Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Τα επίπεδα στρες των pro gamers είναι ίσα με εκείνα των αθλητών

More
19 Nov 2019 19:22 #228577 by Cefirul
Cefirul created the topic: Τα επίπεδα στρες των pro gamers είναι ίσα με εκείνα των αθλητών
Σύμφωνα με έρευνα του University of Chichester, τα επίπεδα στρες που βιώνουν οι κορυφαίοι επαγγελματίες e sports είναι ίσα με τα επίπεδα στρες που βιώνουν οι κορυφαίοι αθλητές.

Η έρευνα με τίτλο Stressors and Coping Strategies of Elite Esports Competitors, θα δημοσιευθεί στο International Journal of Gaming and Computer-Mediated Simulations.

Υπογραμμίζει 51 παράγοντες του στρες, παρόμοιους με αυτούς που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και παίκτες του ράγκμπι που αγωνίζονται στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Αυτά συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων στην επικοινωνία των συμπαιχτών όπως επίσης τις ανησυχίες του να αγωνιστούν μπροστά σε μεγάλο κοινό.

Όταν οι παίκτες στρεσάρονται υπάρχει ένταση μεταξύ των συμπαικτών, με επιθετικά σχόλια μεταξύ τους ή με απουσία επικοινωνίας γενικότερα, έχοντας ως αποτέλεσμα κακή απόδοση.

Ένας από τους συγγραφείς της έρευνας αναφέρει, “Τα Esports έχουν διαμορφώσει μια βιομηχανία εκατομμυρίων, προσελκύοντας κοινό από όλες τις άκρες του πλανήτη. Πάραυτα, υπάρχει πολύ μικρή έρευνα γύρω από τους ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν τους παίκτες. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι gamers εκτίθενται σε έντονο στρες όταν αγωνίζονται σε διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου. Απομονώνοντας τους παράγοντες που προκαλούν το στρες, μπορούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες να υιοθετήσουν στρατηγικές αντιμετώπισης του στρες βελτιστοποιώντας την απόδοση τους όταν παίζουν στα υψηλότερα επίπεδα.”

Ο Rams Singh, πρώην Quake 3 Arena pro παίκτης και πλέον αρχηγός της Chichester’s esports αναφέρει “Αυτή η έρευνα είναι σημαντικότατη για την βιομηχανία. Πρέπει να καταλάβουμε πως μπορούμε να υποστηρίξουμε την υγεία των παικτών μας ενώ διατηρούμε την απόδοση σε ψηλά επίπεδα, όπως κάθε επαγγελματίας αθλητής.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.492 seconds
Notification