Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Πόσο αξιόπιστο είναι τελικά το Metacritic;

03 Apr 2012 11:14 #106481 by Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου
Όποτε προσπαθούμε να αποφασίσουμε ποια games θα αγοράσουμε κάθε μήνα, ένα από τα κλασικά sites που συμβουλευόμαστε είναι το Metacritic. Αυτό το κάνουμε βέβαια γιατί αποτελεί σε πρώτη φάση μια σούμα των reviews πολλών άλλων επιφανών gaming sites και των απόψεων απλών gamers για κάποιο παιχνίδι. Από αυτή την άποψη το Metacritic είναι σίγουρα χρήσιμο, αλλά είναι και παντογνώστης;

Πολλές φορές τίτλοι κρίνονται βάσει του score τους στο εν λόγω site, χωρίς κάποιον περαιτέρω έλεγχο. Αλλά αν κάποιος διαβάσει πιο προσεκτικά τις κριτικές τόσο των reviewers όσο και των παικτών, θα δει ότι πολλές βαθμολογίες έχουν μπει απερίσκεπτα, με αιτιολογήσεις τύπου "η τηλεόρασή μου δεν έδειχνε καλά τα γραφικά", "δεν μου αρέσουν τα shooters" και άλλα τέτοια κουφά. Κάτι τέτοιοι τυπάδες βάζουν μηδενικά (!) από ...παραξενιά και διαλύουν τα scores αξιοπρεπέστατων games.

Εσείς επισκέπτεστε συχνά το Metacritic; Τι γνώμη έχετε για αυτό;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2012 12:29 #106483 by Μάνος Γρυπάρης
Πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Το Metacritic δίνει έναν μέσο όρο από διάφορα sites παγκοσμίως. Όμως οι reviewers ξέρουμε πολύ καλά ότι βάζουν παραπάνω απ' ότι πραγματικά αξίζουν τα games . Οπότε συνήθως θα πρέπει να αφαιρούμε βαθμούς απ' το μέσο όρο του Metacritic, για να πάρουμε μια σαφή εικόνα.

Παραδείγματα υπερεκτιμημένων games: Grand Theft Auto IV (9.8), Journey (9.2), Braid (9.3), World of Goo (9.6), η σειρά Angry Birds Rio (8.8) και τόσα άλλα. Με αυτές τις βαθμολογίες, ένας μη γνώστης αγοράζει τα παραπάνω games, περιμένει ποιότητα ανάλογη ενός Metal Gear Solid, Uncharted ή Mass Effect και καταλήγει να απογοητεύεται. Οκ, απ' την παραπάνω λίστα το πολύ να θεωρήσουμε το GTA IV παιχνίδι του 9.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2012 13:30 #106488 by Νικολής Ασημάκης
Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν (όχι reviewer, από τους απλούς χρήστες) που είχε βάλει στο Witcher 2 "3" επειδή λέει πως δεν του άρεσε καθόλου το σενάριο μέχρι ένα σημείο. Που το σημείο που περιέγραφε έδειχνε από χιλιόμετρα πως δεν είχε τερματίσει καν τον πρόλογο... Αισχρό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Oct 2022 14:27 #266944 by Nikos Georgopoulos
Η Fandom εξαγόρασε τα Metacritic και GameSpot
Μαζί με αρκετά ακόμα sites, για 55 εκατομμύρια δολάρια.

Η Fandom εξαγόρασε τα Metacritic, GameSpot, Giant Bomb, GameFAQs, Comic Vine, Cold Cutters News, και TV Guide, για 55 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στο 2021 η Fandom είχε επίσης εξαγοράσει τις Focus Multimedia και Fanatical. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fandom, Perkins Miller δήλωσε : "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσθέσουμε αυτά τα δυνατά brands στην πλατφόρμα της Fandom και θα μεγαλώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητές μας για να προσφέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο στους συνεργάτες, τους διαφημιστές μας και τους fans μας. Οι έμπιστες κριτικές και το περιεχόμενο που προσφέρουν θα μας κάνουν τη μοναδική στάση για τους fans στο ταξίδι τους ψυχαγωγία και το gaming".

Τα GameSpot, Giant Bomb και MetaCritic είχαν επίσης εξαγοραστεί από την Red Ventures στο 2020 από την CNET Media Group.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification