Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Electronic Arts: Γενική συζήτηση

12 Aug 2020 16:24 #237471 by Giorgos Tsolaridis
Οι μέτοχοι της Electronic Arts απέρριψαν αυξήσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη
68% Όχι στις αυξήσεις.


Οι μέτοχοι της Electronic Arts απέρριψαν αυξήσεις υψηλόβαθμων στελεχών οι οποίες προτάθηκαν στο πρόσφατο ετήσιο meeting επενδυτών της εταιρείας που έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου.

Στις αρχές Ιουλίου, η CtW Investment Group, ένας από τους κύριους μετόχους της EA, πρότεινε και σε άλλους μετόχους να καταψηφίσουν την πρόταση αυτή. Αν περνούσε τότε τα υψηλόβαθμα στελέχη της EA θα αμείβονταν με καλύτερους μισθούς. Το 68% των μετόχων πείστηκαν από την CtW και ψήφισαν κατά του μέτρου. Στους ομίλους αυτούς συγκαταλέγονται οι Institutional Shareholder Services Inc., Glass Lewis & Co., California Public Employees’ Retirement System κ.α. Στόχος των μετόχων είναι η Αμερικάνικη εταιρεία να εγκαθιδρύσει σύστημα πληρωμών, το οποίο θα αμείβει την ανάπτυξη ταλέντων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.

Στα υψηλόβαθμα στελέχη που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα αυξήσεων και τελικά δεν θα την λάβουν, συγκαταλέγονται ο διευθύνοντας σύμβουλος Blake Jorgensen και ο τεχνικός διευθυντής Kenneth Moss.

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard πρότειναν ακριβώς το ίδιο μέτρο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι μετοχές που έχουν δεν επαρκούν

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Aug 2020 16:25 #237898 by Giorgos Tsolaridis
Η Electronic Arts πρόσθεσε περισσότερα από 1000 νέα achievements για τα games της στο Steam.
Καινούριες προκλήσεις για τα Battlefield V, Titanfall 2 και Need for Speed Heat.


Η EA έχει πλέον προσθέσει περισσότερα από 1000 achievements για τα games της στο Steam και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τα achievements μπορείτε να τα αποκτήσετε ακόμη και αν τα έχετε ολοκληρώσει στην πλατφόρμα του Origin.

Η ΕΑ δήλωσε: "Λόγω της υψηλής ζήτησης από το κοινό, η EA έχει προσθέσει περισσότερα από 1000 achievements στο Steam σε πολλά games που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και όχι μόνο συμπεριλαμβανομένων των Battlefield V, TitanFall 2 και Need for Speed Heat. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε πλέον να ολοκληρώσετε συγκεκριμένους στόχους και να ξεκλειδώσετε νέα achievements ως αποτέλεσμα. Τα achievements είναι αναδρομικά, δηλαδή εάν έχετε ολοκληρώσει κάποιο achievement ήδη μέσω της πλατφόρμας στο Origin θα σας δοθεί το αντίστοιχο achievement και στο Steam".

Η λίστα με τα games στα οποία έχουν προστεθεί νέα achievements είναι η εξής:

A Way Out
Battlefield Hardline
Battlefield 1
Battlefield 3
Battlefield 4
Battlefield 5
Burnout Paradise Remastered
Dead Space 3
Dragon Age Inquisition
Fe
Jedi Fallen Order
Mass Effect 3
Mass Effect Andromeda
Mirror's Edge Catalyst
Need for Speed
Need for Speed Heat
Need for Speed Payback
Plants vs Zombies Battle for Neighborville
Sea of Solitude
Star Wars: Battlefront
Star Wars: Battlefront 2
Titanfall 2
Unravel
Unravel 2
Madden 21

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Sep 2020 11:27 #238872 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
To Origin Access μετονομάζεται σε EA Desktop App
Ένα μήνα μετά την απόσυρση του Origin Access.


Η EA αποκάλυψε ότι ο τίτλος Origin αφαιρείται εντελώς από τις υπηρεσίες της και μετονομάζεται σε EA Desktop App.

Ο Mike Blank αντιπρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε σε συνέντευξη του , την αλλαγή ονομασίας και αναφέρθηκε στην γενικότερη οπτική του αναβάθμιση. Ο Blank δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘’Το ΕΑ Desktop App θα προσφέρει μια πιο γρήγορη χωρίς περιορισμούς εμπειρία, όπου οι gamers θα συνδέονται μεταξύ τους για να παίξουν τα games που επιθυμούν. Επίσης όλη η διαδικασία των patches, updates και logins θα γίνεται με πολύ πιο ομαλό τρόπο.
Ο Blank σχολίασε την αλλαγή του brand name ως ένα κομμάτι μιας μεγαλύτερης στρατηγικής που σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα κοινό τόπο που θα έχει ως επίκεντρο την EA και όλα όσα αυτή πρεσβεύει. O Blank υπερθεμάτισε:΄΄ Η αλλαγή του brand σηματοδοτεί την στόχευση της EA ώστε να έρθουν πιο κοντά οι gamers παίζοντας τα games που τους αρέσουν, στις πλατφόρμες που επιθυμούν’’.

Εξάλλου τον Αύγουστο η EA μετονόμασε το Origin Access για PC και EA access στις κονσόλες, σε EA Play και όλες οι παρουσιάσεις τις θα φέρουν τον τίτλο ΕΑ Play Live. H ονομασία EA Desktop App μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά ορίζει ξεκάθαρα το περιεχόμενό της. Πάντως ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η closed beta, πλέον είναι ανοιχτή για registration ως EA Desktop App, με σκοπό το gaming με φίλους, χωρίς περιορισμούς.

Η ΕΑ δεν έχει ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία αποκάλυψης του EA Desktop App.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Sep 2020 13:01 #238939 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
EA Desktop app.
Η beta είναι ανοικτή για να εγγραφείτε.


Η EA άνοιξε πλέον τις εγγραφές για την beta της νέας υπηρεσίας EA Desktop app, η οποία αντικατέστησε το Origin.

To νέο app υπόσχεται γρηγορότερο download, ταχύτερη διαδικασία στα updates και patches και gaming με φίλους στα games που εσείς επιθυμείτε. Η EΑ έχει παρέμβει στο EA Desktop app από την αρχή ανανεώνοντας και την αισθητική του interface, συγκριτικά με το Origin. Πάντως ενώ οι εγγραφές έχουν ανοίξει, η ΕΑ θα αφήνει τους gamers να εισέρχονται στο app, σταδιακά.

Η ΕΑ διαβεβαιώνει τους συνδρομητές του Origin , ότι θα είναι για λίγο καιρό ακόμα διαθέσιμο, ταυτόχρονα με το EA Desktop app. Στο post αναφέρει η εταιρεία: ‘’ Μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι θα έχετε δυνατότητα για πρόσβαση στο Origin, ώστε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε’’.

Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες στην beta θα μπορούν να επιστρέψουν στο Origin οποιαδήποτε στιγμή, με την EA να τονίζει ότι δεν θα είναι όλα τα games του Origin διαθέσιμα στο EA Desktop app κατά την διάρκεια της beta, η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Το EA Desktop app δεν έχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Μπορείτε να εγγραφείτε στην beta του EA Desktop app κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο .
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2020 17:14 #240418 by Giorgos Tsolaridis
Δύο Καναδοί μηνύουν την EA Games για τα loot boxes
Ζητούν αποζημίωση για τα sports games της εταιρείας.


Δύο Καναδοί παίκτες του FIFA έκαναν μήνυση στην EA Games με την κατηγορία ότι ο Αμερικανικός κολοσσός έχει κέρδος από παράνομες δραστηριότητες τζόγου πουλώντας loot boxes τα οποία έχουν τυχαίο περιεχόμενο έναντι χρημάτων.

Μια υπόθεση που μοιάζει αρκετά, έγινε τον περασμένο Αύγουστο στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με αυτή, δύο παίκτες του FIFA κατηγορούν το Ultimate Team mode ότι αποτελεί τζόγο. Η μήνυση εντοπίστηκε αρχικά από το The Patch Notes, ένα blog που ασχολείται με τους νόμους της gaming βιομηχανίας. Το The Patch Notes βρήκε και έβγαλε στην δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες της μήνυσης.Η αγωγή έγινε από δύο ανθρώπους οι οποίοι δηλώνουν πελάτες της ΕΑ. Ο ένας αγόρασε loot boxes για τα Madden NFL και ο άλλος για διάφορα NHL games. Εφόσον όμως πρόκειται για ομαδική αγωγή τότε γίνεται εκ μέρους όλων όσων αγόρασαν loot boxes για οποιοδήποτε τίτλο της EA από το 2008, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία θα πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά αν χάσει, καθώς η αγωγή περιλαμβάνει και τα FIFA.

Όπως και άλλες ομαδικές αγωγές που έχουν γίνει για τα loot boxes, η συγκεκριμένη αναφέρει ορισμένους τομείς του εγκληματικού κώδικα του Καναδά, ώστε να υποστηρίξει ότι τα loot boxes πρέπει να θεωρηθούν είδος τζόγου. Επίσης αναφέρεται στις προσπάθειες της Ιαπωνίας και της Κορέας να περιορίσουν τα loot boxes, στους πρόσφατους νόμους εναντίον τους που εφαρμόστηκαν στην Ολλανδία και στο Βέλγιο και στις έρευνες που γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις H.Π.Α.

Η αγωγή, εφόσον είναι ομαδική, δεν μπορεί να επηρεαστεί από την κυβέρνηση και αν πετύχει μπορεί να την αναγκάσει να αλλάξει κάποιες νομοθεσίες. Ο Καναδάς ακόμα δεν έχει νόμους για τα loot boxes και δεν έχει ερευνήσει ακόμα το θέμα. Άλλες χώρες έχουν επικεντρωθεί στην σύνδεση των loot boxes με τον τζόγο. Παράδειγμα είναι το Βέλγιο και η Ολλανδία οι οποίες θέλουν να περιορίσουν τα loot boxes ενώ η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία έχουν συμπεράνει ότι δεν αποτελούν κάποιο είδος τζόγου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2020 20:09 #240623 by Giorgos Tsolaridis
Πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ στην EA για τα loot boxes
Από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.


Στα μέσα Οκτωβρίου, το δικαστήριο της Χάγης, έδωσε την έγκριση για το πρόστιμο που πρότεινε ο οργανισμός Netherlands Gambling Authority (KSA) εναντίων της EA.Το πρόστιμο φτάνει το ύψος των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορά την χρήση των loot boxes στα video games της εταιρείας.

Δείτε το σχετικό tweet.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Nov 2020 20:54 #240879 by Giorgos Tsolaridis
H ΕΑ σχολιάζει την ενδεχόμενη αύξηση τιμών στα video games των PS5 και Xbox Series X
Η αναλογία κόστους ανάπτυξης και τιμής πώλησης χάνει την ισορροπία.


Μερικά video games της νέας γενιάς, όπως το ΝΒΑ 2Κ21 και το Demon's Souls Remake, έχουν αυξημένη τιμή σε σχέση με τα video games της τρέχουσας γενιάς. Τα 70 ευρώ ενδέχεται να γίνουν η νόρμα για την τιμολόγηση των video games της νέας γενιάς κάτι που σχολίασε πρόσφατα και η Electronic Arts, παίρνοντας θέση για το ζήτημα.

Ο CFO της EA Blake Jorgensen, αναφέρει σε πρόσφατη οικονομική αναφορά ότι είναι νωρίς για να συζητάμε για τις αυξήσεις των τιμών, όμως ότι τα video games γίνονται ολοένα και πλουσιότερα όσον αφορά το περιεχόμενο και την συνολική εμπειρία, κάτι που τα καθιστά πολύ πιο δαπανηρά στην ανάπτυξη τους. Συγκεκριμένα ο Blake Jorgensen είπε: "Ανέκαθεν λέγαμε ότι τα video games γίνονται ολοένα και ακριβότερα. Η εμπειρία γίνεται βαθύτερη. Ο χρόνος που παίζουν οι παίκτες τα video games μεγαλώνει επίσης. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι τιμές μέσα στο χρόνο, όμως θα αναφερθούμε σε αυτό όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία περισσότερων τίτλων νέας γενιάς. Ας μείνουμε εστιασμένοι στον ενθουσιασμό με το τι μπορούμε να κάνουμε με τα νέα video games και η τιμή θα ακολουθήσει. Θα βγάλουμε άκρη. Δεν θέλω ο κόσμος να συμπεράνει ότι οι τιμές θα ανέβουν σίγουρα, δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό. Αυτό που όντως γνωρίζουμε είναι ότι θα μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα με τις νέες κονσόλες."

Ο Jorgensen δεν είναι ο μοναδικός που σχολίασε ότι το κόστος ανάπτυξης έχει αυξηθεί και ότι ενδέχεται να αυξηθούν οι τιμές στα video games νέας γενιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, υπερασπίστηκε την τιμή του NBA 2K21 στα 70 ευρώ, λέγοντας ότι: "Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχουμε δει κάποια αύξηση τιμών στα video games τα τελευταία 15 χρόνια και το κόστος ανάπτυξης έχει αυξηθεί από 200% έως 300%."

Προηγουμένως το πρώην στέλεχος της Sony, Shawn Layden, ανέφερε ότι το κόστος της ανάπτυξης έχει αυξηθεί επί δέκα φορές ενώ το κόστος των video games έχει παραμείνει ίδιο στα 60 ευρώ: "Αν δεν υπάρχει ελαστικότητα στο ταβάνι της τιμής αλλά έχουμε τρομερή αύξηση στο κόστος ανάπτυξης, το μοντέλο γίνεται δυσκολότερο. Πιστεύω ότι αυτή η γενιά θα δει αυτούς τους δύο παράγοντες να συγκρούονται."

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2020 19:25 #241124 by Giorgos Tsolaridis
Αγωγή κατά της EA με την κατηγορία ότι το dynamic difficulty ωθεί στην αγορά loot boxes
Η εταιρεία θεωρεί αβάσιμο τον ισχυρισμό.


Η αγωγή κατατέθηκε στο δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας και έχει ως ισχυρισμό ότι το χαρακτηριστικό Dynamic Difficulty στο FIFA ωθεί τους gamers να αγοράσουν loot boxes για να το υπερνικήσουν.

Σύμφωνα με το Games Industry, οι ενάγοντες Jason Zajonc, Danyael Williams και Pranko Lozano, κατηγορούν την ΕΑ ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία Dynamic Difficulty Adjustment – η οποία είναι δική της πατέντα – ώστε να αναγκάζει τους gamers να αγοράζουν loot boxes όπως τα FIFA Ultimate Team packs. Επίσης οι τρεις τους ισχυρίζονται ότι Η ΕΑ χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία από τα 2017, με την εταιρεία να αρνείται ότι έχει κάνει χρήση της γενικά.

Οι ενάγοντες βασίζουν τον ισχυρισμό τους ότι το Dynamic Difficulty Adjustment, λειτουργεί αυτόματα, ανεβάζει την δυσκολία του παιχνιδιού και εν τέλει οι gamers αναγκάζονται να ξοδέψουν χρήματα για να μπορούν να ευχαριστηθούν το gaming. H προσαρμογή - όπως αναφέρουν οι Zajonc, Williams και Lozano – γίνεται με τρόπο κατά τον οποίο τα stats των gamers μειώνονται κάτω από το επίπεδο από το οποίο πραγματικά είναι. Συγκεκριμένα στο FIFA, μπορεί το DDA να κάνει τους παίκτες να τρέχουν πιο αργά ή αντίστοιχα οι αντίπαλοι να είναι πιο γρήγοροι και να τους οδηγεί σε λάθος πάσες. Αποτέλεσμα όλων αυτών θα μπορούσε να είναι η αγορά loot boxes αφού αρχικά έχει επέλθει εκνευρισμός αρχικά.

Η αγωγή αναφέρει: " Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο κατά τον οποίο η ΕΑ αποκομίζει κέρδη μέσω του Dynamic Difficulty Adjustment και αντίστοιχα ζημιώνονται οι gamers αφού θεωρούν ότι η ομάδα τους είναι χαμηλότερου επιπέδου από ότι πραγματικά είναι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγοράζουν πρόσθετα Player Packs για να γίνουν καλύτεροι. "
Η ΕΑ αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι παραβιάζει τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών της Καλιφόρνιας, τον νόμο για ψευδή διαφήμιση και παράνομο τρόπο πλουτισμού. Οι ενάγοντες απαιτούν αποζημίωση και διορθωτικές πράξεις.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη πατέντα της ΕΑ που ωθεί τους gamers στο να αγοράζουν πρόσθετα packs. To σύστημα Engagement Optimized Matchmaking μπορεί να "μετατραπεί για διάφορους λόγους, για τον χρόνο που περνάτε στο παιχνίδι ή για το να ξοδέψετε περισσότερα".

Η Αμερικάνικη εταιρεία θεωρεί πάντως ότι "οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς, διαστρεβλώνουν τα games της και θα αμυνθεί υπερ των θέσεών της".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Nov 2020 20:28 #241384 by Giorgos Tsolaridis
Η EA ανακοίνωσε το πρώτο next-gen game της που θα κοστίζει 80 ευρώ
Είναι το Madden NFL 21.


Η Electronic Arts είναι η πιο πρόσφατη εταιρία που άρχισε να χρεώνει 10 ευρώ παραπάνω για τα next-gen games της.

Η EA ανακοίνωσε το “NXT LVL” edition του Madden NFL 21, ως την αναβαθμισμένη έκδοση του Madden NFL 21 για τις next-gen κονσόλες PS5 και Xbox Series X, το οποίο θα κοστίζει 70 δολάρια (80 ευρώ για την Ευρώπη). Η έκδοση αυτή θα περιλαμβάνει “επιπρόσθετο περιεχόμενο υψηλής αξίας” για τα διάφορα modes του Madden Ultimate Team. Το NXT LVL edition είναι η standalone έκδοση του Madden NFL 21 για τα PS5 και Xbox Series X.

Όποιος το έχει αγοράσει για PS4 ή Xbox One θα μερικές next-gen βελτιώσεις δωρεάν, όχι όλες. Τα 80 ευρώ για την NXT LVL edition απευθύνονται στα άτομα που θα αγοράσουν το Madden NFL 21 για πρώτη φορά σε next-gen κονσόλα, αν και μας δίνει μια γεύση για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η EA. Στην ένατη γενιά κονσολών οι τιμές δολαρίων θα αντιστοιχούν σε +10 ευρώ.

Το Madden NFL 21 θα κυκλοφορήσει για PS5 και Xbox Series X στις 4 Δεκεμβρίου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2020 19:15 #241589 by Giorgos Tsolaridis
Το FIFA 21 θα κοστίζει και αυτό 80 ευρώ

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification