως αστυνομικός και το challenge ήταν το πιο ακριβοδίκαιο της σειράς. Κάτι που χάλασε στο Rivals καθώς ειδικά στην αρχή το όχημα σου διαλυόταν υπερβολικά εύκολα και τα έχανες όλα. Για το NFS Heat δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη καθώς έχω παίξει μόνο την trial σε PC. Ωστόσο εκεί είδα πράγματα τα οποία μου άρεσαν. Η εναλλαγή ημέρας και νύχτας δίνει το ελεύθερο για εξερεύνηση και την πρόκληση για να ανταμειφθείς αναλόγως. Το customazation είναι όπως πρέπει να είναι, η οδήγηση είναι εύκολα προσαρμόσιμη στο στιλ σου και με την δυνατότητα να διαλέξεις επίπεδο δυσκολίας μπορείς επιτέλους να έχεις την πρόκληση που θέλεις χωρίς να αναγκάζεσαι να είσαι καλός (Rivals) η να κάνεις αγγαρεία (2015). Και είδα unfairίλες ετών να αποτελούν παρελθόν. Rubben band ai δεν υπάρχει, η οδηγείς καλά και αν έχεις καλύτερο όχημα νικάς εύκολα η μαλακίζεσαι και δεν σου χαρίζονται. Και επιτέλους αυτός ο εμετός με τα τρακαρίσματα που σου έδειχνε για κάτι δευτέρα το crash και σε εμφάνιζε μαγικά πίσω από τους αντιπάλους σταμάτησε. Δεν ξέρω αν το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που πρέπει όμως όσα με εκνεύριζαν σε παλαιότερα NFS έχουν διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που με άφησε η trial να δω. Από κει και πέρα γραφικά και σενάριο πάσχουν σε πολλούς τομείς. Εν κατακλείδι το καλύτερο NFS για εμένα είναι το Hot Pursuit. Και το χειρότερο το Most Wanded του 2012.
Notification