Οι φήμες για το νέο Dragon Age της BioWare

NewHot
Οι φήμες για το νέο Dragon Age της BioWare

Οι φήμες για το νέο Dragon Age της BioWare

Οι Grey Wardens επιστρέφουν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/4/16] Ο Mark Darrah, παραγωγός των games της σειράς Dragon Age, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Twitter του για να περιπαίξει τους απανταχού fans της σειράς. Συγκεκριμένα δημοσίευσε σύντομο βίντεο στο οποίο δείχνει ένα βιβλίο με κόκκινο εξώφυλλο και ένα αινιγματικό σύμβολο φωτιάς πάνω από έναν πύργο. Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου αυτού υπάρχει το λογότυπο της EA και γράφει "ιδιοκτησία της Bioware/EA".

Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπουμε στο βίντεο αλλά πιθανώς να πρόκειται για έγγραφα, σημειώσεις ανάπτυξης ή artwork κάποιου project που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Το γεγονός πως ο Mark Darrah ήταν αυτός που δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο δημιουργεί υποψίες πως πρόκειται για κάτι σχετικό με Dragon Age, παρόλο που θα μπορούσε να είναι κάποιο project άλλης ομάδας της Bioware. Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα του Dragon Age έχει ολοκληρώσει όλα τα DLC του Inquisition και είναι άγνωστο το σε τι εργάζεται την παρούσα στιγμή.

[UPDATE: 22/5/17 - Νέο Dragon Age με τον σεναριογράφο του Sunless Sea] Η BioWare δουλεύει για ένα νέο Dragon Age, συγγραφέας του οποίου θα είναι ο Alexis Kennedy, συνδημιουργός του indie game Sunless Sea, ο οποίος έφυγε από την εταιρεία ανάπτυξης Failbetter Games, την οποία μάλιστα ίδρυσε ο ίδιος. Φυσικά αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του. Ο Alexis Kennedy ζει στη Μεγάλη Βρετανία και θα συνεργαστεί με την BioWare online (σ.σ. δεν θα μετακομίσει στον Καναδά), συνεπώς συγκαταλέγεται...στους τυχερούς. Το μέρος της πλοκής που θα δούμε στο σενάριο "δεν έχει εμφανιστεί αρκετά μέχρι σήμερα στην ιστορία του Dragon Age" δήλωσε ο Kennedy χαρακτηριστικά.

[UPDATE 2: 27/6/17 - Ο Mike Laidlaw επιβεβαιώνει πως είναι υπό ανάπτυξη] Ο Creative Director του Dragon Age, Mike Laidlaw, φαίνεται πως επιβεβαίωσε οτι ένα νέο Dragon Age είναι υπό ανάπτυξη. Μιλώντας στο The 1099 podcast, το ενδιαφέρον κομμάτι εμφανίζεται περίπου μετά τα 57 λεπτά, όπου ο παρουσιαστής ρωτάει τον Laidlaw για ένα άλλο franchise της Bioware, το Jade Empire.

Φαίνεται πως η Bioware είχε σχέδια για ένα Jade Empire 2, αλλά αναγκάστηκαν να τα αφήσουν στην άκρη για να δουλέψουν στη σειρά Dragon Age. "Είχαμε σίγουρα σχέδια για ένα Dragon Age 2, για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά υπήρχε. Το Jade Empire 2 ήταν υπό συζήτηση και πιστεύω πως είναι ακόμα πιθανό να συμβεί κάποια στιγμή". Ωστόσο, συνεχίζει λέγοντας πως το επίκεντρο της προσοχής της Bioware τώρα είναι η σειρά Dragon Age και το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας που εργάστηκε στο Jade Empire ασχολείται με αυτήν. Αποκαλύπτει ότι ίσως υπάρχει ένα Dragon Age υπό ανάπτυξη. "Δεν είναι μυστικό ότι ετοιμάζουμε κάτι με το Dragon Age. Δεν μπορώ να μιλήσω για τι ακριβώς αλλά σίγουρα ασχολούμαστε με κάτι".

[UPDATE 3: 12/8/18 - Σενάρια για τα δύο επόμενα Dragon Age] H Bioware δηλώνει πως έχει έτοιμα τα σενάρια για τα επόμενα δυο games της σειράς Dragon Age. 

Μπορεί η Bioware να είναι πλήρως απασχολημένη με την ανάπτυξη του επερχόμενου Anthem, όμως από ότι φαίνεται η εταιρεία δεν έχει ξεχάσει τη σειρά Dragon Age με τα σενάρια για τους δύο επόμενους τίτλους της σειράς να είναι έτοιμα. Σύμφωνα όμως με τον Mike Laidlaw της Bioware δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένα προγραμματισμένο τέλος για τη σειρά Dragon Age. 

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση για το Dragon Age 4 (η ονομασία πιθανότατα δεν θα είναι αυτή) , γνωρίζουμε όμως πως μια ομάδα της Bioware αναπτύσσει τον επόμενο τίτλο της σειράς εδώ και λίγο καιρό. Παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου απίθανο οι μέχρι στιγμής ιδέες της Bioware να αλλάξουν και η πλοκή να διαφοροποιηθεί από αυτό που μέχρι τώρα θεωρείται σίγουρο. 

[UPDATE: 25/1/18 - Νέο Dragon Age σε ανάπτυξη] Ο επικεφαλής παραγωγής του Dragon Age, Mark Darrah, δήλωσε στο Twitter account του ότι η BioWare ετοιμάζει ένα νέο Dragon Age, κάτι που είναι ήδη γνωστό. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι επικεφαλής παραγωγός τόσο στο Anthem όσο και στο Dragon Age. Το πρώτο δεν αναμένεται μέσα στο 2018, συνεπώς αν κυκλοφορήσει το 2019, μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε το Dragon Age σε κάποιο από τα επόμενα χρόνια.

[UPDATE 2: 24/4/18 - Νέος επικεφαλής παραγωγής] O Mark Darrah, γνωστός από την δουλειά του στη σειρά Dragon Age, αποκάλυψε σήμερα μέσω Twitter, ότι θα είναι επικεφαλής παραγωγής και στο Dragon Age 4 της BioWare.

O Καναδός developer, ο οποίος κατέχει την ίδια θέση και στο επερχόμενο Shooter, Anthem,  που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, αποτελεί μέλος της BioWare από την δεκαετία του ’90, ενώ ήταν επικεφαλής παραγωγής και στο Dragon Age: Origins το 2008. Ο Darrah, ο οποίος στο σχετικό tweet, κάνει αναφορά στην δουλειά που έχει κάνει στη BioWare από το 1996, αναφέρθηκε εκτενέστερα και στην σειρά Dragon Age. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει, ότι οι συζητήσεις για την δημιουργία του Dragon Age: Inquisition ξεκίνησαν από το 2009, αφού πρώτα σχεδιαζόταν το Dragon Age II,  για το οποίο ο ίδιος προτιμούσε τον τίτλο Dragon Age: Exodus.

[UPDATE 3: 28/11/18] Στην σημερινή ανάρτηση του blog της BioWare, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Casey Hudson, αν και μιλάει περισσότερο για το Anthem, αναφέρει ότι η εταιρεία έχει ακόμα στραμμένη την προσοχή της στα άλλα της franchises όπως τα Mass Effect, Dragon Age και Star Wars: The Old Republic. Συγκεκριμένα για το Dragon Age, o Hudson λέει πως θα υπάρξουν νέα συντομότερα από όσο νομίζουμε, καθώς η εταιρεία δουλεύει πάνω σε κάποια "μυστικά πράγματα σχετικά με το Dragon Age" και οτι θα μιλήσει για αυτά μέσα στον επόμενο μήνα. Η BioWare είχε πει παλαιότερα ότι η επιθυμία του κοινού για ένα νέο Dragon Age έχει εισακουστεί, αλλά είναι παντελώς άγνωστο το τι θα αποκαλύψει η εταιρεία και πότε ακριβώς, αν και είναι αρκετά πιθανό να γίνει στο The Game Awards την επόμενη εβδομάδα, όπου ο Hudson θα είναι παρών.

Το Dragon Age: Inquisition κυκλοφόρησε το 2014, στο οποίο ο Darrah ήταν πάλι επικεφαλής παραγωγής, ενώ έπειτα βοήθησε στη δημιουργία του Mass Effect: Andromeda, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017.

[UPDATE 4: 5/12/18 - Θα ανακοινωθεί στα The Game Awards] Σύμφωνα με νέες φήμες που προέρχονται από το VentureBeat και το Eurogamer, το Dragon Age 4 θα ανακοινωθεί στα The Game Awards, αυτή την Παρασκευή στις 03:30.

To παιχνίδι βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο σε κατάσταση αδράνειας, απλά τώρα που το Anthem ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του νέου Dragon Age αρχίζει και πάλι να παίρνει μπροστά.

Θυμίζουμε ότι μπορείτε να δείτε την τελετή απονομής βραβείων The Game Awards live στο GameWorld.gr.

[UPDATE 5: Πιθανή ανακοίνωση στις 4 Δεκεμβρίου] Η BioWare έκανε μια δημοσίευση στο Twitter, κάνοντας λόγο για ένα "Dragon 4ge Day" στις 4 Δεκεμβρίου, όπου θα γιορτάσει τα 10 χρόνια της σειράς Dragon Age. To "4" που αναγράφεται στην αάρτηση έχει τραβήξει την προσοχή πολλών, καθώς είναι πολύ πιθανό το να είναι υπονοούμενο για μια επικείμενη ανακοίνωση του Dragon Age 4 εκείνη την ημέρα.

[UPDATE 6: 28/11/19 - Πολλές υπόνοιες για ανακοίνωση νέου Dragon Age σήμερα] Ο επικεφαλής της BioWare Mark Darrah έχει βομβαρδίσει το Twitter με μια σειρά από posts. Φαίνεται να κάνει υπαινιγμούς για πιθανή ανακοίνωση Dragon Age 4 ή Mass Effect τίτλου.

Όλα ξεκίνησαν με δύο λέξεις “Dragon Age”. Το tweet ακολουθήθηκε από ακόμη ένα με τις ίδιες λέξεις συνοδευόμενο από πιθανό in game screenshot. Συνέχισε με την δήλωσή “Οι συνεργάτες marketing έχουν θυμώσει μαζί μου τώρα.”

 

 

Αφού λοιπόν τράβηξε την προσοχή των fans ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την BioWare σήμερα 28 Νοεμβρίου.

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει το επόμενο post στο οποίο κάνει υπόνοια για το Mass Effect κάνοντας λογοπαίγνιο με την λέξη “me”  δηλαδή “εμένα” και τα αρχικά του Mass Effect.

 

[UPDATE: 3/5/21 - Οι Grey Wardens επιστρέφουν] Ένα art που δημοσιεύθηκε για το Dragon Age 4 δείχνει ότι οι Grey Wardens επιστρέφουν στο παιχνίδι.

Δείτε το παρακάτω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για το νέο Dragon Age και πείτε μας την άποψή σας στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 28/04/2016 07:49
Κάποιο νέο Dragon Age ίσως; και γιατί όχι η σειρά είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και μπορεί κανείς με τις βάσεις που έχει να φτιάξει όσες ιστορίες θέλει στον κόσμο του Dragon Age.
#2 An arrow in the knee (Level 22) 23/05/2017 01:04
Καλά θα κάνουν να πάρουν τον χρόνο τους και να μην ακολουθήσουν τις τακτικές τύπου Ανδρόμεδα. Κρίμα να μαγαρίσουν και άλλο τέτοιο μεγάλο IP.
#3 Professor_Severus_Snape (Level 27) 23/05/2017 05:12
Ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με την τριλογία, έστω και καθυστερημένα. Μάλλον θα πάνε εναλλάξ με τα Mass Effect. Αρκεί το τέταρτο Dragon Age να μην είναι σαν το Andromeda.
#4 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 23/05/2017 10:53
Ελπίζω να μην βιαστούν και να βγει καλό το παιχνίδι. Επίσης εύχομαι να ξανά δούμε τον/την Hero of Ferelden. Παρότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο γιατί πολλοί μπορεί να επέλεξαν να θυσιάσουν το χαρακτήρα τους στο πρώτο, μπορεί να γίνει είτε με κάποιο expansion είτε με το να διαλέγεις origin στον χαρακτήρα που δημιουργείς. ΠΧ αν ο ήρωας σου είχε ζήσει να μπορείς να τον επιλέξεις αλλιώς φτιάχνεις καινούργιο ξέρω γω. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα απαιτούσε πολύ χρόνο και πολλά πράγματα αλλά θα άξιζε γιατί θα ξετρέλαινε όλους τους fans!
#5 ashbringer (Level 25) 29/06/2017 17:20
Οπότε θα φτιάξουν σίγουρα ένα νέο Dragon Age .Πάρα πολύ καλά νέα.
#6 Shikabane_Hime7 (Level 29) 26/01/2018 09:51
Χαίρομαι απίστευτα με την επιβεβαίωση και από τον επικεφαλή παραγωγής! Το περιμένω πως και πως!
#7 ashbringer (Level 25) 26/01/2018 19:09
Dragon Age και με live περιεχόμενο .Θα το λιώσουμε οπωσδήποτε.
#8 Kadaz (Level 16) 03/05/2021 16:56
Ένα καινούριο Dragon Age θα είναι ότι πρέπει. Τα έσπαγε πάντα αυτή η σειρά.
Notification