Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Valve: Γενική συζήτηση

20 Apr 2021 12:34 #249700 by Ερμής Δερβίσης

Hack στο Steam έδινε σε hackers πλήρη έλεγχο του PC σας
Εντοπίστηκε πριν δύο χρόνια από ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό.


Η Valve διόρθωσε με patch την δυνατότητα ενός hack, το οποίο έδινε σε hackers τον πλήρη έλεγχο του PC σας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Secret Club, ο οποίος εξειδικεύεται στο reverse-engineering, ανακάλυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο υπήρχε για περισσότερο από δύο χρόνια και αρχικά η Valve τον εμπόδιζε από το να το αποκαλύψει δημόσια. Ο Florian, μέλος του Secret Club, αποκάλυψε το πρόβλημα στο Twitter, αφού το είπε πρώτα στην Valve και δεν έκανε κάτι για αυτό για δύο χρόνια. Τελικά ο Florian δήλωσε ότι η Valve διόρθωσε το πρόβλημα και του έδωσε άδεια να μιλήσει για αυτό.

Οι reverse-engineer κοινότητες βρίσκουν προβλήματα στα λογισμικά των εταιρειών και τους τα αναφέρουν. Συνήθως πληρώνονται για αυτό με το προγράμματα bug bounty, ή από οργανισμούς όπως ο HackerOne. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πληρωμή στο Sercet Club είχε ως σκοπό να μην μαθευτεί το πρόβλημα της Valve.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Apr 2021 11:53 #249813 by Giorgos Tsolaridis
Hack στο Steam έδινε σε hackers πλήρη έλεγχο του PC σας και η Valve το διόρθωσε Το πρόβλημα διορθώθηκε δύο χρόνια μετά την αποκάλυψή του.

 Η Valve διόρθωσε τελικά το πρόβλημα ασφάλειας του Counter-Strike: Global Offensive το οποίο άφηνε το PC σας εκτεθειμένο σε hackers, ένα πρόβλημα που σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρεία υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

 Τα νέα για το exploit βγήκαν στην δημοσιότητα από την μη κερδοσκοπική ομάδα προγραμματιστών εν ονόματι The Secret Club. Η ομάδα εξήγησε ότι ένα από τα μέλη της, ο Florian, είχε επικοινωνήσει με την Valve πριν από δύο χρόνια, ώστε να την ενημερώσει για την ύπαρξη του σημείου τρωτότητας το οποίο επέτρεπε σε κακοπροαίρετους hackers να πάρουν τον έλεγχο του PC σας με ένα πολύ απλό invite στο Counter-Strike: Global Offensive.

Μετά από το post της ομάδας The Secret Club , πολύς κόσμος άρχισε να αναφέρει προβλήματα στην Valve με τους περισσότερους να μην παίρνουν καμία απάντηση. Ο Florian δήλωσε: "Ο χρόνος που κάνει να απαντήσει η Valve είναι απογοητευτικός. Σύμφωνα με την εμπειρία μας αργεί πολύ και προγραμματίζει από λίγα έως καθόλου patches προς ανάπτυξη. Πραγματικά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ασφάλεια και την αξιοπιστία των games τους."

 Η Valve τελικά λαμβάνει δράση για το ζήτημα του exploit κυκλοφορώντας ένα patch για το Counter-Strike: Global Offensive για να διορθώσει το πρόβλημα. Μετά την κυκλοφορία του patch o Florian έγραψε: "Ευχάριστα νέα! Η Valve έφτιαξε το πιο πρόσφατο exploit μου και μου έδωσε άδεια να αποκαλύψω λεπτομέρειες."

 Τα μέλη του The Secret Club προηγουμένως αποκάλυψαν ένα κενό ασφαλείας στο Team Fortress 2 το οποίο έχει αναφερθεί επίσης στην Valve εδώ και δύο χρόνια.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2021 18:50 #251440 by Ερμής Δερβίσης
Το Steam ίσως κυκλοφορήσει στις κονσόλες
O CEO της Valve δήλωσε ότι θα μάθουμε περισσότερα μέχρι το τέλος του 2021.


Κατά την διάρκεια ενός QnA στην Νέα Ζηλανδία, ο διευθύνων σύμβουλος της Valve, Gabe Newell, απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις και στην ερώτηση για το αν το Steam θα έρθει στις κονσόλες, απάντησε: Θα έχετε μία καλύτερη εικόνα για αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Newell δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες, ούτε για το ποιοι τίτλοι του Steam θα κυκλοφορήσουν στις κονσόλες, ούτε σε ποιες κονσόλες. Το 2011 η Valve είχε δηλώσει ότι το Steam θα μπορούσε να λειτουργήσει στο PS3 για το Portal 2 και για τον συγκεκριμένο τίτλο χρειαζόταν να κάνετε log in με τον λογαριασμό σας του Steam για να παίξετε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 19:49 #251750 by Giorgos Tsolaridis
To Steam θα αναβαθμίσει το user interface του στη σελίδα των downloads Σύμφωνα με την Valve.

 Η Valve ετοιμάζει upgrade στο user interface του Steam και συγκεκριμένα στη σελίδα των downloads. Η πληροφορία προέρχεται από τον  Pavel Djundik του SteamDB .

 Πέρα από την αναβάθμιση του art style, η σελίδα συνεχίζει να έχει τα σημερινά "Current download speed" και "Peak download speak" για να ξέρετε με πόσα MB το δευτερόλεπτο κατεβάζετε τα downloads σας την δεδομένη στιγμή, αλλά και ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα που πιάσατε. Αν βάλετε όριο στην ταχύτητα download, τότε η σελίδα θα εμφανίζει το όριο που θέσατε.

 Πέραν αυτού, θα παραμείνουν και οι σειρές που αναγράφουν τα Queued, Scheduled και Completed downloads. Όσοι θέλετε να δείτε το συγκεκριμένο update, μπορείτε να μεταβείτε στο URL: "steam://nav/library/downloads", το οποίο όμως δεν εμφανίζεται σωστά για όλους. Τέλος, η Valve δoυλεύει και σε μία αναβάθμιση παρόμοια αναβάθμιση για την σελίδα των Settings, η οποία είναι από τις τελευταίες που έχει μείνει απαρχαιωμένη.

 Τα updates αυτά θα έρθουν σύντομα στο Steam, μιας και ο κώδικας για το νέο user interface βρίσκεται ήδη στα αρχεία του προγράμματος.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jul 2021 19:10 #253869 by Κώστας Δαλακλίδης
Η Valve κάνει διαγωνισμό για CS skins, δίνοντας σε γραφίστες ένα εκατομμύριο δολάρια

Το "finish" είναι η επίσημη ορολογία του CS: GO για τα skins, όπως ορίζεται στο counter-strike.net. Μπορεί να είναι skin από όπλο και αυτό το όπλο θα έχει εμφάνιση η οποία θα μπαίνει σε κατηγορία, από factory new έως battle-scarred. Τα finishes μπορεί να είναι σχεδόν οτιδήποτε, από σκέτα χρώματα έως κυριολεκτικά πυρά και αν έχετε έμπνευση, η Valve μπορεί να θέλει να σας δώσει πολλά χρήματα για αυτό.

Ο διαγωνισμός $1 Million Dreams and Nightmares Content Contest  προσφέρει δέκα έπαθλα των 100.000 δολαρίων για πρωτότυπα finishes όπλων για το CS: GO. Οι κανόνες είναι απλοί. Μπορείτε να εργαστείτε σόλο ή ως μέρος μιας ομάδας, η υποβληθείσα δουλειά θα πρέπει να είναι εντελώς πρωτότυπη και το μόνο που χρειάζεστε για να συμμετάσχετε είναι ένας λογαριασμός Steam σε καλή κατάσταση και να έχετε δώσει τουλάχιστον 5 δολάρια σε αγορές.

"Ξεκινήσαμε το Workshop στο Steam πριν από περίπου δέκα χρόνια με την ελπίδα να δημιουργήσουμε ένα κέντρο για περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από την κοινότητα", δήλωσε η Valve. "Έκτοτε, πάνω από πέντε εκατομμύρια δημιουργοί έχουν υποβάλει και δημοσιεύσει πάνω από 20 εκατομμύρια νέα αντικείμενα για μια ποικιλία από games στο Steam, καθιστώντας τα, διαθέσιμα για αγορά σε εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο. Και, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι παίζουν αυτά τα games, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών του CS,  πολλά από τα πιο εμβληματικά αντικείμενα, χάρτες και άλλα στο παιχνίδι έχουν δημιουργηθεί από μέλη της κοινότητας. Ο Διαγωνισμός Dreams & Nightmares έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην περαιτέρω υποστήριξη αυτής της κοινότητας.”

Για όσους έχουν την καλλιτεχνική κλίση αλλά δεν έχουν εμπειρία στα ψηφιακά εργαλεία, η σελίδα του διαγωνισμού Dreams and Nightmares περιλαμβάνει έναν οδηγό για την κατασκευή και την υποβολή των finishes, καθώς και κάθε είδους εικόνες, τόσο αυτόνομες όσο και ως skin, για έμπνευση. Υπάρχει επίσης ένα FAQ που καλύπτει πιο λεπτομερείς ερωτήσεις. Μπορείτε να υποβάλετε όσες συμμετοχές θέλετε και η Valve δεν κατέχει το έργο που υποβλήθηκε. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό παρέχει μια μη αποκλειστική άδεια χρήσης του έργου στο CS: GO, αλλά οι συμμετέχοντες διατηρούν όλα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Οι νικητές θα επιλεχθούν από τους developers του CS: GO και αν είστε τόσο καλοί στο να φτιάξετε όπλα που θα υποβάλετε περισσότερες από μία συμμετοχές, τότε ναι, μπορεί να κερδίσετε περισσότερα από ένα βραβεία.

Ο διαγωνισμός έχει ανοίξει και έχετε έως τις 21 Οκτωβρίου για να υποβάλετε το έργο σας.

Εσείς θα συμμετάσχετε;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2021 17:42 #254021 by Κώστας Δαλακλίδης
Ο πρόεδρος της Valve θεωρεί πως το VR θα απασχολήσει για αρκετά χρόνια την εταιρία

Μιλώντας στο IGN σχετικά με το Steam Deck, τη νέα φορητή κονσόλα της Valve, ο πρόεδρός της Gabe Newell δηλώνει ότι η εταιρεία του πάντα έβλεπε το VR ως ένα μακροπρόθεσμο project που βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Ο Gabe Newell δήλωσε ότι “σε ότι έχει να κάνει με το VR, πιστεύουμε πως έχουμε ακόμα να καλύψουμε μεγάλη απόσταση και ότι υπάρχουν σημαντικές και θεμελιωδώς τεχνολογίες που αναπτύσσονται. Και αν σκεφτεί κανείς πως ταυτόχρονα πρέπει να συντηρηθούν και άλλα projects όπως το CS:GO, τότε καταλαβαίνει πως θα πάρουμε λάθος αποφάσεις αν βιαστούμε.

Μιλώντας για το Valve Index και για το Steam Deck, ο Newell προσθέτει: "πιστεύουμε ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμες αποφάσεις που λαμβάνουμε σχετικά με το πώς θα συμβάλλουμε στην υγεία και τη ζωτικότητα αυτού του οικοσυστήματος και θα είμαστε πάντα επιτυχημένοι όσο αυτό συνεχίζει να συμβαίνει”. Ουσιαστικά, μην κρίνετε το VR από τις σημερινές συσκευές και πωλήσεις και μη συγκρίνετε τα στατιστικά του με αυτά των εξαιρετικά δημοφιλών games, λέει η Valve, που είναι πωλητής προϊόντων VR.

Αυτό δεν είναι κάτι νέο για τον Newell. Ο πρόεδρος της Valve εξέφρασε και στο παρελθόν έντονο ενδιαφέρον για brain-computer interfaces, δηλαδή τρόπους πιο άμεσης σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με μια ηλεκτρονική συσκευή. Είναι λιγότερο τρομακτικό από όσο ακούγεται αλλά ταυτόχρονα είναι ανησυχητικό αν σκεφτείτε τις πιθανές χρήσεις μιας τέτοιας τεχνολογίας. Το VR, λοιπόν, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν μιλάμε για τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπάρχοντα προϊόντα VR δεν είναι διασκεδαστικά. Το Valve Index είναι αρκετά καλό και υψηλής τεχνολογίας PC VR. Τα φθηνότερα αυτόνομα VR headsets γίνονται πιο δημοφιλή μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι η Valve δεν βλέπει το Index ως το μοναδικό της VR project , ακόμη και αν δεν υπάρχει καμία λέξη από τον Newell για το τι πραγματικά σημαίνει αυτό.

Ωστόσο, το VR δεν είναι μόνο το hardware, εξήγησε ο Newell όταν ρωτήθηκε για τον πολύ δημοφιλή τίτλο VR, Half-Life: Alyx. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για να μας βοηθήσει να σκεφτούμε τι κάνουμε στη συνέχεια, πώς θα συνεχίσουμε να προχωρούμε με το VR, και ποιες είναι οι ευκαιρίες στον χώρο. Υπό αυτή την έννοια το παιχνίδι, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο. Όλα όσα είδαμε σχετικά με την προσαρμογή της σειρά στο VR, είχε θετικό αντίκτυπο. Το να δουλεύει κανείς σε αυτά τα στενά συνδεδεμένα  hardware/software designs, μπορεί στην πραγματικότητα να αποφέρει μεγάλο κέρδος".

Ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο παιχνίδι που να είναι τόσο δημοφιλές στο VR όσο το Half-Life: Alyx. Ωστόσο, η δημοτικότητα του VR αυξάνεται. Τόσο η Valve όσο και το Facebook λένε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν μαζικά το 2020. Παρόλο που αυτό μπορεί να έχει σχέση με την παγκόσμια πανδημία, είναι σαφές ότι το VR έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Πώς σας φαίνονται οι δηλώσεις του προέδρου της Valve;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2021 01:25 #254678 by Stathis Moose Stathopoulos
Exploit του Steam επέτρεπε σε gamers να προσθέσουν αμέτρητα χρήματα στο λογαριασμό τους



Διορθώθηκε από την Valve.

Η Valve πλήρωσε 7.500 δολάρια έναν ερευνητή σε θέματα ασφαλείας, ο οποίος κατάφερε να βρει bug , το οποίο επέτρεπε σε παίκτες να παραποιήσουν τα χρήματα που εμφανίζονταν στο Steam wallet τους!

Ο ερευνητής με το nickname "drbrix" ανέφερε το exploit μέσω του site HackerOne. Το bug αυτό επέτρεπε στους παίκτες που έβαζαν email που περιείχε την φράση amount100 να προσθέσουν τα ποσά που ήθελαν, καθώς υπέκλεπταν τις πληρωμές που γινόντουσαν μέσω του Smart2Pay και τις αύξαναν τεχνητά .

Το bug επιλύθηκε, ενώ ο JonP της Valve ευχαρίστησε τον drbrix και τον επιβράβευσε με 7.500 δολάρια, καθώς ανακάλυψε ένα πρόβλημα που "Θεωρείται κρίσιμο καθώς περιέχει ένα σοβαρό ρίσκο για την εταιρεία", γι' αυτό και ο ethical hacker επιβραβεύτηκε αναλόγως. Μέχρι τώρα η Valve δεν διευκρίνισε αν το πρόβλημα αυτό έχει γίνει exploit από hackers προς όφελός τους ή αν δεν έγινε γνωστό και επιλύθηκε πρόωρα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Sep 2021 17:43 #255895 by Κώστας Δαλακλίδης
H Valve κατασκευάζει ένα νέο Valve Index που θα δουλεύει όπως τα Oculus Quest

Η Valve, φαίνεται πως ετοιμάζει ένα δεύτερο VR headset που θα είναι ο διάδοχος του Index, και θα είναι ένα ασύρματο μοντέλο που θα λειτουργεί όπως τα Oculus Quest και Oculus Quest 2.

Οι ενδείξεις για το ότι η εταιρεία που κατέχει το Steam εργάζεται και σε αυτό το νέο project, προήλθε αρχικά από τον YouTuber Brad Lynch, ο οποίος βρήκε πολλαπλές αναφορές στον κώδικα SteveVR της Valve "Deckard", ένα ωραίο και sci-fi κωδικό όνομα για το θεωρητικό νέο headset. Στη συνέχεια, το Ars Technica, δημοσίευσε περισσότερες αποδείξεις σχετικά με την δημιουργία αυτού του νέου VR headset.



Ο Lynch σημείωσε ότι η Valve έχει επαναπροσδιορίσει το Deckard για να είναι συμβατό με το Steam VR τον τελευταίο χρόνο και ότι τα διάφορα αρχεία που ανακαλύφθηκαν στη βάση δεδομένων του Steam VR, που κυμαίνονται από αναφορές προφίλ εισόδου έως απόδειξη εννοιολογικών αρχείων, υπαινίσσονται έναν αυτόνομο σχεδιασμό, κάτι που δεν είδαμε από τη Valve στο παρελθόν. Το headset μπορεί επίσης να έχει ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi και μπορεί να χρησιμοποιεί τον προσαρμοσμένο επεξεργαστή AMD που θα δούμε στo Steam Deck όταν κυκλοφορήσει.

Είναι λογικό η Valve να θέλει ανταγωνιστεί το VR headset του Facebook σχεδιάζοντας κάτι ανάλογο ή και καλύτερο από τα Oculus Quest και Oculus Quest 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2021 13:04 #256946 by Γιώργος Σκένδρος
Η Valve επρόκειτο να κυκλοφορήσει παιχνίδι με πειρατές του διαστήματος το οποίο ακυρώθηκε.

Το 2012, ο Gabe Newell της Valve αναφέρθηκε σε ένα ακυρωμένο παιχνίδι που ονομαζόταν Stars of Blood, λέγοντας μόνο ότι: "Είχαμε ένα εσωτερικό project που ονομαζόταν Stars of Blood, το οποίο ήταν ένα παιχνίδι διαστημικών πειρατών και δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας". Concept art από μερικούς πρώην καλλιτέχνες της Valve είχε διαρρεύσει στο παρελθόν, και περισσότερα αποκαλύφθηκαν αργότερα - μερικά από αυτά από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε περιηγήσεις στο στούντιο. Οι fans του Valve Archive δημιούργησαν ένα αποθετήριο των έργων τέχνης του Stars of Blood, όπου και βρίσκεται έκτοτε.






 Ο λογαριασμός Obscure Game Aesthetics, ο οποίος δημοσιεύει screenshots και artwork από παλιά ή ξεχασμένα videogames, δημοσίευσε στο Twitter τέσσερα concepts για περιβάλλοντα από το Stars of Blood. Ακολούθησε ένα tech demo από έναν από τους πρώην υπαλλήλους της Valve που δούλευαν στο Stars of Blood, θεωρώντας ότι και αυτό μπορεί να είναι από ο ακυρωμένος τίτλος, το οποίο αναρτήθηκε στα r/LeaksAndRumors, r/GamingLeaksAndRumours, r/pcgaming, r/Games, r/GamePreservationists και r/UnreleasedGames, καθώς και έκανε το γύρο διαφόρων ιστότοπων, φόρουμ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Oι φήμες έλεγαν ότι το Stars of Blood θα περιλάμβανε τους Combine και θα ήταν μέρος του σύμπαντος του Half-Life. Το "Valve space pirate game" είναι ένα ακόμα παιχνίδι που δεν θα γίνει ποτέ, μαζί με τα διάφορα projects του Half-Life που ακυρώθηκαν πριν από το Alyx, το spin-off της Arkane, το Ravenholm, το Prospero και όλα τα υπόλοιπα.
​​​​​​​
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2022 00:37 #260207 by Nikos Georgopoulos
Η Valve είχε δεχτεί μηνύσεις ότι ενθαρρύνει τον online τζόγο με τα skins του Counter Strike: Global Offensive




Τελικά όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Στις 7 Ιανουαρίου το Δικαστήριο της Αμερικής απέσυρε την τελευταία κατηρογορία ότι η Valve ενθάρρυνε τον online τζόγο για τα skins του Counter Strike: Global Offensive σε third-party sites.

Το 2016 υπήρχαν αναφορές για εφήβους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους για να αγοράσουν skins και θήκες για τα όπλα του CS: GO ώστε να μπορούν να τα ποντάρουν σε third-party σελίδες. Η Valve είχε λάβει σκληρές κριτικές από την Επιτροπή Τζόγου της Washington. Μία από τις πρώτες κατηγορίες εναντίων της Valve είναι ότι η Valve είχε εξαπατήσει η ίδια τους εφήβους, όμως τελικά αποδείχτηκε ότι δεν χρησιμοποίησαν το Steam ούτε είχαν παίξει κάποια από τα games της.

Οι κατηγορίες αυτές ξεκίνησαν όταν οι γονείς ανακάλυψαν ότι τα παιδιά τους ξόδευαν τόσα χρήματα για να αγοράσουν θήκες όπλων για το Counter Strike: Global Offensive και μετά τις πόνταραν σε sites τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Valve παρακινούσε τον τζόγο μέσω άλλων σελίδων, όπως το CSGO Lounge και έκρυβε από τον κόσμο τις δουλειές που έκανε. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν οι κατηγορίες εξαλείφτηκαν όλες από το δικαστήριο.



Αρχικά οι γονείς δεν είχαν καταφέρει να πείσουν το δικαστήριο ότι η Valve ευθυνόταν για το τζόγο, όμως επειδή στους όρους χρήσης του Steam δεν είχαν συμφωνήσει οι ίδιοι, αλλά τα παιδία που ήταν ανήλικα, το δικαστήριο τους επέτρεψε να κάνουν τις μηνύσεις. Τελικά όμως δεν βρέθηκε κάποια απόδειξη που να συνδέει τη Valve με το συγκεκριμένο θέμα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification