Πώς να μπείτε στον κόσμο των MMORPGs

Hot
Omnibot
Omnibot

Omnibot  

Chu Chu Rocket ή Dodonpachi; Ιδού η απορία...
 
0.0 ()
1
Πώς να μπείτε στον κόσμο των MMORPGs

Πώς να μπείτε στον κόσμο των MMORPGs

Συμβουλές για νέους παίκτες του genre.

 

Κάθε Σάββατο η στήλη Αφιερώματα φιλοξενεί τα καλύτερα Blog posts σας που γράφετε οι αναγνώστες του GameWorld στο Community/Blogs. Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα άρθρο από τον χρήστη Omnibot, ο οποίος δίνει συμβουλές για να ενταχθείτε στον κόσμο των MMORPGs.

Κείμενο:

Ακόμα κι αν ψάχνετε θησαυρούς στους φανταστικούς κόσμους του Guild Wars 2, του World of Warcraft και του ArchAge ή προκαλέσετε χαοτικές μάχες στο Archlord 2, για να τα καταφέρετε χρειάζεστε ένα συνδυασμό ικανοτήτων, επιμονής, υπομονής, τύχης και προσωπικότητας.

Οι νέοι στο χώρο των MMORPG (noob-άδες) συνήθως δε παρατάνε τα διάφορα games κι αυτό επειδή ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε καλούδια, να εξοντώσουν τεράστια τέρατα και να ολοκληρώσουν διάφορα quests. Αυτό γίνεται σχεδόν ούτως ή άλλως στη ψηφιακή τους ζωή. Αλλά εκεί που δυσκολεύονται είναι στους άγραφους κανόνες των κόσμων των οποίων επισκέπτονται. Οι κανόνες αυτοί δεν έχουν επιβληθεί από τους θεούς του κάθε σύμπαντος ή το software του εκάστοτε τίτλου.

Αντιθέτως, επιβάλλονται από τη κοινωνικότητα του κάθε gamer. Ακολουθήστε τους κανόνες και θα περάσετε όμορφα. Αγνοήστε τους και θα είστε το μαύρο πρόβατο αμέσως. Κάποιον μου θυμίζει... Ίσως τον R2D2... Χμ... Μάλλον σε επόμενο άρθρο θα μιλήσω περαιτέρω γι’ αυτό. Γενικότερα, για να τα καταφέρετε στο κόσμο των MMORPGs χρειάζεστε λίγο παραπάνω σκεπτικό και τακτ. Αν θέλετε να περάσετε όμορφα, ορίστε μερικά tips για να το κάνετε.

1)Παραδεχτείτε ότι είστε noob-άς
Αν παραδεχτείτε ότι είστε νέος στο χώρο οι βετεράνοι θα σας βρουν και θα σας εξηγήσουν διάφορα πράγματα. Αυτό δεν είναι κακό καθώς ρωτώντας και πράττοντας είναι 2 κινήσεις "κλειδιά" που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον.

2)Μη πιστεύετε ότι ακούτε
Υπάρχουν οι βετεράνοι, αλλά πάντα υπάρχει η κακιά πλευρά της ζωής, ακόμα και στα videogames. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και αν ακούσετε ότι κάτι παραείναι καλό για να είναι αληθινό να είστε σίγουροι ότι ισχύει.

3)Μάθετε το back-story του τίτλου
Ακόμα κι αν δεν θέλετε να μπείτε στα RPG για να κερδίσετε φήμη και χρήματα, γνωρίζοντας το lore που διαθέτει κάθε τίτλος θα κάνει την εμπειρία σας πολύ πιο όμορφη, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους συμπαίκτες σας.

4)Βουλώστε το και ακούστε πρώτα
Αν έχετε πάει σε gaming events σίγουρα έχετε δει nerds οι οποίοι το "παίζουν" ειδικοί και ξερόλες. Κανείς όμως δε τους παίρνει στα σοβαρά και έτσι πρέπει. Οι αληθινοί role-players ακούνε, μαθαίνουν και μετά μιλάνε.

5)Τα groups είναι ωραία
Οι developers του τίτλου που επιλέξατε στοχεύουν εξαρχής στο γεγονός ότι παίζετε με παρέα που αποτελείται από αρκετά άτομα. Ναι μεν μπορείτε να διασκεδάσετε και μόνος σας, αλλά ο κόσμος που περιπλανιέστε είναι σχεδιασμένος για group-play. Γνωριστείτε με κόσμο, κάντε παρέα και κάντε τις αποστολές σας μαζί.

6)Για το καλό σας, μη παρακαλάτε!
"Δώστε μου αντικείμενα", "Δώστε μου health potion!". Γενικά τα παρακάλια είναι ενοχλητικά στη πραγματική ζωή μόνο που στη ψηφιακή μπορούν να σας μιλήσουν ακόμα πιο άσχημα για τέτοια συμπεριφορά.

7)Αν κάποιος σας κάνει cyber-bullying απλά αγνοήστε τον
Θυμάστε τι σας έχουν πει οι γονείς σας; Τα περισσότερα MMORPGs είναι τεράστιοι κόσμοι. Πηγαίνετε σε άλλα μέρη τους.

8)Να θυμάστε ότι παίζετε με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ναι, ζωντανούς ανθρώπους! Εκτός από τους NPCs, οι υπόλοιποι δεν είναι bots ή απλοί κώδικες. Θέλουν να διασκεδάσουν όπως κι εσείς. Και δε θέλουν να τους παρενοχλούν όπως κι εσείς σίγουρα δε θέλετε κάτι τέτοιο. Αν δεν είστε φανατικοί ανταγωνιστές θα διασκεδάσετε σίγουρα καθώς όπως και στη πραγματική ζωή, η συνεργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Μέχρι τις επόμενες συμβουλές, Game on!

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Αφιερώματα και γράψτε το δικό σας blog στο Community/Blogs.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.