Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Electronic Arts: Γενική συζήτηση

03 Aug 2021 14:50 #254142 by Stathis Moose Stathopoulos
Πρώτο livestream

Το πρώτο από τα πέντε livestream της EA ξεκινάει. Σε αυτό η EA μιλάει για το μέλλον των First-Person Shooters. Δείτε το παρακάτω:Συντονιστείτε στα κανάλια της Electronic Arts στο YouTube και το Twitch για να δείτε τις παρουσιάσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Aug 2021 16:52 #254268 by Ερμής Δερβίσης

Τα Preview Packs του FIFA Ultimate Team αύξησαν τις πωλήσεις των loot boxes
Σύμφωνα με την EA.


Στην πρόσφατη συνάντηση με τους επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson δήλωσε ότι τα Preview Packs του FIFA Ultimate Team είχαν αρκετά θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και ήταν κερδοφόρα.

Συγκεκριμένα είπε: "Είδαμε αύξηση στο ποσοστό των χρηστών που τα χρησιμοποιεί. Κάποια από τα δεδομένα αφορούν το τέλος της season, όμως η ομάδα έχει δεσμευτεί στο να συνεχίσει να πρωτοπορεί στα προγράμματα που προσφέρουμε στους παίκτες και πιστεύουμε ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε τον συγκεκριμένο τομέα με την πάροδο του χρόνου".

Ο Wilson δήλωσε ότι το Ultimate Team είναι το modes με τους περισσότερους παίκτες στο FIFA, όμως τα 2/3 των παικτών δεν αγοράζουν πακέτα FUT, ενώ το 90% όσων αγοράζονται γίνονται με χρήματα εντός του game, αντί για points που αγοράζονται με πραγματικά χρήματα. Τα Preview Packs είναι ένας τρόπος να αλλάξουν τα συγκεκριμένα ποσοστά καθώς οι παίκτες θα ξέρουν τι θα αγοράζουν. Ο Wilson πρόσθεσε: "Με τα Preview Packs είδαμε ένα μεγάλο ποσοστό νέων παικτών στο Ultimate Team και αρκετούς παίκτες, οι οποίες αγόρασαν πακέτα. Οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να ψάχνουν νέους πρωτοποριακούς τρόπους που θα επιτρέπουν στους παίκτες να είναι πιο ενεργοί και τα Preview Packs είναι ένα τέτοιο παράδειγμα".
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Aug 2021 16:54 #254269 by Ερμής Δερβίσης
EA: "Ο κόσμος δεν μας δίνει τα εύσημα για το πως χειριζόμαστε τις εξαγορές εταιρειών"
Ο CFO, Blake Jorgensen εξέφρασε τα παράπονά του.


Ο CFO της Electronic Arts, Blake Jorgensen δήλωσε ότι ο κόσμος δεν τους δίνει τα εύσημα για το πως χειρίζονται τις εξαγορές εταιρειών.

Στην πρόσφατη συνάντηση με τους επενδυτές, ο Jorgensen εξέφρασε ενθουσιασμό για την εξαγορά της Codemasters, καθώς το F1 2021 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες στις πωλήσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Αυτό είναι ένα παράδειγμα μίας εξαιρετικής ομάδας ανάπτυξης, η οποία χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία και το σωστό μάρκετινγκ για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε τις δουλειές και τις ομάδες μας. Και ξέρετε κάτι; Δεν παίρνουμε αρκετά εύσημα για αυτό".


Το Apex Legends ήταν επίσης αρκετά κερδοφόρο για την EA καθώς μέσα στην τελευταία season είχε 13 εκατομμύρια νέους παίκτες. Ο Jorgensen πρόσθεσε: "Η Respawn ηγείται της ανάπτυξης του Apex, όμως η άψογη συνεργασία μαζί μας είναι που το έφτασε στο σημείο που είναι τώρα: 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την βιομηχανία. Και πιστεύω ότι δεν παίρνουμε αρκετά εύσημα και για αυτό." Η Electronic Arts, παρόλα αυτά είναι γνωστή για το κλείσιμο αρκετών εταιρειών ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, όπως η Visceral Games, δημιουργός της σειράς Dead Space, η Westwood του Command and Conquer και η Pandemic Studios.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2021 16:35 #254406 by Stathis Moose Stathopoulos
Οι hackers που εισέβαλαν στην Electronic Arts δίνουν δημόσια δεδομένα της εταιρείας έναντι αμοιβής1,3 GB δεδομένων με software της εταιρείας και το Origin store.

Hackers έκλεψαν 780 GB δεδομένων από την Electronic Arts και τώρα δίνουν δημόσια τα 1,3GB εξ αυτών ζητώντας χρήματα.

Το συμπιεσμένο αυτό αρχείο των 1,3GB περιέχει πληροφορίες από EA tools και το Origin store της εταιρείας. Οι hackers προσπαθούν έτσι να εκβιάσουν την εταιρεία, καθώς δήλωσαν : "Πριν από μερικές εβδομάδες στείλαμε email για λύτρα [sic] στην EA αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση οπότε δημοσιεύουμε τα πηγαία αρχεία. Αν δεν επικοινωνήσουν μαζί μας ή αν δεν μας πληρώσουν θα συνεχίσουμε να κάνουμε δημοσιεύσεις".

Η EA απάντησε ότι η εταιερία αναλύει τις πληροφορίες που κυκλοφορήσαν και συνεχίζει να συνεργάζεται με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επίσης, θεωρεί ότι το hack δεν υπόκειται σε ρίσκο που να αφορά προσωπικά δεδομένα χρηστών. Η δήλωση αναφέρει: "Γνωρίζουμε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις από hackers και αναλύουμε τα αρχεία που κυκλοφορήσαν. Προς το παρόν, πιστεύουμε ότι δεν έχουν δεδομένα που αφορούν την ιδιωτικότητα χρηστών και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει ρίσκο για τα games μας, την επιχείρησή μας ή τους παίκτες. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τις νομικές αρχές, ως μέρος αυτής της διερεύνησης εγκληματικής πράξης.".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2021 13:06 #256374 by Giorgos Tsolaridis
Η EA ανακοίνωσε νέα συμφωνία με την FIFPro Όμως δεν σχολίασε το μέλλον του FIFA.

 Η Electronic Arts έκανε νέα συμφωνία με την FIFPro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) με σκοπό να προσφέρει “ασυναγώνιστο ρεαλισμό” στο FIFA, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό η EA Sports να μετονομάσει το FIFA στο μέλλον.

 Η EA έκανε επέκταση στο συμβόλαιό της με την FIFPro την Τρίτη ως μέρος μιας “μακροπρόθεσμης δέσμευσης”. Η FIFPro είναι μια από τους 300+ επίσημους συνεργάτες της EA και με την επέκταση του συμβολαίου της, πλέον θα έχει πρόσβαση στα ονόματα χιλιάδων παικτών, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και πιο λεπτομερή μοντέλα για τους παίκτες των ομάδων. Εκτός αυτής της συμφωνίας, η EA έχει επίσης εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το UEFA Champions League, Conmebol Libertadores, Premier League, Bundesliga και LaLiga Santader.

 Ο αντιπρόεδρος της EA Sports, David Jackson,  δήλωσε τα εξής : “Οι fans των football games μας, μας υπενθυμίζουν τακτικά ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της EA Sports εμπειρίας είναι το immersion που επιτυγχάνεται με την χρήση των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, ομάδων και παικτών. Έτσι καταφέρνουμε να θολώσουμε τις γραμμές μεταξύ του ψηφιακού και του πραγματικού κόσμου στο ποδόσφαιρο. Η FIFPro θα συνεχίσει να είναι ένας σημαντικός συνεργάτης, καθώς θα χτίζουμε την επόμενη γενιά των football games της EA.”

 Ο επικεφαλής της FIFPro, Theo van Seggelen, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι που μπορούμε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας με την EA Sports, ένας συνεργάτης που πραγματικά νοιάζεται για τους fans της και προσπαθεί να δημιουργήσει την καλύτερη εμπειρία για αυτούς.” Στην ανακοίνωσή της αυτή, η EA δεν ανέφερε το όνομα FIFA και σύμφωνα με την  πρόσφατη κατοχύρωση του trademark  EA Sports FC, είναι πιθανόν το FIFA να μετονομαστεί σε EA Sports FC. Η EA δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι μέχρι στιγμής.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Oct 2021 10:38 #256542 by Γιώργος Σκένδρος
Ο Marcus Lehto, συνδημιουργός του σύμπαντος του Halo, προσλήφθηκε από την EA για να ηγηθεί ενός από τα δύο νέα στούντιο που ανοίγει στην περιοχή του Σιάτλ, στην Ουάσινγκτον.

  Ο Lehto ήταν προηγουμένως πρόεδρος και διευθυντής στην V1 Interactive, τους developers του FPS Disintegration. Το στούντιο έκλεισε πέρυσι. Ο Lehto δήλωσε στο Twitter : "Γεια σε όλους, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι εντάχθηκα στην EA ως Game Director, χτίζοντας ένα νέο στούντιο στην περιοχή του Σιάτλ που εργάζεται πάνω σε παιχνίδια πρώτου προσώπου. Ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερα για το τι δημιουργούμε." Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το έργο του στούντιο δεν δόθηκαν.Το όνομα του στούντιο του Σιάτλ στο οποίο θα εργάζεται ο Lehto είναι άγνωστο προς το παρόν, όπως και το όνομα του δεύτερου στούντιο που ανοίγει η EA στην περιοχή. O πρώην επικεφαλής της Monolith, Kevin Stephens, θα διευθύνει το δεύτερο στούντιο και θα επικεντρώνεται σε open world τίτλους. Ο Lehto θα αναφέρεται απευθείας στον ιδρυτή της Respawn, Vince Zampella, ο οποίος και ο ίδιος έχει διευρύνει τον ρόλο του στην EA.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Feb 2022 00:51 #261018 by Nikos Georgopoulos
Πλέον έχει αμφιβολίεςΣε πρόσφατη συνομιλία με τους επενδυτές της Electronic Arts, ο διευθύνων σύμβουλός της, Andrew Wilson δήλωσε ότι μέλλον της βιομηχανίας με τα NFTs δεν είναι πλέον ξεκάθαρο και ότι η εταιρεία δεν βασίζεται επάνω τους.
Ο Wilson σύγκρινε τα NFTs με εξωτερικές τεχνολογικές επενδύσεις που ήρθαν στη βιομηχανία όπως τα VR και 3D και ότι η "συλλεκτικότητα", η οποία βασίζεται σε τέσσερεις παράγοντες (ποιότητα, σπανιότητα, αυθεντικότητα, αξία) ήταν πάντα μέρος της δουλειάς, πολύ πριν έρθουν τα NFTs. Αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν περιμένει να αλλάξει, όμως των είδος των συλλεκτικών σίγουρα θα αλλάξει.

Συγκεκριμένα ο Wilson δήλωσε: "Πιστεύω ότι η συλλεκτικότητα θα συνεχίσει να είναι σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας μας και στις εμπειρίες που προσφέρει στους παίκτες μας. Το αν αυτό είναι μέρος των NFTs και των blockchain, αναμένεται να το δούμε. Και πιστεύω ότι ο τρόπος για να το μάθουμε είναι με την προσπάθεια μας να δώσουμε στους παίκτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία, οπότε θα το αξιολογήσουμε με τον καιρό. Όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι στο οποίο βασιζόμαστε".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Mar 2022 23:05 #262020 by Nikos Georgopoulos
Η Electronic Arts σταματάει να πουλάει games και online υπηρεσίες σε Ρωσία και Λευκορωσία
Κυρώσεων συνέχεια από την Δύση.

Σε συνέχεια των κυρώσεων από πλευράς Microsoft και CD Projekt Red, η Electronic Arts σταματάει κι αυτή με την σειρά της να πουλάει games και online υπηρεσίες (EA Play και Origin) σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε συγκλονισμένοι από τη σύγκρουση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και ενώνουμε τόσες πολλές φωνές σε όλο τον κόσμο καλώντας για ειρήνη και τερματισμό της εισβολής».

Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις σε games, DLC και virtual currency των games της, σε Ρωσία και Λευκορωσία. Η εταιρεία θα συνεργαστεί επίσης με άλλες πλατφόρμες ώστε να σταματήσουν και εκεί να πωλούνται τα games της EA στις δύο αυτές χώρες.

«Το πρωταρχικό μας μέλημα είναι η συνεχής ασφάλεια όσων βρίσκονται στην περιοχή, ιδιαίτερα των συναδέλφων και των συνεργατών μας, και επιδιώκουμε να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα πέρα ​​από τα προγράμματά μας που είναι ήδη σε εφαρμογή», ​​δήλωσε η EA. Η νέα ανακοίνωση της EA ακολουθεί την προηγούμενη απόφασή της να αφαιρέσει όλες τις ρωσικές ομάδες από τα FIFA και NHL.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2022 00:53 #264149 by Nikos Georgopoulos
Electronic Arts: "Υπάρχει περιθώριο για διαφημίσεις στα games, αρκεί να γίνει σωστά"
Αρκεί να γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Η Electronic Arts δήλωσε, μέσω του CEO της, Andrew Wilson, ότι υπάρχει περιθώριο προβολής διαφημίσεων στα games.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κερδών σε επενδυτές για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022, ο Wilson είπε ότι η εταιρεία θέλει «να διασφαλίσει ότι η εμπειρία παίκτη είναι η καλύτερη δυνατή εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε», προσθέτοντας ότι έχουν δοκιμάσει διάφορα μοντέλα με την πάροδο του χρόνου, ενώ «μερικά συνέχισαν και κάποια τα έχουμε σταματήσει με βάση την πραγματική διατήρηση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας παίκτη που μπορούμε. Αυτό που έχουμε δει γενικά στα ψυχαγωγικά μέσα, ακόμη και στα games, ιδιαίτερα στα mobile games αυτή τη στιγμή, είναι ότι υπάρχει χώρος για διαφήμιση όταν γίνεται σωστά. Και υπάρχει ένα μέρος της κοινότητας που όταν του δοθεί η επιλογή θα συμμετάσχει στη διαφήμιση όπου ωφελεί την εμπειρία τους στο παιχνίδι».

Φανταστείτε η EA να ακολουθήσει το μοντέλο των mobile games και σε PC και console games, σύμφωνα με το οποίο όσοι gamers βλέπουν μια διαφήμιση να αποκτούν in-game αντικείμενα. Αυτό θα κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί κάτι σαν...pay-to-win.

Τον Απρίλιο, αναφέρθηκε ότι η Microsoft αναπτύσσει ένα πρόγραμμα που θα έφερνε διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού σε δωρεάν παιχνίδια στο Xbox. Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να παρέχει μια ροή εσόδων για τους developers , ενώ η Microsoft δεν θα έκανε περικοπές. Η EA έχει πειραματιστεί με διαφημίσεις σε games που δεν παίζουν δωρεάν, όπως στο Battlefield 2042 με τις περίφημες διαφημιστικές πινακίδες της, στις οποίες οι παίκτες ανταποκρίθηκαν ελάχιστα. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία απάντησε στις αναφορές, λέγοντας: "Πάντα αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την εμπειρία για παίκτες και προγραμματιστές, αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να μοιραστούμε."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2022 21:27 #264368 by Nikos Georgopoulos
Η Electronic Arts έκανε 100 απολύσεις μετά την ανακοίνωση του EA Sports FC
Αφορούν το customer support.

Η Electronic Arts έκανε 100 απολύσεις στα τμήματα customer support των εταιρειών της στο Austin της Αμερικής και στο Galway της Ιρλανδίας.

Η EA δήλωσε ότι επιδιώκει να αυξήσει την "αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και την επεκτασιμότητα". Τώρα τι εννοεί ακριβώς και πως θα το καταφέρει αυτό απολύοντας 100 άτομα...ούτε η ίδια δεν το ξέρει!

Οι απολύσεις φέρεται να έρχονται στον απόηχο της διακοπής συνεργασίας της EA με την Διεθνή Ομοσπονδία FIFA. Από την στιγμή λοιπόν που η Electronic Arts γλίτωσε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που θα πλήρωνε στην FIFA για τα δικαιώματα του ονόματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (σ.σ. θα χρησιμοποιήσει το EA Sports FC), τότε γιατί πραγματοποιεί απολύσεις; Η απάντηση είναι ότι θα δώσει το customer support σε άλλες εταιρείες, ως outsource. Κοινώς, στο εξής αν έχετε πρόβλημα με το FIFA, το Battlefield ή κάποιο άλλο video game της EA, δεν θα μιλάτε απευθείας με κάποιον εργαζόμενό της, αλλά με μια άλλη εταιρεία, η οποία μπορεί να μην ξέρει κιόλας τι της γίνεται.

Κατά τα άλλα, η EA δήλωσε στο Kotaku, ότι οι "αλλαγές" που έγιναν στην υποστήριξη πελατών δεν είχαν καμία σχέση με κάποιο συγκεκριμένο franchise, ούτε σχετίζονται με την ανακοίνωση του EA Sports FC. Ο πληροφοριοδότης του Kotaku πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι της EA είχαν κάνει επανειλλημένα παράπονα στην εταιρεία για τις πολύ κακές αυξήσεις που τους παρείχε και που ανέρχονταν σε....0,1 δολάρια την ώρα!

Ο Charles Fortescue της EA δήλωσε: «Σκεφτόμαστε πάντα πώς βελτιώνουμε την εμπειρία των παικτών μας και αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να παρέχουμε καλύτερα την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζονται για να απολαύσουν τα games πλήρως. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε προτείνει ορισμένες αλλαγές στη λειτουργία υποστήριξης πελατών μας για να δώσουμε μεγαλύτερη ευελιξία και να μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τους παίκτες όταν το χρειάζονται περισσότερο. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας εξετάζουμε το ενδεχόμενο αλλαγής ορισμένων ρόλων εντός της ομάδας, κλείνοντας ορισμένους ρόλους και επίσης δημιουργώντας νέους. Συνεργαζόμαστε στενά με τους ανθρώπους μας σε όλη αυτή τη διαδικασία και παρέχουμε υποστήριξη σε οποιονδήποτε ο ρόλος του επηρεάζεται».

Στα emails προς τους εργαζόμενούς της, η EA δήλωσε ότι έχουν δημιουργηθεί 10 νέες θέσεις υποστήριξης πελατών για mobile games και πως το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να υποβάλει αίτηση. Αν ισχύει αυτό τότε γιατί δεν μετέθεσαν 10 από τους απολυμένους στις θέσεις αυτές αλλά τους απέλυσαν όλους.

Επίσης, ένας εκπρόσωπος της EA διευκρίνισε στο PC Gamer ότι οι αλλαγές στην υποστήριξη πελατών "δεν συνδέονται με καμία gaming σειρά, ούτε συνδέονται με την ανακοίνωση της EA Sports FC την περασμένη εβδομάδα. Η λειτουργία υποστήριξης πελατών υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων παικτών που σχετίζονται με τα games μας, την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του Origin, και τη συνδρομητική μας υπηρεσία EA Play". Μας είναι κάπως δύσκολο να σκεφτούμε πως δεν σχετίζονται με τα games της EA πάντως. Προφανώς μπορεί να ήταν εργαζόμενοι του customer support για τους gamers που χάνουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους, πέφτουν θύματα των hackers και πάει λέγοντας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification