Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ubisoft: Γενική συζήτηση

02 Nov 2021 16:30 #256949 by Κώστας Δαλακλίδης
Η Ubisoft ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αναπτύξει games με blockchain

Η Ubisoft ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να αναπτύξει "play-to-earn" NFT games αλλά και games με blockchain, όπως αποκαλύφθηκε από τη σύσκεψη που αφορά τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Τα ανώτερα στελέχη έθιξαν το θέμα των blockchain games αρκετές φορές κατά την διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Η γαλλική εταιρία είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές πίσω από τα πρόσφατα απροσδόκητα κέρδη 65 εκατομμυρίων δολαρίων της crypto gaming εταιρίας τυχερών παιχνιδιών Animoca Brands. Ωστόσο, η Ubisoft ασχολείται με την τεχνολογία blockchain μέσω του Strategic Innovation Lab της από το 2018 και είναι ιδρυτικό μέλος της Blockchain Gaming Alliance.

Σύμφωνα με την IBTimes ο διευθύνων σύμβουλος, Yves Guillemot, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δήλωσε ότι τα εξής: "Αυτός ο κλάδος αλλάζει τακτικά. Θεωρούμε το blockchain μία από αυτές τις αλλαγές. Θα συνεπάγεται περισσότερα play-to-earn games που θα επιτρέψει σε περισσότερους παίκτες να κερδίσουν κάτι και να τους ανήκει και πιστεύουμε ότι αυτό θα αναπτύξει αρκετά τη ολόκληρη τη βιομηχανία".

Το crypto gaming είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα τον τελευταίο καιρό. Το Steam απαγόρευσε κατηγορηματικά όλα τα παιχνίδια με NFT ή κρυπτονομίσματα από την πλατφόρμα του τον περασμένο μήνα. Και ενώ ο επικεφαλής της Epic, Tim Sweeney, είχε εκφράσει νωρίτερα παρόμοια άποψη, επέλεξε να αντικρούσει την ανακοίνωση του Steam λέγοντας ότι επιτρέπονται τα NFT games στο Epic Games Store. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ποιες θα είναι οι συνεισφορές της Ubisoft στο crypto gaming.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ubisoft, Frédérick Duguet, είπε ότι η εταιρία βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της εξερεύνησης της τεχνολογίας αυτής και ότι αυτό φυσικά χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τα NFT games δημιουργούν μια αγορά στην οποία δεν υπάρχει ασφάλεια.

Η ανακοίνωση έρχεται εν των μέσω εσωτερικών εντάσεων στην Ubisoft, καθώς οι εργαζόμενοι αυτό το Σαββατοκύριακο ζήτησαν ταχύτερες παραχωρήσεις από την ηγεσία, αφού η Activision φάνηκε να δίνει τελικά έδαφος στους δικούς της εργαζόμενους. Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη των καταγγελιών για κατάχρηση και ανάρμοστη συμπεριφορά, ορισμένοι υπάλληλοι της Ubisoft πιστεύουν ότι η εταιρία έχει κάνει ελάχιστη προσπάθεια για να διορθώσει την εταιρική κουλτούρα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2021 21:09 #256972 by Giorgos Tsolaridis
Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δημιουργεί games που θα σχετίζονται με τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομίσματα Θεωρεί ότι θα δίνονται περισσότερες play-to-earn ευκαιρίες στους παίκτες.

 Η Ubisoft  ανακοίνωσε  ότι θα ξεκινήσει να δημιουργεί games που θα σχετίζονται με τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομίσματα.

 Την ανακοίνωση έκανε στην πρόσφατη συνάντηση με τους επενδυτές της και δήλωσε ότι είναι ιδρυτικό μέλος της Blockchain Game Alliance και ότι χρηματοδότησε την εταιρεία ανάπτυξης Animoca Brands, που θα επικεντρώνεται σε blockchain games. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Frederick Duguet, χαρακτήρισε την τεχνολογία blockchain "επανάσταση" και ότι η Γαλλική εταιρεία θα την χρησιμοποιήσει περισσότερο στο μέλλον, ακόμα και με σειρές της όπως τα Assassin’s Creed και Tom Clancy.  Ο Duguet δήλωσε: "Το Blockchain θα επιτρέψει περισσότερες play-to-earn ευκαιρίες στους παίκτες και θα τους επιτρέψει να κερδίζουν το περιεχόμενο που θα τους ανήκει, πράγμα που θα μεγαλώσει την βιομηχανία, κατά πολύ. Δουλεύουμε με αρκετές μικρές εταιρείες για το blockchain και αρχίζουμε να έχουμε μία εικόνα για την επίπτωση που θα έχει στη βιομηχανία, οπότε θέλουμε να είμαστε μέσα στους βασικούς παίκτες".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2021 11:55 #257230 by Γιώργος Σκένδρος
Τα spin-off τoυ Assassin's Creed είναι διαθέσιμα δωρεάν ως τις 12 Νοεμβρίου.Η Ubisoft προσφέρει δωρεάν ένα σετ τριών Assassin's Creed μέσω της υπηρεσίας Ubisoft Connect PC. Η εταιρεία δίνει την δυνατότητα να εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή πριν από τις 12 Νοεμβρίου για να διεκδικήσετε τα Assassin's Creed Chronicles. Το Assassin's Creed Chronicles ήταν μια spin-off τριλογία που ξεκίνησε το 2015 με το Assassin's Creed Chronicles: China, ακολουθούμενη από την Ινδία και τη Ρωσία. Η τριμερής ιστορία άφησε την ιστορία του Assassin's Creed να εξερευνήσει κάποιες νέες περιοχές, αλλά σε αντίθεση με έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο, τα παιχνίδια Chronicles ήταν side-scrolling Platform 2D με στοιχεία stealth μάχης.
θέλετε να αποκτείσετε την τριλογία μεταβείτε στο επίσημο site της Ubisoft και συνδεθείτε ή καταχωρήστε έναν λογαριασμό Ubisoft Connect. To Assassin's Creed Chronicles θα προστεθεί αυτόματα στη βιβλιοθήκη σας στο Ubisoft Connect, ώστε να μπορείτε να κατεβάσετε το καθένα από αυτά όποτε θέλετε. H τριλογία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με το Assassin's Creed Syndicate, το οποίο ήταν το τελευταίο της σειράς που ακολούθησε τον ετήσιο ρυθμό κυκλοφορίας της Ubisoft. To στούντιο, μετά το Unity και το Syndicate, πήρε ένα χρόνο άδεια για να επανεξετάσει το franchise και ακολούθησε το πολύ διαφορετικό Assassin's Creed: Origins. Αυτό ξεκίνησε μια νέα τριλογία με έναν νέο σύγχρονο πρωταγωνιστή, με μια ιστορία που διήρκεσε μέχρι το περσινό Assassin's Creed: Valhalla.Η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει επίσημα το επόμενο παιχνίδι της σειράς, αν και έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται πάνω σε μια εκτεταμένη πλατφόρμα που έχει πάρει το παρατσούκλι Assassin's Creed Infinity. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα live-service παιχνίδι που θα φιλοξενεί μελλοντικές ιστορίες του Assassin's Creed, αλλά η Ubisoft υπόσχεται ότι θα εξακολουθεί να μοιάζει με ένα κανονικό παιχνίδι της σειράς και δεν θα είναι free-to-play. 
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 02:56 #257769 by Stathis Moose Stathopoulos
Οι εργαζόμενοι της Ubisoft κάνουν petition ώστε η εταιρεία να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους




Η A Better Ubisoft ζητάει την βοήθεια του κοινού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα εργασιακών δικαιωμάτων A Better Ubisoft άσκησε κριτική στην εταιρεία για τον αργό ρυθμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τις αναφορές και την σύγκρινε με τις γρήγορες αντιδράσεις της Activision Blizzard. Τώρα, η A Better Ubisoft καλεί το κοινό να υπογράψει τα αιτήματά της, ώστε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Ubisoft.


100 days ago we signed our open letter and set out our four key demands. None of our demands have been met. So today we’re launching a new petition, open for ALL our supporters to sign t.co/dqmQV96FOm
Please sign and share! #ABetterUbisoft #EndAbuseInGaming pic.twitter.com/tpTU3mfeaz

— ABetterUbisoft (@ABetterUbisoft) November 5, 2021

Το tweet της A Better Ubisoft ανέφερε: “Μας απογοητεύεις M. Guillemot. 100 ημέρες. Δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα. Σίγουρα μπορείς καλύτερα.” Το “100 ημέρες” αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή που είχαν υπογράψει εργαζόμενοι της Ubisoft και είχαν στείλει στην διεύθυνση της εταιρείας τον Ιούλιου, η οποία ανέφερε τα εξής:

- Σταματήστε να προωθείτε και να μετακινείτε γνωστούς παραβάτες από studio σε studio, από ομάδα σε ομάδα χωρίς καμία ποινή. Ο κύκλος πρέπει να σταματήσει.
- Θέλουμε μια συλλογική θέση στο τραπέζι, να έχουμε ένα τρόπο να λέμε την άποψή μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ubisoft προχωράει από εδώ και στο εξής.
- Δια-βιομηχανική συνεργασία, να συμφωνήσετε και να θεσπίσετε κανόνες και διεργασίες που όλες οι εταιρείες ανάπτυξης θα χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν τέτοια γεγονότα στο μέλλον.
- Αυτή η συνεργασία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει υπαλλήλους από μη-διευθυντικές θέσεις και εκπροσώπους από κινήματα εργασιακών δικαιωμάτων.


#ABetterUbisoft #EndAbuseInGaming pic.twitter.com/KtcPHAWq57

— ABetterUbisoft (@ABetterUbisoft) November 5, 2021

Αυτή η νέα επιστολή είναι ανοικτή για όλους και δείχνει τον εκνευρισμό των εργαζομένων προς την αδράνεια της εταιρείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 03:48 #257808 by Stathis Moose Stathopoulos
Η τριλογία Assassin's Creed Chronicles είναι δωρεάν στο Ubisoft Connect




Τα spin-off της δημοφιλούς σειράς διαδραματίζονται στην Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία.

Τα spin-off τoυ Assassin's Creed είναι διαθέσιμα δωρεάν ως τις 12 Νοεμβρίου.

Η Ubisoft προσφέρει δωρεάν ένα σετ τριών Assassin's Creed μέσω της υπηρεσίας Ubisoft Connect PC. Η εταιρεία δίνει την δυνατότητα να εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή πριν από τις 12 Νοεμβρίου για να διεκδικήσετε τα Assassin's Creed Chronicles. Το Assassin's Creed Chronicles ήταν μια spin-off τριλογία που ξεκίνησε το 2015 με το Assassin's Creed Chronicles: China, ακολουθούμενη από την Ινδία και τη Ρωσία. Η τριμερής ιστορία άφησε την ιστορία του Assassin's Creed να εξερευνήσει κάποιες νέες περιοχές, αλλά σε αντίθεση με έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο, τα παιχνίδια Chronicles ήταν side-scrolling  Platform 2D με στοιχεία stealth μάχης.

<youtube>DnDICsPbO40</youtube>

Όσοι θέλετε να αποκτείσετε την τριλογία μεταβείτε στο επίσημο site της Ubisoft και συνδεθείτε ή καταχωρήστε έναν λογαριασμό Ubisoft Connect. To Assassin's Creed Chronicles θα προστεθεί αυτόματα στη βιβλιοθήκη σας στο Ubisoft Connect, ώστε να μπορείτε να κατεβάσετε το καθένα από αυτά όποτε θέλετε. H τριλογία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με το Assassin's Creed Syndicate, το οποίο ήταν το τελευταίο της σειράς που ακολούθησε τον ετήσιο ρυθμό κυκλοφορίας της Ubisoft. To στούντιο, μετά το Unity και το Syndicate, πήρε ένα χρόνο άδεια για να επανεξετάσει το franchise και ακολούθησε το πολύ διαφορετικό Assassin's Creed: Origins. Αυτό ξεκίνησε μια νέα τριλογία με έναν νέο σύγχρονο πρωταγωνιστή, με μια ιστορία που διήρκεσε μέχρι το περσινό Assassin's Creed: Valhalla.

Η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει επίσημα το επόμενο παιχνίδι της σειράς, αν και έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται πάνω σε μια εκτεταμένη πλατφόρμα που έχει πάρει το παρατσούκλι Assassin's Creed Infinity. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα live-service παιχνίδι που θα φιλοξενεί μελλοντικές ιστορίες του Assassin's Creed, αλλά η Ubisoft υπόσχεται ότι θα εξακολουθεί να μοιάζει με ένα κανονικό παιχνίδι της σειράς και δεν θα είναι free-to-play.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 05:08 #258113 by Stathis Moose Stathopoulos
Το ποσοστό προσλήψεων για το 2021 ήταν 32% γυναίκες



Τελικά το ποσοστό εργαζομένων που προσέλαβε η Ubisoft το 2021 ήταν κατά 32% γυναίκες, έναντι του 24% που ήταν ο αρχικός στόχος. Κοινώς, ο αρχικός στόχος ξεπεράστηκε και με το παραπάνω. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της Ubisoft δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει αποβάλει πλήρως την τοξικότητα.
Η Anika Grant, Chief People Officer της Γαλλικής εταιρείας, μίλησε προς τους συναδέλφους της σχετικά με τα περιστατικά παρενοχλήσεων. Αρκετοί εργαζόμενοι της Ubisoft ωστόσο παραμένουν ακόμη δυσαρεστημένοι με την πρόοδο που έχει γίνει σε θέματα τοξικότητας και παρενοχλήσεων. Η ομάδα ABetterUbisoft, συμφώνησε ότι δεν υπάρχει πρόοδος. Σύμφωνα με την Grant, "οι άνθρωποι έχασαν την πίστη στη διαδικασία αναφοράς της Ubisoft, όταν η εταιρεία απέτυχε να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της. Αυτό είναι κάτι στο οποίο εστιάζουμε στο 100% να διορθωθεί".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Dec 2021 18:41 #259191 by Stathis Moose Stathopoulos
Το σύστημα NFT της Ubisoft επικρίνεται ως "άχρηστο, δαπανηρό και οικολογικά ταπεινωτικό"




Oι επικρίσεις έγιναν από το γαλλικό συνδικάτο της Ubisoft Paris.

Η Solidaires Informatique, η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην Ubisoft Paris, τάχθηκε σκληρά κατά του σχεδίου NFT της Ubisoft.

 Η ενασχόληση της Ubisoft με τα NFTs δεν πήγε καλά με τους fans, οι οποίοι πολύ γρήγορα εξέφρασαν συντριπτική αντιπάθεια για την ιδέα. Το γαλλικό συνδικάτο Solidaires Informatique, το οποίο εκπροσωπεί ορισμένους εργαζόμενους στην Ubisoft Paris, επέκρινε την απόφαση σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζοντας την τεχνολογία blockchain "μια άχρηστη, δαπανηρή, οικολογικά ταπεινωτική τεχνολογία".

Η ένωση ανέφερε σε ανακοίνωση της: "Η Ubisoft εισήλθε πρόσφατα στην αγορά blockchain και Non-Fungible Tokens (NFT). Μια απόφαση που έχει επικριθεί ευρέως από τους παίκτες μας, χωρίς να επιφέρει καμία βελτίωση ή όφελος στα παιχνίδια μας. Πολλοί από εμάς στην εταιρεία αισθάνονται το ίδιο και λένε ότι το blockchain είναι επιβλαβές, άχρηστο και χωρίς μέλλον. Σας αρέσουν τα μερίσματα, τα subprimes, τα χρηματοοικονομικά παράγωγα, οι κρίσεις, η κερδοσκοπία, οι γρήγορες συναλλαγές, το ξέπλυμα χρήματος κ.λπ.Αυτή είναι η σίγουρη και ανομολόγητη υπόσχεση της NFT. Είμαστε μακριά από την απόλαυση των games".

H Solidaires Informatique επισήμανε επίσης ότι η εφαρμογή των NFT ως cosmetics στα games της Ubisoft δεν είναι πραγματικά κάτι καινούργιο. Ένα καπέλο που θα μπορούσατε να φορέσετε στα Assassin's Creed, Ghost Recon: Breakpoint, Riders Republic και For Honor θα μπορούσε τουλάχιστον να θεωρηθεί ότι αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας NFT. Ωστόσο παίρνετε cosmetics που λειτουργούν μόνο σε ένα τίτλο, κάτι που ουσιαστικά προσφέρουν εδώ και χρόνια οι εταιρείες ανάπτυξης. Το συνδικάτο δήλωσε ότι η στρατηγική NFT έχει "αμφισβητηθεί και καταγγελθεί εσωτερικά" και στην Ubisoft Paris. Η διοίκηση προφανώς εξακολουθεί να προσπαθεί να πουλήσει το σχέδιο, αλλά το συνδικάτο απέρριψε εντελώς την όλη υπόθεση, λέγοντας ότι τα μέλη του κατανοούν την τεχνολογία και δεν χρειάζονται εξηγήσεις, επειδή είναι αντίθετοι σε αυτό για λόγους αρχής.



Ο εκπρόσωπος του Solidaires Informatique, Marc Rutschlé δήλωσε: "Δεν έχουμε συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, αλλά στο εσωτερικό φόρουμ της Ubisoft, η ανακοίνωση των NFTs σχολιάστηκε ευρέως, με ποσοστό περίπου 5% θετικών σχολίων. Τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft] Yves Guillemot έκανε μια βιντεοδιάσκεψη σήμερα το πρωί για να υποστηρίξει το έργο NFT. Δεν είμαι σίγουρος πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν στη συνάντηση (η Ubisoft Paris είναι περίπου 700++ άτομα). Κάποιοι φίλοι το έλεγξαν και βρήκαν τέσσερα άτομα που ήταν ευχαριστημένα. Οι υπόλοιποι ήταν αρνητικά σχόλια/ερωτήσεις. Οι developers δεν είναι ευχαριστημένοι. Σήμερα το πρωί, ο Guillemot επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ubisoft θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει blockchain/NFT. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρόκειται να έρθουν. Ανέφερε τη συνεχή βούληση και τον ενθουσιασμό του για το Web.3, το metaverse και τους αυτορυθμιζόμενους εικονικούς κόσμους. Απλά για να συγκρίνουμε, κατά τη διάρκεια όλου του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν έκανε τέτοια κίνηση. Είναι τρελό".

Η Ubisoft είναι ο πρώτος μεγάλος εκδότης που ενσωμάτωσε τα NFTs σε ένα game, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Electronic Arts, Andrew Wilson, τα περιέγραψε πρόσφατα ως "το μέλλον της βιομηχανίας μας", ενώ ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε ότι είναι "μεγάλος fan" των NFTs, αν και όχι απαραίτητα όπως υπάρχουν σήμερα. Ο Peter Molyneux, η Dead By Daylight και η Funko Pops έχουν επίσης αγκαλιάσει τα NFTs. Η έντονη αντίδραση ενάντια στο σχέδιο NFT της Ubisoft συνδυάστηκε νωρίτερα σήμερα με την αντίδραση στην ανακοίνωση της GSC Game World ότι το Stalker 2 θα ενσωματώσει επίσης NFTs. Aυτό, περισσότερο από τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, μπορεί να είναι αυτό που τελικά θα πείσει τις εταιρείες ανάπτυξης να αλλάξουν πορεία.

Ο Nicolas Pouard, αντιπρόεδρος του Strategic Innovation Lab της Ubisoft, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο VentureBeat : "Το Blockchain αλλάζει το παιχνίδι, αλλά μόνο αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο και με τους παίκτες στον πυρήνα του θα αξιοποιήσουμε συλλογικά τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της καινοτομίας". Η Ubisoft ωστόσο είναι πλήρως προσηλωμένη στο σχέδιο της με τα NFTs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Dec 2021 18:50 #259232 by Stathis Moose Stathopoulos
Μαζικές παραιτήσεις στη Ubisoft




Σε συνέχειες των κατηγοριών για τοξικότητα.

Αρκετοί developers της Ubisoft οδηγούνται σε παραιτήσεις...κατά ομάδες.

Σύμφωνα με το Axios, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα κύμα με τίτλο "The Great Resignation" (Η Μεγάλη Παραίτηση) ή "The Great Exodus" (Η Μεγάλη Έξοδος). Οι παραιτήσεις γίνονται κατά κύματα.

Από την ομάδα του Far Cry 6 έφυγαν 25 άτομα, όπως και 12 από το Assassin's Creed Valhalla. Οι Ubisoft Toronto και Ubisoft Montreal έχουν χάσει 60 εργαζόμενους η καθεμία. Οι παραιτήσεις μπορεί να έγιναν για διάφορους παράγοντες, με τις μέχρι τώρα συνεντεύξεις να μαρτυρούν χαμηλές πληρωμές, περισσότερο ανταγωνιστικές θέσεις σε άλλες εταιρείες, δημιουργική απογοήτευση ή απογοήτευση για τον χειρισμό της εταιρείας για σεξισμό και προσβολές.

Κατά τα άλλα, η Γαλλική εταιρεία προσλαμβάνει ώστε να καλύψει τις παραιτήσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jan 2022 01:30 #260720 by Nikos Georgopoulos
H έρευνα ολοκληρώθηκε



Η έρευνα ολοκληρώθηκε και ανακαλύφθηκε ότι η Ubisoft διαθέτει ένα δομημένο σύστημα για τη διαχείριση τυχόν αναφορών ανάρμοστης συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας, και σημείωσε ότι οι προηγούμενες αναφορές αντιμετωπίστηκαν επίσης κατάλληλα.
Η Ubisoft πρόσθεσε ότι το στούντιο της στη Σιγκαπούρη έχει επίσης διορίσει μια συμβουλευτική εταιρεία τρίτου μέρους για να επανεξετάσει τη δομή των μισθών της εταιρείας. Το TAFEP είπε ότι η Ubisoft «δεν θέτει σε μειονεκτική θέση τους Σιγκαπούρους με βάση την εθνικότητα ή τη φυλή» και ότι υπάρχει μια «δομημένη διαδικασία» για την αποζημίωση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το TAFEP: «Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μισθοί των εργαζομένων βασίζονταν στην απόδοση και υπήρχαν εύλογες δικαιολογίες όπου υπήρχαν διαφορές, όπως διαφορές στην εμπειρία ή την αρχαιότητα».

Ο Darryl Long, Διευθύνων Σύμβουλος της Ubisoft Singapore, δήλωσε: «Έχουμε εφαρμόσει βέλτιστες πρακτικές στην Ubisoft Singapore για να διασφαλίσουμε έναν ασφαλή, με σεβασμό, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιο χώρο εργασίας για κάθε μέλος της ομάδας μας. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να είμαστε ένας υποδειγματικός εργοδότης στη Σιγκαπούρη και στην περιοχή, που προσελκύει και διατηρεί τα καλύτερα ταλέντα και δημιουργεί εκπληκτικά παιχνίδια που εμπλουτίζουν τις ζωές των παικτών μας».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Feb 2022 23:43 #261474 by Nikos Georgopoulos
Εργαζόμενοι της A Better Ubisoft: "Θέλουμε η εταιρεία να μετράει τα non-binary φύλα και να απολύσει τους τοξικούς εργαζόμενους"




Εργαζόμενοι σε αντεπίθεση.

Μετά από μια ανοιχτή επιστολή που γράφτηκε πριν από 200 ημέρες, οι υπάλληλοι της Ubisoft εξέδωσαν μια νέα δήλωση λέγοντας ότι τα αιτήματά τους δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί.

Αρκετοί εργαζόμενοι της Ubisoft συγκεντρώθηκαν για να σχηματίσουν την ομάδα "The Better Ubisoft". Αυτή η ομάδα αγωνίζεται για βελτιωμένες συνθήκες εργασίας από τότε που η εταιρεία δέχθηκε ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον το περασμένο καλοκαίρι. Αυτοί οι ισχυρισμοί περιλαμβάνουν πολυάριθμες ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης σε πολλούς υπαλλήλους της εταιρείας.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από μια υπόσχεση του διευθύνοντος συμβούλου της Ubisoft, Yves Guillemot, ότι θα έκανε "ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει ότι όλοι... αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, σεβαστοί και ασφαλείς", ο όμιλος λέει ότι ακόμη περιμένει να δει να συμβούν αλλαγές. Ως εκ τούτου, η A Better Ubisoft κυκλοφόρησε ένα νέο update που έχει ως εξής:

"Πριν από λίγες ημέρες, η Anika Grant (διευθύντρια προσωπικού της Ubisoft) κυκλοφόρησε ένα εσωτερικό βίντεο που παρουσίαζε στους υπαλλήλους τα αποτελέσματα της φετινής παγκόσμιας έρευνας ικανοποίησης εργαζομένων. Αυτή η έρευνα είχε περισσότερες από 40 ερωτήσεις, με περιθώρια για σχόλια κάτω από καθεμία.


Thank you all so much for your support so far. Please continue to sign and share our petition and tell us why our campaign is important to you. 4/4 t.co/dqmQV96FOm #EndAbuseInGaming #ABetterUbisoft

— A Better Ubisoft ? (@ABetterUbisoft) February 14, 2022

"Στο βίντεο, η Άνικα τόνισε ότι ένας από τους κύριους τομείς ανησυχίας από την έρευνα ήταν η επιθυμία για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από τη διοίκηση. Ωστόσο, σε οκτώ λεπτά αυτό το βίντεο δεν ήταν μόνο πολύ σύντομο αλλά απίστευτα αδιαφανές, με ολόκληρη την έρευνα να συνοψίζεται σε έξι σημεία συζήτησης: τρία θετικά και τρία αρνητικά κυκλοφόρησαν την Παρασκευή μέσω email, χωρίς συνοδευτική ανάρτηση Mana ή Arcade που περιμένουν οι εργαζόμενοι. Αυτό όχι μόνο δυσκολεύει την εύρεση, αλλά κάνει δύσκολο και το να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας.

"Με εξαίρεση τις βαθμολογίες συμμετοχής και δέσμευσης, τα σημεία συζήτησης παραδόθηκαν χωρίς αριθμούς. Αντίθετα, υπήρχαν ασαφείς δηλώσεις όπως "μας είπες..." ή "μάθαμε από σένα..." Αυτό δεν δίνει στους υπαλλήλους κανέναν τρόπο να γνωρίζει εάν η δήλωση ότι «έχετε διευθυντές που είναι προσιτοί και υποστηρικτικοί» σημαίνει ότι το 95% είναι ανόητο με αυτόν τον τρόπο ή ότι το 51% έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

"Σε ένα email στις 14 Δεκεμβρίου η Anika είπε ότι το 71 τοις εκατό των εργαζομένων αισθάνεται άνετα να είναι ο εαυτός τους στη δουλειά. Αυτό που δεν αναγνωρίστηκε ήταν πόσοι αισθάνονται ότι πρέπει να κρύψουμε τον πραγματικό μας εαυτό φοβούμενοι την κρίση ή την επίπληξη από συναδέλφους ή διευθυντές. Λέγεται στο βίντεο ότι αρκετές από τις θετικές απαντήσεις ήταν «πάνω από τα εξωτερικά κριτήρια αναφοράς για τη γενική βιομηχανία», αλλά δεν δόθηκε κανένα πλαίσιο για αυτά τα σημεία αναφοράς, τι είναι και τι αντιπροσωπεύουν.


Our demands remain unchanged. 3/4 #EndAbuseInGaming #ABetterUbisoft pic.twitter.com/EN22qpsNU7

— A Better Ubisoft ? (@ABetterUbisoft) February 14, 2022

"Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, η Άνικα υποστήριξε ότι η "ανάλυση δεδομένων απέχει πολύ από το να γίνει". Είπε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι σκοπεύει "να ψάξει πραγματικά για να κατανοήσει τα σχόλια από μειονοτικές και υποεκπροσωπούμενες φωνές".

"Ωστόσο, αυτή η έρευνα δεν συνέλεξε παγκόσμια δεδομένα σε βάθος σε σχέση με τα νομικά απαιτούμενα και ήδη διαθέσιμα δεδομένα ηλικίας και δυαδικού φύλου. Γνωρίζουμε ότι γίνεται δουλειά για την αντιμετώπιση αυτού κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά αυτό θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί πριν από χρόνια".

"Είμαστε κουρασμένοι να πρέπει να εξηγούμε επανειλημμένα αυτά τα φαινομενικά προφανή σημεία σε μια ομάδα διαχείρισης που είτε τυχαία αγνοεί είτε απλά δεν θέλει να ακούσει. Προχωράμε γιατί νοιαζόμαστε για τη δουλειά μας. Μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε , τα games που αναπτύσσουμε και θέλουμε απεγνωσμένα να διορθώσουμε αυτήν την εταιρεία. Στόχος μας είναι μια πιο δίκαιη, καλύτερη Ubisoft".

Στη συνέχεια, η A Better Ubisoft επαναλαμβάνει τις απαιτήσεις που έθεσαν οι εργαζόμενοι προηγουμένως σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους:
• Σταματήστε να προωθείτε και να μετακινείτε γνωστούς παραβάτες από στούντιο σε στούντιο, από ομάδα σε ομάδα χωρίς επιπτώσεις. Αυτός ο κύκλος πρέπει να τελειώσει.
• Θέλουμε μια συλλογική θέση στο τραπέζι, για να έχουμε έναν ουσιαστικό λόγο για το πώς η Ubisoft ως εταιρεία προχωρά από εδώ.
• Να υπάρχει διακλαδική συνεργασία, για να συμφωνήσετε σε ένα σύνολο βασικών κανόνων και διαδικασιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα στούντιο για να χειριστούν αυτές τις παραβάσεις στο μέλλον.
• Αυτή η συνεργασία πρέπει να περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενους σε μη διευθυντικές θέσεις και εκπροσώπους των συνδικάτων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification