Previews Code Vein preview

Code Vein preview

Tuesday, 31 Jul 2018  | in Previews | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας   | (3 σχόλια)
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ce/85/3c/code-vein-preview-55-1532973666.jpg
 

Code Vein preview

Μια πρώτη ματιά στο επερχόμενο Action RPG της Bandai Namco.

 

Κατά την διάρκεια της φετινής Ε3 καταφέραμε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο Code Vein του οποίου demo του είχε διάρκεια περίπου 10-15 λεπτών, οποία μεν δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να μελετήσει κανείς σε βάθος όλα τα στοιχεία ενός game, αλλά ήταν τουλάχιστον αρκετή ώστε να πάρουμε μια καλή ιδέα όσον αφορά τους μηχανισμούς και την αισθητική του.

Η υπόθεση του Code Vein διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, όπου ο κόσμος έχει υποστεί μια μεγάλη καταστροφή και οι τελευταίοι επιζώντες που ονομάζονται “Revenants” έχουν αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις με αντάλλαγμα την απώλεια της μνήμης τους και μια δίψα για αίμα σαν αυτή των βρυκολάκων. Ο χαρακτήρας σας είναι ένας Revenant και προσπαθείτε να ανκαλύψετε το παρελθόν σας, καθώς επίσης και το τι ακριβώς έχει συμβεί στον κόσμο. Στην αναζήτησή σας έχετε την επιλογή συντροφιάς ενός από τους 3 διαθέσιμους NPCs με τα ονόματα Louis, Mia και Yakumo και στο demo παίξαμε σε μια πίστα η οποία φτιάχτηκε αποκλειστικά για την E3.

code vein preview 2

Gameplay
Στο demo είχα την δυνατότητα να διαλέξω ένα από τα τρια διαθέσιμα classes, Fighter, Assassin και Caster. Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου και της φύσης ενός Action game, επέλεξα Fighter. Κάθε class έχει ένα δικό της σετ από Skills τα οποία υποστηρίζουν διαφορετικά στιλ παιχνιδιού, και θα μπορείτε να τα αλλάζετε όποτε θέλετε. Από τα 6 διαθέσιμα όπλα (4 για τον Fighter) δοκίμασα τα Regicide Blade και Regicide Greatsword. Το πρώτο είναι ένα ξίφος ενός χεριού το οποίο χτυπά γρήγορα, ενώ το δεύτερο είναι ένα γιγαντιαίο δίχερο σπαθί του οποίου οι επιθέσεις είναι πιο αργές, αλλά κάνουν περισότερη ζημιά. Δεδομένης της ήδη μεγάλης ταχύτητας των κινήσεων, δεν μου φάνηκε “αργό”, οπότε το προτίμησα για χάρη του παραπάνω damage.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα χαρακτηριστικά κάθε όπλου είναι ίσως υπερβολικά πολλά σε αριθμό, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν και τα stats του χαρακτήρα (πχ το Regicide Blade σας αφαιρεί Strength και σας δίνει Dexterity, ενώ το Regicide Greatsword κάνει το ακριβώς αντίθετο). Ο χειρισμός είναι ομαλός με γρήγορους σχετικά ρυθμούς και δεν πρόκειται να σας δυσκολέψει, ίσως όμως ξενίσει -στο PS4 τουλάχιστον- όσους έχετε “λιώσει” με Dark Souls, μιας και στο χειριστήριο η ελαφριά επίθεση γίνεται με το τετράγωνο και η δυνατή με το X. Το να σπαμμάρετε ελαφριές επιθέσεις και να αποτελειώνετε τους εχθρούς σας με δυνατές δούλεψε καλά στο demo, έχοντας όμως παράλληλα το νου σας για να αποφύγετε τις επιθέσεις των εχθρών, ειδικά των μεγαλύτερων σε μέγεθος που έχουν περισσότερη δύναμη.

Η δυσκολία του Code Vein δεν θα έχει διακυμάνσεις και αν και υποπτεύομαι πως για χάρη του demo ήταν χαμηλωμένη, οι μάχες με ορισμένους εχθρούς, όπως και με το boss του demo προσέφεραν έναν ικανοποιητικό βαθμό πρόκλησης. Οι εχθροί που θα συναντήσετε είναι κυρίως βρυκόλακες οι οποίοι έχουν χάσει τον έλεγχο και έχουν μεταμορφωθεί σε φρικτά πλάσματα, ενώ το boss που αντιμετώπισα ονομάζεται “Invading Executioner” και είχε διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια της μάχης. Μερικές επιθέσεις του στόχευαν έναν χαρακτήρα την φορά και άλλες να έκαναν μαζικό damage στο μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης, χτυπώντας και εσάς και τον companion σας.

Επικές μάχες
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στο Code Vein είναι η anime αισθητική, με τα όπλα να είναι υπερ-γιγάντια, σε βαθμό που προσωπικά τα βρήκα αστεία. Ωστόσο, οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και τα animations ομαλότατα, χωρίς φαινομενικές απώλειες σε framerate ακόμα και σε σκηνές έντονης και γρήγορης δράσης. Το αίμα ρέει άφθονο, και περίμενα να συνοδεύεται και από διαμελισμούς, αλλά δυστυχώς κάθε εχθρός που πεθαίνει δεν σας δίνει την χαρά ενός βίαιου τελειωτικού χτυπήματος, αλλά αντί αυτού γίνεται στάχτη. Οι εχθροί δε, είναι φρικιαστικοί και με αρκετή ποικιλία για ένα δεκάλεπτο demo, ενώ το boss ήταν πανέμορφα φρικιαστικό, αν εξαιρέσει κανείς το -φυσικά- υπερμεγεθές του όπλο. Τα περιβάλλοντα και ο φωτισμός μεταδίδουν την post-apocalyptic “μουντίλα” και την σωστή ατμόσφαιρα, ενώ τα εφέ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς δεν κυμαίνονταν στα υπερβολικά επίπεδα που έχουμε συνηθίσει σε games με anime αισθητική.

code vein preview 1

Το demo είχε παντελή έλλειψη μουσικής, οπότε δεν υπάρχει κάτι να ανφέρω όσον αφορά αυτόν τον τομέα. Οι ambient ήχοι συμβάλλουν στην όλη ατμόσφαιρα, με τον άνεμο να σας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για έναν νεκρό κόσμο. Η δουλειά που έχει γίνει όσον αφορά τις κραυγές και τους ήχους των τεράτων είναι εξαίσια, ενώ οι ήχοι της μάχης δένουν καλά με τα αιματηρά οπτικά εφέ, αν και θα ήθελα λίγο πιο έντονο τον ήχο των όπλων. Η αγγλική μεταγλώττιση του voice acting έχει γίνει με καθαρά Αμερικανικές προφορές και οι χαρακτήρες θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σχεδόν φλύαροι, σχολιάζοντας και πετώντας ατάκες συχνά.

Οι φίλοι των anime και των Dark Souls θα το λατρέψουν
Οι εντυπώσεις που μου άφησε το σύντομο demo του Code Vein είναι ανάμεικτες. Το γενικότερο gameplay του θυμίζει αρκετά Dark Souls και Bloodborne, αλλά με μια πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα λόγω των anime επιρροών. Ο ευθύς, απλός χειρισμός και οι δυνατότητες εξατομίκευσης των skills του χαρακτήρα σας είναι σίγουρα δύο μεγάλα “συν” και οι φανατικοί των anime σίγουρα δεν θα παραξενευτούν τόσο από τον υπερβολικό σχεδιασμό των όπλων. Στο σύνολό του, το Code Vein φαίνεται μια προσεγμένη δουλειά η οποία έχει τις προοπτικές να φανεί αντάξιο των games-θρύλων του είδους.

To Code Vein θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Code Vein και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 31/07/2018 23:33
εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ ενδιαφέρων game. Μακάρι να είναι αντάξιο από το anime και να πέφτει πολυ ξύλο, αλλα να υπάρχει και το στοιχειώδες gameplay.
#2 Astro (Level 17) 01/08/2018 00:19
Φαίνεται ενδιαφέρον game, όταν με το καλο βγει θα του ξανά ρίξω μια ματιά.
#3 Parou (Level 20) 01/08/2018 10:18
Εμένα από το gameplay των παιδιών στην E3 μου άρεσε αρκετά.Είναι αρκετά όμορφα σχεδιασμένο και από ότι κατάλαβα έχει και ενδιαφέρον story :lol:
Notification