Μόνιμες Στήλες eSports Τα σχολεία που διδάσκουν eSports έχουν περισσότερες παρουσίες από μαθητές

Τα σχολεία που διδάσκουν eSports έχουν περισσότερες παρουσίες από μαθητές

Tuesday, 03 Sep 2019  | in eSports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/44/69/64/playing-47-1567543161.jpg
 

Τα σχολεία που διδάσκουν eSports έχουν περισσότερες παρουσίες από μαθητές

Σύμφωνα με έρευνες.

Η μόδα των σχολείων που δίνουν υποτροφίες eSports στους μαθητές τους είναι αρκετά πρόσφατη.

Σε έρευνες που δημοσιεύθηκαν από τις Extreme Networks και eCampus News, ανακαλύφθηκε ότι τα σχολεία που έχουν σχέσ ημε τα eSports, όχι μόνο έχουν περισσότερες παρουσίες, αλλά έχουν και καλύτερο μέσο όρο βαθμών. Σε 281 έρευνες που έγιναν σε Ευρώπη, Νότια και Βόρεια Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή, τα αποτελέσματα για τα σχολεία που είχαν πρόγραμμα eSports ήταν πολύ καλύτερα. Από τα σχολεία που συμμετείχαν στην έρευνα, το 71% όσων δεν έχουν τμήμα eSports, σκοπεύουν να εισάγουν στο μέλλον.

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα προγράμματα eSports αναπτύσσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες των μαθητών, όπως για παράδειγμα το να δουλεύουν ως ομάδα, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των άλλων. Εννοείται ότι βοηθούν στο μέγιστο βαθμό σε όσους μαθητές θέλουν να γίνουν game developers ή να ασχοληθούν με την ασφάλεια δικτύων.

Το High School ESports League (HSEL) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός για eSports gaming που υπάρχει στα Λύκεια αυτή τη στιγμή. Το μάθημα που έχει εισάγει ονομάζεται HSEL Gaming Concepts και βοηθάει επιτυχώς τους μαθητές να επιτύχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, εκμεταλλευόμενο το πάθος τους για τα games. Η διδακτέα ύλη αναπτύσσεται μαζί με την Microsoft. Το πρόγραμμα διευθύνουν οι Dr. Kristy Custer και Michael Russel του Kansas. Εξετάζονται μεταξύ άλλων η αυτοπροστασία, προσωπικές και κοινωνικές συμπεριφορές, η διαπροσωπική επικοινωνία, η ευχέρεια στην τεχνολογία και η ανάπτυξη στρατηγικής.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι ότι από τότε που εφαρμόστηκε στα σχολεία, οι μαθητές είχαν καλύτερους μέσους όρους κατά 1,4 βαθμούς και 95% περισσότερες παρουσίες στα μαθήματα.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification