Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Ποιο είναι το πιο αμφιλεγόμενο video game όλων των εποχών;

Press Start: Ποιο είναι το πιο αμφιλεγόμενο video game όλων των εποχών;

Monday, 26 Oct 2020  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/8c/8a/25/mortal-kombat-11-skorpion-maska-glaza-13-1603676222.jpg
 

Press Start: Ποιο είναι το πιο αμφιλεγόμενο video game όλων των εποχών;

Όταν οι παίκτες διαφωνούν με τους κριτικούς.

Όπως σε όλες τις ασχολίες, έτσι και στο gaming, το υποκειμενικό στοιχείο στο γούστο αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την ποικιλία των video games που υπάρχουν στην αγορά, με διαφορετικά είδη, περιεχόμενα, gameplay, απεικόνιση και άλλα στοιχεία που καθιστούν κάθε τίτλο μοναδικό. Όπως είναι λογικό δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν στα πάντα και μέσα στα χρόνια που περάσανε έχουμε δει video games που αγαπήθηκαν από το κοινό ενώ είδαν πολύ χαμηλή κριτική και άλλα που είδαν καλή κριτική στα reviews αλλά το κοινό δεν είχε την ίδια γνώμη.

Μία ομάδα από επαγγελματίες reviewers του TheToyZone μετά από έρευνά τους στο metacritic έφτιαξαν μία λίστα με τους τίτλους που δίχασαν περισσότερο μέσα στα χρόνια το κοινό με τους κριτικούς. Στην κορυφή της λίστας δεν είναι άλλο από το FIFA 20 με user score 11/100 και "critics" score 79/100. Το ποσοστιαίο χάσμα είναι αρκετά μεγάλο με τον τίτλο της Electronic Arts να βλέπει την πολύ χαμηλή βαθμολόγηση από το κοινό ενώ οι reviewers διαφωνούν σύμφωνα με τα νούμερα. Η λίστα περιλαμβάνει μερικά μεγάλα ονόματα όπως τα NBA 2K20, Warcraft III: Reforged, Call of Duty: Modern Warfare, Mortal Kombat 11 και πολλά ακόμα τα οποία οι κριτικοί απήλαυσαν περισσότερο από τους παίκτες. To Left Alive το οποίο βρίσκεται τελευταίο στην λίστα στην θέση 20, έχει user score 83/100 και "critic" score 37/100. Εδώ έχουμε την αντίθετη περίπτωση, όπου οι παίκτες έχουν βαθμολογήσει πολύ υψηλότερα από ότι οι κριτικοί.

01 Top 20 Most Divisive Video Games

Μπορεί παίκτες και κριτικοί να μην συμφωνούν πάντα όμως είναι λογικό καθώς κάποιος που κρίνει από την θέση του αγοραστή, αν δεν ικανοποιηθεί στο μέγιστο θα κρίνει σκληρότερα από κάποιον που θα κρίνει συνολικά κάποιο video game για να το βαθμολογήσει σε ένα review. Από την άλλη τα κριτήρια αξιολόγησης είναι υποκειμενικά ακόμα και αν έχουν κοινό άξονα, αυτό σαφώς θα οδηγεί πάντα σε περιπτώσεις όπως αυτή του FIFA 20 στην παραπάνω λίστα. Εσείς ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο αμφιλεγόμενο video game όλων των εποχών; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Προτιμάτε την digital ή την physical αγορά των video games σας;

FIFA 21 Ultimate Team Livestreams

FIFA 21 Career mode LLM (Ultimate) με Barrow

FIFA 21 Career mode (Ultimate) με Παναθηναϊκό

Το πιο πρόσφατο user Blog

10 χαρακτηριστικά του PS4 που μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα γράφει η Αναστασία Κεραμάρη

Το πιο πρόσφατο user Review

Spyro Reignited Trilogy γράφει ο Γιάννης Σιδηρόπουλος

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 26/10/2020 08:07
Το Fifa 20 απο ότι βλέπω είναι το πιο αμφιλεγόμενο .Στην τελική πέρα απο τις κριτικές και λοιπά σε διάφορα σάιτ είναι το τι μας αρέσει και τι όχι .Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράσουμε οπότε στο χέρι μας είναι να ψάξουμε καλά και να δώσουμε τα λεφτά μας εκεί που πρέπει .
Notification