Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Star Wars: Battlefront 2

16 Oct 2019 10:11 #227764 by Giorgos Tsolaridis
Ξόδεψε 150.000 δολάρια για παιχνίδι Transformers στο κινητό του
Δεν αγόραζε ένα Transformer καλύτερα;


Κατά την διάρκεια της έκθεσης Asia-Pacific, ο Henry Fong, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yodo1 και ο Dylan Bevis, ιδρυτής της Featherweight Games, μίλησαν για το πως τα free-to-play games πρέπει να έχουν καλό σχεδιασμό στο monetisation, αρχής γενομένης από το στάδιο σχεδιασμού τους και όχι αργότερα.

Ο Fong μίλησε στο κοινό για το Rodeo Stampede, ένα free-to-play παιχνίδι που έχει πάνω από 100 εκατομμύρια downoads, οι χρήστες που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα έχουν δώσει κάτι εκατοντάδες ευρώ. Στην περίπτωση όμως του mobile game Transformers: Earth Wars, υπάρχει χρήσης που ξόδεψε μόνος του 150.000 δολάρια!

Πως το κατάφεραν όμως αυτό οι developers;
Η Yodo1 είχε ένα software που τους επέτρεπε να κάνουν αυτόματο moderation σε διάφορα Community από mobile gamers και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο machine learning που ανέλυε την συμπεριφορά των παικτών και πόσες ώρες ξόδευαν σε κάθε παιχνίδι, ώστε να προβλέψουν ποιοι παίκτες θα ξοδέψουν τα περισσότερα.

Το συγκεκριμένο bot εντόπιζε τέτοιους λάτρεις μικροσυναλλαγών με ακρίβεια 87%, αλλά ο Fong πρόσθεσε ότι οι developers μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια έως και κατά 95%! Για τις ανάγκες της έρευνας χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια, ώστε να φτιαχτεί η λογική που διάφορα πακέτα monetisation θα απευθύνονταν σε διαφορετικά είδη παικτών. Από την άλλη όμως, η εταιρεία δεν προχώρησε στο τελικό στάδιο γιατί φοβόταν αντιδράσεις από τους παίκτες που θα έβλεπαν διαφορετικές τιμές σε κάθε πακέτο, ανάλογα με το εισόδημα και τα γούστα τους, κάτι που δεν θα ήταν δίκαιο. "Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια περίσταση στην οποία διαφορετικοί άνθρωποι θα δίνουν διαφορετικά χρήματα για το ίδιο πράγμα" κατέληξε ο Fong.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2019 19:49 #227925 by Giorgos Tsolaridis
H Βρετανική επιτροπή επιμένει για την στάση της ενάντια στα loot boxes

Σε μια αναφορά με τίτλο Gaming The System, μια επίτροπος στα θέματα παιδικών ζητημάτων αναφέρει πως οι εταιρίες θα περί να ζητούν αδεία από το κράτος για να συμπεριλαμβάνουν loot boxes στα παιχνίδια τους.

Συγκεκριμένα η Anne Longfield υποστηρίζει στην αναφορά της ότι τα loot boxes αποτελούν μια μορφή τζόγου και έτσι θα πρέπει να λαμβάνεται η σχετική αδεία από τις αρχές ώστε να συμπεριληφθούν σε ένα παιχνίδι. Επίσης πρότεινε την εφαρμογή ενός όριο χρημάτων το οποίο θα μπορούν να ξοδεύουν οι παίκτες σε μια ημέρα. Επίσης η αναφορά της λέει τα εξής:

" Πολλά παιδιά μας έχουν πει ότι ανησυχούν ότι πονταρουν λεφτά για την αφορά των loot boxes, κάτι που μας κάνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι μερικά παιδιά ξοδεύουν εκατοντάδες λίρες για την αγορά τους. Απαιτώ η κυβέρνηση να κηρύξει τα loot boxes σε παιχνίδια όπως το Fifa, ως τζόγο."

Ωστόσο η ιδία η επίτροπος επισημαίνει ότι δεν συμμερίζεται της άποψης ότι τα games βλάπτουν τα παιδιά, ενώ διαφωνεί με την κήρυξη του gaming ως ψυχολογική ασθένεια. Επιπλέον στην αναφορά της επισημαίνει ότι τα παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν πιο ισχυρό δέσιμο με την κοινωνία και γενικά βοηθά στην κοινωνικοποίηση τους. Έτσι η λογική της αναφοράς στηρίζεται στο γεγονός ότι παιχνίδια σαν το Fifa εκμεταλλεύονται τα παιδιά προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρήματα, ώστε να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τους φίλους τους. Η αναφορά περιέχει και μια σχετική δήλωση ενός 14χρονου παίκτη του Fifa ο οποίο δήλωσε: " Δεν παίρνω κάτι το ουσιαστικό από τα loot boxes του παιχνιδιού, ωστόσο συνεχίζω να ποντάρω".

Επιπλέον η Longfield επισημαίνει ότι παιχνίδια που περιέχουν loot boxes θα πρέπει να τηρούν και το όριο ηλικίας ανάλογα με το περιεχόμενο τους. Οπότε παιχνίδια που περιέχουν τζόγο θα πρέπει να λογίζονται ως άνω των 18 ετών, ενώ θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος ακόμα και στις ηλεκτρονικές αγορές.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε ήδη στην αναφορά δηλώνοντας:

Θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα θέματα που μας παρουσιάσατε στην αναφορά σας, με σκοπό την μείωση του εθισμού στον τζόγο και τον στοιχηματισμό".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jan 2020 14:36 #230999 by Giorgos Tsolaridis
Το Εθνικό Σύστημα Υγειάς της Αγγλίας κατακεραυνώνει τα loot boxes
Όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Οργανισμού.


Σε μια δήλωση αυστηρού ύφους η διευθυντήρια του Εθνικού Συστήματος Υγειάς(NHS) της Αγγλίας, Claire Murdoch, καταδίκασε τα loot boxes στα παιχνίδια και σημείωσε πως προκαλούν σοβαρά συμπτώματα εθισμού στα παιδιά.

Στο παρελθόν ο Οργανισμός είχε καταδικάσει την χρήση των loot boxes ενώ είχε κατηγορήσει τις Epic Games και Εlectronic Arts ότι ωθούν τα παιδιά στον τζόγο. Το θέμα είχε πάρει τεραστία έκταση, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα η EA να κάνει την δική της τοποθέτηση εκείνο τον καιρό λέγοντας: "Εμείς δεν τα λέμε loot boxes αλλά surprise mechanics". Αυτή η δήλωση εξόργισε την διευθύντρια του Συστήματος Υγειάς της χώρας η οποία απάντησε πρόσφατα ως εξής:

" Καμία εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να διδάσκει στα παιδί πως να τζογάρουν και να τα εθίζει ώστε να θέλουν να αποκτήσουν το περιεχόμενο αυτών των loot boxes. Η υγεία των νέων διακυβεύεται και εμείς ως Οργανισμός προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα μέσω των ειδικών προγραμμάτων που τους παρέχουμε. Όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας και έτσι χρειαζόμαστε την βοήθεια και άλλων οργανισμών και μελών της κοινωνίας μας ώστε να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε μια πιο ασφαλή ενηλικίωση των παιδιών μας".

Ωστόσο συμφώνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, το 50% των ερωτηθέντων νέας ηλικίας πιστεύει ότι το gaming μπορεί να τους ωθήσει στον τζόγο. Σύμφωνα με την νομοθεσία ο Οργανισμός Τυχαίων Παιχνιδιών δεν μπορεί να απαγορεύσει τα loot boxes λόγω ενός κενού που υπάρχει στο Σύνταγμα της Αγγλίας. H Claire Murdoch θέλει να απαγορεύσει τα loot boxes στα παιχνίδια αντικαθιστώντας τα με ένα πιο δίκαιο και καθαρότερο σύστημα επιβράβευσης των παικτών, το οποίο παράλληλα δεν θα ωθεί τους νέους στον τζόγο. Επιπλέον η υπεύθυνη του Οργανισμού Δημόσιας Υγειάς, Shirley Cramer θέλησε να υποστηρίξει τις δηλώσεις της Claire Murdoch δηλώνοντας:

"H άνοδος του εθισμού στον τζόγο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπουλη χρήση του μέσω των video games και το NHS έκανε μια τολμηρή και σωστή κλήση προς όλους. Πλέον είναι δεδομένο ότι τα loot boxes οδηγούν τους νέους στον τζόγο, αφού νέα ερευνά απέδειξε ότι 3/5 νέους έχουν δώσει χρήματα στα loot boxes. Παρόλα αυτά η online gaming βιομηχανία προχωρά με γοργούς ρυθμούς, αλώβητη και χωρίς καμία εγγυητή προστασίας για τα παιδιά. Η κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει πιέσεις ώστε η νομοθεσία του 2005 για τον τζόγο να αλλάξει και να προσαρμοστεί πάνω στο μοντέρνο μοντέλο του τζόγου ώστε να προστατεύσει τις νέες γενιές".

Σήμερα το NHS απάντησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις λέγοντας: "Η gaming βιομηχανία αναλαμβάνει τις ευθύνες τις όσον αφορά τον τζόγο εντός των παιχνιδιών και απαντά στις ανησυχίες πολλών. Από τις 10 Ιανουαρίου ξεκινάμε μαζί την Get Smart About PLAY καμπάνια μας, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τους γονείς στην αντιμετώπιση του online gambling στο σπίτι τους. Η τυχαία κατανομή των αντικειμένων στα loot boxes σταματά στο τέλος του 2020. Η ένδειξη των περιεχομένων τους θα είναι αναγκαία και ο περιορισμός των συμβαινόντων μπορεί να επιτευχθεί με την βοήθεια όλων αφού πρέπει να επισκεφθείτε το www.askaboutgame.com ώστε να μάθετε πως γίνεται ο περιορισμός τέτοιων περιπτώσεων. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξετάσει την ενδεχομένη αλλαγή του νόμου περί τζόγου του 2005 και εμείς στοχεύουμε στην καλύτερη συνεργασία όλων των παραγόντων".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Mar 2020 17:41 #232188 by Giorgos Tsolaridis
Τα loot boxes στην Αυστραλία θα πωλούνται μόνο σε ενήλικες
Οι gamers θα πρέπει να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους.


Η κυβερνητική επιτροπή της Αυστραλίας πρότεινε κάποιες αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες, σύμφωνα με τις οποίες οι καταναλωτές θα πρέπει να πιστοποιήσουν την ηλικία τους πριν αγοράσουν loot boxes στα games.

Όσοι μένετε στην Αυστραλία θα πρέπει σύντομα να αποστέλλετε την ταυτότητά σας πριν αρχίσετε τις αγορές με loot boxes. Η αναφορά που έκανε η Μόνιμη Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Νομικών Υποθέσεων της Αυστραλιανής Βουλής των Αντιπροσώπων, προτείνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διερευνήσει τις επιλογές που έχει όσον αφορά τον έλεγχο ηλικιών στο gaming στις αγορές των loot boxes, τα οποία θεωρούνται "ψηφιακός τζόγος".

Η επιτροπή ηλεκτρονικής ασφάλειας της Αυστραλίας θα πρέπει να επιβάλει την ταυτοποίηση στοιχείων των αγοραστών, καθώς τα loot boxes θα πρέπει να πωλούνται σε ενήλικες (ηλικίας 18 και άνω) και στα games αυτά να υπάρχει υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας. Η έκθεση της επιτροπής αναφέρει επίσης την λογική και την επίδραση της διαδικτυακής πορνογραφίας σε ευρεία κλίμακα. Καλύπτει δηλαδή διάφορα ζητήματα που αφορούν την έκθεση των ανηλίκων σε περιεχόμενο που αφορά ενήλικες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2020 00:41 #233207 by Giorgos Tsolaridis
Τα μελλοντικά games της Αμερικής θα περιλαμβάνουν σήμανση για loot boxes
Σύμφωνα με τον οργανισμό ESRB.


Ο οργανισμός ESRB θα προσθέσει ειδική σήμανση για games που περιέχουν loot boxes και κάθε είδους microtransactions, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα. Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται να προστεθεί στα παλαιότερα μέτρα που είχε πάρει ο οργανισμός για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα σήμανση θα περιέχει το μήνυμα "In-Game Purchases (Includes Random Items)" σε games που δίνουν τη δυνατότητα αγορών με χρήση αληθινών χρημάτων ή in-game currency που μπορεί να αποκτηθεί μέσω αληθινών χρημάτων. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για νέα levels ή expansions ήδη υπαρχόντων games, εάν αυτά διαθέτουν μια από τις προαναφερθείς ιδιότητες. Τα παραπάνω μέτρα έρχονται μετά από αξιολόγηση του feedback των καταναλωτών, οι οποίοι ένιωθαν πως η προϋπάρχουσα σήμανση δεν ήταν αρκετή για να κατατοπίσει πλήρως όλους τους καταναλωτές.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2020 21:11 #233217 by Giorgos Tsolaridis
Τα νέα games στην Ευρώπη θα περιλαμβάνουν σήμανση για loot boxes
Η αναγραφή θα γίνεται στο πίσω μέρος του κουτιού και σε κάθε ψηφιακό κατάστημα.

Στη σελίδα του Πανευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια ή αλλιώς PEGI, ανακοινώθηκε η απόφαση νέας αναγραφής για τον προσδιορισμό των video games που περιέχουν αγορές τυχαίων αντικειμένων, δηλαδή loot boxes, card packs και οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή αγορά τυχαίου αντικειμένου.

Η αναγραφή θα γίνεται στο πίσω μέρος του κουτιού και σε κάθε ψηφιακό κατάστημα, κάτω από τα ήδη υπάρχοντα σύμβολα σήμανσης καταλληλότητας και της σήμανσης in-game αγορών, η οποία έχει συμπεριληφθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το ESRB έχει επιβεβαιώσει επίσης την εφαρμογή του ίδιου μέτρου και παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αναγραφές.


Στην ανακοίνωση του PEGI ως “αγορά τυχαίων αντικειμένων” ορίζεται οποιαδήποτε “in-game προσφορά για αγορά ψηφιακών αγαθών, για τις οποίες ο παίκτης δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα λάβει πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς (π.χ. loot boxes, card packs, prize wheels)”. Συμπεριλαμβάνονται επίσης αγορές που γίνονται με in-game συναλλάγματα αλλά και με πραγματικά χρήματα χωρίς καμία εξαίρεση.

Καθώς όλο και περισσότερα games προσφέρουν τη δυνατότητα αγορών των expansions και των season pass μέσω του main menu, οι επιπρόσθετες αναγραφές θα ξεκαθαρίζουν το ποια games περιέχουν loot boxes και αγορές τυχαίων αντικειμένων από αυτά που δεν έχουν.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jun 2020 01:32 #235390 by Giorgos Tsolaridis
Η Μ. Βρετανία θέλει να καταργήσει τα loot boxes για τους ανήλικους
Η απόφαση θα παρθεί μέσα στο 2020.

Το GamesIndustry δημοσίευσε άρθρο που αναφέρει ότι Η Βρετανία θα πάρει απόφαση για τα μέτρα απαγόρευσης των loot boxes μέσα στο 2020.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jul 2020 21:05 #236246 by Giorgos Tsolaridis
Η Μ. Βρετανία θέλει να καταργήσει τα loot boxes για τους ανηλίκους


Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας κατέληξε σε μια αναφορά αυτή τη βδομάδα που θέτει ότι τα loot boxes εντός των video games πρέπει να χαρακτηρίζονται ως “παιχνίδια τύχης” το οποίο βάζει στα όρια της νομοθεσίας Gambling Act του 2005. Λόγω αυτού ζητάει να ακολουθηθούν οι ίδιοι κανονισμοί με τα υπόλοιπα αντικείμενα τυχερών παιχνιδιών.


Ο σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να βρεθούν νέοι τρόποι τυχερών παιχνιδιών , ειδικά προς παιδιά. Η Βουλή έσπευσε να ενημερώσει τους υπουργούς να ταξινομήσουν τα loot boxes και κάθε αντικείμενο εντός παιχνιδιού που αγοράζεται και βασίζεται στην τύχη ως τζόγο.


Σε μία αναφορά στο BBC η Βουλή της Μεγάλης Βρετανίας απάντησε: “Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα άμεσα ώστε να φέρει τα loot boxes μέσα στα όρια και τους κανονισμούς των τυχερών παιχνιδιών. Υπάρχει ακαδημαϊκή έρευνα που αποδεικνύει την σύνδεση, αν και όχι απαραίτητα ως αιτία, των αγορών loot boxes με τα προβλήματα τζόγου.”
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας απάντησε πως θα ελέγξει τον νόμο περί τζόγου ώστε να δει αν θα συμπεριλάβει τα loot boxes εντός κανόνων και η Βουλή αναφέρει πως το ζήτημα είναι επείγον.


Η εμπορική ένωση UKIE είπε πως παίρνει αυτά τα θέματα πολύ σοβαρά και πως η καμπάνια τους Get Smart About PLAY θα βοηθήσει τους γονείς να μειώσουν τα έξοδα των παιδιών τους μέσα στα games. Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, Δρ. Jo Twist OBE, αναφέρει: “Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων της Μεγάλης Βρετανίας παίζουν video games με τον ένα τρόπο ή των άλλο, για αυτό βλέπουμε σοβαρά αυτές τις ανησυχίες. Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να υπάρχει έλεγχος από τις οικογένειες στις κονσόλες ώστε να μειωθούν τα έξοδα αυτά και θα δουλεύουμε σκληρά με τo DCMS (Digital, Culture, Media and Sports Committee) κατά την αξιολόγηση του για την νομοθεσία Gambling Act αργότερα στην χρονιά.”

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Jul 2020 14:16 #236287 by Ηλιας
Replied by Ηλιας on topic Star Wars: Battlefront 2
Δεν με πειραζει η υπαρξη τους, αρκει να μην αλλοιώνεται η εμπειρα οσων δεν θελουν να χρησιμοποιησουν τετοια πραγματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jul 2020 16:41 #236476 by Τάσος Μαναριώτης
Το πρόβλημα των loot boxes σε συνεργασία με το FIFA και το Ultimate Team δεν είναι κάτι καινούριο αλλά η αποκάλυψη ενός νέου σοκάρει ακόμα και τώρα. Σύμφωνα με μία έρευνα του BBC 5 Live Investigations Unit ο Jonathan Peniket, 21 χρονών από την Αγγλία, όταν ήταν έφηβος χάλασε όλα τα λεφτά που είχαν οι γονείς για το μέλλον του σε πακέτα.

Το FIFA σου δίνει την δυνατότητα να ξοδέψεις πραγματικά χρήματα ώστε να αγοράσεις πακέτα καρτών που θα σε βοηθήσουν στην δημιουργία μιας δυνατής ομάδας. Αν και η πιθανότητα να τύχει κάποιος καλή κάρτα αναγράφεται πριν την αγορά κάνεις δεν ξέρει τι θα τύχει κατά την αγορά ενός πακέτου. Έτσι το mode Ultimate Team έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές σαν pay-to-win λόγω της πιθανότητας των δυνατών καρτών που βοηθούν στον online ανταγωνισμό.



O Jonathan Peniket μιλώντας στο BBC είπε: “Το 2017 ήταν η χρόνια που άλλαξε την ζωή μου. Τελείωνα το σχολείο και ήμουν έτοιμος για το πανεπιστήμιο. Τον Σεπτέμβριο η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο. Τα πάντα έγιναν αναμονή μέχρι να είναι όλα ανάμνηση. Αναμονή μέχρι την μέρα που η μητέρα μου θα τελειώσει την θεραπεία της, όταν θα τελειώσω τις εξετάσεις μου και θα μπορούσαμε να χαρούμε μια φυσιολογική ζωή ξανά. Προσπαθούσα να βρω τρόπους να αντέξω. Το να ανοίγω πακέτα πρόσφερε έναν τρόπο να ξεφεύγω. Κάθε λογική σκέψη είχε φύγει και η αξία των χρημάτων που γονείς και παππούδες είχαν μαζέψει για το μέλλον μου υποχωρούσε. Ένιωθα να χρειάζομαι τα χρήματα εκείνη την στιγμή και ο μελλοντικός μου εαυτός θα καταλάβαινε. Ξεκίνησα με 30 λίρες, 40, μετά 50 ώσπου η κάρτα μου δεν δεχόταν τις συναλλαγές. Από εκεί και μετά έδινα 80 λίρες στο παιχνίδι τέσσερις ή πέντε φορές κάθε βράδυ. Λίγες βδομάδες πριν τις εξετάσεις που ήμουν στο δωμάτιο μου και οι γονείς μου νόμιζαν ότι έκανα επανάληψη τα λεφτά τελείωσαν. Λεφτά που οι γονείς και οι παππούδες μου είχαν κρατήσει για το μέλλον μου, ξόδεψα σχεδόν 3000 λίρες. Αναλαμβάνω την ευθύνη για ότι έγινε. Οι αποφάσεις για τα λεφτά έγιναν από εμένα. Οι γονείς μου ήταν πολύ λυπημένοι όταν είδαν τις αποδείξεις της τράπεζας. Συμφωνώ τώρα πια με τον πατέρα μου που το 2012 μου έλεγε ότι αυτά είναι τυχερά παιχνίδια και εγώ νευρίαζα”.

Τα loot boxes τόσο στο FIFA όσο και σε άλλα video games ερευνούνται για την σύνδεση παιδιών με τζόγο και τα άλλα εφέ και στην Αγγλία η Βουλή ζήτησε να καταταχτούν ως τυχερά παιχνίδια. Η έρευνα του BBC συνδυάστηκε με μια εκτενή συζήτηση στο 5 Live radio με αναφορές σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καθώς και για την ευθύνη των YouTubers και streamers που ανοίγουν πακέτα σε βίντεο τους, τελειώνοντας με μια συζήτηση για τον χειρισμό των εξόδων στις κονσόλες και τις ευθύνες των γονέων.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις με άτομα να χαλάνε πάνω από 10.000 δολάρια στο Ultimate Team ενώ η EA ακόμα δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι τα loot boxes δεν αποτελούν τζόγο αλλά “μηχανισμούς έκπληξης”.

Please Log in or Create an account to join the conversation.