Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Sega: Γενική Συζήτηση

30 Jun 2022 22:00 #265361 by Θεόδωρος Παπαδημητρίου
Οι ταινίες βασισμένες σε video games δεν έχουν και την καλύτερη φήμη, μα με την πρόσφατη επιτυχία των Sonic the Hedgehog 1 και 2, η Sega ψάχνει μανιωδώς για την επόμενη μεγάλη της επιτυχία. Προτού ενθουσιαστείτε για μία ταινία όπως το Ecco the Dolphin, φαίνεται πως η Sega ψάχνει στον κατάλογο της εταιρίας Atlus σε πρώτη φάση. Σε αποκλειστική δήλωση της στο Ign, η Sega είναι θετική στο ενδεχόμενο να γυρίσει ταινίες και σειρές βασισμένες στον κατάλογο της Atlus, που περιλαμβάνει διάσημους τίτλους όπως η σειρά Shin Megami Tensei, Persona και Odin Sphere. 

Ο Toru Nakahara, επικεφαλής της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής στην Sega, είπε στο IGN πως είναι έτοιμος να αναλάβει την πρόκληση και να δημιουργήσει ταινίες βασισμένες στον κατάλογο της Atlus και πως είναι ενθουσιασμένος για το μέλλον.  

“Οι κόσμοι της Atlus είναι γεμάτοι με δράμα, στυλ και ενδιαφέροντες χαρακτήρες”, είπε ο Nakahara. “Μαζί, η Sega και η Atlus, συνεργάζονται να φέρουν αυτές τις ιστορίες και τα σύμπαντα στον κόσμο, μέσα από νέα μέσα και για νέα κοινά”  

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μία αυξητική τάση στην δημιουργία ταινιών βασισμένων σε video games, με το Uncharted με τον Tom Holland και το reboot του Tomb Raider με την Alicia Vikander - με πολλά ακόμα στον ορίζοντα, κυρίως από την Sony καθώς το God of War και το The Last of Us θα λάβουν τις δικές του live-action παραγωγές. Η πρώτη ταινία Sonic the Hedgehog ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που κυκλοφόρησαν στις αίθουσες από την αρχή της πανδημίας, μα έθεσε το ρεκόρ για το πιο κερδοφόρο άνοιγμα για ταινία βασισμένη σε video game στις ΗΠΑ και τον Καναδά και έβγαλε περισσότερα από 320 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η συνέχεια του, με τον τίτλο Sonic the Hedgehog 2, συγκέντρωσε πάνω από 400 εκατομμύρια. 

Η Sega δεν προσδιόρισε με ποιες εταιρίες παραγωγής ενδιαφέρεται να συνεργαστεί, μόνο το γεγονός πως εξερευνεί προς το παρόν διάφορα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά projects με διάφορα studios και παραγωγούς. 

Διαβάστε του review του Persona 5 από τον Χρήστο Καπάνταη. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum. 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2022 01:43 #266878 by Nikos Georgopoulos
Η Sega ανακοίνωσε το πρώτο blockchain game της




Θα είναι Real-time Strategy.

Η Sega ανακοίνωσε το πρώτο blockchain game της, το οποίο αναπτύσσεται από την Ιαπωνική Double Jump Tokyo.

Η Double Jump Tokyo έκανε πρόσφατα την ανακοίνωση και δήλωσε ότι το εν λόγω game θα βασίζεται στην σειρά Sangokushi Taisen, η οποία είναι Real Time Strategy και ενώ παίζεται σε arcade στην Ιαπωνία, χρησιμοποιεί πραγματικές κάρτες. Η σειρά Sangokushi Taisen διαδραματίζεται στο Κινέζικό μυθιστόρημα Romance of the Three Kingdoms του 14ου αιώνα και οι παίκτες προσπαθούν να επιτεθούν στα κάστρα των αντιπάλων τους, ενώ νικητής είναι όποιος έχει το περισσότερο health.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Double Jump Tokyo, Hironobu Ueno μίλησε για blockchain Oasys που θα χρησιμοποιεί το παιχνίδι και δήλωσε ότι "έχει σκοπό να αφαιρεί τα εμπόδια για τους gamers, προσφέροντας γρήγορες συναλλαγές χωρίς έξτρα κόστη, για να προσφέρει μία πιο άνετη εμπειρία στο gameplay". Πρόσφατα η Sega είχε ανακοινώσει πρόσφατα λεπτομέρειες για το Super Game project, ενώ έχει κατοχυρώσει το domain name Sega NFT.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2022 02:24 #267324 by Nikos Georgopoulos
Η Sega θέλει να φτιάξει ένα "Super Game" μέχρι το 2026




Με στόχο να διαδοθεί μέσω των streamers.

Η Sega έχει ως στόχο να φτιάξει ένα «Super Game» μέχρι τον Μάρτιο του 2026.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στην πρόσφατη έκθεση της εταιρείας , η οποία καθορίζει το μεσοπρόθεσμο πλάνο της. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι αυτό το «Super Game», αλλά η Sega έχει μεγάλες ελπίδες για τις τωρινές και τις παλιότερες σειρές της.

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μήνυμα από τον CEO της Sega, Haruki Satomi, στο οποίο συζητά τη στρατηγική πίσω από αυτό το «Super Game» και τον στόχο να προσελκύσει τους streamers. "Μία στρατηγική για τη δημιουργία τέτοιων επιτυχημένων games είναι η δημιουργία ενός "Super Game" - ενός παγκόσμιου τίτλου μεγάλης κλίμακας. Αυτήν τη στιγμή αναπτύσσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, στοχεύοντας να κυκλοφορήσει μέχρι το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2026", είπε.

Ο Satomi δήλωσε: "Ο απώτερος στόχος στη στρατηγική του "Super Game" είναι να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι τόσο επαναστατικό που να προσελκύει πολύ περισσότερους ενεργούς χρήστες από οποιοδήποτε από τα games της Sega μέχρι σήμερα. Ένα κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι αν μπορούμε να συγκεντρώσουμε μια μεγάλη κοινότητα, που περιλαμβάνει όχι μόνο παίκτες αλλά και streamers που μεταδίδουν το παιχνίδι και θεατές που παρακολουθούν τα βίντεό τους. Αυτό το είδος κοινότητας επεκτείνεται και αναπτύσσει περαιτέρω το περιεχόμενο του παιχνιδιού, προσθέτοντας αξία στο παιχνίδι που δεν φαντάζονται οι προγραμματιστές και πυροδοτώντας ένα ευρύτερο κίνημα - το οποίο μπορεί στη συνέχεια να προσελκύσει ακόμη περισσότερους χρήστες και να αυξήσει δραματικά την παρουσία του παιχνιδιού."

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Sega σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο free-to-play game "συνεχίζοντας παράλληλα να εργάζεται για την ενίσχυση της λειτουργίας των υπαρχόντων τίτλων", αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό σχετίζεται με το "Super Game" με οποιονδήποτε τρόπο.

Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία των games του παρελθόντος. «Για να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις άφθονες gaming σειρές μας, συμπεριλαμβανομένων των αδρανών σειρών, θα αναπτύξουμε περαιτέρω αυτές τις σειρές μέσω remakes , remastering και reboots κτλ. καθώς και προσφέροντάς τους σε υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές και άλλες μορφές δημιουργίας εσόδων σε διάφορα κανάλια», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η «πλούσια σειρά» της εταιρείας περιλαμβάνει προηγούμενες σειρές, όπως τα Shinobi, Out Run, Crazy Taxi, Jet Set Radio και After Burner. Σε άλλα μέρη δίνεται μεγάλος έπαινος στην ανάπτυξη της σειράς Sonic, κάτι που αποδίδεται κάπως στην επιτυχία των πρόσφατων ταινιών.

Η εταιρεία αναγνωρίζει επίσης την επιτυχία της Atlus και των RPG της, τονίζοντας την πρόσφατη κυκλοφορία του Persona 5 Royal σε πολλές πλατφόρμες.

Το Sonic Frontiers, το επόμενο blockbuster της εταιρείας, κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One και Switch.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2022 02:24 #267326 by Nikos Georgopoulos
Η σειρά Sonic the Hedgehog έχει πουλήσει 1,5 δισεκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως




40 εκατομμύρια το Total War, 25 εκατομμύρια το Football Manager.

Η Sega ανακοίνωσε ότι το Sonic the Hedgehog, έχει ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο πωλήσεις και αποτελεί την μεγαλύτερη σειρά της.

Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνει όλες τις premium και δωρεάν πωλήσεις, δηλαδή όλες τις αγορές από καταστήματα και τα downloads, είτε κάποια έκδοση δινόταν ως προσφορά, είτε όχι. Κατά καιρούς είχαν δοθεί π.χ. και keys με ελάχιστα ευρώ ως προσφορά σε sites ή ακόμα και δωρεάν αντίτυπα.

Επίσης, μέσα σε 22 χρόνια, το Total War συγκέντρωσε 40,4 εκατομμύρια πωλήσεις, η σειρά Football Manager και το Chain Chronicles 25 εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα, ενώ το Persona 15,5 εκατομμύρια μονάδες από το 1996, με το Persona 5 μόνο να έχει πουλήσει 7,22 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Feb 2023 09:42 #269775 by Nikos Georgopoulos
Η Sega θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της κατά 30%




Από την 1η Ιουλίου.

Παρότι εν μέσω κρίσης πολλοί publishers στην Αμερική απολύουν εργαζομένους, στην Ιαπωνία τα πράγματα πάνε αντίθετα. Μετά την Nintendo που ανακοίνωσε 10% αύξηση μισθών, τώρα η Sega παίρνει σειρά καθώς θα δώσει 30% αύξηση μισθών στους εργαζόμενούς της.

Η Sega λέει ότι η αύξηση είναι μέρος της στρατηγικής της για «επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό» ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πιο άνετο εργασιακό περιβάλλον. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υλοποιήσουμε ένα σύστημα που επιτρέπει στους υπαλλήλους μας να αναπτύσσονται ενώ συνειδητοποιούν διαφορετικά στυλ εργασίας», ανέφερε η Sega σε δήλωση. Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, αυτή η αύξηση θα αυξήσει τους αρχικούς μηνιαίους μισθούς της εταιρείας κατά 35% συνολικά. Δηλαδή από 1.634 δολάρια που ήταν ο βασικός μισθός, τώρα θα πάει στα 2.228 δολάρια. "Σε ετήσια βάση, ο μέσος ρυθμός αύξησης θα φτάσει σε αύξηση 15% σε ολόκληρη την εταιρεία", πρόσθεσε η Sega.

Το Sonic Frontiers πήγε καλά σε πωλήσεις, καθώς η Sega δήλωσε: «Ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν ξεπέρασε κατά πολύ τους υπολογισμούς μας στην αρχή του οικονομικού έτους και αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν τίτλο που θα συνεχίσουμε να πουλάμε μακροπρόθεσμα με βάση τις στρατηγικές πωλήσεών μας, όπως τιμολόγηση, προσφορές και την ανάπτυξη δωρεάν DLC», δήλωσαν τα στελέχη της Sega σε ένα meeting με επενδυτές.

Εν τω μεταξύ στις 21/2 η Sega κυκλοφορεί το Like a Dragon: Ishin και στις 23/3 το Company of Heroes 3.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 20:57 #269827 by Nikos Georgopoulos
Η Sega θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της κατά 30%




Από την 1η Ιουλίου.

Παρότι εν μέσω κρίσης πολλοί publishers στην Αμερική απολύουν εργαζομένους, στην Ιαπωνία τα πράγματα πάνε αντίθετα. Μετά την Nintendo που ανακοίνωσε 10% αύξηση μισθών, τώρα η Sega παίρνει σειρά καθώς θα δώσει 30% αύξηση μισθών στους εργαζόμενούς της.

Η Sega λέει ότι η αύξηση είναι μέρος της στρατηγικής της για «επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό» ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πιο άνετο εργασιακό περιβάλλον. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υλοποιήσουμε ένα σύστημα που επιτρέπει στους υπαλλήλους μας να αναπτύσσονται ενώ συνειδητοποιούν διαφορετικά στυλ εργασίας», ανέφερε η Sega σε δήλωση. Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, αυτή η αύξηση θα αυξήσει τους αρχικούς μηνιαίους μισθούς της εταιρείας κατά 35% συνολικά. Δηλαδή από 1.634 δολάρια που ήταν ο βασικός μισθός, τώρα θα πάει στα 2.228 δολάρια. "Σε ετήσια βάση, ο μέσος ρυθμός αύξησης θα φτάσει σε αύξηση 15% σε ολόκληρη την εταιρεία", πρόσθεσε η Sega.

Το Sonic Frontiers πήγε καλά σε πωλήσεις, καθώς η Sega δήλωσε: «Ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν ξεπέρασε κατά πολύ τους υπολογισμούς μας στην αρχή του οικονομικού έτους και αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν τίτλο που θα συνεχίσουμε να πουλάμε μακροπρόθεσμα με βάση τις στρατηγικές πωλήσεών μας, όπως τιμολόγηση, προσφορές και την ανάπτυξη δωρεάν DLC», δήλωσαν τα στελέχη της Sega σε ένα meeting με επενδυτές.

Εν τω μεταξύ στις 21/2 η Sega κυκλοφορεί το Like a Dragon: Ishin και στις 23/3 το Company of Heroes 3.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jun 2023 11:06 #271848 by Nikos Georgopoulos
Η Sega δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να εξαγοραστεί




Αφού αποκαλύφθηκε ότι η Microsoft ήθελε να την εξαγοράσει.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Microsoft ότι ήθελε να την εξαγοράσει, η Sega αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να εξαγοραστεί

Την δήλωση έκανε ο COO της εταιρείας Shuji Utsumi στο Bloomberg. Συγκεκριμένα ερωτήθηκε για την πιθανότητα εξαγοράς της Sega και απάντησε: "Όχι, όχι τώρα", αλλά δεν απάντησε για τον αν η Microsoft έκανε κάποια πρόταση στη Sega.



Στη συνέχεια δήλωσε: "Είμαστε πολύ κοντά με την Microsoft και έχουμε πολύ καλή σχέση με την διοικητική ομάδα της. Η Microsoft επίσης μας εκτιμάει πολύ. Ο Phil Spencer του Xbox και η Sarah Bond είναι πολύ σοβαροί με τις αξίες των fans των video games."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jul 2023 03:57 #271965 by Nikos Georgopoulos
Η Sega υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν blockchain projects για τις μεγάλες της σειρές




Η ίδια όμως θα συνεχίσει να ασχολείται και να επενδύει σε αυτά.

Η Sega υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν blockchain projects για τις μεγάλες της σειρές, αλλά η ίδια όμως θα συνεχίσει να ασχολείται.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επενδύσει στα blockchain και Web3, αλλά δεν θα αναπτύξει games με αυτό. Ο COO της Sega, Shuji Utsumi δήλωσε ότι δεν θα συμπεριλάβει τις μεγάλες σειρές της σε blockchain projects "για να μην ρίξει την αξία τους", όμως έχει σκοπό να αφήσει εξωτερικούς συνεργάτες να χρησιμοποιήσουν χαρακτήρες των Three Kingdoms και Virtua Fighter για NFTs.

Ο Utsumi δήλωσε ότι ένας από τους βασικούς λόγους είναι επειδή το gameplay στα συγκεκριμένα games είναι βαρετό. Επίσης δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για αν το Super Game της Sega, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ανάπτυξη θα περιέχει NFTs ή όχι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2023 00:22 #272025 by Nikos Georgopoulos
Οι εργαζόμενοι της Sega of America έφτιαξαν σωματείο




Οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από τον Απρίλιο. 

Οι εργαζόμενοι της Sega of America κατάφεραν να φτιάξουν σωματείο , με την ονομασία Allied Employees Guild Improving Sega (AEGIS-CWA).

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία 144 εργαζομένων από τα τμήματα marketing, localization, product development και QA είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο τον σκοπό δημιουργίας του σωματείου και η Sega είχε δηλώσει ότι εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές. Τελικά έγινε ψηφοφορία, όπου 91 εργαζόμενοι ψήφησαν υπέρ και 26 κατά. Οι συνολικοί εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 200.

Ο Ángel Gómez, μεταφραστής της Sega δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι για την νίκη μας στην ψηφοφορία του σωματείου ως μέλη του AEGIS-CWA. Τώρα, μέσω του σωματείου μας θα είμαστε σε θέση να προστατέψουμε τα κομμάτια της δουλειάς μας που αγαπάμε και θα δυναμώσουμε τους μισθούς και στην σταθερότητα στη δουλειά για όλους τους εργαζομένους."

Παρόλα αυτά η Sega αύξησε τους μισθούς των εργαζομένων της από τις αρχές του Ιουλίου. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2023 00:59 #272076 by Nikos Georgopoulos
Η Sega ετοιμάζει reboots και remakes των games της




Παράλληλα με νέα games.

Η Sega ετοιμάζει reboots και remakes των gaming σειρών της, αλλά και νέα games.

Ο Yukio Sugino, Chief Operating Officer της Sega, δήλωσε: "Θα αναπτύξουμε και νέα games, αλλά δεν ισχύει για όλες τις σειρές η ίδια τακτική όσον αφορά νέες κυκλοφορίες και reboots. Για κάθε σειρά θα διαλέξουμε ποια μέθοδος είναι σωστή. Ο Sonic είναι η σειρά-ναυαρχίδα της Sega και σκεφτόμαστε reboots και remakes μαζί με νέα games.

Πάντως η Κορεάτικη εταιρεία ανάπτυξης Mobile games, Line Next, έχει την πλατφόρμα Web3 Game Dosi. Η Sega έχει υπογράψει συμφωνητικό ώστε να αναπτυχθεί ένα NFT game στην εν λόγω πλατφόρμα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification