Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Tencent: Γενική συζήτηση

18 Apr 2017 16:08 - 08 Jan 2020 01:56 #197084 by Γιώργος Λόλας

WeGame από την Tencent
Η εταιρεία πίσω από την Riot Games θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Steam.

Η Tencent, ο νέος “γίγαντας” των video games, αναμένεται να κάνει μεγαλύτερο άνοιγμα προς την Δύση μέσω της ανανεωμένης της ψηφιακής πλατφόρμας διανομής games.

Ο Κινέζικος επενδυτικός όμιλος Tencent που έχει στην κατοχή του εταιρείες όπως η Riot Games (League of Legends) και Supercell (Clash of Clans), αποφάσισε να διανέμει την online gaming πλατφόρμα της και εκτός των συνόρων της Κίνας. Η νέα ονομασία της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα είναι η “WeGame” και αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο για το Steam, το οποίο ουσιαστικά μονοπωλεί το ενδιαφέρον των gamers και των publishers τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την στιγμή, το TGP (όπως ονομάζεται η πλατφόρμα της Tencent έως τώρα), διαθέτει περίπου 325 εκατομμύρια χρήστες, πάνω από 200 εκατομμύρια περισσότερους δηλαδή σε σχέση με το Steam. Η ίδια η Tencent υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή παρουσιάζει έσοδα ύψους 11.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχοντας περίπου το 13% της παγκόσμιας αγοράς των video games σε έσοδα, ξεπερνώντας ακόμα και τις Activision Blizzard και King που συνολικά φτάνουν τα 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, οι Microsoft, Sony και Apple βρίσκονται στα 6.4, 5.9 και 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Apr 2017 16:25 #197086 by Χρήστος Καπάνταης
Πολύ καλή κίνηση, που πιστεύω θα βοηθήσει κυρίως τον καταναλωτή, καθώς θα έχει επιτέλους και άλλη επιλογή. Καλό το steam αλλά ο ανταγωνισμός θα το κάνει καλύτερο. Ειδικά από μία πολύ μεγάλη εταιρεία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jul 2017 14:05 #203218 by Πιέρρος Φουστέρης
Εξαγορά του 9% της Frontier

Η Tencent αγόρασε αυτές τις ημέρες το 9% της Frontier Developments για 17,7 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης μας έχει δώσει τα Elite: Dangerous και Planet Coaster.

Όπως βλέπετε οι Κινέζοι έχουν άφθονο χρήμα για επενδύσεις και αγοράζουν διαρκώς μετοχές σε πολλές εταιρείες.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Aug 2017 20:27 #203913 by Angel
Σειρά έχει το PlayerUnknown's Battlegrounds


Το Κινέζικο site Jiemian News δημοσίευσε είδηση που κάνει λόγο για επένδυση της Tencent στην εταιρεία ανάπτυξης Bluehole, η οποία αναπτύσσει το PlayerUnknown's Battlegrounds.

Το PUBG αναπτύσσεται ραγδαία με υψηλές πωλήσεις και οι Κινέζοι έχουν πάρει σβάρνα κάθε επιτυχημένο τίτλο από developers που δεν ανήκουν σε μεγάλους publishers.

Μετά την Riot Games και την Frontier Developments, η Tencent συνεχίζει να μπαίνει δυνατά στην gaming αγορά και μένει να δούμε αν οι φήμες θα επαληθευθούν.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jan 2020 14:21 #230750 by Giorgos Tsolaridis
Η Tencent αγόρασε μετοχές της PlatinumGames
Εν όψει του Bayonetta 3.


Η Tencent επένδυσε σε μία ακόμα εταιρεία και αυτή τη φορά πρόκειται για την PlatinumGames, δημιουργό της σειράς Bayonetta.

Οι εξαγορές μετοχών δεν έχουν τελειωμό, καθώς ο Κινέζικος κολοσσός χρηματοδότησε την Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης, προκειμένου να κάνει η ίδια self-publish τα games της.

Η αγορά μετοχών δεν θα επηρεάσει την νοοτροπία της εταιρείας ή την διοίκησή της. Θα λάβει πάντως μια γερή χρηματοδότηση για να στηρίξει την ανάπτυξη των Bayonetta 3 και του Babylon's Fall.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2020 15:38 #231049 by Βασίλης Κτενίδης
Η Tencent ανακοίνωσε ότι θέλει να αγοράσει την Funcom που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια για το Survival Conan Exiles. Η εταιρεία αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω στο νέο Dune που θα είναι open world.

Ένα μέρος της Funcom είναι ήδη στην ιδιοκτησία της Tencent, η οποία κατέχει το 29% από τις μετοχές της εταιρείας. Σύμφωνα με μία δήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Funcom Rui Casais είναι ενθουσιασμένος με το γεγονός της εξαγοράς. Συγκεκριμένα αναφέρει.

“Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με την Tencent ως κάτοχο του μεγαλύτερου μεριδίου των μετοχών, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν την ευκαιρία. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε σπουδαία games που παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύουμε ότι η υποστήριξη της Tencent θα ανεβάσει το επίπεδο της Funcom.”

Πέραν των μετοχών της στην Funcom η Tencent κατέχει μερίδιο μετοχών σε μερικές από της μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης στον χώρο, όπως η Riot Games, η Epic Games, η Ubisoft και άλλες. Η εταιρεία σκοπεύει να καταθέσει την προσφορά της τον Φεβρουάριο και ανακοίνωσε ότι ακόμα και στην περίπτωση πλήρους εξαγοράς δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο προσωπικό.

Ο Senior Vice President της Tencent, Steven Ma είπε συγκεκριμένα: “Έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δυνάμεις της Funcom ως εταιρεία ανάπτυξης open world multiplayer, Action και Survival games. Θα χαρούμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την Funcom και ν α κοιτάξουμε μαζί το μέλλον για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο φανταστικές και διασκεδαστικές gaming εμπειρίες στους παίκτες παγκοσμίως.”

Έχουν γίνει ήδη αναφορές για την ευρύτερη ανάπτυξη του open world Dune οπότε δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε αλλαγές να ανακοινώνονται.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2020 21:39 #234766 by Giorgos Tsolaridis
Οι gaming εταιρείες που έχει αγοράσει η Tencent
Αγόρασε ακόμα 20% από την Marvelous.


Η Tencent θα επενδύσει 65 εκατομμύρια δολάρια στην Marvelous, επιτρέποντας στην δεύτερη να επεκτείνει τα τρέχοντα projects της για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Tencent έχει επενδύσει προσφάτως στην Ιαπωνική Platinumgames αλλά είναι και ιδιοκτήτρια του Fortnite, ενώ στοχεύει στην εξάπλωση της επιρροής της στην Ιαπωνική αγορά των video games, σύμφωνα με τις πρόσφατες επιχειρηματικές της κινήσεις. Η Marvelοus είναι η εταιρεία ανάπτυξης των farming RPGs Story of Seasοns και Rune Factory του Senran Kagura και το anime mecha Daemon x Machina, αναφέροντας μερικές από τις κυκλοφορίες της.

Η Marvelous συνδέεται στενά και με την παραγωγή anime στην Ιαπωνία. Η εταιρεία συμμετέχει συχνά στην παραγωγή των κινουμένων σχεδίων της χώρας, συμμετέχοντας σε επιτροπές παραγωγής τους . Επίσης έχει ανακοινώσει μία σειρά από νέα video games τα οποί βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, όπως τα Rune Factory 5, Story of Seasons για Switch και Senran Kagura 7Even.

Η Tencent έχει μετοχές στις Riot Games, Grinding Gear Games (Path of Exile), Supercell (Clash of Clans), Activision Blizzard, Ubisoft, Epic Games, Paradox, Funcom, Bluehole, Frontier Developments, Glu Mobile και πολλές ακόμη.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jul 2020 18:31 #236206 by Βάσια Κούκια
Νέο ΑΑΑ studio από την Tencent με υπεύθυνο πρώην επικεφαλής της Rockstar Games
Η Tencent Games ανοίγει ένα καινούριο AAA studio στην Κομητεία Όραντζ, το οποίο θα κατευθύνεται από τον έμπειρο developer και πρώην επικεφαλής της Rockstar Games Steve Martin.

Το πρώτο project του studio θα είναι ένα open world για τα PS4 και Xbox One X. Αυτό είναι το δεύτερο studio που έχει η Tencent στο Λος Άντζελες με το πρώτο να είναι το TiMi Studio's LA. Σύμφωνα με το GamesIndustry.Biz η νέα εταιρεία ανάπτυξης εμπίπτει σε μία από τις ήδη υπάρχουσες θυγατρικές εταιρείες της Tencent, τη LightSpeed and Quantum. Ο Steve Martin θα είναι και υπεύθυνο της εταιρείας ανάπτυξης αλλά και ο παραγωγός της ανάπτυξης στην LightSpeed LA, έχοντας προηγουμένως τον ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη τόσο του Grand Theft Auto V όσο και του Red Dead Redemption 2.

Συγκεκριμένα ο Martin δήλωσε: "Αναγγέλλουμε μία νέα εποχή στην κουλτούρα του παιχνιδιού με το να συνδυάζουμε κορυφαία ανάπτυξη με ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς άγχος. Από την πρώτη ημέρα οι ομάδες μας θα εστιάσουν στο να χτίσουν games της υψηλότερης ποιότητας προωθώντας ταυτόχρονα ακεραιότητα, ενεργητικότητα, συνεργασία και δημιουργικότητα."

H LightSpeed LA έχει ήδη προσλάβει έμπειρα ταλέντα από μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Respawn Entertainment, 2K Games, Insomniac και Rockstar Games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Jul 2020 18:31 #236744 by Giorgos Tsolaridis
H Tencent απέκτησε την Funcom
Η δημοφιλής δημιουργός των Conan MMOs στον Κινέζικο κολοσσό.


Η Funcom έβγαλε μια σχετική ανακοίνωση
Η εταιρεία ανάπτυξης των Conan Exiles, Secret World Legends και Dune πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Μετά την ολοκλήρωση της εθελοντικής προσφοράς, η Tencent έγινε ιδιοκτήτης 77.365.864 μετοχών στην εταιρεία μας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 95,11% των μετοχών και ψήφων στην εταιρεία. Η Tencent θα αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές και θα καταργήσει τη Funcom από το χρηματιστήριο του Όσλο. Μετά την προβλεπόμενη εξαγορά δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αλλαγές στη διοίκηση, το προσωπικό ή τη δομή της Funcom".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2020 19:01 #239223 by Giorgos Tsolaridis
Η Αμερικανική κυβέρνηση περνάει από έλεγχο της Epic Games και Riot Games λόγω Tencent
Ζητάει πρωτόκολλα ασφαλείας.


Η Αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας των Epic Games και Riot Games, επειδή η Tencent κατέχει μεγάλο αριθμό από μετοχές στις δύο συγκεκριμένες εταιρείες.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, έστειλε επιστολές στις εταιρείες στις οποίες η Κινέζικη Tencent έχει μετοχές, ζητώντας τους να της παραδώσουν τα δεδομένα της. Η Tencent κατέχει για παράδειγμα την Riot Games και το 40% της Epic Games.

Η Αμερική απαγόρευσε το WeChat και σταμάτησε τις συναλλαγές με το TikTok, ενώ θα το διακόψει και αυτό αν δεν έχει στα χέρια της τις απαραίτητες βεβαιώσεις ασφαλείας μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Το πρόβλημα του προέδρου Donald Trump, έχει να κάνει με το ότι οι εταιρείες της Tencent, όπως και πολλές άλλες που εδρεύουν στην Κίνα, "συλλέγουν στοιχεία Αμερικανών χρηστών, κάτι που μπορεί να απειλήσει την εθνική ασφάλεια", όπως λέει σχετικά η δήλωση.

Το πρόβλημα βέβαια εδώ είναι ό,τι σύμφωνα με πολλά ξένα ειδησεογραφικά sites, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται κυρίως οι Κινέζοι επενδυτές να πουλήσουν μετοχές που έχουν σε Αμερικάνικες εταιρείες, για λόγους δημοσίου οικονομικού συμφέροντος.

Η Tencent έχει μετοχές σε πολλές εταιρείες της gaming βιομηχανίας, όπως οι Supercell, Marvelous, Bluehole, Netmarble και Frontier, ενώ κατέχει το 5% της καθεμίας εκ των Activision Blizzard, Ubisoft και Paradox.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification