Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Electronic Arts: Γενική συζήτηση

06 May 2020 23:54 #233773 by Βάσια Κούκια
14 games από την ΕΑ σε ένα χρόνο

Νωρίτερα φέτος η EA ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει 14 games μέσα στην οικονομική χρονιά 2021, η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα για την Αμερικάνικη εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας των επενδυτών η EA επικύρωσε τη δήλωσή της.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπάλληλοί της δουλεύουν από το σπίτι λόγω του κορωνοϊού, η εκδοτική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 14 games πριν τελειώσει η τωρινή οικονομική χρονιά τον Απρίλιο του 2021.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση κάνοντας κλικ εδώ: tiny.cc/nwwjoz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2020 02:08 #233798 by Giorgos Tsolaridis
Οι Activision Blizzard και Electronic Arts ανακοίνωσαν τα έσοδά τους από microtransactions
Οι σημαντικότεροι παράγοντες είναι τα FIFA 20 και Call of Duty: Modern Warfare.


Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην βιομηχανία των video games, οι Activision Blizzard και Electronic Arts, ανακοίνωσαν τα έσοδα τους από microtransactions για το οικονομικό τέταρτο που τελείωσε στις 31 Μαρτίου.

Η Activision Blizzard, είχε 956 εκατομμύρια δολάρια μόνο από microtransactions, από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος του Μαρτίου, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 20% (162 εκ. δολάρια) σε σύγκριση με τα έσοδα τις ίδιας περιόδου πέρυσι. Συγκεκριμένα τα Call of Duty: Modern Warfare είχε τα διπλάσια έσοδα σε σχέση με το Black Ops 4, σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η επιτυχία του Warzone. To Call of Duty: Mobile συνέβαλε επίσης, ενώ πρόσφατα έκανε μηνιαίο ρεκόρ εσόδων, λόγω της κυκλοφορίας της Season 5, ξεπερνώντας ακόμα και τα έσοδα της Season 1. Η εταιρεία βέβαια συνυπολογίζει στα έσοδα και όλα τα microtransactions που γίνονται στα World of Warcraft, Overwatch αλλά και σε όλα τα games για φορητές συσκευές.

Όσο για την Electronic Arts, στην κατηγορία "live services" αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Μαρτίου, έλαβε 789 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει πτώση κατά 6% (56 εκ. δολάρια) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστούμε πως πέρυσι αυτή την περίοδο έγινε η κυκλοφορία του Apex Legends. Για τους υπόλοιπους 12 μήνες η EA έλαβε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις live υπηρεσίες της. Η εταιρεία σχολιάζει ότι το τελευταίο οικονομικό τέταρτο του 2019 επηρεάστηκε από την κυκλοφορία του Apex Legends, καθιστώντας δύσκολη την σύγκριση των αριθμών. Το Ultimate Team του FIFA 20, είδε μεγάλη άνθιση και σύμφωνα με την εταιρεία: "Η εμφανής κάθοδος, χρόνο με τον χρόνο, εμφανίζεται λόγω της κυκλοφορίας του Apex Legends πριν από έναν χρόνο αντισταθμιζόμενη από την ανάπτυξη των υπόλοιπων live υπηρεσιών. Το Ultimate Team έχει αναπτυχθεί σημαντικά για το πρώτο οικονομικό τέταρτο του 2020."Το 2018 ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson μίλησε για την προσήλωση της εταιρείας στα microtransactions και για το πως τα διαχειρίστηκε μέσα στο πέρας τον χρόνων: "Προχωρώντας μπροστά, πιστεύουμε ότι οι live υπηρεσίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν προαιρετικό ψηφιακό συνάλλαγμα, όταν αυτό γίνεται σωστά, παρέχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο επιλογής στους παίκτες, το οποίο μπορεί να ενισχύσει και να επεκτείνει την εμπειρία των games μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την δουλεία με τους παίκτες για να μεταφέρουμε την ορθή εμπειρία σε κάθε μας παιχνίδι και live υπηρεσία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jun 2020 14:21 #235713 by Giorgos Tsolaridis
EA Positive Play Charter
Η EA κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού και των τοξικών συμπεριφορών.


Η EA ανακοίνωσε το Positive Play Charter, μια λίστα οδηγιών στην οποία έφτασε μετά από συζητήσεις με διάφορους παίκτες και δεσμεύεται να καταργήσει κάθε επιβλαβές περιεχόμενο και να ενεργεί γρήγορα στις αναφορές.

Αυτό το είδος του βλαβερού περιεχομένου περιέχει τα πάντα από ρατσισμό και ομοφοβία μέχρι κατάχρηση και παρενόχληση. Η EA εκπαιδεύει το προσωπικό της ώστε να εντοπίζει και να αντιδράει καλύτερα σε τέτοια προβλήματα και ξοδεύει πόρους στην δημιουργία καλύτερων εργαλείων αναφοράς και εποπτείας. Όπως δήλωσε έχει διαγράψει πάνω από 3500 απρεπή assets δημιουργημένα από παίκτες.

Η EA αναφέρει “Πιστεύουμε πως οι κοινότητες μας θα έπρεπε να είναι ασφαλής και διασκεδαστικές, μακριά από απειλές και παρενοχλήσεις και χωρίς τοξικές η παράνομες συμπεριφορές. Οι τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν υπενθύμιση ότι έχουμε την ευθύνη να δώσουμε προσοχή σε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα δεχθούμε ρατσισμό, σεξισμό, ομοφοβία ή παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής”.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2020 00:57 #235825 by Giorgos Tsolaridis
Το EA Smart Delivery δεν θα υποστηρίζει την αναβάθμιση των retail εκδόσεων του PS4 σε ψηφιακές του PS5
Η εταιρεία δήλωσε ότι ψάχνει λύση στο ζήτημα.


Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι retail έκδοσης του NFL 21 δεν θα μπορούν να αναβαθμίσουν σε ψηφιακή έκδοση για τις κονσόλες νέας γενιάς.

Σε πρόσφατη αναφορά, αποκαλύφθηκε ότι το smart delivery system της EA δεν θα επιτρέπει στους παίκτες να αναβαθμίσουν την retail έκδοση του PlayStation 4 που έχουν στην κατοχή τους για την στην ψηφιακή έκδοση του PlayStation 5: “Η ΕΑ ψάχνει λύσεις για να υποστηρίξει τους παίκτες οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν την retail έκδοση τους στην ψηφιακή έκδοση για την κονσόλα νέας γενιάς. Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να γίνει η αναβάθμιση όταν πρόκειται για μετάβαση από retail σε ψηφιακή έκδοση, όμως θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε πρόοδο κάνουμε επάνω στο ζήτημα.”

Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της EA για το Dual Entitlement Program, το οποίο είναι η απάντηση στο αντίστοιχο Xbox Smart Delivery της Microsoft. Όσοι παίκτες έχουν στην κατοχή τους την ψηφιακή έκδοση του NFL 21 σε PlayStation 4 θα μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση όταν κυκλοφορήσει το PlayStation 5 χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το Maden NFL 21 θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου για PlayStation 4, Xbox One και PC. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία κυκλοφορίας σε Xbox Series X και PlayStation 5, όμως είναι γνωστό ότι θα υπάρξουν εκδόσεις και για τις δύο κονσόλες. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το gameplay τρέιλερ.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2020 01:22 #235829 by Giorgos Tsolaridis
EA: "Υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα σε όλα μας τα games"
Η Kim Hunter στο FIFA ήταν μόνο η αρχή. Προσλήψεις με λογική της Ubisoft.


Η Laura Miele, Chief Studios Officer στην Electronic Arts, δήλωσε στο Games Industry ότι είναι σημαντικό για την εταιρεία της να υποστηρίζει την διαφορετικότητα, κάτι που έχει βάλει ως στόχο.

Στην EA έχουν δημιουργηθεί οδηγός για τους εργαζόμενους που ονομάζεται "Inclusion Framework". Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ανάπτυξης, αναπτύσσουν -σύμφωνα με τον οδηγό- χαρακτήρες και ιστορίες οι οποίες θα έχουν την τάση προς την διαφορετικότητα. Για παράδειγμα, η Kim Hunter στη σειρά FIFA, αδερφή του Alex Hunter, ήταν ιδέα της Miele.

Η Miele δήλωσε τα εξής: "Θέλουμε να αναπτύσσουμε games για όλους. Τα games και οι χαρακτήρες τους θα πρέπει να έχουν το στοιχείο της διαφορετικότητας, όπως άλλωστε και οι κοινότητες χρηστών στις οποίες απευθυνόμαστε. Γι' αυτό και χρησιμοποιούμε το Inclusion Framework, μια σειρά από "φίλτρα", τα οποία έχουμε σχεδιάσει ώστε να προκαλούμε τον τρόπο σκέψης μας και να βοηθάμε τις εταιρείες ανάπτυξης να δημιουργούν χαρακτήρες και ιστορίες με διαφορετικότητα στα games μας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το FIFA. Η ομάδα του FIFA δημιούργησε την ρομή και ολοκλήρωση με την εκτίμηση της διαφορετικότητας σε κάθε έκδοση. Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα του FIFA εξασφάλισε ότι η Kim Hunter (σ.σ. αδερφή του Alex Hunter), ήταν ξεχωριστός και αυθεντικός χαρακτήρας και πρωτοπόρος. Ήταν η πρώτη γυναίκα παίκτρια σε ιστορία ενός Sports game.

H Miele πρόσθεσε επίσης ότι "Η EA εφαρμόζει αλλαγές στις ομάδες της και προωθεί την διαφορετικότητα. Περισσότερη διαφορετικότητα στις ομάδες ανάπτυξης σημαίνει μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Αυτό θα ισχύσει και στους υπαλλήλους που θα προσλαμβάνουμε, στην ανάπτυξη της καριέρας του καθενός, στην κουλτούρα της εταιρείας, στα community μας και στο gaming industry στο σύνολό του".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2020 15:23 #235858 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
H EA μπορεί να ασχοληθεί με τον τομέα των στοιχημάτων στο μέλλον
Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει πολλά projects στα σκαριά, που μπορεί να τις αποφέρουν μελλοντικά κέρδη.Ο CEO της εταιρείας Andrew Wilson, μοιράστηκε σημαντικές λεπτομέρειες μέσω ενός event σχετικά με το μέλλον της EA.

O Wilson δήλωσε: ''Μακροπρόθεσμα, υπάρχουν μερικοί τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας αποφέρουν κέρδος και ένας από αυτούς είναι και το betting μέχρι ενός σημείου. Οι ικανότητες και οι δυνατότητες από την εμπειρία 40 χρόνων, μας έχουν δώσει την ευχέρεια να κινούμαστε και σε άλλους τομείς. Πρέπει να αναλογιστούμε το μέλλον της κατανάλωσης στον αθλητισμό και στην διασκέδαση και πως μπορούμε να συνδυάσουμε την καθημερινότητα των gamers με άλλες εμπειρίες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, όπως το betting''.

Κατά τη διάρκεια του event, o Wilson τόνισε ότι άλλος ένας τομέας ανάπτυξης για την ΕΑ, είναι το υπέρμετρα φιλόδοξο Atlas cloud. H συγκεκριμένη υπηρεσία απαριθμεί πάνω από 1000 developers να εργάζονται πάνω σε projects, των οποίων περαιτέρω πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα διαμοιραστεί σε third party studio και όχι μόνο στα studio της EA, αλλά και σε άλλες βιομηχανίες πλην του gaming.

Η ΕΑ έχει κατακριθεί για το θέμα του betting κατά το παρελθόν κυρίως για τα loot boxes, με κάποιους πολιτικούς και αναλυτές της βιομηχανίας να σχολιάζουν ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει ψηφιακά slot machines. Πάντως για την ίδια την εταιρεία, ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι αρκετά προσοδοφόρος με τα κέρδη να ανέρχονται στα 800 εκατομμύρια δολάρια. Ο τομέας των στοιχημάτων στα video games αναπτύσσεται γοργά με διάφορους bookmakers στο Las Vegas να έχουν αρχίσει τα bets σε ανταγωνιστικά franchises.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2020 15:57 #235859 by Τάσος Μαναριώτης
Η EA ετοιμάζει περισσότερα Sports gamesΟ αντιπρόεδρος της EA Sports Cam Weber μίλησε σε ένα μικρό chat για το μέλλον των Sports games για την Electronic Arts η οποία κάθε χρόνο κυκλοφορεί τις σειρές Madden, Fifa και NHL.

Συγκεκριμένα ο Weber είπε “Κοιτάμε λίγο πιο μπροστά στο μέλλον και περιμένουμε μια άνοδο στον αριθμό των Sports games που κυκλοφορούμε ετήσια. Έχουμε στα σκαριά έναν αριθμό από νέα games. Κάποια είναι γνωστά που ίσως θυμάστε ενώ άλλα είναι ολοκαίνουρια”.Εδώ και καιρό υπάρχουν οι φήμες ότι η EA θα φέρει πίσω την σειρά EA Sports UFC καθώς και τα Golf Games της. Η εταιρία δούλευε για με τον Tiger Woods και την σειρά PGA Tour αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν. Επίσης η EA είχε ανακοινώσει πως θα φέρει στην νέα γενιά κονσόλων την σειρά NBA Live.


Μέσα στο chat ο Weber ανακοίνωσε επίσης ότι θέλουν να καλέσουν νέους παίχτες με τα παιχνίδια τους και να περιμένουν μεγάλη ανάπτυξη καθώς και μια “συνδεδεμένη πρόοδος» μεταξύ κονσολών και PC. Επισήμανε το γεγονός πως η EA έχει πάνω από 400 άδειες όσων αφορά τα Sports που θα βοηθήσει να φτιάξουν παιχνίδια για όλο τον κόσμο.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2020 18:01 #235866 by Τάσος Μαναριώτης
EA: "Θα διπλασιάσουμε τα νέα Star Wars games που θα κυκλοφορούμε"

Τα στελέχη της Electronic Arts ανέφεραν πως έχουν σκοπό να διπλασιάσουν τον αριθμό των Star Wars Game αφού είδαν την επιτυχία που είχαν τα Star Wars: Battlefront 1 και 2, Galaxy of Heroes, και Jedi Fallen Order. Ο Andrew Wilson, διευθύνων σύμβουλος της EA, σε μία κουβέντα του ανέφερε επίσης ότι τα δύο παιχνίδια Battlefront είναι η καλύτερη συνεργασία της EA με την Disney καθώς μαζί πούλησαν 35 εκατομμύρια αντίτυπα και το Fallen Order πούλησε μόνο του 10 εκατομμύρια. Επίσης αναφέρει το παιχνίδι Star Wars: Galaxy of Heroes είχε επίσης μια απροσδόκητη επιτυχία.Το επόμενο μεγάλο Star Wars παιχνίδι της EA είναι το Star Wars Squadron. Όπως είπε ο Wilson το συγκεκριμένο έχει σκοπό να φτάσει σε μια μικρότερη αγορά και η EA δεν θα αναφέρει τις πωλήσεις αυτού στο κοινό. Επίσης ανέφερε ότι ακόμα και αν δεν πάει καλά, είναι χαρούμενος για την σχέση που έχει αναπτύξει η EA με τον Lucas και την Disney.

O Andrew Wilson είπε συγκεκριμένα “Οι ελπίδες μου είναι ψηλά. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την Disney και μια πολύ καλή σχέση με τον Lucas. Έχουμε έναν δεσμό που μας ενώνει από το Star Wars The Old Republic το 2011. Είχαμε επιτυχία σε Shooters, σε RPGs, σε Action Adventures και σε mobile games και πιστεύω το Squadron θα είναι επίσης μια επιτυχία. Σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε την συνεργασία. Η Disney φαίνεται πως είναι δεσμευμένη στην σειρά. Έχουμε έναν συνδυασμό ενός υπέροχου IP, εμπειρία και τέχνη στην ανάπτυξη παιχνιδιών και επιτυχία σε διάφορα είδη σε πολλές πλατφόρμες. Και έχουμε και μια νέα γενιά από fans που έρχονται στην σειρά. Οπότε έχουμε ελπίδες ότι θα συνεχίζει να υπάρχει αυτή η σχέση και θα βοηθήσουμε να προχωρήσει το IP των Star Wars”.

O Blake J Jorgensen πρόσθεσε ότι η EA βρίσκεται στην σπάνια θέση να μπορεί να δημιουργήσει νέους χαρακτήρες και περιεχόμενο χάρης αυτή την δυνατή σχέση με την Disney. Για παράδειγμα στο Jedi: Fallen Order πολλά από όσα βλέπουμε είναι canon για την σειρά ενώ το Squadron θα μας πάει σε μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2020 12:48 #236122 by Giorgos Tsolaridis
Η Electronic Arts διερευνά σεξουαλικές παρενοχλήσεις από υπαλλήλους της εταιρείας
Ζητά από το community να την ενημερώσει αν γνωρίζει κάτι.


Τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρξει ένας χαμός με τα σεξουαλικά παραπτώματα που έχουν προκύψει στην βιομηχανία και η EA αναφέρει πως θα δώσει πολύ βάση σε ότι τέτοιο θέμα προκύψει.


Συγκεκριμένα η Electronic Arts έγραψε στην σελίδα της “Παίρνουμε κάθε ισχυρισμό σοβαρά και το ερευνούμε. Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι να εξασφαλίσουμε έναν ασφαλή χώρο για να μιλήσουν οι άνθρωποι και να πάρουμε αποφάσεις για το καλό της κοινότητας μας. Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει τελευταία δείχνουν πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Το να είσαι μέλος μιας μεγάλης κοινότητας, είτε ως εργαζόμενος, δημιουργός η παίκτης πρέπει να είναι κάτι ευχάριστο, θετικό και πάνω απ’ όλα ασφαλές. Αυτό είναι κομμάτι της υπόσχεσης μας στο Positive Play και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε”.


Όσοι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης ενθαρρύνονται να μιλήσουν για αυτό στο αφεντικό τους ή στον People Experience leader ή ανώνυμα μέσω του προγράμματος Raise a Concern. Όσοι παίκτες έχουν δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές από μέλη της κοινότητας ή από το προσωπικό της EA μπορούν να κάνουν αναφορά μέσω του κάθε παιχνιδιού.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jul 2020 18:32 #236421 by Βάσια Κούκια
Εταιρεία επενδυτών της EA αποκαλύπτει τους υψηλούς μισθούς διοικητικών στελεχών

Ένας από τους επενδυτές της ΕΑ μίλησε ανοιχτά για τα επικερδή πακέτα μισθών, τα οποία η Αμερικάνικη εταιρεία δίνει σε κάποια από τα υψηλόβαθμα διοικητικά της στελέχη.

Ο Dieter Waizenegger, ο διευθυντής της CtW Investment Group, δήλωσε σε μία ανακοίνωσή του ότι η EA έχει "ξεπεράσει τα όρια όσον αφορά τους μισθούς των διοικητικών στελεχών" και καλεί τους μετόχους να ψηφίσουν κατά της πρότασης “Say-On-Pay” στην επερχόμενη συνάντηση μετόχων της EA στις 6 Αυγούστου. H CtW Investment Group είναι η ίδια οργάνωση που τον Ιούνιο είχε αποκαλύψει ότι ο CEO της Activision Bobby Kotick πληρωνόταν με τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτή τη φορά, ο Waizenegger λέει πως ο οικονομικός διευθυντής Blake Jorgensen και ο προϊστάμενος τεχνολογίας Kenneth Moss πληρώνονται επίσης πάρα πολλά από την ΕΑ, ενώ ταυτόχρονα η Αμερικάνικη εταιρεία έχει απολύσει το 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού της μέσα στο 2019.

Ο Waizenegger τόνισε ακόμη ότι οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΑ έχει ένα "σφοδρό" πρόβλημα όσον αφορά τις επιχορηγήσεις μετοχικού κεφαλαίου και άλλων μορφών αποζημιώσεων για τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της. Εν συντομία, η Αμερικανική εταιρεία έχει πολλαπλά προγράμματα για χρηματικά μπόνους, τα οποία μπορούν να επικαλύπτονται μεταξύ τους και αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο τον διευθυντή της οργάνωσης των επενδυτών.

Ο Waizenegger είπε ότι: "Τον Ιουνίου του 2017 (εντάσσεται στο οικονομικό έτος 2018 για την ΕΑ) τα διοικητικά στελέχη Blake Jorgensen και Kenneth Moss καθώς και μερικά άλλα έλαβαν σημαντικά μπόνους μετοχικών κεφαλαίων μαζί με τις ήδη μεγάλες αποζημιώσεις τους για εκείνο τον χρόνο. Συγκεκριμένα ο Jorgensen έλαβε επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή ειδικής επιχορήγησης κεφαλαίου μαζί με το ετήσιο κεφάλαιό του που ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα, ο Kenneth Moss έλαβε 7 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον μαζί με το ετήσιο κεφάλαιο του που είναι 5,5 εκατομμύρια δολάρια."

Επιπρόσθετα, το Νοέμβριο του 2019 (εντάσσεται στο οικονομικό έτος 2020 για την ΕΑ), η Αμερικάνικη εταιρεία έδωσε πάλι ένα επιπλέον χρηματικό βραβείο στον Jorgensen των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τον ετήσιο μισθό του των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ από τον άλλη ο Moss δέχτηκε 5,5 εκατομμύρια δολάρια μαζί με τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που λαμβάνει ετησίως.

Ο Waizenegger πρόσθεσε τα εξής: "Είναι υπερβολικά σπάνιο μία εταιρεία να δίνει ένα ξεχωριστό χρηματικό έπαθλο όσον αφορά την επίδοση ενώ ταυτόχρονα τρέχει η περίοδος για ένα ακόμη ειδικό χρηματικό έπαθλο για την επίδοση. Αυτά τα δύο διοικητικά στελέχη έχουν λάβει τώρα δύο ειδικά χρηματικά έπαθλα σε συνδυασμό με τα ετήσια μερίδια από το μετοχικό κεφάλαιο. Οι μέτοχοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους όσον αφορά τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα που μοιράζονται μαζί το κανονικό πρόγραμμα πληρωμής των διοικητικών στελεχών της εταιρείας."

Η CtW Investment Group κατανοεί ότι η προσέλκυση και η διατήρηση των διοικητικών στελεχών είναι σημαντικό κομμάτι σε κάθε επιχείρηση, αλλά η ΕΑ έχει ξεπεράσει τα όρια σε αυτή την περίπτωση προσφέροντας μπόνους πολύ πάνω από τις παραδοσιακές οδηγίες. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα ήταν πραγματικά αχρείαστα, καθώς η αξία της μετοχής της ΕΑ είχε ανέβει σχεδόν 70% πάνω μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 και έτσι τα διοικητικά στελέχη θα έπαιρναν ούτως ή άλλως μεγάλους μισθούς με βάση το πρόγραμμα.

Ειλικρινά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από την ΕΑ....
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification