Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Collector's Editions και συλλεκτικά

05 May 2022 10:49 #263963 by Nikos Georgopoulos
Ρολόι Boba Fett πωλείται για 120.000 δολάρια




Μόνο 10 έχουν φτιαχτεί παγκοσμίως.

Τα συλλεκτικά αντικείμενα έχουν αρχίσει να αποκτούν εξωφρενικά υψηλές τιμές τα τελευταία χρόνια. Το παρακάτω αυθεντικό ρολόι Boba Fett κοστίζει 120.000 δολάρια.

Η ελβετική εταιρεία Kross Studio, σε συνεργασία με την Lucasfilm (εκείνη που δημιούργησε το ρολόι Death Star αξίας 150.000 δολαρίων), έρχεται ξανά, αυτή τη φορά για να πουλήσει ένα ρολόι Boba Fett για 120.000 δολάρια έκαστο. Θα κατασκευαστούν μόλις 10 τέτοια ρολόγια, επομένως..."σπεύσατε"!

Το συλλεκτικό ρολόι Boba Fett θα έχει manual winding, πράσινο χρώμα, ενώ το διαστημόπλοιο του Boba Fett, το Firespray, αναπαρίσταται μέσα στο ρολόι. Θα πωλείται μέσα σε μια θήκη τιτανίου grade 5 και 45 χιλιοστών, επικαλυμένη με σοκολατί PVD. Το διαστημόπλοιο αποτελείται από οκτώ κομμάτια και ήταν σχολαστικά χαραγμένο και ζωγραφισμένο στο χέρι για να μιμηθεί την εμφάνιση του πλοίου του Boba Fett όπως εμφανίζεται στο Bespin στο Cloud City στην ταινία Star Wars.

Oι εργαζόμενοι της εταιρείας Kross Studio χρειάστηκαν 90 ώρες για να φτιάξουν κάθε διαστημόπλοιο. Η ίδια η όψη του ρολογιού έχει ένα «πλανητικό σύστημα γραναζιών» που περιφέρεται γύρω από το tourbillon. Διαθέτει σχέση μετάδοσης 12 παραγόντων και οι ενδείξεις ώρας και λεπτών είναι σταθερές σε δύο ρουλεμάν. Ο ωροδείκτης συγκεκριμένα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το jetpack του Boba Fett, ενώ ο λεπτοδείκτης είναι εμπνευσμένος από τον πύραυλο του jetpack.

Το ρολόι Boba Fett έρχεται επίσης με λουράκι από δέρμα μοσχαρίου και μαύρο λαστιχένιο λουράκι, καθένα από τα οποία έχει "ενισχυμένο" μαύρο ελαστικό ένθετο.

Όσοι τρελοί θέλουν να το αποκτήσουν, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 May 2022 04:13 #264268 by Nikos Georgopoulos
Νέα μήνυση για πώληση βαθμολογημένων games



Μετά τις κατηγορίες προς την Wata από τον επικεφαλής της Sonic Team για απάτη πώληση βαθμολογημένου Sonic για 430.000 δολάρια, μία νέα μήνυση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η μήνυση αυτή περιέχει 10.000 συλλέκτες! Όλοι τους αγόρασαν games από την Wata και την κατηγορούν ότι τα βαθμολόγησε για να τα χρυσοπληρώσουν πολύ πιο πάνω από την αξία τους!
Η μήνυση κατατέθηκε στις 10 Μαΐου στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Οι 10.000 πελάτες της εταιρείας πλήρωσαν για την βαθμολόγηση των games και άλλες υπηρεσίες από την Wata. Η Wata κατηγορείται για «ενέργειες για τη χειραγώγηση της αγοράς των retro video games» και για «συμμετοχή σε αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές», υποδεικνύοντας συγκεκριμένα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wata, Deniz Kahn.

Ο Kahn κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τον Jim Halperin, συνιδρυτή του οίκου δημοπρασιών Heritage Auctions -προηγούμενο επενδυτή της Wata και μέλος του συμβουλίου της εταιρείας- για να χειραγωγήσει την αγορά των retro games, μέσω διαφημιστικών προσπαθειών και συνεντεύξεων στα gaming sites, στις οποίες οι δύο επιχειρηματίες λέγεται ότι ισχυρίζονταν ότι οι τιμές στα retro games θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, η Wata και η Heritage Auctions έχουν συνδεθεί με μια σειρά εντυπωσιακών πωλήσεων vintage games τα τελευταία χρόνια. Ένα παρθένο σφραγισμένο αντίγραφο του Super Mario 64 που αξιολογήθηκε από τη Wata και δημοπρατήθηκε από την Heritage Auctions πουλήθηκε για 1,56 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιούλιο και μόλις αρκετές εβδομάδες αργότερα, ένα αντίγραφο του Super Mario Bros. που χειρίστηκαν οι δύο εταιρείες πουλήθηκε για 2 εκατομμύρια δολάρια!

Πριν από την είσοδο της Wata στην αγορά το 2018, όπως σημειώνεται στα πρόσφατα υποβληθέντα δικαστικά έγγραφα, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα αντίγραφο του Super Mario Bros., το οποίο πουλήθηκε για περίπου 30.000 δολάρια το 2017. Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Wata, όμως, ένα άλλο αντίγραφο της Super Mario Bros. - βαθμολογήθηκε από τον Wata και πουλήθηκε από την Heritage Auctions για 100.000 δολάρια. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ήταν στην πραγματικότητα ο Jim Halperin της Heritage Auctions, μαζί με δύο άλλους άνδρες, που αγόρασαν το παιχνίδι.

Η μήνυση υπογραμμίζει επίσης ότι η Wata και η Heritage Auctions ωφελούνται οικονομικά από τη βαθμολόγηση και τις πωλήσεις των games, πράγμα που σημαίνει ότι θα επωφεληθούν σημαντικά από την αύξηση των τιμών της αγοράς. Η Wata, για παράδειγμα, χρεώνει ένα ποσοστό της αγοραίας αξίας ενός παιχνιδιού όταν το βαθμολογεί - θα κέρδιζε πάνω από 20.000 δολάρια από ένα παιχνίδι αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σύμφωνα με το VGC - ενώ η Heritage χρεώνει 20% το ασφάλιστρο του αγοραστή και παίρνει 5% από το πωλητή.

«Η Heritage Auctions επωφελήθηκε κερδίζοντας περισσότερες προμήθειες από πωλητές και αγοραστές», υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα. «Ο Halperin επωφελήθηκε από την αύξηση της αξίας του παιχνιδιού του. Η Wata επωφελήθηκε από την αυξημένη φήμη και την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες βαθμολόγησης».

Επίσης, η αυξανόμενη αξία των παιχνιδιών επέτρεψε στη Wata να χρεώνει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες βαθμολόγησής της, καθώς οι τιμές ήταν συνδεδεμένες με αξίες. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ της Wata και της Heritage Auctions ήταν ακόμα άγνωστη στους συλλέκτες. Εν τω μεταξύ, οι gaming συλλέκτες έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους σφραγισμένα παιχνίδια στο Wata για βαθμολόγηση, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν τα games για κέρδη καθώς η αγορά εκτοξεύτηκε στα ύψη.

«Εν αγνοία των συλλεκτών, η Wata είχε βαλτώσει μαζικά από τη βιασύνη. Ωστόσο, η εταιρεία διαφήμιζε ψευδείς και υπερβολικά αισιόδοξους χρόνους ολοκλήρωσης στο site της. Οι πελάτες δεν ενημερώθηκαν για τις καθυστερήσεις πριν από τις αγορές τους. Η Wata συνέχισε να δέχεται παραγγελίες και πληρωμές από πελάτες».

Η μήνυση επανεμφανίζει επίσης ισχυρισμούς ότι οι υπάλληλοι της Wata πουλούσαν games με της βαθμολογία Wata κατά παράβαση της απάτης και της σύγκρουσης των πολιτικών του κλάδου της εταιρείας - μια κατηγορία που επιβλήθηκε στον συνιδρυτή της Wata, Mark Haspel πέρυσι. Ακόμα και ο ιδρυτής της δηλαδή καταπατούσε τους κανόνες της ίδιας του της εταιρείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Jul 2022 16:43 #265586 by Nikos Georgopoulos
Η Hasbro δημιουργεί τις δικές σας custom φιγούρες




Ονομάζονται Selfie Series.

Η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε την Selfie Series, όπου μπορείτε να σχεδιάσετε και να παραγγείλετε τις δικές σας custom φιγούρες, η οποία θα ξεκινήσει στο San Diego Comic Con μέσα στον Ιουλιο.

Οι φιγούρες θα φτιάχνονται από τη Hasbro σε συνεργασία με την εταιρεία 3D Printing Formlabs και θα μπορείτε, αφού σκαναριστείτε να τοποθετείτε το πρόσωπό σας σε μία λεπτομερή φιγούρα Power Rangers, Ghostbusters, G.I. Joe, Star Wars ή Marvel. Το κόστος κάθε φιγούρας θα είναι στα 60 δολάρια.



Προς το παρόν, οι φιγούρες θα είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους παραστούν στο San Diego Comic Con και θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το Φθινόπωρο. Ο Chief Product Office της Formlabs δήλωσε: Πριν από δέκα χρόνια, το 3D printing δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιηθεί έμπιστα σε δουλειές υψηλής αξίας όπως αυτή, αλλά πλέον φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Τώρα έχουμε την εμπιστοσύνη και την ακρίβεια για να φτιάξουμε μοναδικά προϊόντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Sep 2022 20:15 #266462 by Nikos Georgopoulos
Γάλλος συλλέκτης πουλάει στο eBay σχεδόν όλες τις κονσόλες που υπήρξαν ποτέ (2200) για ένα εκατομμύριο ευρώ




Ιστορία 50 ετών!

Ένας συλλέκτης έχει συγκεντρώσει σχεδόν όλες τις κονσόλες που κατασκευάστηκαν (2200) και τις πουλάει στο eBay για ένα εκατομμύριο δολάρια!

Ο kariaure από την Γαλλία ίσως είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης gaming κονσολών στον κόσμο. Συλλέγει κονσόλες 50 ετών. Από την πρώτη κονσόλα, το Magnavox Odyssey του 1972, μέχρι τις σημεριμές.



Η συλλογή πωλείται για 984.000 ευρώ και έχει μέσα τις πολλές παραλλαγές κονσολών, δηλαδή τόσο τις αρχικές εκδόσεις, όσο και τις slim, τις pro, τις παραλλαγές τους κτλ.

Δείτε εδώ την αγγελία στο eBay .



Η συλλογή έχει 2200 κονσόλες και στην αγγελία του eBay θα τις δείτε αναλυτικά.

Θυμίζουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο πουλήθηκε για 750.000 δολάρια . Αν η παραπάνω συλλογή είχε και games τότε η τιμή της θα ανέβαινε ακόμη περισσότερο.

Πάντως όποιος αγοράσει την συλλογή θα δυσκολευτεί να να πουλήσει τις κονσόλες ξεχωριστά για να βγάλει περισσότερα! Αν κάνετε την διαίρεση 984.000 δια 2200 τότε βγαίνει ένας μέσος όρος 447 ευρώ ανά κονσόλα. Και βέβαια οι περισσότερες από αυτές τις κονσόλες είναι πολύ συνηθισμένες και κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2023 04:27 #269690 by Nikos Georgopoulos
Μπότες Sailor Moon Jimmy Choo αξίας 1400 - 14000 ευρώ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου




Πορτοφόλια από...400 ευρώ!

Η Βρετανική luxury εταιρεία Jimmy Choo έκλεισε αποκλειστική συνεργασία με την δημιουργό της σειράς Sailon Moon, Naoko Takeuchi, για να κυκλοφορήσει τις επίσημες μπότες της Sailor Moon, λίγες μέρες πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Κάθε ζευγάρι μπότες όμως κοστίζει 1,975,600 γιεν (1.400 ευρώ) το καθένα. Ο οίκος Jimmy Choo φτιάχνει χειροποίητα παπούτσια και έχει ντύσει στο παρελθόν μέχρι και την πριγκίπισσα Νταϊάνα.


The Official collaboration of Jimmy Choo x Sailor Moon will release on February 14th! Which shoes are you getting? ? pic.twitter.com/uFp00uOWC1

— Black Girl Gamers (@blackgirlgamers) February 8, 2023

Η τρέλα όμως δεν σταματάει εκεί αφού για τους ακόμη πιο πλούσιους υπάρχουν και μπότες Sailor Black Soldiers κατά παραγγελία, σε φούξια χρώμα, με 19.000 κρύσταλλα Swarovski πάνω και κόστος 14.000 ευρώ το κάθε ζευγάρι. Εδώ κυριολεκτικά δεν σας φτάνουν τα λεφτά ούτε αν πουλήσετε αυτοκίνητο και ένα νεφρό!

Το Sailor Moon, είναι ένα manga που ξεκίνησε το 1991 και έως anime από το 1992 και έπειτα. Κάθε ηρωίδα από την παρέα των Sailor Moon αντιπροσωπεύει κι από έναν πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Οπότε κάθε ζευγάρι μπότες έχει αντίστοιχα και τα χρώματά τους.

Επίσης, σε άλλα αξεσουάρ Sailor Moon, τα πορτοφόλια κοστίζουν γύρω στα 400 - 466 ευρώ. 


There’s more including matching purses! ? pic.twitter.com/4JIzLDZP8F

— Black Girl Gamers (@blackgirlgamers) February 8, 2023

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2024 10:45 #275149 by Nikos Georgopoulos
Σπάνιο The Legend of Zelda του NES μπορεί να πουλήθηκε για πάνω από 700.000 δολάρια σε δημοπρασία




22χρονος είχε σφραγισμένο αντίτυπο και αρχικά ζητούσε μόλις 17.000 δολάρια!

Ένας 22χρονος Αμερικανός από την Καλιφόρνια με το όνομα Kiro πρόσφατα απέκτησε ένα σπάνιο σφραγισμένο αντίτυπο του The Legend of Zelda του 1987.

Σύμφωνα με άρθρο του CNBC , ο συλλέκτης και πωλητής Kiro είπε ότι το παλιό παιχνίδι βρισκόταν στην οικογένειά του από τότε που αγοράστηκε από το πλέον εξαφανισμένο κατάστημα Fedco το 1987 για 29.87 δολάρια (ή 82.92 δολάρια το 2024 προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό). Ως συνήθης πωλητής στο eBay που πουλά συλλεκτικές Barbie και αθλητικά παπούτσια, ο Κίρο σκέφτηκε να βάλει το σφραγισμένο παιχνίδι NES στο eBay για να δει αν μπορούσε να κερδίσει λίγα χρήματα αυτό. Έτσι, το κατέθεσε για 17.000 δολάρια τον Οκτώβριο του 2023, σκεπτόμενος ότι αυτό ήταν όλο που θα έπαιρνε και θα τελείωνε με αυτό. Πουλήθηκε αλλά όπως είπε στο CNBC, άρχισαν να έρχονται περισσότερες προσφορές μέσα σε λίγα λεπτά. Στο τέλος, για το συγκεκριμένο Zelda έλαβε το αστρονομικό ποσό των 700.000 δολαρίων.

Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι θα ήταν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν το παιχνίδι, ο Κίρο ακύρωσε την πώληση και απέσυρε την καταχώρηση. Ήξερε ότι ο σφραγισμένος τίτλος του NES ήταν πολύτιμος, αλλά δεν γνώριζε πόσο ιδιαίτερος ήταν. Όμως πήρε ένα μήνυμα από έναν συλλέκτη, ο οποίος του είπε τηλεφωνικά ότι το αντίτυπο του The Legend of Zelda ήταν από την πρώτη ροή παραγωγής του, κάνοντάς το ακόμα πιο σπάνιο. Εντός δύο εβδομάδων, ο Kiro πήγε από την Φλόριντα, όπου αξιολόγησε το προϊόν επαγγελματικά, στο Τέξας για να συναντηθεί με το πολυεθνικό οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions για να διαχειριστεί την πώλησή του. Πράγματι, στις 23 Φεβρουαρίου το The Legend of Zelda πουλήθηκε , αν και ο οίκος ανακοίνωσε σε τη τιμή μόνο στα μέλη του.

Η τελευταία φορά που ένα The Legend of Zelda όπως αυτό βρέθηκε σε δημοπρασία ήταν τον Ιούλιο του 2021. Τότε, ένα σφραγισμένο αντίτυπο του παιχνιδιού πουλήθηκε για 870,000 δολάρια. Η αξιολόγηση ήταν λίγο υψηλότερη σε εκείνο το αντικείμενο από τον Kiro, αλλά ούτως ή άλλως, το σπάνιο αντίτυπό του πιθανότατα έπιασε παρόμοια τιμή.

Το The Legend of Zelda κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του 1986 για NES.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification