Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam

More
26 Nov 2012 02:11 - 12 Jan 2016 19:49 #115582 by geololj
geololj created the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam


Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να κερδίσετε games για το Steam; Μέσα από την σελίδα του Steamgifts μπορείτε να το κάνετε αυτό, παίρνοντας μέρος σε κληρώσεις (giveaways) τις οποίες δημιουργούν άλλοι χρήστες. Το site είναι φτιαγμένο από απλούς χρήστες και όχι από κάποια εταιρεία. Επίσης, δεν είναι κάποιο scam, λειτουργεί κανονικότατα και μάλιστα μπαίνουν ακόμα και developers και χαρίζουν παιχνίδια!

Εγώ προσωπικά έως τώρα έχω κερδίσει το Saints Row 3. Τα παιχνίδια που χαρίζονται μπορεί να είναι από indie games (όπως τα Trine, Toki Tori) έως και ΑΑΑ τίτλοι όπως τα Bioshock 2, Call of Duty Black Ops 2, Borderlands 2, Metro 2033 κλπ. Θα βρείτε επίσης να χαρίζονται και DLC για διάφορα παιχνίδια ή συλλογές παιχνιδιών.

Οι χρήστες που προσφέρουν τα games τα αγοράζουν ως gift μέσα από την πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών της Valve (ή τα κερδίζουν από αλλού - δε μας ενδιαφέρει αυτό) και στη συνέχεια τα δωρίζουν μέσα από δωρεάν κληρώσεις, δε χρειάζεται δηλαδή να πληρώσετε εσείς κάτι. Όπως είπα και πιο πάνω, μπαίνουν ακόμα και developers και χαρίζουν τα παιχνίδια τους, αλλά σε αυτή τη περίπτωση, δε χαρίζουν μια κόπια, αλλά εκατοντάδες ή χιλιάδες. :)

Ο τρόπος που λειτουργεί το site βασίζεται σε Points και είναι ο εξής:
- Έχετε maximum 300 points τα οποία τα "ξοδεύετε" για να μπειτε στις κληρώσεις.

- Μέσα σε λίγες ώρες αυτοί οι πόντοι αναπληρώνονται. Για παράδειγμα, αν φτάσετε να έχετε 0 πόντους, μετά από κάποιες ώρες θα έχετε πάλι 300, οπότε δε ξεμένετε ποτέ.

- Κάθε κλήρωση απαιτεί ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων για να πάρετε μέρος, ανάλογα με το παιχνίδι. Κάθε πόντος αντιστοιχεί σε 1 δολάριο. Για παράδειγμα, αν ένα παιχνίδι κοστίζει 50 δολάρια στο Steam, τότε πρέπει να ξοδέψετε 50 πόντους για να πάρετε μέρος στη κλήρωση.

- Κάθε κλήρωση λήγει μετά από ένα διάστημα (από λίγες ώρες έως και μέρες). Μόλις λήξει η κλήρωση, το σύστημα επιλέγει τυχαία τον νικητή.

- Αν κερδίσετε, είτε θα λάβετε με μήνυμα το Serial Key στο email που έχετε δηλώσει στο Steam, είτε θα σας σταλεί το δώρο απευθείας στο Steam ως gift ή τέλος, θα σας κάνει add friend αυτός που δημιούργησε το giveaway και θα σας κάνει trade το παιχνίδι όταν θα είστε και οι δύο online στο Steam.

Προσοχή: Οι πόντοι που ξοδεύετε, δε πάνε στους χρήστες που δημιουργούν τις κληρώσεις. Το σύστημα των πόντων υπάρχει μόνο και μόνο για να μη μπαίνουν όλοι σε όλες τις κληρώσεις. Δε κερδίζει δηλαδή κανείς τίποτα, πέρα από τη χαρά του να δώσεις σε κάποιον ένα παιχνίδι ή να κερδίσεις ο ίδιος από τους άλλους.

Επίσης, όπως θα δείτε και οι ίδιοι, υπάρχουν κληρώσεις με την ένδειξη Contributor και ένα ποσό δίπλα. Αυτό δε σημαίνει ότι για να πάρετε μέρος θα πρέπει να πληρώσετε το ποσό που αναγράφεται. Απλά θα πρέπει να έχετε προσφέρει κι εσείς ένα ή περισσότερα παιχνίδια στο παρελθόν, η αξία των οποίων θα πρέπει να ξεπερνάει το ποσό που αναγράφεται στη κλήρωση.

Για παράδειγμα, αν σε μια κλήρωση λέει Contributor $10.00, σημαίνει ότι για να πάρετε μέρος, θα πρέπει να έχετε δωρίσει games με συνολικό κόστος 10 δολάρια. Βέβαια, μην αγχώνεστε, μιας και οι περιπτώσεις αυτές είναι σχετικά λίγες και εκτός αυτού, μπορείτε σχεδόν πάντα να βρείτε να δίνεται το ίδιο παιχνίδι την ίδια στιγμή και χωρίς να υπάρχει η ένδειξη Contributor.

Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς ξεκινάμε;

Μπαίνοντας στο site θα σας ζητηθεί να κάνετε login μέσω του Steam account σας. Σημείωση: Για να μπορέσετε να κάνετε register, θα πρέπει να έχετε περασμένα στο Steam account σας games συνολικής αξίας $100 (Ευχαριστώ aliengoa για την παρατήρηση). Αυτό μάλλον υπάρχει για να μη μπαίνει ο καθένας στις κληρώσεις από περισσότερα από ένα accounts και το θεωρώ δίκαιο.

Στη κεντρική σελίδα (πρώτη εικόνα), σας παρουσιάζονται σε λίστα τα giveaways με επιπλέον πληροφορίες όπως:

- Το όνομα του παιχνιδιού και πόσα points πρέπει να ξοδέψετε για να πάρετε μέρος.
- Σε πόσες ώρες λήγει η κλήρωση (Open for another XX minutes/hours).
- Πόσοι χρήστες παίρνουν μέρος έως τώρα (Entries).


[center:3ctabbd9]Για να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερη ανάλυση, κάντε δεξί κλικ επάνω της και μετά πατήστε "προβολή εικόνας"[/center:3ctabbd9]

Πατώντας επάνω σε ένα παιχνίδι, μεταφέρεστε στην οθόνη της κλήρωσης του συγκεκριμένου game. Εδώ μπορείτε να δείτε πάλι διάφορες πληροφορίες, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να πάρουμε μέρος στο giveaway. Για να γίνει αυτό, απλά πατήστε στο πράσινο κουμπάκι δεξιά που λέει Enter to Win!. Αν για οποιοδήποτε λόγο μετανιώσετε, μπορείτε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας πατώντας το ίδιο κουμπί, το οποίο τώρα θα λέει όμως Remove Entry.Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για ένα παιχνίδι ή αν δε το γνωρίζετε καθόλου, μπορείτε να πατήσετε από κάτω ακριβώς το link Steam Store και θα μεταφερθείτε στη σελίδα του παιχνιδιού μέσα στο Steam.

Μενού Giveaways
Μέσα από αυτό το μενού, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς μια κλήρωση (Create a Giveaway) ή να δείτε το ιστορικό των κληρώσεων που έχετε πάρει μέρος (View Entries). Μπορείτε επίσης να δείτε τις κληρώσεις που έχετε κερδίσει μέσα από το View Won. Μέσα από αυτό το παράθυρο, μη ξεχάσετε να επιλέξετε το Yes όταν παραλάβετε το δώρο σας.

Εφαρμογές για Android και iOS
Μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή του Steamgifts για να παίρνετε μέρος σε κληρώσεις όταν δεν είστε κοντά στον υπολογιστή σας ή για να ελέγχετε τις κληρώσεις που έχετε πάρει μέρος. Πατήστε στο παρακάτω link για να την κατεβάσετε ή μπείτε μέσα από το αντίστοιχο store στο κινητό ή το tablet σας.

Android
Απαιτήσεις: Android 1.6 ή νεότερη έκδοση

iOS
Απαιτήσεις: iPhone, iPad, iPod touch με iOS 5.0 ή νεότερο.

Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το thread για να ενημερώνετε τους υπόλοιπους χρήστες όταν δημιουργείτε εσείς ένα giveaway ή όταν δείτε να χαρίζεται ένα παιχνίδι που θεωρείτε... κελεπούρι! Επίσης, αν κερδίσετε κάτι και τελικά δε το χρειάζεστε, μπορείτε πάντα να ανταλλάξετε το παιχνίδι με κάποιον άλλον.

Καλή επιτυχία σε όλους :)
Last Edit: 12 Jan 2016 19:49 by geololj.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Nov 2012 05:02 #115587 by Aliengoa
Aliengoa replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
To δοκίμασα αλλά μου βγάζει πρόβλημα: "Error: We require all registered users to have at least $100.00 worth of games associated with their Steam account. " Προφανώς δεν μπορώ να το κάνω ακόμα! Δεν πειράζει, ελπίζω σύντομα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Nov 2012 11:33 #115595 by Zaratoth
Zaratoth replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
Εμένα πάλι δεν με αφήνει να μπω καν στη σελίδα. Μου πετάει μήνυμα "Database Connection Failed"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Nov 2012 21:23 #115607 by geololj
geololj replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam

aliengoa wrote: To δοκίμασα αλλά μου βγάζει πρόβλημα: "Error: We require all registered users to have at least $100.00 worth of games associated with their Steam account. " Προφανώς δεν μπορώ να το κάνω ακόμα! Δεν πειράζει, ελπίζω σύντομα.


Καλή παρατήρηση, αυτό δε το γνώριζα γιατί έκανα register με το main account μου μόνο. Μάλλον το έχουν αυτό για να μη γράφεται ο καθένας με 298461 διαφορετικά accounts :P

Το όριο που έχουν θέσει πάντως είναι αρκετά χαμηλό. 2-3 games αν έχεις αγοράσει στο Steam το φτάνεις το ποσό. Το άρθρο ανανεώθηκε και προστέθηκε η παρατήρησή σου. Ευχαριστώ.

Zaratoth wrote: Εμένα πάλι δεν με αφήνει να μπω καν στη σελίδα. Μου πετάει μήνυμα "Database Connection Failed"


Δοκίμασε τώρα ξανά, μου ανοίγει κανονικά. Μπορεί να υπήρχε κάποιο... στιγμιαίο λάθος στη database ή να έκαναν maintenance :)

[center:19ft9lxt]ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ:[/center:19ft9lxt]

- The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (30P) - Απομένουν 5 ώρες.

- Mass Effect 2 (20P) - Απομένουν 8 ώρες.

- Portal 2 (20P) - Απομένει 1 ώρα.

- Portal 2 (20P) - Απομένουν 16 ώρες.

- Call of Duty World at War (20P) - Απομένουν 8 ώρες.

- Mirror's Edge (20P) - Απομένουν 3 ώρες.

- Ruse (20P) - Απομένουν 4 ώρες.

- Left 4 Dead 2 (20P) - Απομένουν 13 ώρες.

- Orcs Must Die 2: Complete Pack (25P) - Απομένουν 17 ώρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Nov 2012 23:58 #115616 by Aliengoa
Aliengoa replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
Δεν είμαι φαν του Steam και γενικά των ψηφιακών διανομών, προτιμώ το κλασσικό κουτάκι! Αλλά όπως πάει το θέμα και με τα achievements που έχει το Steam αρχίζω να αναθεωρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Nov 2012 01:57 #115621 by geololj
geololj replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
Κι εγώ προτιμώ retail μορφή χαλαρά. Το Steam πάντως είναι ωραία φάση. Μπορείς το πολύ πολύ να το χρησιμοποιείς για τα Indie games ή για τα Free-to-Play που έχει (έβαλαν και το Planetside 2).

edit: 28/11/2012 - 18:03

[center:b1cp9t90]ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ[/center:b1cp9t90]

- Assassin's Creed III (50P) - Απομένουν 6 ώρες.

- Hearts of Iron 3 Collection (30P) - Απομένει 1 ώρα.

- Majesty 2 (10P) - Απομένει 1 ώρα.

- Cryostasis (13P) - Απομένει 1 ώρα.

- Half Life 2 (10P) (3 κόπιες) - Απομένει 1 ώρα.

- Portal 2 (20P) - Απομένουν 2 ώρες.

- Bioshock 2 (20P) - Απομένουν 3 ώρες.

- Humble Indie Bundle #6 (1P) - Απομένουν 4 ώρες.

- Dota 2 (10P) (2 κόπιες) - Απομένουν 5 ώρες.

- Rift (10P) - Απομένουν 6 ώρες.

- The Binding of Isaac (5P) - Απομένουν 10 ώρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Nov 2012 19:00 #115742 by geololj
geololj replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
[center:2vvofh44]ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ[/center:2vvofh44]

- Football Manager 2012 (30P) - Απομένουν 8 ώρες.

- Just Cause 2 (15P) - Απομένουν 7 ώρες.

- Orcs Must Die! 2 (15P) - Απομένουν 7 ώρες.

- Universe Sandbox (10P) - Απομένουν 7 ώρες.

- LA Noire: The Complete Edition (40P) - Απομένουν 11 ώρες.

- The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut (10P) - Απομένουν 16 ώρες.

- Hydrophobia: Prophecy (5P) - Απομένουν 8 ώρες.

- Dungeon Defenders (15P) - Απομένουν 10 ώρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Dec 2012 13:18 #116226 by Vasilis
Vasilis replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
δύστυχος φιλέ geololj το planetside 2 το θεωρώ λίγο αποτυχία διότι έχει συνεχώς πολλά προβλήματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Dec 2012 13:28 #116729 by general656
general656 replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam
:/ Για 30 ευρώ δεν μπορώ να μπω :( :( Ε παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει κανένα key από κανένα παιχνιδάκι να συμπληρώσω αυτά τα 30 ; :) Άμα σας περισσεύει κανένα από κανένα διαγωνισμό ή από τζάμπα keys .... :) Ευχαριστώ ...

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Dec 2012 03:17 #116758 by geololj
geololj replied the topic: Steamgifts - Κερδίστε games για το Steam

vasiliskamakisgr wrote: δύστυχος φιλέ geololj το planetside 2 το θεωρώ λίγο αποτυχία διότι έχει συνεχώς πολλά προβλήματα.


Όσα προβλήματα έχει θα διορθωθούν, νωρίς είναι ακόμα. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα MMOFPS με ότι συνεπάγεται αυτό. Πάντως εγώ δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα που να μου χαλάσει το κέφι :)

general656 wrote: :/ Για 30 ευρώ δεν μπορώ να μπω :( :( Ε παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει κανένα key από κανένα παιχνιδάκι να συμπληρώσω αυτά τα 30 ; :) Άμα σας περισσεύει κανένα από κανένα διαγωνισμό ή από τζάμπα keys .... :) Ευχαριστώ ...


Βάλε το Metro 2033 που μπορείς να πάρεις free και μπες και στο διαγωνισμό Game of The Year 2012 μήπως πάρεις τίποτα. Αν πέσει κάτι πάντως στα χέρια μου θα σου μιλήσω :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.612 seconds
Notification