Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Take-Two: Γενική συζήτηση

More
06 Apr 2012 16:20 - 17 May 2018 11:43 #106588 by eliminator
eliminator created the topic: Take-Two: Γενική συζήτηση
Σε αυτό το topic θα συζητάμε για την Take-Two, την μαμά εταιρεία των Rockstar, 2K Games και 2K Sports.

Κόντρα μεταξύ Take-Two και THQ και ξέσπασε, με αφορμή το μέλλον της δεύτερης
Ο διευθύνων σύμβουλος της Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, δήλωσε στο Joystiq ότι η THQ δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες από τώρα.

"Η στρατηγική της THQ μέχρι τώρα ήταν να αγοράσει licences από άλλους, όπως τα UFC, WWE ή μία εμπορική ταινία, και να φτιάχνει games από αυτά. Η δική μας στρατηγική ήταν 100% ιδιόκτητα licences." είπε μεταξύ άλλων ο Zelnick, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα καυστικός για τις υπηρεσίες που προσφέρει η THQ: "Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ μας είναι η ποιότητα. Η Take-Two έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα από τα μέχρι τώρα reviews, σύμφωνα με το Metacritic και τα όσα πιστεύουν οι άνθρωποι της βιομηχανίας. Η THQ είχε κάποια καλά games των οποίων όμως η ποιότητα δεν ανέβηκε".

Τέλος, για το μέλλον της THQ, ο Strauss Zelnick ήταν ιδιαίτερα προκλητικός λέγοντας: "Η στρατηγική της THQ δεν έπιασε κι η εκτέλεση ήταν κακή. Σαν να έχεις κακό φαγητό και σε μικρές ποσότητες. Δεν βλέπω την THQ να υπάρχει σε έξι μήνες από τώρα."

Άμεση ήταν η απάντηση της αντιπροέδρου εμπορικής επικοινωνίας της THQ, Angela Emery, η οποία δήλωσε στο Eurogamer: "Προφανώς η αντίληψη του κ. Zelnick είναι ξεπερασμένη και ανακριβής. Τα σχόλιά του είναι ανεύθυνα και ψευδή. Καλό θα ήταν να σχολιάζει την δική του επιχείρηση".

Η μάχη στο ρινγκ φαίνεται ότι άναψε για τα καλά και προφανώς η Take-Two θέλει να "τελειώσει" τους μετόχους της THQ για να βγάλει τον ανταγωνιστή απ' τη μέση.
Last Edit: 17 May 2018 11:43 by Manos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Manos
 • Manos's Avatar
 • Away
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
17 May 2018 11:44 - 17 May 2018 11:44 #215089 by Manos
Manos replied the topic: Take-Two: Γενική συζήτηση


GTA 5: Μήνυση προς την Take-Two απ' τον πρώην πρόεδρο της Rockstar
Απολύθηκε χωρίς να το γνωρίζει και αναμένει μερίδιο κερδών.

Το 2016, ο πρώην πρόεδρος της Rockstar North, Leslie Benzies, μήνυσε την Take-Two, μαμά-εταιρεία της Rockstar North, για το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν δικαιω΄ματα επί των πωλήσεων.

Ο Benzies αναφέρει ακόμη ότι πιέστηκε να αποχωρήσει από την εταιρεία. Σύμφωνα ωστόσο με απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, που βγήκε στις 29/3/2018, ο Benzies είχε υπογράψει συμφωνητικό που δεν του επέτρεπε να έχει πλήρη αποζημίωση. Επίσης, ο Benzies κατηγορείται ότι παραβίασε την συμφωνία περί "ποσοστού επί των πωλήσεων" την οποία υπέγραψε το 2009. Ωστόσο, το τότε συμφωνητικό ως προς μερίδιο επί των κερδών ήταν ασαφές εξού και η δικαστική διαμάχη.

Η υπόθεση για τυχόν αποζημίωση βρίσκεται ακόμη υπό εισαγγελική έρευνα, επειδή το 2012 υπεγράφη ένα νέο συμφωνητικό μεταξύ Rockstar North και Leslie Benzies. Η Take-Two θεωρεί ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό δεν παραγράφει την προηγούμενη συμφωνία του 2009, ενώ ο Benzies έχει αντίθετη άποψη. Επίσης, το δικαστήριο τάσσεται υπέρ του Benzies στο θέμα της "άδικης απομάκρυνσής του από την Rockstar".

Πως τον "παραίτησαν"
Η αρχική αγωγή του πρώην διευθυντή της Rockstar North, κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής της Take-Two (σ.σ. προφανώς εδώ εννοείται ο Strauss Zelnick) του είπε "Πήγαινε σε μόνιμη άδεια όταν κυκλοφορήσει το GTA V ώστε να ξεκουραστείς και να μας φέρεις νέες ιδέες για τα μελλοντικά projects της εταιρείας". Ο Benzies πήρε άδεια...17 μηνών (!) και έμαθε προς έκπληξή του ότι δεν είχε δουλειά! Συν τις άλλοις, έμαθε πως οι ιδρυτές της Rockstar, Sam και Dan Houser, αποκόμισαν 93 εκατομμύρια δολάρια ως μερίδιο κερδών από τις πωλήσεις του Grand Theft Auto V, ενώ ο ίδιος δεν έλαβε ούτε ένα δολάριο για το ποσοστό που του είχε υποσχεθεί η διοίκηση."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last Edit: 17 May 2018 11:44 by Manos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Manos
 • Manos's Avatar
 • Away
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
21 Jun 2018 10:44 #215525 by Manos
Manos replied the topic: Take-Two: Γενική συζήτηση


Take-Two:"Ο τζόγος στα eSports είναι κάτι θετικό"
Η εταιρεία προβλέπει ένα κερδοφόρο μέλλον.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα την άρση της απαγόρευσης του τζόγου στα αθλήματα και αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα esports, ο διαχωρισμός τους που μειώνεται συνεχώς φαίνεται πως θα έχει αντίκτυπο στην βιομηχανία των games.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να ικανοποίησε τον Strauss Zelnick, διευθύνοντα σύμβουλο της Take-Two (στην οποία ανήκει το 50% του NBA 2K esports league), ο οποίος δήλωσε στο gamesindustry ότι ο τζόγος στα esports θα μπορούσε να αποβεί θετικότατος για την εταιρεία, επηρεάζοντας τα κέρδη της στο σχετικά κοντινό μέλλον. “Σίγουρα πιστεύουμε πως είναι μια καλή απόφαση η οποία μας επηρεάζει θετικά”, είπε ο Zelnick. “Ωστόσο, ο τζόγος στα esports δεν είναι άμεση προτεραιότητα για εμάς, δεν έχουμε προσδοκίες από αυτόν απλά παρατηρούμε πως υπάρχουν ευκαιρίες για το μέλλον. Πάντως, θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη αν ο τζόγος στα αθλήματα δεν διασταυρωθεί με τον τζόγο τα esports στο μέλλον.”

"Τα single-player games δεν έχουν πεθάνει"
O διευθύνων σύμβουλος της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε ότι τα single-player games δεν έχουν πεθάνει και πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει την συγκεκριμένη μόδα.
Συγκεκριμένα είπε ότι "Κάποιοι λένε ότι το single-player δεν θα δουλέψει αν δεν είναι free-to-play Battle Royale. Αυτά δεν τα ακούω. Το single-player αξίζει κατά την γνώμη μου και δεν έχει πεθάνει, ούτε καν. Οι εταιρείες που πιστεύουν ότι θα αποφύγουν την σκληρή δουλειά του να φτιάξεις μια ιστορία και τους χαρακτήρες ή να πας κατευθείαν εκεί που είναι τα λεφτά δηλαδή στο multiplayer, να ξέρουν ότι δεν δουλεύει έτσι το σύστημα. Θα είχα εκπλαγεί αν δούλευε έτσι".

Τόνισε επίσης ότι το Grand Theft Auto V συνεχίζει να πληρώνει την Rockstar καθώς της δίνει έσοδα λόγω του GTA Online, αλλά πολλοί εξετάζουν ακόμη την ιστορία του. Επίσης, τα single-player games των εταιρειών της Take-Two έχουν προσέγγιση που πολλές φορές σημαίνει σκληρό πρόγραμμα από πλευράς developers.

"Γι' αυτό και δεν βγάζουμε ετήσια games ή καμιά φορά καθυστερούμε. Στόχος μας είναι να βεβαιωθούμε ότι κάθε νέος τίτλος μας είναι καλύτερος από τον προγούμενο. Δεν πετυχαίνουμε πάντα, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας" δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, κατέληξε στο ότι δεν έχει ζητήσει ποτέ να του φτιάχνουν παιχνίδι Battle Royale."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Parouakiszax
Time to create page: 0.671 seconds
Notification