Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Game testers της Treyarch περιγράφουν τις συνθήκες ανάπτυξης του Black Ops 4.

More
10 Jul 2019 13:11 #225791 by ProfGameboy
ProfGameboy created the topic: Game testers της Treyarch περιγράφουν τις συνθήκες ανάπτυξης του Black Ops 4.
Αλλιώς βίωσαν οι εργαζόμενοι της QA την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το Call of Duty: Black Ops 4 πέρασε μια δύσκολη περίοδο αναπτυξης του παιχνιδιού η οποία κατέληξε σε αποτυχία του δοκιμαστικού campaign mode και στην εδραίωση του Blackout battle royale mode λίγο πριν την κυκλοφορία του.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Kotaku, οι Quality Assurances testers πέρασαν μια μακρά περίοδο, περίπου ενός έτους, όπου εργάζονταν για παρά πολλές ώρες με αρκετά χαμηλούς μισθούς. Έτσι το Kotaku κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες για τις συνθήκες εργασίας από 11 εργαζομένους της Treyarch, οι οποίοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση της πλήρους ανωνυμίας ώστε να προστατευόσουν τις θέσεις τους. Ενώ λοιπόν καθημερινά αποκαλύπτονται παρόμοιες περιπτώσεις εκμετάλλευσης των εργαζομένων από τις εταιρίας της βιομηχανίας του gaming, οι Quality Assurances δήλωσαν ότι κυριολεκτικά ένιωθαν ότι τους αντιμετωπίζουν σαν κατώτερους υπαλλήλους από αυτούς της Treyarch με πλήρη απασχόληση. Επιπλέον ένας εργαζόμενος αποκάλυψε τραγικές συνθήκες εργασίας μέσα στην καθώς υπήρχαν επανειλημμένες περιπτώσεις όπου η εταιρία απενεργοποιούσε τα κλιματιστικά της νυχτερινής βάρδιας, η οποία έκλεινε 12 ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αγγίζει τους 32OC στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Santa Monica. Συγκεκριμένα οι δηλώσεις κάποιων Qaulity Assurances ανέφεραν τα παρακάτω:

" Κάναμε πλάκες και δημιουργούσαμε αστεία με τις συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά τα πράγματα ήταν τραγικά, καθώς τέτοιου είδους κινήσεις γίνονταν στα μέσα του Ιουλίου".

Οι άνθρωποι του site προσπάθησαν να αποσπάσουν κάποια δήλωση της Activision επί του θέματος, όμως η εταιρία αρνήθηκε το οποιοδήποτε σχόλιο. Αντίθετα, επέλεξε να έκδοση μια επίσημη ανακοίνωση επαινώντας ουσιαστικά όλο το προσωπικό που εργάστηκε για το Black Ops 4 και συμπλήρωσε λέγοντας ότι έχει δεσμευτεί να κάνει όλους τους υπαλλήλους να νιώσουν ότι η δουλεία τους είναι αξιοσέβαστη και η εταιρία εκτιμά την προσπάθεια τους. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

"Προσπαθούσαμε διαρκώς να παρέχουμε ένα ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον για όλους."
Τα προβλήματα όμως συνεχίστηκαν σχεδόν για ολόκληρο το 2018 και μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στα updates.

"Νομίζω ότι η πλειονότητα από εμάς θέλουμε απλώς να αντιμετωπιστούμε επί ίσιος όροις", " κανείς από μας δεν ενδιαφέρεται για αυτό το παιχνίδι ... Γιατί να μας αντιμετωπίζουν τόσο υποτιμητικά, αν και δουλεύουμε εξίσου σκληρά όπως εσείς;"

Οι συνθήκες που περιγράφονται στην έκθεση δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστες στα μεγάλα στούντιο παιχνιδιών. Παρόμοιες ιστορίες έχουν προκύψει από στούντιο όπως τα CD Projekt Red, Epic Games, BioWare και NetherRealm. Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα συμβάντα φαίνονται παρατραβηγμένα λόγο του ότι αφορούν εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν δημοσιευτεί και από την Crunch η όποια στα συμβόλαια που υπογράφουν οι υπάλληλοι αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται κανείς να αγνίζει φαγητό πριν περάσει μια ώρα από το διάλλειμα των προηγούμενης βάρδιας. Αφού λοιπόν το θέμα έλαβε τόσο μεγάλη έκταση, τα αφεντικά της εταιρίας, Dan Bunting και Mark Lamia, έστειλαν ένα email στους εργαζομένους της Treyarch το οποίο αναφέρει λαμβάνουν υπόψη την ευημερία των εργαζομένων και οραματίζονται να κάνουν σημαντικές βελτιώσεις ώστε να θεσπίσουν την ισορροπία εργασίας – ζωής με σωστό τρόπο:

" Σχεδιάζουμε να το επιτύχουμε μέσω καλύτερου σχεδιασμού έργων, εξορθολογιστικών διαδικασιών παραγωγής και αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων λήψης αποφάσεων. Πρόθεση μας είναι επίσης να διατηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας ώστε να υπάρχει μια διαφάνεια στην εταιρία. Για να φτάσουμε σε αυτό τον στόχο θα χρειαστεί χρόνος . Εάν νιώσετε ότι οι προσωπικές σας ανάγκες παραβλέπονται σημαντικά, μην διστάσετε να το αναφέρεται στον διευθυντή σας. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι η γνώμη του δεν μετράει και δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για ένα θέμα ή ότι η μόνο επιλογή είναι η δημοσίευση των προβλημάτων του. Τέτοιου είδους συζητήσεις πρέπει να αρχίζουν από έναν ειλικρινή διάλογο με τους διευθυντές του τμήματος και εάν αυτό δεν λειτουργήσει, νιώστε ελεύθερα και επικοινωνήστε με εμάς."
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.426 seconds
Notification